URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2012, 14:31

Bolojan: Nu împart vitamine şi nu umblu pe catalige, căci vreau să-i privesc pe orădeni în ochi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu îngraşă porcul în Ajun

La mai bine de o lună după ce fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, candidat din partea UDMR la Primăria Oradiei, l-a acuzat că nu are "viziune", şi la doar o zi după ce fostul primar Mihai Groza, candidat din partea PDL la aceeaşi funcţie, a afirmat că ceea ce s-a făcut în ultimii patru ani în Oradea este şi meritul partidului său şi al Guvernelor Boc şi Ungureanu, liberalul Ilie Bolojan a susţinut, miercuri, prima sa conferinţă de presă din campania electorală.

Nu pentru a face spectacol, însă, ci pentru a-şi expune programul pentru următorul mandat, motivând - la solicitarea jurnaliştilor - că a avut timp să arate orădenilor ce a făcut şi că nu crede că alegerile se câştigă într-o lună în care candidaţii "fac frumos" pentru a obţine simpatia cetăţenilor. "Eu am avut patru ani să arăt ceva orădenilor. Dacă nu am reuşit să-i conving în această perioadă, eu nu cred că aş putea s-o fac împărţind medicamente, umblând pe catalige sau zâmbind în poze electorale, mai mult sau mai puţin forţat", şi-a justificat Bolojan conduita aleasă, de a nu intra în jocul provocărilor iniţiat de principalii contracandidaţi, care au ales să facă "show".

"Eu cred că noi (n.r. - candidaţii USL la Primăria şi la Consiliul Local Oradea) nu trebuie să facem promisiuni deşarte, pentru că ne vom întâlni cu oamenii şi în următorii patru ani, iar eu vreau să mă uit în ochii lor mai departe, şi în ochii dumneavoastră, nu ca de la un politruc la un jurnalist", a mai motivat Bolojan, la cererea reprezentanţilor presei locale.

Economia, motorul dezvoltării

În prezentarea programului său pe următorii patru ani, Bolojan a început cu economia, despre care a spus că este "motorul dezvoltării locale", deoarece numai dacă orădenii produc la ei acasă plusvaloare, iar produsele pot fi vândute pe alte pieţe, cetăţenii vor avea "prosperitate şi bunăstare". Ca urmare, pornind de la această premisă, primarul în funcţie a afirmat că va continua, în ritm şi mai accelerat, politica de până acum pentru stimularea investiţiilor private. "Companiile şi Primăria sunt ca într-o piesă de teatru: Primăria vine cu scena şi decorurile, iar companiile sunt actorii", a spus, plastic, primarul.

Bolojan a explicat că asemenea demersuri cer timp (doar decizia unei companii de a investi într-un oraş se ia în 6 luni, iar implementarea ei necesită 3-4 ani, astfel că roadele "nu apar peste noapte"), dar a dat exemplul primului parc industrial, cel din Şoseaua Borşului, despre care în 2008 cei mai mulţi politicieni au susţinut că va fi inutil.

"S-a dovedit că într-o perioadă de criză, când afluxul de capital în România a scăzut de 8 ori, merită încurajate investiţiile. În fiecare an, în mandatul meu, în Oradea au venit investiţii private de 25-30 milioane euro. În Parcul Industrial I, din Borşului, în prezent sunt ocupate 50 din cele 120 de hectare şi s-au creat peste 1.200 de locuri de muncă noi".

Pe acest temei, Bolojan a amintit că se implementează acum şi Parcul Industrial II, din marginea şoselei de centură (lângă Aeroport), unde deja au fost ocupate prin contracte de către firme 7 din cele 24 de parcele cu suprafeţe între 4.000 şi 24.000 de metri pătraţi.

În continuare, a spus primarul, municipalitatea va face demersuri pentru a redeveni proprietar şi pe cele 140 de hectare ale fostului CET II din Nufărul, unde va amenaja Parcul Industrial III. "Trebuie să punem în locul locurilor de muncă desfiinţate după 1989 alte locuri de muncă, pentru că numai aşa se produce plusvaloare. Restul sunt poveşti", a conchis primarul, nu fără a aminti că municipalitatea a amenajat sau este în curs de a amenaja şi drumurile de acces către noile parcuri industriale, pentru ca Oradea să fie cât mai atractivă pentru investitori.

Tot cu referire la dezvoltarea economică, primarul a spus că va stimula transformarea unor licee industriale în şcoli profesionale şi că a încheiat un parteneriat cu Universitatea, astfel încât atât învăţământul preuniversitar cât şi cel superior să-şi adecveze programele de studii la ceea ce cere piaţa forţei de muncă, iar absolvenţii să fie angajaţi la companiile orădene, nu să devină şomeri cu diplome.

Parteneriat cu Guvernul

Liberalul Ilie Bolojan a afirmat că doreşte ca Oradea să profite de guvernarea USL cât mai mult, astfel că a convenit deja cu ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, asupra unor proiecte pe care municipalitatea le-a făcut şi care pot fi finanţate şi de la Guvern, precum pasajele supraterane peste centură din zonele Metro, intersecţiei Universităţii-Ciheiului, Apateului, dar şi din capătul Nufărului spre Sânmartin şi din capătul Căii Aradului spre Aeroport.

"Infrastructura de bună calitate nu este o garanţie a dezvoltării economice, dar este cert că fără o infrastructură de bună calitate dezvoltarea economică este îngreunată", a explicat primarul, care a vorbit şi despre noul pod din zona Dragoş Vodă, continuat cu un drum care să meargă până în Oncea, astfel încât să asigure decongestionarea traficului de pe strada Republicii între Gara CFR şi magazinul Crişul, cea mai aglomerată pentru orădenii care se deplasează pe axa nord-sud a oraşului.

De asemenea, Bolojan a spus că în parteneriat cu viitorul preşedinte al CJ va stimula şi dezvoltarea Aeroportului, astfel încât din Oradea să fie operate cel puţin două curse spre spaţiul german (Germania şi Austria) şi alte două spre spaţiul latin (Italia, Spania, Franţa).

În ce priveşte infrastructura de apă şi canalizare, primarul a amintit că deja se derulează proiectul Aparegio, prin care 99% dintre orădeni vor avea în următorii doi ani asemenea servicii, primele cartiere beneficiare fiind Grigorescu, unde lucrările au început pe 8 martie, şi Ioşia, unde există 54 de străzi neasfaltate, pe care înainte de modernizare trebuie înlocuite reţelele vechi şi nocive din azbest.

Un oraş viu

Programul privind patrimoniul şi atracţiile de ordin cultural ale Oradiei propus de candidatul USL are în vedere faptul că, înainte de a organiza spectacole şi a pretinde că atrage turişti, oraşul trebuie să aibă ce să ofere în acest sens.

Ca atare, Bolojan a afirmat că va activa în următorul mandat astfel încât "centrul să fie mult mai atractiv, să punem în valoare ceea ce ne diferenţiază de alte oraşe", adică - în mod concret - va continua în ritm mult mai rapid reabilitarea clădirilor din centrul oraşului, fie beneficiind de schimbarea Legii la nivel naţional, fie aducând în actualitate Hotărârile de Consiliu atacate de fostul prefect, astfel ca municipalitatea să poată oferi credite fără dobânzi celor ce-şi vor reabilita proprietăţile, dar şi să penalizeze proprietarii care le lasă în paragină.

De asemenea, a arătat primarul, Piaţa Unirii va fi reabilitată, la fel ca şi Pasajul Vulturul Negru, astfel că zona dintre Vulturul Negru şi Biserica cu Lună va fi transformată într-una de terase, la fel ca şi strada Vasile Alecsandri, care va deveni una pietonală. O altă zonă complet reabilitată va fi Piaţa Ferdinand, iar în întregul centru vor fi organizate în fiecare week-end activităţi care să scoată oamenii în oraş, prin tot felul de festivaluri. Primarul a vorbit şi despre Toamna Orădeană, despre care a spus că acesta este ultimul an în care festivalul se va desfăşura în formatul clasic, deoarece de anul viitor vor fi invitaţi artişti de valoare din ţară şi din străinătate, în special din oraşele cu care Oradea este înfrăţită.

Tot la acest capitol, primarul a amintit de proiectul transformării cu fonduri UE a actualului Ştrand Municipal în Aquaparc, ceea ce nu numai că va ţine la Oradea cetăţeni obişnuiţi să meargă la agrement în Ungaria, dar va şi aduce clienţi din ţara vecină. Bolojan a specificat că bazinul nou acoperit care va fi realizat în Aquaparc va putea găzdui competiţii de amploare mult mai mare decât cele din prezent, organizate la Bazinul acoperit.

Răspuns lui Groza

În încheiere, solicitat să răspundă criticilor formulate de PDL-istul Mihai Groza cu o zi înainte pe marginea proiectului de modernizare a CET-ului, candidatul USL a afirmat că va face acest lucru în următoarea conferinţă de presă, când îşi va prezenta programul privind serviciile publice ale municipalităţii şi societăţilor locale din subordinea sa.

Totuşi, Bolojan a amintit că Mihai Groza a fost pe funcţie ani întregi fără să se fi remarcat prin proiecte care să fi dus la modernizarea simţitoare a oraşului şi îmbunătăţirea serviciilor, şi a spus că promisiunile făcute de PDL-ist, cum că va stopa proiectul de modernizare a CET, sunt uşor de făcut, pentru că nimeni nu-i va cere socoteală din simplul motiv că acesta nu va fi ales.

"Domnul Groza, ştiind că nu va fi ales primar, face tot felul de afirmaţii. E greu să fii primar al Oradiei când Mircea Matei te dă afară din şedinţa propriului tău partid...", a spus Bolojan, amintind cum, într-un interviu dat chiar BIHOREANULUI cu o lună în urmă, PDL-istul se plângea că a fost marginalizat şi literalmente evacuat din sediul partidului de către fostul secretar general al organizaţiei, Mircea Matei.

De asemenea, Bolojan a subliniat că PDL-istul nu a protestat atunci când Guvernul PDL-UDMR a tăiat subvenţiile pentru termoficare, ci "stătea liniştit la Hidroelectrica, chiar dacă nu prea avea ce face, pentru că a fost secetă", iar acum vine într-o campanie de 30 de zile crezând că recuperează timpul pierdut în care nu i-a păsat de soarta orădenilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
71 Comentarii
realitatea
Realitatea e ca atit timp cit Bolojan a fost primar, a facut foarte multe lucruri bune pt acest oras, si asta se vede cu ochiul liber. Dar normal ca lacheii PDL se isterizeaza, ar fi preferat ca acei bani folositi pt comunitate sa fii ajuns in buzunarul lor.
Postat 31 Mai 2012, 13:01 de Mihai
MEDICAMENTE !!!
Nu putem spune decat ca acest lucru este benefic Oradiei , dupa atatia ani in care orasul nostru a primit doar firimituri de la guvernarea PD-L.
Postat 28 Mai 2012, 15:24 de carmen
MEDICAMENTE !!!
Vai si amar ce a ajuns si acest domn Cseke , mita electorala sub forma de medicamente nu prea am vazut :))))
Postat 28 Mai 2012, 15:23 de carmen
Pai domnuu bolo sa speriat
Eu creca domnu bolo sa speriat de vitamina c si de show, probabil o primit si el :D. Si dejeaba zice oricine orice Cseke are sanse mari in oradea, nu doar voturile ungurilor,ci chiar si a romanilor.Stie ca multi ar schimba modul de parcari, gigacaloria la cet, taxele locale umflate,mirosul de porc din iosia/rogerius,turbogiratiile(ala vuscan) si multi ar dori sa fie licitatii (reale) pe anumite proiecte, nu doar selina si rer, ce-a ce este in prezent. Si mai ales nu in ultimele 100 de metri facem jumatatea proiectelor.Sa nu uitam ca inainte de 2008 nu erau bani europeni, deci ce ii facut, are legatura cu bani respectivi. Sa fim seriosi oricine era primarul, avea acces la aceste resurse. Dar eu nu pot sa ma linistesc pana cand am parcare platita de 100 lei, + abonament anual de 700, si tot nu pot parca oriunde in oras ca ii cu galben vopsit. Adica doar cu faza asta platesc (nu doar eu ci multi), o luna de salar dintr-un an. Fara abonament 40 de lei te consta, sau iti ridica masina! Sau ridici tu masina altuia ca o venit la cineva in vizita,si nu avea loc gol de parcare fara abonament de domiciliu. Deci continuam impreuna.....?
Postat 27 Mai 2012, 12:58 de boss
RUSINE !
leprele iudemeriste tot cu ochii dupa furat.
Postat 25 Mai 2012, 20:47 de roujii cu gasca
clovnul lui kiss
bufonul cseke este printre altele si valetul lui roujii nesimtita dar a fost si aliatul "de nadejede" al bolovanului. ce a iesit, vedem cu totii. clovnul a inceput sa-i dea la tzurloaie. in faza a doua, bolovanu' a pus mana pe ciomag.
Postat 25 Mai 2012, 20:34 de com
BUFONUL cseke !
escrocii udmeristi trag orasul in jos !
Postat 25 Mai 2012, 20:18 de Lepre_udemeriste@
Oradea oras european
De cand e Bolojan primar se poate spune ca a facut foarte multe pentru oras, avand in vedere primarii precendenti care nu au facut macar jumate din cat a facut el pentru oras.Avand in vedere proiectele, ca de exemplu parcurile, locurile de parcari, drumurile inclusiv si curatenia orasului Oradea,proiecte finalizate plus multe altele in decurs putem sa spunem ca orasul nostru e asemenea unui oras european cum ar trebui sa fie toate.Din 2008 pana in prezent se vede o mare diferenta si schimbare a orasului datorita lui Bolojan.
Postat 25 Mai 2012, 16:05 de cristi
s-a dezvoltat economia
Din ce se vede pana acum, din partea lui Bolojan exista o viziune si se vad faptele. Ca unele proiecte au fost scumpe sau ieftine se tot poate discuta, sau ca au fost bine facute sau nu. Cel mai important e ca s-a dezvoltat economia locala, in vreme de criza.
Postat 25 Mai 2012, 15:22 de radu_i
mister giratie
Ar fi cazul sa mai "faca" si in alte sate liberalul plangacios. A facut multe, dar majoritatea aiurea,scump si calitativ cel mult prost. Sper sa nu mai aud de el, sa se retraga la el in sat, sau sa-l ia carici la bucale,aici ne-a turbogirat destul. Acum ca nu mai e in opozitie nu mai poate plange, cum a facut-o 4 ani... Efectul ponta+carici = leul a luat-o rau la vale, asa cum sper sa o ia toate partidele politice care au distrus tot in ultimii 23 de ani.
Postat 25 Mai 2012, 07:17 de Iooo
Se Vede ca sa facut ceva in oradea
Macar de Bolo se vede ca a facut ceva de restu nu prea s-a vazut, daca ajunge Cseke(nu stiu sa scriu ungureste) nu o sa vedeti numai strazi unguresti si peste tot nu o sa auziti numai ,,honghio monghio'' sau ''teseic poronciolni'' Asa ca Oradeni votati intelept Numai ca Bolojane fa ordine in comisia de CMUAT mai da din bosorogi aia afara ca sunt tare corupti si intepati.
Postat 24 Mai 2012, 22:29 de bianca
daca nu bolojan atunci cine?
nu mi-e simpatic primaru, da problema e ca nu avem alte variante. cine Groza? asta nu s-a remarcatt cu nimic nici cand l-a lasat filip in locul lui, decat cu super tramvaiele pe care inca le platim. achizitii poate face oricine. domnu vitamina "C", e el simpatic, dar tot nu stiu daca eu, ca si roman l-as vota... nu vreau strazi cu nume unguresti si alte cele vuscan e doar un mascarici rasfatat care ne-ar duce de rapa si (parerea mea) ar aduce orasul in faliment sonea? asta e tare. promite ca se vor supraimpozita averile bogatilor. cum poti tu, ca si primar sa faci asta? dai legi cum vrei tu in romanica? a facut boo parcari si acuma tu te lauzi ca le dai fara bani? da oamenii le vor platite, ca sa aiba linistea ca nu vine nimeni si le ia locul. bolo nu a impus taxarea asta ceilalti, nici macar negativ nu s-au remarcat aaaa si singurul argument pro bolo, e ca, daca oricum pdl-ul e in cadere libera, la ce sa ii votam aici la noi, ca tot usl castiga si iar ne trezim noi oradea gica contra, fara finantari si doar cubete in roate. daca fiind in opozitie partidull bolo a facut atatea, cate va face cu usl-ul la putere
Postat 24 Mai 2012, 16:05 de andrei popa
ochi-in-ochi
Ce-i drept, e drept... la sensuri giratorii, giratii si "turbo-giratii", Oradea sta bine, cred ca ar trebui sa se treaca de-acuma la serpentine, ce ziceti...?! Cred, de asemenea, ca la fiecare intrare-iesire din oras este imperios necesar sa se amenajeze locuri de popas amenajate corespunzator, mai ales pentru cei ce s-au dat cu masina strabatand urbea de la un capat la altul, facilitandu-le astfel revenirea din ameteala acumulata. SELINA, fii pe faza...!!! Ahh.... si nu pot sa nu remarc "cu mandrie" de oradean, faptul ca nu pomeniti nimic despre varstnici, bolnavi cronici, persoane fara adapost.... pentru acestia n-ati avut ochi niciodata, nu aveti si nu veti avea vreodata.... bravo's domnule Bolojan, asa DA...! Si, nu va mai luati dupa carcotasi, cum ca nu v-ati fi facut temele, n-ati stiut sa raspundeti la intrebarile unora, ca aveti nevoie de timp sa va pregatiti raspunsurile, mai ales cele referitoare la bani (termoficare, ex.), sau atribuire de contracte... sunt niste rautati, doar n-o sa scoateti de pe acuma toti asii din maneca, asta ar fi culmea.... Oricum, eu personal, gandindu-ma la faptul ca poate ati obosit in toti acesti ani la conducerea destinelor orasului si implicit, al locuitorilor sai, nedorind sa fiti nevoit sa apelati la vitamine, sau alte cele, n-am sa va mai votez. Am facut-o si drept urmare, mi-ati inchis -ce-i drept, politicos- usa in nas, n-ati dorit "sa ma priviti in ochi". Sper din tot sufletul ca prin acest gest sa-mi aduc aportul la urmatoarea, binemeritata dumneavoastra perioada de odihna. Doamne, ajuta...!!!
Postat 24 Mai 2012, 14:58 de oradean
ochi-in-ochi
Ce-i drept, e drept... la sensuri giratorii, giratii si "turbo-giratii", Oradea sta bine, cred ca ar trebui sa se treaca de-acuma la serpentine, ce ziceti...?! Cred, de asemenea, ca la fiecare intrare-iesire din oras este imperios necesar sa se amenajeze locuri de popas amenajate corespunzator, mai ales pentru cei ce s-au dat cu masina strabatand urbea de la un capat la altul, facilitandu-le astfel revenirea din ameteala acumulata. SELINA, fii pe faza...!!! Ahh.... si nu pot sa nu remarc "cu mandrie" de oradean, faptul ca nu pomeniti nimic despre varstnici, bolnavi cronici, persoane fara adapost.... pentru acestia n-ati avut ochi niciodata, nu aveti si nu veti avea vreodata.... bravo's domnule Bolojan, asa DA...! Si, nu va mai luati dupa carcotasi, cum ca nu v-ati fi facut temele, n-ati stiut sa raspundeti la intrebarile unora, ca aveti nevoie de timp sa va pregatiti raspunsurile, mai ales cele referitoare la bani (termoficare, ex.), sau atribuire de contracte... sunt niste rautati, doar n-o sa scoateti de pe acuma toti asii din maneca, asta ar fi culmea.... Oricum, eu personal, gandindu-ma la faptul ca poate ati obosit in toti acesti ani la conducerea destinelor orasului si implicit, al locuitorilor sai, nedorind sa fiti nevoit sa apelati la vitamine, sau alte cele, n-am sa va mai votez. Am facut-o si drept urmare, mi-ati inchis -ce-i drept, politicos- usa in nas, n-ati dorit "sa ma priviti in ochi". Sper din tot sufletul ca prin acest gest sa-mi aduc aportul la urmatoarea, binemeritata dumneavoastra perioada de odihna. Doamne, ajuta...!!!
Postat 24 Mai 2012, 14:56 de oradean
oradea e frumoasa, pacat ca e locuita
Ma gandeam sa ma apuc sa critic comentariile stupide gen "din 2008 s-a scumpit caldura/ s-a scumpit apa etc". Apoi am zis ca totusi n-o voi face pentru ca atata timp cat un om (normal la cap zic eu) da vina pe primar ca nu au existat subventii pentru incalzire, nu merita sa-mi irosesc nici 5 secunde explicandu-i cum stau lucrurile defapt. Unora le inteleg frustrarea pentru ca li s-a inchis bodega din strand, dar si ei ar trebui sa-si aminteasca de faptul ca strandul nu e al lor, e al primariei. Primarie care vrea sa FACA ceva in orasul asta. Stiu ca era unu atat de avid de bani (ala de dadea si sezlonguri) ca nu vindea tigari doar daca iti luai bere sau orice altceva de la el... ceea ce nu prea mi se pare ok...
Postat 24 Mai 2012, 14:09 de Adrian
Sper sa fie asa!
Sper sa puna in practica tot ce a spus. Hai Bolojan!
Postat 24 Mai 2012, 12:53 de Vanea
Inca 4 ani
Iarasi va apucati sa vorbiti fara sa cunoasteti....credeti ca e de ajuns o campanie de 4 ani de zile ca sa se termine ce a fost inceput?Bolojan alaturi de company a adus proiecte noi, datorita lui avem un oras mult mai curat, si ce daca avem sensuri giratorii? totusi sunt utile si arata bine.Eu zic inca 4 ani de zile pentru Bolojan sa vedem ce mai poate sa faca.Pd-l tot vine cu promisiuni, dar ce tot face? pdl critica si arunca cu noroi in ceilalti, dar nu face nimic pentru oameni, in timp ce actiunile lui bolojan vorbesc de la sine si se reflecta si in imaginea orasului.
Postat 24 Mai 2012, 12:46 de popadriana
Mda....
Iarasi va apucati sa vorbiti fara sa cunoasteti....credeti ca e de ajuns o campanie de 4 ani de zile ca sa se termine ce a fost inceput?Bolojan alaturi de company a adus proiecte noi, datorita lui avem un oras mult mai curat, si ce daca avem sensuri giratorii? totusi sunt utile si arata bine.Eu zic inca 4 ani de zile pentru Bolojan sa vedem ce mai poate sa faca.Pd-l tot vine cu promisiuni, dar ce tot face? critica...macar Bolo face ceva, bine-rau dar macar face ceva.
Postat 24 Mai 2012, 12:36 de popadriana
cel mai mare bolovan
cele mai mari prostii din istoria orasului sau facut in vremea lui bolovan turbogiratii sensuri giratorii care nu isi au locu
Postat 24 Mai 2012, 10:44 de someone
Super Bolo
Inca 4 ani se vor simti in Oradea, DOAR daca ramane Bolojan primar.Restul e gargara, am vazut ce pot realiza filip, groza si altii inaintea lui, Bolo chiar a facut ceva pentru orasul asta.Votez Bolojan clar!
Postat 24 Mai 2012, 10:07 de Vlad
postacii pdl
:))) postacii astia pdlisti dau aceleasi mesaje cu pseudonime diferite :))) vai de capu lor. Cred ca plateste bine groaza :))
Postat 24 Mai 2012, 09:52 de postacii pdl
felicitari
Tind sa cred ca oamenii care il critica pe Bolojan nu au dat prin Oradea de cand si a inceput mandatul. Normal ca omul nu e perfect, dar a facut pentru orasul nostru de 10 ori mai mult decat au facut ultimii 15 primari la un loc.; si asta pe timp de criza ;) Felicitari domnule primar !!
Postat 24 Mai 2012, 09:04 de ele
CEAUSESCU LA UZINE
baaaaaaiiiiiiii foarte bine ca ati facut...ca faceti la NORMA! IMPORTANT- FOARTE IMPORTANT spun eu este ca in primarie e zidul plangerii...prostii merg la audiente si doresc sa-l vada pe cel ales ca este interesat de problemele lor...PACAT CA DE CEL PUTIN UN AN DOMNU BOLOJAN NU A MAI DAT PE LA AUDIENTE...ca este cu alte treburi....mai ales acum :))) in CAMPANIE ELECTORALA- in loc sa fie la munca - se duce la intalniri - cu taximetristii. Azi cu unii, maine cu altii ...ca un Ceausescu la uzine
Postat 24 Mai 2012, 08:41 de cezar
ne place, place, place
wow, cati comentatori noi au aparut bursc! Lluvia, fifi, syndy, ana, ILIE, HORIA, CRISTINA, flom, etc! de unde ati aparut fratilor? din neant?
Postat 24 Mai 2012, 07:22 de TDS
nebunu
ba fraierilor de ce ati sters mesajul care lam postat pe 23.05.2012 pt bolojan de abia astept sa-ti *** tie si familiei tale.......un expropriat..sa nu crezi ca scapi.....daca iti trebuie teren dute la *** si pe ea sa o expropriezi
Postat 24 Mai 2012, 06:55 de nebunu
nu va lasati prostiti
Un sigur lucru am de spus. Cei care au ceva impotriva administratiei Bolojan n-au decat sa vada bilantul de activitate a Primariei Oradea din ultimii 22 de ani iar acolo sa poate vedea cine si ce a facut. Nu lasati pe altii sa va hraneasca cu prostii, informati-va si veti vedea adevarul. Apropo, nu uitati sa mergeti la vot, pentru ca daca nu va place sa fiti prostiti atunci cred ca nu va place nici sa decida altii in locul vostru.
Postat 24 Mai 2012, 06:45 de fan Bolojan
jos bolojan
Vai si amar ce primar avem , un micinos si un badaran..
Postat 24 Mai 2012, 00:45 de ana
:(( :((
va spun eu una tare.Aleea de langa Parcul Petofi de la coltul dinspre mag.Crisul si pana la coltul dinspre fostul muzeu a fost transformata in parcare cu plata, deci primaria a legalizat o incalcare a legii la regimul de circulatie pe drumurile publice unde scrie clar:OPRIREA ORI STATIONAREA UNUI AUTOVEHICUL PE TROTUAR ESTE INTERZISA DACA IMPIEDICA CIRCULATIA PIETONILOR.Rog pe aceasta cale politia rutiera sa se autosesizeze ca maine au drum pe-acolo.
Postat 23 Mai 2012, 22:50 de soferul simplu
C E VITAMINA SI SE SUGE
CE VITAMINE SA NE DAI BOLOJANE, POATE DACA LE-AM PLATI?
Postat 23 Mai 2012, 22:29 de KILL
:)
Din punctul meu de vedere, toate,dar absolut toate afirmatiile facute de domnul Ilie Bolojan in acest articol au in spate FAPTE,REALIZARI si CONCRETIZARI.Privind retrospectiv in lumea politica a municipiul Oradea,si aici ma refer la persoanele care au acupat scaunul de primar dupa `89, sunt convins de faptul ca oricare oradean poate sa spuna cu toata sinceritatea ca ce s-a facut in acest oras in ultimii 4 ani de mandat al domnului Bolojan nu au facut CUMULAT toti edilii din ultimii 20 de ani !!!
Postat 23 Mai 2012, 21:23 de rusty
JOS BOLOJAN
DU-TE ACASA BOLOJAN!!!
Postat 23 Mai 2012, 21:11 de ANCA
:)
fiti seriosi, face si el pe ultima 100 de metri toate, e incorect, are tupeu il el nu gluma!
Postat 23 Mai 2012, 20:38 de silvia
incredibil
Sunt de acord cu tine, gabriela!
Postat 23 Mai 2012, 20:32 de Lluvia
Bolojan si-a dovedit capabilitatea. Restul sunt toti niste pacalici!
Bolojan si-a dovedit capabilitatea. Restul sunt toti niste pacalici! NISTE FOSTI DEMNITARI CARE AU DEMONSTRAT FIECARE IN MANDATUL LUI CAT ESTE DE INCAPABILI! FELICITARI DOMNULE BOLOJAN !
Postat 23 Mai 2012, 20:30 de Aris
DARUL LUI BOLOJAN= SINOFRIS
BOLOJAN AI SINOFRIS, CONSULTA UN GENETICIAN...S-AR PUTEA SA AI SI PROBLEME MAI GRAVE LA MANSARDA
Postat 23 Mai 2012, 20:19 de GABRIELA
incredibil
ai tupeul sa-i privesti in ochi pe oradeni dupa ce nu ai fost in stare sa primesti audiente, dle Primar ????/?
Postat 23 Mai 2012, 20:09 de Lluvia
PLEACA BOLOVAN CE ESTI
JOS CIOCOIU BOLOJAN
Postat 23 Mai 2012, 20:06 de ILIE
ii buna asta
Ba mazda tu nu dai vitamine dar iei medicamente pentru colesterol ca sa poti roade linistit ciolanu fazanule!! nu mai suportam tovarasii cu semne mazda!!
Postat 23 Mai 2012, 20:05 de anti usl
SACUL GOLIT DE PSD
NU pdl A FALIMENTAT TARA CI CEI DIN psd CARE TIMP DE 20 ANI AU TOT FURAT...SI VORBA ACEEA, CAND TOT FURI DIN SAC TIMP DE 20 ANI SI APOI SIMTI CA NU MAI AI CE SA FURI, LASI PE ALTII LA INAINTARE STIIND CA NU MAI AI DE UNDE FURA SI ZICI CA DAI VINA PE EI, CA DOAR CEI DIN pdl AU GASIT SACUL GOLIT CE COMNUNISTII DIN psd......JOS USL-PSD
Postat 23 Mai 2012, 20:04 de DIANA
PICI
CRED CA PICI TU FRAIERE!
Postat 23 Mai 2012, 20:00 de @CRISTI
@ anti pro
@eucineva: esti primul PDL ist dupa Blaga pe care il respect!!!!!! Felicitari! Sincer si fara ironie spus!
Postat 23 Mai 2012, 19:47 de @ anti pro
anti-pro
parerea mea..de multe ori sunt oamenni politici care chiar nu au ce cauta in partidele si sau aliantele facute fortat de alti,ma refer la oameni care sunt dupa parerea mea foarte buni administratori si sunt trasi in jos de propriul partid sau de proprii colegi de partid prin actiuniile acestora,local in oradea nu vad un alt candidat mai responsabil ca Bolojan desi ma dezamajeste pnl-ul si mai rau usl-ul,la nivel national tot un om forte,care sincer imi place atitudinea si punctul de vedere raportat la realitate este Basescu,cu toate ca lumea il blameaza eu cred ca a tinut \"raul\" in frâie si a cautat sa nu ajungem cum este grecia in ziua de azi,cu bune si rele,chiar daca partidul din care provine nu este usa de biserica,parerea mea este ca atunci cand te duci sa votezi,sa cauti sa votezi nu un partid,ci omul care crezi ca poate face ceva,nu cel care te minte mai frumos,in fond oricine poate \"minti\" ceva ce nu poate realiza,il vad pe Ponta,una declara la TV si alta e situatia la care se raporteaza acum,asa si Crin,canta si danseaza pe la TV,dar cand va veni vremea,nu va fi acelasi.ganditi-va bine ce votazi,votul fiecaruia conteaza!
Postat 23 Mai 2012, 19:33 de eucineva
@c45
promisiunile electorale ale lui Bolojan eu fost curatenie la primarie si in oras. ceea ce a si facut. iar daca a facut asfaltari, renovari de spitale, scoli, cetate pe banii altora, BRAVO lui ! sper sa atraga si mai multe zeci de milioane de euro din bani europeni spre Oradea. prefer o parcarea asfaltata decat noroaie intre blocuri, mizerie si balti. iar respectul inseamna inclusiv sa nu parchezi pe locul altcuiva si sa fii amendat daca faci totusi asta. daca nu vreti civilizatie, mutati-va intr-un sat izolat de munte cu drumuri nepietruite si parcati in grajd. iar in materie de cultura, Bolojan a finalizat renovarea teatrului preluandu-l de la Cons Judetean care nu a fost capabil sa o faca si a reluat Festivalul Teatrului Scurt.
Postat 23 Mai 2012, 18:55 de cristi
ANTI BOLOVAN!!!!!
BOLOVAN CE ESTI DE DAI IN PIETRE, NU TE MAI TOT LAUDA ATAT CA LAUDA DE SINE NU MIROASE A BINE...JOS BOLOJAN
Postat 23 Mai 2012, 18:53 de HORIA
HUUUU BOLOJAN
MINCINOSU DE BOLOJAN, TREBUIE SA SE PREGATEASCA FIINDACA NU E CAPABIL SA RASPUNDA LA O INTREBARE....HALAL PRIMAR SI BOLOJAN ASTA
Postat 23 Mai 2012, 18:46 de CRISTINA
@dersidan
datoriile oradenilor au crescut cand s-a luat un credit pentru a cumpara tramvaie ultra-mega (frumoase nu spun nu, dar oare chiar necesare ?) asta prin 2008 la final de mandat PDL. in mandatul lui Bolojan s-au adus zeci de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. asa ca argumentul tau pica.
Postat 23 Mai 2012, 18:44 de cristi
bine crescut
domnuleBolojan, la scoala unde a-ti invatat dvs, v-au invatat profesrii sa salutati ? macar asa de bun simt ?
Postat 23 Mai 2012, 18:36 de flom
Hop si Groza
Groza asta e mai sters ca fatada lu Burj Al Arab.....pe cine crede ca va convinge? hahahahha!
Postat 23 Mai 2012, 18:35 de hahahah
Hai Bolo
Faoarte bine ia zis: De asemenea, Bolojan a subliniat că PDL-istul nu a protestat atunci când Guvernul PDL-UDMR a tăiat subvenţiile pentru termoficare, ci "stătea liniştit la Hidroelectrica, chiar dacă nu prea avea ce face, pentru că a fost secetă", iar acum vine într-o campanie de 30 de zile crezând că recuperează timpul pierdut în care nu i-a păsat de soarta orădenilor. PAI MA GROZA, tu vi sa imi dai exemplu clujul ca acolo is subventii cand defapt maxim maxim un sfert din oras e la reteaua de termoficare ma mincinosule, restul SUNT TOTI PE GAZ unde are monopol o firma.........EON (asta daca tot vb de monopoluri). Si ma desteptule, la cati bani a trimis Boc acolo, normal ca au bani de subventii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Postat 23 Mai 2012, 18:34 de Hai Bolo
HUUUU
OMUL ASTA SE CREDE BURICUL PAMANTULUI,SPER CA SA PLECE CAT MAI REPEDE IN ALESD
Postat 23 Mai 2012, 18:33 de ALINUTZU
kiolp@yahoo.com
Bolojane, oradenii nu mai vor sa te vada asa ca ar fi bine sa dispari nu sa te urci pe catalige. USL ne-a marit pretul la euro si asta te va costa si pe tine, scump.
Postat 23 Mai 2012, 18:29 de Firea
Bravo Bolojan
Citeste si parerile oamenilor. Daca o sa imi spui ca sunt bune doar pt ca Bihonu e partinitor cu Bolojan, te inseli amarnic. Urmareste cum pun ei pb in multe dintre temele centrale pt oras. Numa ei si b1 tv, ultima reduta media a lu base si PDL
Postat 23 Mai 2012, 18:29 de Lup
Bravo Bolojan
Bravo Bolojane. Toti nu putem fi multumiti, aia e clar. Imp e sa continuati . Si cum scrie mai jos, sa dea Dumnezeu cati mai multi investitori prin Oradea si Bihor! Spor sa aveti! LEGAT DE PIETE, citeste asta: bihon.ro/copertina-noua-la-legume-fructe-in-piata-cetate/1101264 . Nu te poti plange ca nu se face ceva si aici!
Postat 23 Mai 2012, 18:26 de Lup
ANTI BOLO
De ce mergi numai noaptea prin piete ca sa nu te intalnesti cu cei care au mese acolo?
Postat 23 Mai 2012, 18:15 de petrica
sajata
in urmatori 4 ani poate privi oameni de acasa in fata televizorului in somaj:)
Postat 23 Mai 2012, 18:05 de ionut
jos bolo
cum ai tupeul sa te legi de cseke? dupa cat te-a ajutat sa faci ceva in orasul asta ar trebui doar sa-ti ridici palaria in fata lui
Postat 23 Mai 2012, 18:00 de josbolo
iliutza
bolojan se ascunde! daca nu ar face-o ar fi raspuns azi la intrebari. dar el intai asteapta intrebarile si zice ca va raspunde data viitoare. de ce? stie ca de fapt atacurile din partea udmr si pdl sint reale si el acum isi pregateste raspunsurile?
Postat 23 Mai 2012, 17:58 de iliutza
undeva
dar totusi, de ce bolojan n-a raspuns intrebarilor puse de jurnalisti? nu stia raspunsurile?
Postat 23 Mai 2012, 17:57 de cineva
Trei lucruri
Oradenii, cei responsabili nu lingaii si postacii usl, ar trebui sa compare TREI lucruri. 1/ Cit costa gigacaloria in 2008 si cit costa in 2012 ? 2/ Cit costa salubrizarea /persoana in 2008 si cit costa in 2012 ? 3/ Cit costau serviciile CAO (apa rece, canal si pluvial) in 2008 si cit costa in 2012 ? Dupa ce faceti aceste socoteli simple, ginditi-va cit vor costa in 2016 si plingeti. In rest, puteti sa-l votati pe bolojan, ca de fapt tot cu selina si sanyi kiss votati de fapt.
Postat 23 Mai 2012, 17:13 de Oradean
@C45
De acord si a mai facut turbosens, si acum promite pasaje unde nu trebuie ,in loc sa faca in locul turbosensului sosele suspendate.@lingailor lui Bolojan: pe ce cheltuieli a facut Bolojan toate ce a facut , pe banii nostri, ca nu a adus nimic de la Alesd, cat a crescut datoria fiecarui oradean in ultimii 4 ani? peste 4 ani daca ia Bolojan primaria, se va tripla cel putin, nemaivorbind de preturile pe care le vom plati la toate serviciilor prestate de primaria administrata de Bolojan.
Postat 23 Mai 2012, 16:45 de dersidan
stai acasa...
mai bine lasate de politica si nu te mai lauda cu ce nu ai facut tu....mai bine va apucati de golf toti voi din USL si lasati politica oamenilor capabili
Postat 23 Mai 2012, 16:44 de copy
rusine lui Bolojan
ar tebui sa ne aratati cam cum ati reusit dumneavoastra sa va tineti de cuvant in acesti 4 ani, din lucrurile pe care ni le-ati promis in campanie cate ne-ati oferit? Oradea oras viu? unde domnule primar? cu ce ne-ati demonstrat ca avem un oras viu? va rog sa imi spuneti cu ce ati sponsorizat, sau unde ati ajutat la un eveniment cultural? va bateti in piept ca ati facut verzi si uscate si cand colo ce vedem, 2 poduri pe banii altora, proiectele duse la indeplinire din mandatul domnului Filip , a da si sa nu uitam ne-ati dat la fiecare cam un loc de parcare care seamana mai mult cu un mormant... a da si o sa fim si amendati daca ocupam groapa altuia. Cred ca ar trebui sa va treziti la realitate.
Postat 23 Mai 2012, 16:31 de C45
Demagogie
Cat de urat vreti sa va scoateti Dl Bolojan aruncand vina pe altii in loc sa faceti dumneavoastra ce trebuia sa faceti. Caracter zero din pacate , cu asemenea discurs vreti sa ne castigati increderea? Josnic !!!
Postat 23 Mai 2012, 16:06 de syndy
huuuu
Mars la furat Bolojene ca ne minti !!!!!
Postat 23 Mai 2012, 16:04 de fifi
felicitari
Rezultatele se va intr-adevar. Prost si ignorant sa fii ca sa nu le vezi. Este greu sa aduci pe drumul cel bun un oras care timp de 20 de ani a fost vandalizat si devastat. Inca 4 ani si se vor vedea rezultate si mai bune! Le asteptam ! Succes domnule primar!
Postat 23 Mai 2012, 15:52 de 201b
Votul
Promisiuni au fost si vor fi intotdeauna, mai ales in preajma alegerilor, atunci cand cei care candideaza au nevoie de votul cetatenilor. Totul ar fi altfel daca cei care castiga in alegeri ar face aceste promisiuni in scris cu angajamentul ca daca nu le respecta sa fie trasi la raspundere cu libertatea si confiscarea averii lor si a familiilor lor. In acest caz nu cred ca ar mai fi asa de multi candidati si nici promisiuni nu s-ar face asa in van, fara nici o acoperire. Ionut, este un investitor in Oradea, venit din orice tara vrei tu, unde muncitorii care lucreaza in conditiile impuse de el sa se imbogateasca sau macar sa poata trai decent, sa-si poata face un concediu pe an undeva intr-o statiune, sa aiba bani de scoala la copii, bani sufucienti de mancare, medicamente, sa-si poata plati fara probleme impozitele si taxele la stat si datoriile lunare la asociatie, etc. Copiii tai, daca vin acei investitori austrieci sau germani,adusi de cei care ne conduc orasul sau judetul, vor avea un loc de munca, unde vor muncii atat cat le va cere, cu sau fara ore suplimentare, mai mult sau mai putin platite iar din salariul castigat va reusi sa-si plateasca asociatia, impozitele la stat, cu greu taxele scolare si ceva mancare, fara medicamente, concediu si altele iar bani intrati in visteria statului vor fi cheltuiti usor, fara nici o remuscare de catre cei alesi de noi sau pusi in functii de cei alesi de noi. Raul este in noi, oradenii, nu are rost sa dam vin ape nimeni, fiecare se gandeste la buzunarul lui, la el, chiar daca trebuie sa calce pe cadaver sau oameni vii. Totul pentru victorie. Daca este un candidat cinstit si corect sa semneze angajamentul. Sa vedem, este careva !
Postat 23 Mai 2012, 15:26 de petru
victorie la pas
Sincer imi place cum vorbeste Bolo,iar campania electorala nu are nici un sens ,victoria actualului primar va fi la pas,nu are nici un contracandidat,cred ca si comentariile la acest articol sunt inutile,omul chiar stie ce zice si imi place ca e putin dictator,trebuie mana de fier ca sa faci treaba,pronostic bolo va avea cam 60 % la alegeri.O zi buna . p.s . curatenia in oras ,exceptand dezapezirea a fost in ultimul an cea mai buna din 1990 pana in prezent !
Postat 23 Mai 2012, 15:24 de un alegator
gri-albastrui
Destul de saracuta piesa asta de teatru: Primaria, RER si Selina... putini actori. E drept insa ca pe bani multi...
Postat 23 Mai 2012, 15:14 de andy
ranjetul...groazei
ba da, misu gro(a)za s-a remarcat de foarte multe ori; la orice raspunsul lui era "ferm": eu nu stiu, eu nu eram, acum aflu....tot de-astea! un om chiar asa fara personalitate, mai rar! mereu in "umbra" lui filip, inclusiv in prezidii(cu riscul de a ma repeta a nu stiu cata oara, gro(a)za era in prezidiu alaturi de filip in octombrie 2005 la MAREA TZEAPA IMOBILIARA data oradenilor in Cartierul EUROPA! Voi, PD-L-istii ati girat afacerea IMPACT(prietenii stiu de ce dar nu numai ei!)cand stiati exact ce scrie in contractul de asociere cu IMPACT DAR ATI TACUT CHITIC, astfel incat marele dezvoltator sa insele cat putea mai bine! Ba mai mult, cine a avut indfazneala sa va cheme in Instanta pentru potlogaria facuta a beneficiat de un tratament "deosebit"din partea lui filip(astfel ca Primaria lua apararea tot dezvoltatorului). Doar din iunie 2008 s-au schimbat lucrurile, insa raul mare fusese deja facut! dar nu-i nimic: Marele presedinte al dezvoltatorului a picat, dezvoltatorul se apropie tot mai mult de insolventa iar voi, pedeleii va indreptati repede si sigur spre groapa de gunoi a istoriei! PS "Fir-ati ai d....ului cu melcii vostri"(Mircea Daneliuc/"Senatorul melcilor")
Postat 23 Mai 2012, 15:07 de TDS
scurt, clar si la obiect
in timp ce unii fac fortat reclama la "colgate", ranjind in sila "din respect pt oradeni", bolojan le da peste nas pt ca are cu ce...:), mila imi e de banii aruncati de maharii pdlisti pe mashuri cat stadionul; ca doar, doar, poate, poate; dar de la 10% .. - primar , doar in vise p.s. dp ce zboara Groza de la Hidro, ca doar nu o sa-l tina nimeni acolo pt meritele profesionale, oare ce intorsura va avea cariera dansului???:)))
Postat 23 Mai 2012, 15:03 de zzz
barcelona-lyon si te votez, bolojane!
asta-i singurul om care stie ce vorbeste si nu are contra-candidat! stau de 40 de ani cu familia in orasul asta si sunt multumit de cum a crescut orasul in ultimii 4 ani. daca bolojan aduce investitori austrieci si germani la oradea, ma declar multumit pentru copiii mei, ca vor avea locuri bune de lucru, iar daca o sa putem merge de la oradea la barcelona si lyon o sa fiu si mai fericit. sper sa tina cont de parerea mea cei din echipa usl. bafta la alegeri!
Postat 23 Mai 2012, 14:43 de ionut
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON