URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2012, 14:19

Bolojan: Dacă USL ia majoritatea, Oradea nu va mai avea viceprimar UDMR

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În condiţiile în care USL va obţine un scor electoral care îi va permite să guverneze singură Oradea, vă asigur că poate guverna singură", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, candidatul USL la Primărie, Ilie Bolojan, cel care în urmă cu patru ani câştiga, pentru prima oară, funcţia de edil şef dintr-un singur tur de scrutin, fără a mai fi necesar un al doilea care să decidă între el şi candidatul UDMR, aşa cum s-a întâmplat în Oradea de fiecare dată după 1989.

Deşi solicitat de jurnalişti să dea detalii, Bolojan nu a dorit să intre în alte amănunte în timpul conferinţei de presă, însă după încheierea acesteia s-a declarat deranjat că a fost descris de candidatul UDMR, Cseke Attila, ca fiind un simplu "administrator" şi că "nu are viziune". "Cum au putut unii să stea patru ani lângă cineva care i-a respectat mereu, dar despre care brusc a descoperit că nu are viziune?", s-a întrebat retoric Bolojan.

De altfel, în cadrul conferinţei de presă, candidatul USL a răspuns indirect şi acuzei lui Cseke cum că i-ar fura ideile, referindu-se la faptul că Bolojan vorbeşte în această campanie despre intenţia sa de a crea evenimente culturale şi spectacole în centrul oraşului, după ce patru ani nu a făcut acest lucru.

În timp ce vorbea, la fel ca şi preşedintele PNL Cornel Popa, candidat al USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, despre felul în care Primăria şi CJ vor colabora pentru încurajarea turismului, Bolojan i-a dat lui Cseke, indirect, răspunsul. "Noi am procedat logic, pentru că am vrut întâi să asigurăm condiţii pentru crearea de evenimente şi abia apoi să facem asemenea evenimente. Nu poţi să organizezi spectacole sau să chemi turiştii în Oradea şi să le cadă bucăţi de tencuială în cap. Este o problemă de logică. Altfel, chemi turiştii şi, când văd ce găsesc aici, se sperie", a spus Bolojan.

Liberalul a pus lucrurile în ordine şi în ce priveşte comparaţia preferată a lui Cseke cu Sibiul, despre care a spus că-i place pentru că are un "primar minoritar" şi că şi-a construit "un brand cultural" care îi aduce turism şi, deci, dezvoltare.

În această privinţă, Bolojan a amintit că Guvernul României a asigurat întâi renovarea şi reabilitarea clădirilor şi întregului centru al Sibiului, şi abia apoi municipalitatea şi Consiliul Judeţean au creat evenimente culturale care i-au adus oraşului de la poalele Cibinului faima pe care o are în prezent. "Nici în Sibiu, până nu s-a reabilitat centrul oraşului, nu existau evenimentele care sunt acum atât de cunoscute", a spus Bolojan.

De asemenea, candidatul USL a mai făcut o comparaţie cu Oradea de până în 2008, când conducerea de atunci a municipalităţii a cumpărat tramvaie Siemens extrem de scumpe, dar ca acestea să poată circula au trebuit reamenajate curbele, care erau prea strâmte (de exemplu chiar în "turbogiraţie"), ceea ce ducea la uzura rapidă a sistemului de rulare, iar vatmanii erau nevoiţi să coboare din cabine pentru a schimba macazele cu ranga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
57 Comentarii
@Huda Facariu
Stai calm ca tot Bolo iese, nu te mai agita. Trebuie sa fii ori tampit, ori din opozitie ca sa contesti ce chestii a facut Bolojan pentru Oradea. Eu sper doar sa castige cu 51%, ca asta e singura problema care se pune.
Postat 10 Iunie 2012, 16:37 de Mobutu Mambata
Jos Bolojan!
a facut multe: casa in oradea, naveta pe banii statului la alesd, reclama pe hiv tinuta indecenta (nu el ai lui). daca il votati asa va trebuie. SI FETELE VOASTRE VOR POZA GOALE PE HI5
Postat 10 Iunie 2012, 14:53 de Huda Facariu
Hai Bolo
Bolojan a realizat foarte multe in acesti 4 ani si mai are nevoie de inca 4 sa termine ce a inceput si ce mai vrea sa inceapa.Are dreptate Bolojan...cat timp orasul nu are puncte de atractii puse la punct nu prea poti chema turisti, nu au ce sa vada....trebuie restaurate cladirile vechi, trebuie construite sali de concerte, trebuie realizate multe si sincer cred doar ca Bolojan are destula ambitie incat sa le si puna in vigoare.Cum am spus si in alta postare, singura modalitate sa nu iasa cineva care nu trebuie ca si primar, este sa mergem la vot...
Postat 08 Iunie 2012, 16:02 de pishti
.....
Bolojan e singurul primar din Oradea care a facut ceva pt orasul acesta. Cum arata Oradea acum 5 ani si cum e acum?
Postat 08 Iunie 2012, 09:40 de Mihai
diferente
daca bolojan nu a facut si nu a realizat nimic pt acest oras in ultimii 4 ani, atunci cine a realizat?nimeni.groza pd-istul ce a facut?filip ce a facut?au furat fara rusine, si-au insusit terenuri, contracte, spatii si cladiri!mai bine sa se faca treaba in oras, incet si sigur, decat sa ii mai lasam pe pd-isti 4 ani la primarie!bolojan este singurul primar dupa 89 care a muncit pt acest oras!multumim dl bolojan si succes in continuare!jos cu ciuma portocalie
Postat 08 Iunie 2012, 00:38 de 201b
Incapatanare prosteasca
NU PUTEM SPUNE CA A FACUT PUTIN PT. ORADEA. A FACUT MAI MULT DECAT TOTI CEILALTI PRIMARI LA UN LOC DIN 1989 INCOACCE DA FILIP A FACUT PENTRU EL CAT A FACUT BOLO PT. ORAS. INCAPATANAREA LUI NU ESTE PENTRU OAMENII INTELIGENTI SI CARE SE RESPECTA ,EL NU ESTE AUTOSTIUTOR LA TOATE, DIN PACATE EL CREDE CA LE STIE PE TOATE(A MAI FOST UNUL SI UNA INAINTE DE1989).ECONOMIC CE A FACUT BOLO PT. ORAS ACUM A FOST CONJUCTURA IN ASA FEL O SA VEDEM DUPA
Postat 07 Iunie 2012, 17:22 de nicole
Mincinosii!!!
Nu mai mintiti poporul cu promisiuni false domnule Bolojan!!! Nu sunteti in stare de nimic!!!!
Postat 06 Iunie 2012, 20:55 de Gica
@ attila
@ attila, @ un ungur UDMR-ul nu a creeat nimic, dar reuseste sa distruga relatiile dintre romani si maghiari. Ma bucur ca v-ati expus punctul de vedere. Romania mai are o sansa. Cat despre actualul primar, poate ca nu multumeste pe toata lumea, dar trebuie sa avem continuitate in ideile de dezvoltare. Credeti ca daca vine altcineva va fi cu mult mai diferit? O sa vina altcineva, o sa schimbe toti oamenii din functii cheie, o sa anuleze contracte pe rol, timp de un an o sa fie tot prin tribunale si nu o sa se faca nimic. In tot acest timp Oradea pierde. Filmul asta l-am mai vazut... A si sa nu uit... Banii din campanie trebuie recuperati URGENT Parerea mea.
Postat 06 Iunie 2012, 17:17 de nimeni
Neinteresant
Este neinteresant din punctul de vedere al cetateanului oradean daca viceprimarii-s hotentoti sau patagonezi.Competentele nu tin de etnie,ci de stiinta si de bun-simt.Adevaru-i ca UDMR n-a furnizat in ultimele doua decenii viceprimari satisfacatori,ceea ce-nseamna ca decidorii din partid(uniune) n-au habar despre ce-i vorba-n propozitie...La fel de adevarat e ca nici celelalte partide n-au rupt hamul in chestiunea asta. Realitatea vizibila e ca dl.Ilie Bolojan a rupt ritmul in materie .Iar oradeanul mediu s-a maturizat suficient sub presiunea realitatilor pe care le traim.
Postat 06 Iunie 2012, 17:06 de gyorgy tozser
rabdare
@oradean: mai ai si tu rabdare cateva zile si vorbim dupa!
Postat 06 Iunie 2012, 14:44 de TDS
jos bolojan
Vise, nici gand sa i-a USL majoritatea. Jos Bolojan.
Postat 06 Iunie 2012, 13:25 de oradean
da bolo ... monopol si pe putere
sigur urmeaza dupa monopolul si pe putere, dupa ce celellate sunt adjudecate. Se si vede servicii de tot gunoiul cu RER si sa nu uitam dezapezirea cu utilaje praf si trimise la Bucale. Selina v-a dat asfalt dar uitati-va la un paradox cat a tinut centura cand a facut-o cam prima lor lucrare si cum noile tronsoane deja au hibe mari si se lasa la canale de numai ... pentru ca fac o treaba de mantuiala cu necalificati pe baniii multiii si ai nostriiiiii, in special ai celora care voteaza asa ceva. Bravo , chiar ca e oras verde dar unde ? mai mult crem sau ceo fi de la asfaltul aruncat in graba. A da si daca aveti probleme ca ti parcat in fata casei tale ca platesti taxe sa fii amendat ca sa vrea bolo, in fine multe de povestit dar e praf treaba, iar la primarie primarul este deschis la audiente ca nu este niciodata acolo prezent ! Si daca este pe picioarele lui si tare de ceea ce a realizat de ce nu a ceeptat confruntarea cu ceilalti candidati, pentru ca este un farsor ordinar.
Postat 06 Iunie 2012, 12:48 de cristi
alegeri
in afara de circ, udemeristii nu sunt buni de nimic. LA PUBELA CU EI !
Postat 06 Iunie 2012, 12:29 de walk
mi-e sila de udmr
sa vedem daca bolojan si usl va reusi sa-i arunce la gunoi. udmr, a uitat ca bolojan le-a fost aliat si au lovit primii sub centura. problema de caracter (inexitent, in cazul tulipanului verde). Rusine !
Postat 06 Iunie 2012, 12:22 de 10
ar fi foarte bine fara udemeristi
dar nu prinde el 51%. oricum, JOS udmr !
Postat 06 Iunie 2012, 12:12 de gmt
doamne feri sa prinda puterea toatala alianta asta sufocata
Sa ne rugam cu totii ca acest regim sa nu prinda putere totalitara ca atunci chiar vom traii in urmatorii 4 ani sub o gandire comunista!!
Postat 06 Iunie 2012, 11:58 de titanu
mare caracter
Stimate d-nule primar, nici in ultima clipa nu te lepezi de caracterul urat pe care il ai. Te bazai in urma cu ceva timp pe voturile UDMR ca sa-ti iasa afacerile cu Selina si sa faci sensuri giratorii la fiecare colt de strada, iar acum nu mai ai nevoie de ei si atunci: la gunoi cu ei. Urat din partea dumneavoastra. Am ajuns sa-mi fie scarba de dumneavoastra. Si ar trebui sa conteze acest lucru si pentru dumneavoastra pentru ca sunt un contribuabil si locuitor al acestui oras.
Postat 06 Iunie 2012, 07:23 de Sebi
sa mearga inapoi la tara
@marius afla ca nu astept si nici nu am primit nimic gratis. Povestile cu bani de la UE sunt pentru naivi ca tine. Inca nu am vazut un raport public din partea primariei cu cat au costat parcarile din oras si cati bani aduc la buget. La avantul cu care se fac parcari cu taxa in toate cartierele sunt convins ca nu-s facute nici pe datorie si nici pe bani UE. Sa nu uitam ca Oradea e totusi un oras muncitoresc cu salarii mici. Daca am fi la Monte Carlo poate ca l-as intelege pe bolo.. La cum vad lucrurile, bolo incearca sa ne trimita la tara si sa ne transforme in navetisti pe OTL-ul lui Csuszi.
Postat 06 Iunie 2012, 01:16 de vasi
P.S.2
stiti... eu sincer nu ma mir ca suntem codasii europei. Nu ne place cand avem un om care FACE CEVA pentru noi, pentru ca tinem neaparat (de obicei din motive stupide) sa-l denigram, sa-i gasim noi nod in papura pentru ca asa am auzit sau citit in presa. Mi se pare halucinant sa aud oameni care, dupa 4 ani de mandat in care in Oradea s-au facut mai multe decat in 20 de ani, oameni care sa se planga de faptul ca ei trebuie sa plateasca taxa de parcare si pentru asta nu-l voteaza pe primar. Sau ca a crescut pretul gigacaloriei. Nu vreau sa-i fac campanie primarului (chiar nu am nici un interes in treaba asta), dar totusi... voi chiar nu va uitati putin in jur ?
Postat 06 Iunie 2012, 00:37 de Marius
Votez Bolojan
Mi-e silă de USL în general, dar tot cu Bolojan vreau să votez. Zică cine vrea ce-o vrea, ăsta e singurul de până acum care a făcut ceva pentru Oradea. Nu că pașapoarte, nu că ordine la buletine; uitați-vă ce curate sunt parcurile, uitați-vă la malul Crișului, uitați-vă la Cetate, la garajele ilegale dărâmate și la ciorditorii pe care Bolojan i-a zburat din Primărie. Mie Țârle și restul nu-mi spun nimic. Mă duc la vot deși nu-mi stă în fire, pentru că vreau să mă asigur că iese tot Bolojan. Eu unul sunt mai mult decât mulțumit de el, și nu sunt singurul (din câte am discutat cu amicii mei).
Postat 06 Iunie 2012, 00:32 de Darius
P.S
ia aduceti-va aminte (daca puteti) de cum arata orasul in urma cu 4-5 ani. Bulevardele pline de gropi, zone verzi 0, proiecte de infrastructura 0. Au cumparat x tramvaie cu 2 milioane de euro bucata, cand noi n-aveam o portiune de drum fara macar o groapa. Si nici atunci nu era o perioada tax-free. Dar asa sunt romanii, se plang cand nu au, se plang si cand au ca trebuie sa plateasca taxe. Stupid.
Postat 06 Iunie 2012, 00:28 de Marius
@vasi
si cat de naiv esti acum ca nu-ti aduci aminte ce era acum 4 ani in Oradica. Ca tu crezi ca in bugetul orasului, pentru parcari si alte cele banii vin din plop, e problema ta. Hai totusi sa gandim putin treaba inainte de a face afirmatii stupide. Bolojan nu a crescut impozitele pentru ca a vrut sa rada de populatie ca plateste mai mult. Voi priviti lucrurile doar la suprafata, nu v-ati obosi putin sa va interesati cum se administreaza o primarie si un oras. E normal, un om de rand nu stie ce cheltuieli implica un oras, si crede ca banii lui intra in buzunarul primarului. Credeti ca ne cad din cer bani sa facem ceva bun in oras ? Aaa ca Bolojan a atras 180 milioane de euro de la UE (ceea ce n-a mai faut nici un primar inaintea lui) e altceva. Daca nu va convine sa platiti parcarea, pai nu mai plangeti ca n-aveti parcari. Daca nu va convine sa platiti taxe si impozite, nu va mai plangeti ca n-aveti drumuri, spatii verzi, samd. Voi le-ati vrea pe toate. Sa nu platiti nimic (nici taxe, nici impozite si nici parcari) si totusi sa le aveti pe toate. Pentru voi (desi nici varianta asta nu va scapa de toate cheltuielile) exista o singura solutie: va mutati la tara.
Postat 06 Iunie 2012, 00:26 de Marius
DADA EXACT
LUATIO DE LA BOLOJAN, LUATIO CA MERITATI!
Postat 05 Iunie 2012, 23:33 de GEORGE
naivii Oradiei
Cat de naivi am fost acum patru ani: l-am votat pe Bolojan pentru ca ne-a scapat de cozile de la buletine si pasapoarte. De pasapoarte nu mai avem nevoie iar buletinul se schimba o data la 10 ani, deci nu e o tragedie sa astepti la o coada. Acum ne scoate ochii cu sosele asfaltate si parcuri. Da, e un semn de civilizatie! Dar toate astea sunt facute pe banii nostrii, si pentru toate astea vrea sa ne taxeze in plus. A invatat cum sa-i stoarca pe oradeni de bani! Problema e ca banii oradenilor sunt tot mai putini si tot mai greu de castigat. Sper ca oradenii sa se trezeasca pana nu e prea tarziu.
Postat 05 Iunie 2012, 22:44 de vasi
:)
Oradea merita sa nu mai aiba viceprimar de la UDMR !! Pentru simplul fapt ca,de la Revolutie incoace,acesti "dinozauri" de la UDMR ca Biro si Kiss au ocupat niste pozitii vitale in functionarea unei municipalitati si a unui judet si nu au demonstrat nimic in decursul a "n" mandate.Si-au atribuit in numele partidului spatii si locatii la preturi derizorii folosind ca interfata tot felul de ONG-uri patronate de ei,au virat banii contribuabilului spre interesele de partid,si si-au finantat propriile afaceri tot din acest "fond comun",in care contribuabilul principal este cetateanul de rand !
Postat 05 Iunie 2012, 22:17 de Rustyi
.uie bolojan
votatil pe bolojan si in curand o sa platiti taxa si pentru aer tot ce a facut a facut din bani nostri asa ca sa lase vrajeala si sa mai taie din taxe dracului ca ne sufoca de tot astia chiar au nebunit de tot cu parcarile si ridicarile da nu platim impozite si taxe destule pentru ce plati impozite si taxe nu ca sa folosim sctrutura si infrastructura orasului.
Postat 05 Iunie 2012, 21:54 de aio
lasaneeee
ce mult si-ar dori bolojan sa aiba majoritatea si sa faca tot ce i-si doreste dupa bunul lui plac, incepand cu taxe peste taxe si iar taxe, asta pana cand va fi chemat la guvern si lasand locul atcuiva, doar ca putini stiu asta
Postat 05 Iunie 2012, 21:38 de dinu
O mostra de ce ne asteapta in viitor
Orădenii care circulă cu maşina vor scoate tot mai mulţi bani din buzunar. În paralel cu parcările de domiciu care se plătesc la Primărie, în ultimii ani s-au înmulţit şi parcometrele pe străzile Oradiei. Şi vor fi din ce în ce mai multe. Inclusiv spre periferie. Serviciul Parcări al Primăriei montează asemenea aparate de taxat pe tot mai multe străzi, parcarea cu plată urmând să fie regula, atât în Centru cât şi în cartiere. Parcare cu taxă va fi peste tot: „Parcarea va fi cu plată pe axele principale de circulaţie şi cele secundare, acolo unde se crează aglomeraţii”, ne informează Ion Şimon, şeful Serviciului Parcări.
Postat 05 Iunie 2012, 21:19 de ionel
Tds si bihorean=2 psihopati retadati
Tds si bihprean sunt nimic altceva decat 2 retardati mintali!Bolovanul vostru se lingea cu Cseke si Ritzli cand erau ministri,iar acum se dezice,ca deh e roman adevarat!!Rusine,Rusine Rusine! Mihai Groza Primar!
Postat 05 Iunie 2012, 21:15 de oradean
bolo ..vai si amar
Bolojan...ce are Bolojanul cu permisele sau pasapoarte....conduse de Prefectura....sau cu buletinele condus de CJ....si de Ministerul Internelor...tu chiar crezi ca el a facut ceva...sunt un lucrator dintr-o institutie publica....de sus mentionat..si chiar stiu ca el nu avea cum sa intervina ...Legislatia a simplificat lucrurile...si demilitarizarea sistemelor...echipamente noi ..care nu depindea de Bolo.... Bine ca din cauza lui numai Cet exista..si stam fara apa calda 2 saptamani....bine ca a monopolizat CET-ul si Rer-ul...si a facut turbogiratiile....si un singur pod a facut din propria initiativa...la restul era deja alocatii bani...Si hai sa vedem parcarile intre blocuri...bine ca din bani nostri 100 lei- masina-an cred ca oricine putea sa faca...
Postat 05 Iunie 2012, 21:10 de nagy
@bihorean
Sa te bag undeva, acum, pana (te) mai tin minte ! Sunt de acord sa fie gibonul primul ; pe lista unui lunetist....
Postat 05 Iunie 2012, 21:08 de .
50%+1
sigur se va realiza acest procent! asa ca luni, 11 iunie 2012 abia astept sa cant un cantecel:" Szóljon hangosan az ének, örülj velem kérlek Úgy ahogyan én"! Kedves Rozi, kedves C vitamin, Kedves...., bye, bye!
Postat 05 Iunie 2012, 20:28 de TDS
iti mai aduci aminte?
Va mai amintiti de statul la coada zile intregi pentru a va inscrie masina,pentru a va scoate permisul de conducere auto,pentru a face sau renova pasaportul!?asta era o optiune sau sa fii smecher si sa dai spaga!!!va mai amintiti si cine a rezolvat aceste situatii rusinoase?era ceva care amintea de administratia din tarile africane,iar acum cel putin in acest aspect ne apropiem de tarile civilizate!BOLOJAN a reusit sa schimbe acel sistem rusinos pentru ca a fost unicul politician cu vointa de a face ceva diferit si bun pentru noi totiEu cred ca la primarie la fel incearca sa faca ceea ce este mai bun si util pentru noi toti !Votati BOLOJAN!
Postat 05 Iunie 2012, 20:28 de bihorean
ATTI LA munca la Margghita
Este un proverb romanesc ...care zice"du-l pe dracu-n spate 100 de ani si numa o data lasa-l jos" Asa si cu UDMR-u asta cu care ne-am cam purtat prea de la egal la egal si-au cam uitat ca sunt in minoritate! Cu tot respectul pentru ce au bun, ar fi cazul sa se orienteze pe doctrine si daca nu-nteleg si vor ETNIC, sa mearga unde au majoritate...si sa ne lase cu baiurile noastre cu tot.Poate ca asteptau sa nu candideze Bolo si sa-l lase pa vitalu atarnat de tzatza lui Rozi sa fie solo-candidat!Nu nene ungure!Ti-ajunge ca prea te-ai invatat de la Revolutie incoace sa ne privesti de sus!Mai este o vorba de duh"mai flacau e bine sa-ti vezi de lungu nasului si de strunga k..ru..lui!
Postat 05 Iunie 2012, 19:36 de Romanasul
Serios ?
Si cind o sa ai nevoie de votul a 2/3 din consilieri ce faci gibonel ? Mai dai o cladire la schimb ?
Postat 05 Iunie 2012, 18:52 de Carp III
CIRCARII
VOTATI USL VOTATI ACELASI LULE COMUNISTE CE A FACUT CORNEL POPA IN BIHOR, CE AFACUT MANG IN BIHOR CE A FACUT FILIP IN BIHOR CE A FACUT SELINA IN ORADEA SI CE DATORII ARE ORADEA C ATI BANI A ADUS USL DE ACASA ?CATI BANI A CHELTUIT USL IN CAMPANIE .ORADEA VERDE DA DE UNGURI FIINDCA BOLO ERA INCONJURAT NUMAI DE EI ,ANUL TRECUT ORADEA ERA USCATA, NOROC CU PLOILE DE ANU ASTA VOTATI USL CA PANA LA IARNA SANTEM CU GRECIA IN ACEEASI CARUTA ,CE PAPAGALI GUVERNUL usl ESTE CEL MAI NEPATAT GUVERN DIN ULTIMI ANI !!!!!!!!!!!! USL =BIRURI NOI PE ORADENI ,TOTUSI E BINE CA BOLO NU A PUS SI IN BLOCURI APARATE DE PARCARE PLUS IN MANDATUL URMATOR S-A MAI DEMOLEZE VREO 2 ,3 SPITALE PENTRU CURSE DE CAINI S-AU MELCI BRAVO usl.
Postat 05 Iunie 2012, 18:46 de UN FOST PENAL
@TALK
1. Dupa nivelul de cunoastere al limbii romane n-as prea zice ca esti roman. 2. Salarul nu ti-l da primarul, ti-l da angajatorul. Daca tu crezi ca daca ar fi cseke primar ti-ar creste salarul, trebuie sa te dezamagesc. 3. Nu vad de ce te astepti tu la salar mare cand tu nici sa scrii nu stii.
Postat 05 Iunie 2012, 18:42 de Marius
Radu Tirle
In sfarsit un om corect la consiliul judetean!! Dumnezeu sa va pazeasca domnule Radu Tirle, faceti lucruri minunate
Postat 05 Iunie 2012, 18:40 de Ana
Bolojan cel jmecher
Dupa un asemenea articol -Adi Cris si o asemenea ,,abordare" electorala din partea lui Bolojan , vreau sa va spun dragii mei ca va faceti vinovati de o ordinara si josnica manipulare a unei parti foarte ,,verde" (si de-o parte si de alta) a electoratului oradean. Nu vreau sa comentez la ce poate duce asta , dar ca cetatean roman de cetatenie romana care are aceleasi probleme in tara asta la fel cu cei mai multi dintre noi , spun atat : Rusine Bolojan ! Mi-ai pierdut votul . Daca esti slab politician si ideile care-ti bantuie capul despre dezvoltarea Oradiei , nu pot convinge pe toata lumea ai gasit rezolvarea : ungurii-s de vina !Drept sa-ti spun nu aud zilele astea pe nimeni care are o bruma de educatie sa zica ca il reprezinti .Stii, noi cu ,,stilul" comunist am cam rupt-o , tu se pare ca ti-ai intepenit gandirea pe-acolo . . . . .
Postat 05 Iunie 2012, 18:39 de suparatu
jos cu bolojan
VREM FAPTE SI DREPTATE!!!!! TIRLE LA CJ
Postat 05 Iunie 2012, 18:39 de jetta
@talk
Talkistule, tu de fapt faci lobby pro Cieke? Nu de alta, dar gramatica ta e udemerista...
Postat 05 Iunie 2012, 18:34 de @talk
Salarizarile
Salarizarile bugetarilor sunt hotarate de catre stat, nu de catre primarii din orase. Iarasi daca esti la privat, acolo iti negociezi salarul cu patronul.
Postat 05 Iunie 2012, 18:08 de @TALK
A venit momentul dreptatii si adevarului!
Romani, mergeti la vot! A venit timpul ca Rozi si Kiss sa dispara din peisajul administratiei judetene. Nu putem permite sa fim furati si batjocoriti de indivizi care nu-i mai reprezinta nici macar pe unguri.
Postat 05 Iunie 2012, 17:53 de SAFE
Pai avem poduri,parcari,facturi mari,taxe...
Fratilor, eu bag picioru in mizeria asta de usl, mult o facut si bolojan, da in tradevar, si acym totusi avem de toate, doar salarizarile au ramas inca din 2007. La asta nu se gandeste nimeni, dejeaba ai poduri si parcuri linistite, daca nai bani. Bolojan vrea sa mearga pe sigur impotriva lui cseke, dar nu o sa reuseasca, fiindca multi dintre noi romani, o sa voteaza pe cseke atila! fiind ca el vrea sa aduca turism si un nivel de trai mai bun in oradea, pe langa un oras sanatos, nu doar proiecte de la selina rer cet.... DECI... DEJEABA AVEM DE TOATE DACA NU POTI FOLOSI NIMIC. Deci bani si salariile nu conteaza? Dute undeva fara bani la plimbare sa vezi ce putere are....
Postat 05 Iunie 2012, 17:18 de TALK
BRAVO !!!
FELICITARI!!! SA AJUTE DUMNEZEU SA SCAPAM DE DICTATURA VERDE care ne mananca banii de 20 de ani !!!
Postat 05 Iunie 2012, 17:11 de Aris
pam pam
Are dreptate Bolojan in multe privinte mai ales in cea cu reabilitarea orasului si realizarea de spatii pentru realizarea de evenimente.Nu cred ca bolojan fura idei de la cseke atilla, sincer, cred ca nimeni nu crede asta , atat pur si simplu sunt mai multi oameni care gandesc la fel legat de o problema....va lua usl majoritatea nici nu cred ca este indoiala, dar maghiarii ar trebui sa invete ca unde le este locul....Mi se pare foarte amuzant in plina campanie electorala sa pui afise bilingve in care in maghiara scrie mare si mai jos, abia vizibil apare si in romana...asa ca..umpic de decenta....
Postat 05 Iunie 2012, 17:06 de popadriana
erata
nu e ”de la poalele Cibinului” ci de pe malurile Cibinului. Ar fi exagerat sa ziceti si poalele Fagarasilor, pentru ca desi ofera o imagine f frumoasa se afla totusi la cca 100 km.
Postat 05 Iunie 2012, 16:22 de gojdistu
tot bolojan
Eu cred ca faptele nu culoarea politica ar trebui votat, si eu sunt ungur dar tot pe bolojan am sa-l votez chiar se vede diferenta, UDMR-ul nu a facut nimic pentru oras si nu merita sa fie nici macar unul din ei in conducerea orasului.Nici Bolojan nu este usa de biserica dar macar a facut cv fata de restul idiotilor daca macar Petru Filip ar intra putin la puscarie ar fii super !!!
Postat 05 Iunie 2012, 16:08 de un ungur
HOTII
Pentru ce sa stea UDMR la guvernare , ca de fiecare data s-a aliat cu dusmanul pentru a roade ciolanu , macar daca ar fi facut ceva pentru populatia maghiara , ce sa mai vorbim pentru oradeni . Va fi mult mai bine fara ei .
Postat 05 Iunie 2012, 16:00 de KMY
UDMR
UDMR nu a facut nimic pentru orasul acesta decat sa puna placute Bilingve , ne trebuie locuri de munca un oras curat si prosper nu placute bilingve . Sper sa dispareti de saptamana viitoare .
Postat 05 Iunie 2012, 15:56 de D.Cristi.
@sing @ nu vad un....
Eu si familia mea mergem la vot. Desi suntem romani (mai romani decat multi care-si zbiara obarsia prin mass-media!), vom vota udmr-ul. Motivul ? Simplu ! Daca tot nu putem scapa de clasa asta politica alcatuita din hoti, ii vom vota pe cei mai putini ca numar. La scara nationala ungurii sunt max. 10% iar in Bihor/Oradea intre 25% si 30%. Q.E.D.
Postat 05 Iunie 2012, 15:55 de ionel
Romania
Asta-i pofta ce am poftit , Bolojan se va descurca mult mai bine fara Rozi si UDMR , timp de 4 ani nu am auzit altceva decat pista de biciclete de la Oradea la Debretin de la UDMR , altceva ??? Sper ca acesta sa fie primul pas spre groapa pentru UDMR .
Postat 05 Iunie 2012, 15:54 de ADrian
votat
VOTAȚI USL! VOTAȚI BOLOJAN!
Postat 05 Iunie 2012, 15:32 de Iancu
cu un narav de hoti.vom fi jefuiti continuat.
nu merita sa ne luptam cu morile de vant USL si PDL predomina sa nu credeti ca nu vor frauda voturile :))) USL+PDL nu si schimba naravul si iar 4 ani din viata noastra distrusi ca PROSPERITATE. Cat timp hotul te jefuieste nu mai vorbim de prosperitate, vorbim de lagar produci pentru ei.Platim taxa de protectie dar legalizata :)))) idem banca in loc de camatar.
Postat 05 Iunie 2012, 15:20 de nu vad un viitor
Haide Bolojan, cel mai tare primar ever!!!
Haide Bolo! Esti singurul care meriti sa fii (re)ales! Ai demonstrat-o din plin! Succes! Romani, haideti la vot pe 10 iunie, avem un singur tur!!! Ungurii stiu asta! Nu-i lasati sa vina iar la putere, mai trimiteti-i si-n opozitie! Au facut cele mai mari jafuri alaturi de pedisti, acum sa mai stea si pe tusa, ca la puscarie, unde le e locul, din pacate nu-i trimite nimeni..
Postat 05 Iunie 2012, 15:09 de sing
Gibonule, ai trecut la prm ?!
Bine ca patru ani cat ai deturnat banii oradenilor catre selina & alte capuse (o buna parte din bani ti-au revenit !) au fost buni ungurii ! Nu te-a lovit romanismul/patriotismul cand ti-ai fircalit primaria, regiile din subordine, etc cu inscrisuri in ungureste ! Te-au pus ungurii sa mazgalesti in ungureste pana si rablele comunitarilor, POLITIA LOCALA (de fapt slugile/pilele tale ). Te simti bine cand scuipi unde ai lins ? Si daca usl-ul ia 51% sau peste si la ceva timp dupa alegeri se sparge ?! Iti dai demisia, treci in ilegalitate (trece-ai unde-i vesnic pace !) ?
Postat 05 Iunie 2012, 15:00 de .
Am si eu o parere....
Permiteti-mi sa imi spun si eu parerea despre tot ce vad in jurul meu. Tin sa mentionez ca sunt maghiar, ungur curat din vechi stramosi! Ma bucur foarte mult sa-l vad primar in continuare pe Bolojan, vb lui, faptele se vad de la sine. M-am saturat de UDMR, de tot ce se intampla in jurul lor, de isistenta aberanta cu placute bilingve, facultati doar in limba maghiara, inhumari, etc. Nu fac decat sa strice relatiile si asa precare intre romania si ungaria. Din pacate nu am cu ce sa ma mandresc ca as fi maghiar si nu am de ce sa fiu fun UDMR, nu ma reprezinta cu nimic, nu ma ajuta cu nimic nu ma incalzeste cu nimic, practic ei nu fac nimic! Cseke? a pompat bani in spaitale, dar asta era logic, nu-s banii lui, deci sa nu l privim ce pe un D-zeu. Multumiri ptr ce a facut legat de spitale, dar in rest chestile cu vitamina C sunt ridicole... Alti politicieni din UDMR isi promoveaza imagine pe spatele copiilor, organizand festivitati de 1 iunie cu invitati din ungaria unde ulterior se percepe o taxa de 20 ron ptr copii ptr un amarat de concert (filarminica), scotzandu-se cu o tombola irelevanta. Deci sper ca UDMR ul sa nu ia nimic nici macar un viceloc! Toate cele bune!
Postat 05 Iunie 2012, 14:55 de Attila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON