URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
06 Aprilie 2020, 13:50

Bodog cel pozitiv: Fostul ministru PSD al Sănătăţii laudă medicii şi spitalele din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost nevoie de o pandemie la nivel mondial pentru ca fostul ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, să admită că spitalele Municipal şi Judeţean din Oradea, ambele subordonate Primăriei, sunt bine organizate şi pregătite, ba chiar fac faţă mai mult decât onorabil provocării fără precedent.

Într-o postare pe Facebook de joia trecută, Bodog a ţinut să transmită "recunoştinţa şi respectul" său colegilor aflaţi la datorie în spitalele orădene, ataşând totodată şi mărturia unei paciente internate la Municipal, care aprecia că "avem cel mai bine pregătit şi dotat spital din ţară", unde există "o curăţenie exemplară", dar şi stocuri de medicamente.

Nostim e că în comentarii, unii fani îl felicită pentru asta pe "domnul ministru", deşi spitalele au fost preluate de Primăria Oradea de aproape 10 ani, iar Bodog însuşi, care a fost meteoric şef la Judeţean prin 2009, nu mai e ministru de peste un an, deci nu are niciun merit. Rămâne de văzut dacă aprecierea PSD-istului pentru starea bună a spitalelor municipalităţii nu îl expune cumva unui risc mai periculos decât coronavirusul, şi anume unui potenţial vot de blam în propriul partid.

Păi, se poate, dom’ ministru, să recunoşti că duşmanu’ politic face bine ceea ce face?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
S-A TREZIT BODOG DIN PROSTIE?VAI SE SUPĂRĂ ȘEFU'IANOȘ
Bodogul ofticat că MILUȚ e în continuare sluga preferată, a lui JANOȘ ȘMANGLEALĂ , asta aducându -i și ,,beneficiul" de a fi candidat la primărie în contextul în care bodogul este președintele PSD Oradea și visa și el la fotoliul de primar i - a provocat celui din urmă deranjamente stomacale care l au făcut ,,să de-a din casa" de supărare.Domn ministru daca te scuzi și spui că ți a scăpat porumbelul , la beție si ii cânți lui JANOȘ melodia aia celebră...imnul PSD Bihor ...ANA ZORILE SE VARSĂ te iartă bistoș, nu e baiat rău știe și el că omul din beție se trezește dar din prostie niciodată.
Postat 06 Aprilie 2020, 21:18 de User anonimizat
spitalele Municipal şi Judeţean din Oradea, ambele subordonate Primăriei, sunt bine organizate şi pregătite
Ce e primaria,totusi? Decit(doar) o cladire...secession.Ce avem noi in cladire? O echipa de specialisti,inclusiv in medicina.Consecinta directa a competentei este deschiderea primului centru de carantina din oradea,intr-un internat de liceu.Nu prea e in regula sa avem doar 55 cazuri.Inseamna ca ne pricepem,prin urmare intram in linia intii,sa sustinem frontul.Sursum corda
Postat 06 Aprilie 2020, 21:10 de excalibur
Bodog ...
... alt penibil din Bihor !?!
Postat 06 Aprilie 2020, 17:08 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON