URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2011, 07:41

Boc vorbeşte de investiţii de 550 milioane de euro în Bihor! Ştie cineva de ele?

Boc vorbeşte de investiţii de 550 milioane de euro în Bihor! Ştie cineva de ele? La sfârşitul lui 2009, în campania pentru realegerea preşedintelui Traian Băsescu, premierul Emil Boc le promitea orădenilor finalizarea şoselei de centură între Real şi Metro şi lărgirea podului Ovid Densuşianu la patru benzi. Zis şi uitat…
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat miercuri seară la Oradea pentru întâlnirea cu activiştii PDL dinaintea Convenţiei Naţionale, unde speră să fie votat şi de bihoreni, premierul Emil Boc a încercat să-i măgulească pe democrat-liberalii din judeţ afirmând că Guvernul său acordă acestei zone o atenţie deosebită. Ca dovadă, Boc a spus că în Bihor Guvernul "are în implementare" proiecte de o valoare uriaşă, ce se apropie de 550 milioane euro!

"În Bihor pot să vă dau foarte multe veşti bune, că Guvernul are în derulare foarte multe proiecte aici. Pe fonduri europene, structurale şi pe agricultură, sunt 450 de milioane euro în implementare în judeţul Bihor în acest moment. Pe Ministerul Transporturilor sunt proiecte de implementat de 95 de milioane de euro, care arată importanţa pe care Guvernul o acordă acestei zone", a susţinut şeful PDL.

"Important este că sunt proiecte pe care le finalizăm şi pe care alţii n-au fost în stare să le finalizeze, ăsta e cel mai important lucru", a spus Boc, răspunzând la o întrebare privind data când aceste proiecte au fost începute. "Unele proiecte au fost începute acum câţiva ani, unele acum cinci - şase ani, proiecte care s-au tergiversat acum se finalizează. Altele, atenţie, sunt proiecte care încep noi, proiecte cu fonduri europene sau BEI (n.n. - Banca Europeană pentru Investiţii)", a zis premierul.

Boc a fost completat de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care a vorbit despre proiecte de reabilitarea unor drumuri naţionale aprobate de Banca Europeană de Investiţii încă din 2008, dar neîncepute din cauza lipsei fondurilor cu care Guvernul de la Bucureşti trebuia să cofinanţeze lucrările. "Am avut o problemă, problema a fost rezolvată graţie primului-ministru, şi anume aceea că erau proiecte finanţate din fonduri BEI şi nu exista alocată partea de confinanţare. La sfârşitul anului trecut am negociat cu FMI partea de cofinanţare, este de un miliard de euro, care au intrat în execuţie în acest moment", a spus ministrul Transporturilor.

Anca Boagiu a afirmat că în acest an, cu fondurile de la BEI şi cofinanţarea de un miliard de euro convenită cu FMI, se vor reabilita 900 de kilometri de drumuri naţionale, din care aproape 400 de kilometri în Bihor. "Sunt circa 900 de kilometri de drumuri naţionale, iar în ce priveşte judeţul Bihor avem 381 kilometri care urmează să intre în execuţie până în luna august", a spus Boagiu.

Ministrul Transporturilor a indicat, de asemenea, care drumuri naţionale din judeţul Bihor vor fi reabilitate, precum şi data începerii lucrărilor, a desfăşurării licitaţiilor sau a finalizării lucrărilor. "Discutăm despre DN 1H Oradea - Zalău, pentru care sunt 47 milioane euro, data ordinului de începere a lucrărilor fiind 19 mai, deci foarte curând. Discutăm despre Oradea - Arad, cu data de finalizare anul viitor în luna iunie, discutăm de reabilitarea DN 19 de la Oradea la limita judeţului, 59 milioane euro de la BEI, proiect cu finalizare trimestrul IV 2011, şi nu în ultimul rând reabilitările de pe DN 76 Vârfurile - Oradea. Ele au fost blocate la un moment dat, acum se revizuiesc documentaţiile şi din punctul nostru de vedere începem din vară să lucrăm pe ele", a spus ministrul Transporturilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
specialisti?
Boc vorbeşte de investiţii de 550 milioane de euro în Bihor! Ştie cineva de ele? Da!!! Beni Rus, Ghilea si alte lighioane d'astea cu parfum de oameni care au facut facultate!
Postat 06 Mai 2011, 17:22 de daisycutter
MINCINOSII
Citez un ziar central "Astfel, numai în ultimele trei săptămâni, cele două instituţii au deschis procedurile pentru proiecte de circa 415 milioane de euro. MDRT a lansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene şi de interes local din judeţele Neamţ (183,06 kilometri), Iaşi (202,9 kilometri) , Călăraşi (199,03 kilometri) şi Ialomiţa (294,2 kilometri)." Banuiesc ca colosalul Boc se referea la drumurile noastre toate (cacofonia este intentionata!)
Postat 06 Mai 2011, 08:22 de Mincinosii
drum bun!!!
sper ca aseara i-a picat dintii lui boc cand s-a deplasat cu coloana oficiala pe DN19E intre Oradea si Marghita....in drum spre Zalau!!!mai ales pe portiunea de de drum de 3,5 km cu piatra cubica.....adica cea mai rea portiune de DN din judet!!!plus ca baietii de la AND Bihor stau celi putin o data de saptamana in Fegernicu Nou si verifica daca conducatorii auto au rovinieta!!!arda-te frigideru domnule boc...........
Postat 05 Mai 2011, 22:12 de adi
Aqua -dreams
e vorba de proiectul aquaparcului de la Sanmartin X 10!!! cu nu l-ati vazut? e pe hartie si cica am fi deja in al doilea an de alocare a cate 10 mil euro (confomr Udrea in 2009)!!! nice try boc
Postat 05 Mai 2011, 20:34 de ady
Lasa-ne !!! Lasa-ne !!!
Sper sa dispara toata sleahta asta din politica! Cat despre afirmatiile d-lui Boc un singur cuvant, SINONIM cu P.D.L.-ul : PENIBILE sau, mai corect, mai penibil decat celalate partide!
Postat 05 Mai 2011, 16:31 de Radu
bihoreni fraieri
Suntem niste fraieri !Nimeni nu a protestat la Prefectura ,desi este pe ultimul loc la salarii,drumurile sunt dezastru,autostrada nu se mai face in Bihor si mai vorbesc de bani alocati pentru drumuri.Toate sunt proiecte ale guvernelor Nastase si Tariceanu ,ale lui Boc sunt in CLUJ.Au votat fraierii din Tinca pe FILIP care a plecat la Bucuresti si-l doare in cur de colegiul sau.In rest SA TRAITI CUM A-TI VOTAT!
Postat 05 Mai 2011, 15:36 de tero
DRUMURI
BOC SE REFERA LA DRUMURILE DIN ZONA PADIS PE CARE LE FACE FIRMA LUI COCOS<SOTUL LUI UDREA>
Postat 05 Mai 2011, 10:46 de ANONIM
intodeauna ininte de camapanie vin si promit
eu cred ca suntem suficienti de maturi sa credem ce vrem noi in functie de fapte nicidecum dupa naivitate, eu vreau sa cunosc persoane pentru urmatoarele mandate nu in ultima suata de metri, vreau calitate profesionala nu ramasite , nu sunt multumita de partide deloc inafara sa se ingrase nu vad nimic ca dezvoltare pentru drepturile ceteatenilor pe care ii reprezinta, vreau o schimbare m am saturat de ferma de porcime politica, vb serios nici pantaloni nu i mai cuporin vor adopta ca vestimentatie fustitele scotiene?
Postat 05 Mai 2011, 10:23 de anca
minciuni
MINCIUNI SFRUNTATE. MAI TINE MINTE CINEVA CA IN 2007 TREBUIA SA INCEAPA CONSTRUCTIA DRUMULUI RAPID ORADEA-ARAD DAR DE APROAPE 2 ANI SE"REABILITEAZA" DRUMUL VECHI? VIN AICI, ARUNCA NISTE CIFRE ABSTRACTE SI CRED CA NE ABURESC. IN LOC DE CIFRE (BANI CARE SE RISIPESC) MAI BINE SA NE SPUNA NEGRU PE ALB CANS VOM PUTEA CIRCULA PE DRUMURI NORMALE IN BIHOR.
Postat 05 Mai 2011, 09:03 de oradeanul
MINCIUNI
M I N C I N O S U L E RUSINE SA ITI FIE!!!!!!
Postat 05 Mai 2011, 08:07 de Mincinosu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON