URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
21 Decembrie 2012, 20:51

Cabinetul Ponta II a fost învestit de Parlament, iar miniştrii au depus jurământul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul Ponta II a fost învestit, vineri seară, de Parlament, programul de guvernare şi componenţa Executivului întrunind 402 voturi "pentru" şi 120 voturi "împotrivă". Pentru a fi învestit, Guvernul ar fi avut nevoie de minimum 294 de voturi, reprezentând majoritatea calificată a deputaţilor şi senatorilor.

Tot vineri seară, noii miniştri au depus jurământul. Din Cabinetul Ponta II face parte şi bihoreanca Lucia Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. Ea, alături de ceilalţi miniştri delegaţi vor primi atribuţiile specifice funcţiilor prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

În şedinţa din Parlament, premierul Victor Ponta a mulţumit pentru încrederea acordată, care de fapt este "reflexia încrederii acordate de către cei care au votat în data de 9 decembrie".

"Acum Parlamentul merge în vacanţă, noi mergem la Guvern, ne apucăm de treabă. E o perioadă de final de an, însă mai sunt multe lucruri de făcut, nu doar de combaterea efectelor interperiilor. Avem de lucru la buget", a menţionat Ponta, la finalul şedinţei de plen.

"Îmi doresc enorm de mult să mă ridic cât mai aproape de nivelul speranţelor şi aşteptărilor celor care ne-au votat", a mai spus prim-ministrul.

Votul de învestire a fost secret, cu bile. Din totalul celor 586 de parlamentari, au fost prezenţi la şedinţă 522.

Şedinţa dedicată învestirii Cabinetului Ponta II a durat trei ore jumătate, timp în care premierul a prezentat programul de guvernare, reprezentanţii grupurilor parlamentare şi-au expus punctele de vedere şi s-a derulat procedura efectivă de votare.

"Lumea creată de divinitate nu se sfârşeşte nici pentru creştini, nici pentru mayaşi, dar o lume politică se poate sfârşi", a mai spus Ponta în plenul Parlamentului. El a făcut referire la guvernarea PDL, susţinând că aceasta a fost caracterizată de ură, dezbinare, austeritate dublată de delapidarea şi jaful banului public, incompetenţă, dispreţ şi aroganţă faţă de electorat, fapte care au condus la o sancţiune politică exprimată prin vot şi care trebuie înţelese inclusiv de noua putere ca o lecţie comună, pentru a fi evitate în viitor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a spus premierului desemnat Victor Ponta, în discursul său la şedinţa plenului reunit, că nu are "niciun şef".

"Nu aveţi niciun şef, dacă mai apare cumva vreun preşedinte care să pretindă asta, nu îl băgaţi în seamă. Sunteţi sub domnia legii şi a Constituţiei şi controlul celor care astăzi vă vor investi, adică parlamentarii", a spus Antonescu.

El i-a spus premierului că dispune de cea mai mare majoritate parlamentară de după 1992 şi l-a asigurat că aceasta îi va oferi "tot sprijinul pe toate planurile", iar toate punctele programului de guvernare sunt asumate şi de PNL şi de miniştrii liberali.

Antonescu a adăugat că această majoritate va exercita şi un control parlamentar autentic. "Aveţi cea mai puternică majoritate din România după 1992 ca majoritate izvorâtă direct şi legitim din votul cetăţenilor. Vă asigur de tot sprijinul, de loialitatea şi efortul nostru pe toate planurile, alături de dumneavoastră, până la capăt pentru România puternică. Veţi avea şi ceva imperios necesar, ca şi colegii din Guvern, veţi avea parte de exigenţa unui control parlamentar autentic în primul rând din partea propriei majorităţi. Ştiu că nu vă îndoiţi de asta şi vă mulţumesc!", a spus liderul PNL.

El a arătat că atât Parlamentul, cât şi Guvernul sunt mari numeric, însă este necesar ca ambele instituţii să fie puternice, iar experienţa ultimilor trei ani a arătat că un guvern care îşi anexează majoritatea parlamentară sau Parlamentul nu este de fapt puternic.

De asemenea, el a cerut atât Guvernului, cât şi colegilor din majoritate, să fie respectată opoziţia, ca instituţie democratică.

Sursa: Mediafax.ro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON