URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2018, 17:57

Bogoşel versus Ciprian: Doi orădeni și-au disputat o finală la CN de judo MAI de la Vaslui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala Sporturilor din Vaslui a gazduit recent Campionatul Național de Judo al MAI, competiție care a reunit performeri din cadrul structurilor Jandarmeriei, Poliției, Poliției de Frontieră, Academiei de Poliție și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Astfel, peste 70 de ofițeri și subofițeri au evoluat cu fair-play, arătand că stăpânesc tehnicile de luptă corp la corp, precum și cele de imobilizare, sub privirile oficialilor MAI, printre care s-a aflat și fosta campioană mondială și olimpică la scrimă, Loredana Dinu (actual angajat al Poliției Române).

Una din cele mai viu-disputate categorii de vârstă și greutate a fost cea de 100 kg, -35 ani, unde finala i-a opus pe orădeanul Adrian Bogoșel, transferat de la ISU „Crișana” la ISU „Someș” Satu Mare și pe Paul Ciprian, politist de frontieră la ITPF Oradea.

Fost campion și vicecampion mondial de judo la structurile Ministerului de Interne, Adrian Bogoșel s-a impus în cele din urmă, după un meci echilibrat și spectaculos. Trebuie spus însă că Paul Ciprian a oferit o replică dârză, în condițiile în care a evoluat cu o accidentare suferită în urma semifinalei câștigate în fața multiplului medaliat de seniori Răzvan Onofrei.

„Am făcut meciuri bune, dar sunt mulțumit îndeosebi pentru că am avut adversari puternici care mi-au arătat unde mă aflu cu pregătirea tehnică și fizică. M-a ajutat în mod sigur ca l-am avut printre partenerii de antrenament pe Aurel Gavriș, medaliat la Europenele de Judo Masters de anul acesta”, a declarat Paul Ciprian.

De precizat și faptul că Paul Ciprian se pregătește în cadrul clubului de judo vetereni Phoenix Oradea. „Așteptam la Sala LPS și alți foști judoka din cadrul structurilor MAI și nu numai. Cu cât ai mai mulți adversari la antrenamente, cu atât îți poți perfecționa mai bine procedeele de judo. Antrenamentele pur de forța nu pot înlocui antrenamentele tehnice și de stretching, cele care ne mențin și articulațiile în forma”, a completat sensei Aurel Pleș, cel care coordonează antrenamentele de la Phoenix, alături de sensei Alexandru Chirilă și Laszlo Petras.

Pe lângă Paul Ciprian, alți trei orădeni au cucerit medalii la Campionatul Național de la Vaslui. Este vorba despre David Pusztai (aur la categoria 81 kg), Cristian Mircea Pop (argint la 90 kg) și Andrei Stoica (bronz la 90 kg), toți trei fiind pregătiți de sensei Alexandru Goncearenco.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON