URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Ianuarie 2021, 19:47

Bolojan și asistații

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mă îndoiesc că din cartierul francez Voltaire al Oradiei până în comuna campioană la asistaţi, Lugaşu de Jos, a notoriului primar Sorban Levente, asistaţii social îi închină imnuri de "pomenire" noului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan.

Şi cum să nu o facă din moment ce, pentru a ajunge la mizera suma dată de Statul Român moca, trebuie să renunţe la habitudinile de o viaţă, acelea de a nu face nimic? La cum arată planurile lui Bolojan, asistaţii vor ajunge în şanţuri nu doar când vin de la cârciumă, ci şi când vor trebui să plivească buruienile.

Mă aştept ca, bine sfătuiţi de politruci interesaţi, asistaţii să-l reclame pe Bolojan la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, chit că reclamanţii sunt mai degrabă supuşi nu discriminării, ci exterminării, prin obligativitatea de a munci.

Dar cei mai supăraţi din toată tărăşenia asta sunt primarii, şmecherii de primari care de ani buni toacă banii Statului pentru bunăstarea lor personală. Iar când vine sorocul să dea faţă, că obraz nu au, cu alegătorii, apelează la arma secretă pe care deja o ştie toată lumea: asistatul social.

Cred că un sfert din primarii judeţului au ajuns la marea demnitate nu pentru că au gestionat cum se cuvine activitatea în slujba obştii, ci pentru că au reuşit să mobilizeze masa de manevră a asistaţilor social.

Aşa că lovitura lui Bolojan, prin asanarea acestui domeniu, este dublă: scoate gunoaiele, atât pe cele de pe marginea şanţului, cât şi pe cele din primăriile de comune. Eu prevăd o îmbolnăvire bruscă a asistaţilor, cum este la Tinca, de exemplu, unde toţi cei 71 de oameni aflaţi în plată au o boală foarte gravă. Boala pe muncă, depistată, desigur, total dezinteresat, de medicii care le-au dat scutire.

Aşa că Bolojan, după ce a deschis front împotriva asistaţilor şi, implicit, a primarilor, va trebui să se războiască şi cu medicii care, pentru o găină şi un kil de scoacă, te scutesc pe viaţă de la a mai merge la serviciu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Chestie de PR!
L-as crede daca ar veni cu niste proiecte precum Adascalitei, primarul din Marghita, sa taie veniturile si sporurile nesimtite! L-as crede daca ar desfiinta gastile de sugaci din/de pe langa cj, de pilda sc paza si protectie (la ce le-o fi trebuind celor de la judet pulanari proprii?!). Repet, totul e chestie de PR!
Postat 27 Ianuarie 2021, 06:15 de pinonel
Ca sa vezi dracia dracului
Anul trecut, in Bihor, beneficiau de "social" (venitul minim garantat), 3100 de persoane (valoarea medie lunara a "socialului" pe judet a fost de 300.000 de EURO)!. Ei bine, 1500 din cei 3100 de asistati sociali, aproape jumatate, au prezentat certificate medicale ca nu pot lucra!
Postat 26 Ianuarie 2021, 10:34 de B90
Socialu'
Problema e ca unii primari folosesc " socialu' ", ca pe un fel de mita electorala! Dau bani asistatilor sociali iar de pus la munca sa-i puna Sf Petru, Sf Ioan, etc la sf asteapta. Ce zic asistatii sociali, (multi dintre ei niste cetateni odihniti bine, mancati bine, si nu de putine ori bauti bine), despre un astfel de primar ? "E baiat bun. Ne da " socialu' " si nu ne deranjeaza cu nimic. Pe el il alegem si data viitoare". OK, ce e de facut in astfel de situatii ? In localitatile in care santurile si marginile drumurilor nu sunt curatate, sa fie amendat primarul.
Postat 26 Ianuarie 2021, 09:35 de B90
Nicio legătură între Bolojan și asistații puși la muncă !?!
Este lege în acest sens, prin care acești asistați sunt obligați să presteze ore-muncă, ca să beneficieze de ajutor financiar !?! Bolojan nu face altceva decât să respecte dispozițiile noului premier, sărăcit de predecesorul său risipitor ... și obligația de a consilia și monitoriza județul în acest sens !?!
Postat 26 Ianuarie 2021, 05:59 de CrisDumi
La muncă
Nu la intins mana .
Postat 25 Ianuarie 2021, 23:20 de Sandu2100
bugetul tarii
un grup de oameni pun niste bani la comun (prin taxe) pentru o zona mai frumoasa (parcuri, strazi). Cat este de moral ca unii dintre ei (asistatii) care nu pun nici un leu la comun (platesc zero impozit in decursul unui intreg ciclu electoral), si chiar mai mult, capuseaza si primesc bani de la bugetul comun, totusi sa aiba dreptul sa voteze cine sa fie presedinte (de asociatie)? Hai sa dam atunci si vot cenzitar, ca si in AGA la societatile pe actiuni
Postat 25 Ianuarie 2021, 21:10 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON