URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2012, 09:59

Că Kamaz are valoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nelipsit de la chefurile clanului Neguş, manelistul Willy de la Oradea (foto) a ţinut să-şi exprime recunoştinţa pentru banii încasaţi pe dedicaţii, scoţând două adevărate hituri, "Cap şi Pajură pentru Dinastia Neguş", urmat de "Cuvinte Grele pentru Sanyi Neguş, Romi Neguş şi Kamaz". Ambele piese au fost prezentate în primă audiţie la bairamurile interlopilor în cinstea cărora au fost compuse, iar mai nou postate şi pe youtube.

În prima manea, dedicată "pentru mafia numărul 1", Romi se laudă că şi-a păstrat puterea în versuri nepieritoare precum "Duşmanii credeau că nu mai sunt / Da' m-am ridicat de la pământ".

Ce-i drept, recunoaşte el, s-a ridicat cu ajutorul interlopului Kamaz, "care când loveşte un pumn se-ndoaie stâlpul de la beamveu", deci ar putea lucra şi în programul Rabla.

"Şi-am venit cu forţă mare / Că Kamaz are valoare", mai transmite Romi Neguş prin intermediul manelistului, continuând: "Jur că nu mai aveţi haz / Dacă n-aţi auzit de Kamaz / Ăsta e fratele meu / Şi la bine şi la greu. / Ce e Kamaz pentru mine / La rău, la bine, ăsta e fratele meu, / Ăsta e sângele meu".

Sigur că după o anumită oră rimele nu mai contează, cum nu mai au importanţă nici cacofoniile, aşa că dă Bihorel o sugestie pentru un final glorios al epopeii: "Uite-acuş, acuş, acuş, / Vine şi Romi Neguş, / Iar când cade la necaz / Îl salvează un Kamaz / Sau o Tatră sau o Rabă / Fiindcă e băiat de treabă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
MANUTA ESTI MANCAT.....
CU MAI MULT TIMP IN URMA CAND BATAILE ANUNTATE INTRE CLANURI ERAU O MODA ABIA ACUM AU IESIT LA IVEAL UNELE INFORMATII CARE SE PREZINTA SUB FORMA ASTA ; MIHAILOVICI ION DORIN ZIS MANUTA DE LA VALCEA TERMINATUL ORASULUI VALCEA A COMANDAT ATACUL CLANULUI VIO BLONDU DIN TIMISOARA TRIMITAND PE FOMISTU DE MAGUREANU BOGDAN ZIS KAMAZ SI ALTII OAMENI CUNOSCUTI IN LUMEA INTERLOPA PESTE GRUPAREA VIO BLONDU DIN TIMISOARA TOT OAMENI SI DIN ACELEASI SURSE DE INFORMATII SPUN CA MIHAILOVICI ION DORIN ZIS MANUTA NU ESTE STRAIN NICI DE ATACUL CARE I SA PREGATIT LUI GABI DINAMITA DIN ORADEA SI CA SI-A BAGAT MANUTELE LUI TATUATE SI IN ALTE OPERATIUNI CARE S-AU LASAT CU SCANDAL. CINE DORESTE SA IL RUPA CAPU ACESTUI RATAT AL RAMNICULUI VALCEA MIHAILOVICI ION DORIN ZIS MANUTA IL GASESTE IN VALCEA PE BULEVATUL TINERETULUI (...) GUNOIUL ORASULUI VALCEA
Postat 16 Noiembrie 2012, 09:39 de K-GULA
FOMISTU DE KAMAZ
MARS MA DRAKU LA GUNOI KAMAZ ESTI PRAF SI BUZUNAR SI IN STOMAC MA P.I.S. SI PE TINE SI PE MANUTA DE LA VALCEA CA SUNTETI 2 MILOGI
Postat 12 Noiembrie 2012, 23:40 de K-GULA
Negus
Negus nu are cum sa ia bataie ca el este prea mare * sa iasa din oras din cate sa auzit puterea lui nasu lui era sa moara in urma cu 2 luni de zile la mare credeti ca el supravietuia ? drogatul ala care rupe magazinele de legale si se crede cel mai tare din oradea si el este frica si de umbra lui
Postat 12 Octombrie 2012, 23:14 de Kamaz
dute ma u cu omoru tau
DUTE MA U CU OMORU TAU SI CU SPITALU NEGUS NICIODATA NO LUAT BATAIE SI NO SA IA DEOARECE TOTI SUNT NISTE PIZDE
Postat 12 Octombrie 2012, 20:25 de judokanu
ptr negus
(...) ASA OMOR O SA ITI IEI CA SPITALU O SA FIE CASA TA 6 LUNI DE ZILE.
Postat 10 Octombrie 2012, 20:56 de andrei
jeguri de ciori
batai dumnezeu de ciorile dracului da ce * mami lor se cred ca is garda de cacat sau ce mortii mami lor ca is niste imputiti din cale afara
Postat 10 Octombrie 2012, 20:53 de bob
;))))))))))
"Duşmanii credeau că nu mai sunt / Da' m-am ridicat de la pământ". CAND CARNII M AU OMORAT SI M AU BATUT DE AM LESINAT SI PE MINE M AM PISHAT :))))))))))) LASATINE CU KAMAZ ASTA
Postat 10 Octombrie 2012, 20:29 de KAMAZ
ma iubeste lovelele
boraturile astea ajung cunoscuti pentru ca exista jurnalisti adevarati, care-si dedica timp pentru aducerea lor in constiinta populara. sper ca ati luat niste verzisori la reclama asta, altfel sunteti cretini.
Postat 09 Octombrie 2012, 22:12 de korhaz
interlopii
ce face politia ??
Postat 09 Octombrie 2012, 19:41 de xyz
Aici e melodia
youtube.com/watch?v=Bi4R13nDumw
Postat 09 Octombrie 2012, 16:26 de B
de labangii din presa :))) auzi la ei cultura de mizerie :)))
ce ziar local mizerie locala cum e seful sunt si salariati, logicc!! de la cine sa invete bunul simt cand disrciminarea si politicul conduce orasul :))) mizeriloooooooorrr duhniti a moarte de la o posta :))) si centuristele au valoare pe langa voi , muncesc si incalca legea dar nu ca voi :)))
Postat 09 Octombrie 2012, 15:04 de da i in ma sa
buna
CUNOASTEM CU TOTII CA O NUNTA DE SUCCES,SE INCHEIE CU MANELE, INDIFERENT DE NIVELUL DE PREGATIRE PROFESIONALA AL MIRILOR.NE-AM INTALNIT DESEORI CU SITUATII IN CARE MIRELE ERA DOCTOR SI MIREASA AVOCAT SI AU O SOLICITAT FORMATIEI SA LE INTERPRETEZE MANELE SI SAMBA.TOTI INVITATII AU DANSAT SI AU APRECIAT ACEST REPERTORIU.DECI CONCLUZIA ESTE CA O NUNTA FARA ACEST GEN DE MUZICA ESTE CA REDCATORUL FARA STILOU.
Postat 09 Octombrie 2012, 14:26 de puiu
REALITATE
In cadrul Conservatorului din Bucureşti precum si la alte Facultati din tara, se studaza „Maneaua ca fenomen, maneaua ca obiect de dezbatere publica“. Maneaua este un curent muzical aparut de aroximtiv doua decenii la noi in tara, obtinand un procent de 70% in randul melomanilor. In prezent maneaua este promovata cu mandrie de majoritatea posturilor de Televiziune si Radio. Deci manaua face parte din cultura poporului nostru. Nu inteleg cum un ziar local isi permite sa denigreze imaginea celui mai apreciat artist interpret, care a fost surprins interpretand manele la o nunta. In loc sa aprciem si sa ne mandrim cu valorile pe care le avem in judet noi le defăimam. Sa va fie rusine! Stimati redactori, dati dovada de amatorism ! Sa intelegem cu totii ca vi s-au cam epuizat subiectele de presa...................
Postat 09 Octombrie 2012, 14:00 de BARBU LAUTARU
chiar imi fac placere!
nicoleta guta la ginecolog; Ginecologul: -Fetito, suferi de vise erotice? - Nu sufar, chiar imi fac placere!
Postat 09 Octombrie 2012, 12:04 de chiar imi fac placer
P--- ta e cat degetu meu.Valabil la orice OM :))
Cica opreste Adi DeVito masina langa un tigan care cersea.Asta-l recunoaste si-i zice -ba stii care-i diferenta dintre noi? - da sunt mai multe:1.eu am o voce mai buna decat a ta,2.eu am mai multi bani ca tine si3.am de zece ori mai mult aur,la care cersetorul -ai uitat4.P--- ta e cat degetu meu.
Postat 09 Octombrie 2012, 12:02 de P--- ta e cat degetu
urata ca camila
Esti frumoasa ca zambila si urata ca camila Cand te vad ma prind dracii Mancate-ar varcolacii! Te iubesc de numai pot Si de tine ma doare-n cot. Nimic nu are sens fara tine ca e in limbi straine.
Postat 09 Octombrie 2012, 11:59 de Nimic nu are sens
'Da, da el are plete ca mine!"
Se intalnesc un rocker cu un manelist si se iau la bataie.Si se bat....pana se omoara. Ajung in purgatoriu. Se uita Iisus la ei si ii intreaba: Ati fumat? raspunsul 'da'. Ati baut? raspunsul 'da'. ati avut femei? raspunsul 'da'. ati injurat? raspunsul 'da;...'Tu',spuse Iisus manelistului, 'tu te duci in iad.Tu roakere,tu te duci in rai'.La care manelistu: 'De ce ?Aceleasi pacate le-a facut si el' aratand inspre roker.La care Iisus: 'Da, da el are plete ca mine!"
Postat 09 Octombrie 2012, 11:57 de 'Da, da el are plet
roackerii din cap
Intrebare : De ce dau manelistii din fund si roackerii din cap? Raspuns : Fiecare scutura ce are...
Postat 09 Octombrie 2012, 11:56 de roackerii din cap
ca sa intelegeti o limba
Punct.
Postat 09 Octombrie 2012, 11:38 de roni
ca sa intelegeti o manea
stiti de ce se plimba unii in masini de lux ca daca ar umbla pe picioare le poti vedea gaura kurului de muixxxxx :))) asa au tampon la fund :)))ca femeile.
Postat 09 Octombrie 2012, 11:15 de adevarul e unul
interlopi ca politicieni si cei din justitie
cantecul romanesc (manele moderne) si doina (jale, patriotice) i a intarit pe romani nu crima :)))sau politica :))) sa traisca manelele, amin!
Postat 09 Octombrie 2012, 11:12 de mai mari
hkjjlkk
dragi ziaristI chiar nu ne intereseaza acest subiect.
Postat 09 Octombrie 2012, 11:09 de vhgnbb
interlopi ca politicieni si cei din justitie
nu exista pe pamant :))) bravoo lor inainte pastrati samanta de roman in voi decat criminal mai bine manelist :))) mesager sa intelega fraieri din justitie.
Postat 09 Octombrie 2012, 10:42 de mai mari
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON