URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2011, 08:30

Blat pentru interlopul "Paprika"

Blat pentru interlopul "Paprika" ANCHETATOR ANCHETAT. Suspectat că a compromis cu bună-ştiinţă cercetarea interlopului Iuliu Kiss (medalion), zis Paprika, autor al cumplitului accident soldat acum trei săptămâni cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două fete, inspectorul Adrian Sabău (foto) se declară nevinovat şi refuză orice explicaţii. Chiar dacă, din cauza sa, şoferul criminal ar putea scăpa cu o pedeapsă revoltător de uşoară
Blat pentru interlopul "Paprika" CADOU. În loc să sigileze bolidul lui Iuliu Kiss (medalion), poliţiştii de la Rutieră au lăsat-o în grija interlopului, Mercedesul fiind trimis pentru expertizare la un service autorizat abia săptămâna trecută. Între timp, vineri, judecătorii au respins cererea de eliberare sub control judiciar depusă de Kiss, dar pentru că sentinţa a fost atacată de avocatul interlopului, procesul se reia săptămâna aceasta la Tribunal
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal în toată regula între procurorii orădeni şi poliţiştii de la circulaţie implicaţi în cercetarea tragicului accident provocat în urmă cu trei săptămâni de interlopul Iuliu Kiss, zis Paprika. Procurorii, care până acum doar supravegheau mersul investigaţiei, i-au reclamat pe poliţişti pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi au preluat în anchetă proprie dosarul deschis pentru ucidere din culpă.

Sesizarea depusă împotriva poliţiştilor la Parchetul Bihor dezvăluie o serie de abateri privind derularea cercetărilor. Printre ele, cea mai gravă e că poliţiştii au omis să ridice pentru expertizare bolidul interlopului, iar viteza din momentul impactului au stabilit-o la indicaţia unui  inginer neautorizat.

Premieră

03 Adriana Jurcan.jpgBIHOREANUL a prezentat pe larg, săptămâna trecută, filmul tragicului accident provocat de Iuliu Kiss. Beat fiind, interlopul de 37 de ani nu a ţinut cont de indicatorul care l-ar fi obligat să acorde prioritate de trecere în intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, şi a izbit cu maşina un Tico în care se aflau trei tinere. În urma impactului extrem de puternic, Adriana Jurcan (foto) a murit pe loc, iar sora ei geamănă, Anca, şi verişoara Mariana au ajuns în spital în stare gravă.

BIHOREANUL a subliniat că arestarea şoferului era o premieră, măsura fiind determinată atât de gravitatea tragediei prin care trec familiile tinerelor, cât şi de reacţia opiniei publice, care a condamnat toleranţa anchetatorilor şi judecătorilor în astfel de cazuri. Doar anul trecut, 52 de persoane au murit în 51 de accidente petrecute pe raza judeţului, 8 autori fiind reţinuţi de poliţişti, dar niciunul arestat. Iar îngăduinţa autorităţilor nu se opreşte aici. Căci, indiferent cum s-au produs accidentele, instanţele au dat pe bandă rulantă sentinţe blânde. Cel mai recent caz este al şoferului care, având permisul suspendat, a zdrobit o femeie pe trecerea de pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului: Curtea de Apel l-a condamnat definitiv la doar 2 ani de închisoare cu suspendare!

Anchetă din anchetă

01 iuliu kiss.jpgDeşi în cazul Kiss (foto) a pornit în forţă, ancheta s-a "sucit" săptămâna trecută, când procurorii au cerut anchetarea poliţiştilor implicaţi în cercetări. "Ne-am sesizat pentru infracţiunea de abuz în serviciu comisă de organele de cercetare penală, care nu au adus de îndată faptele la cunoştinţa procurorului, împiedicând astfel controlul asupra activităţii de cercetare penală şi încălcând cu bună-ştiinţă toate celelalte prevederi legale", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Parchetului Oradea, prim-procurorul adjunct Simina Goia.

Paginile dosarului au scos la iveală o serie de abateri grave care denotă cel puţin lipsă de profesionalism din partea poliţiştilor, dacă nu cumva, mai grav, "sensibilizarea" lor de către interlop sau apropiaţii lui. În primul rând, deşi accidentul s-a produs pe 11 iunie, sâmbătă, dosarul deschis pe numele lui Kiss a fost înregistrat abia marţi dimineaţă, pe 14 iunie, odată cu prezentarea şoferului la Parchet pentru audieri, după ce înainte cu o seară poliţiştii dispuseseră reţinerea lui. "Poliţiştii ne-au sunat pe 13 iunie, seara târziu, că au reţinut inculpatul, dar abia a doua zi, pe 14 iunie, au înregistrat oficial dosarul, deşi Codul de procedură penală spune că trebuia să ne informeze de îndată. Noi nu suntem obligaţi să deschidem televizorul ca să vedem că s-a produs un accident", explică Goia.

Cercetări fuşerite

Procurorii spun că lui Kiss nu i s-a stabilit alcoolemia la locul accidentului, prin testarea cu etilotestul, deşi era obligatoriu. Interlopul a suflat de mai multe ori în aparat, dar slab şi fără rezultat, motivând că nu poate mai tare deoarece în momentul impactului fusese lovit în piept de airbag-ul maşinii. Totodată, deşi i s-au prelevat probe de sânge pentru a se determina ulterior cantitatea de alcool din organism, lui Kiss nu i s-a făcut nici testul antidrog, iar asta în condiţiile în care chiar apropiaţii lui spun că e cunoscut consumator de stupefiante.

De asemenea, poliţiştii nu au fotografiat bordul Mercedesului, iar maşina, care trebuia sigilată şi ridicată, a fost lăsată în posesia lui, dându-i astfel posibilitatea să reseteze computerul de bord, care stochează şi informaţiile privind viteza din momentul impactului.

Poliţiştii, spune magistratul, au stabilit viteza cu un  inginer neautorizat, găsit nici acum nu se ştie de cine. "Ne-au adus o hârtie pe care nici măcar nu s-au deranjat s-o înregistreze, din partea unui inginer neautorizat, cum că inculpatul ar fi avut 90 km/oră. Asta însă nu e probă şi nu poate fi luată în considerare. Nu s-a făcut o constatare tehnică, cum prevede procedura", arată procuroarea.

Poliţia tace

03 Adrian Sabau.jpgDeşi Goia a refuzat să nominalizeze poliţiştii suspectaţi de mătrăşirea anchetei, BIHOREANUL a aflat că unul din cei vizaţi e inspectorul Adrian Sabău (foto), ofiţerul de la Poliţia Rutieră care a efectuat atât cercetările la faţa locului, cât şi investigaţiile ulterioare. Şi acesta, şi conducerea Poliţiei Bihor refuză însă orice declaraţie. "Deocamdată nu vreau să-mi dau cu părerea, eventual după ce se mai liniştesc lucrurile. Să decidă alţii dacă am greşit sau nu. Eu spun că mi-am făcut treaba", a declarat inspectorul pentru BIHOREANUL.

Acelaşi lucru îl crede şi Răzvan Doseanu, avocatul interlopului aflat acum în arest. Unele acuzaţii aduse poliţiştilor nu au fond real, susţine apărătorul lui Paprika. "N-aveau ce să fotografieze pe bordul maşinii, căci vitezometrul e digital. O să propun firmei Mercedes să le înlocuiască cu ac, să nu mai fie probleme!", spune, ironic, Doseanu. În plus, continuă el, maşina a fost indisponibilizată timp de două zile în curtea Poliţiei, pentru a se căuta inclusiv urme de droguri. Computerul a fost verificat şi el, în acest fel stabilindu-se că viteza a fost de 90 km/oră. "Abia pe 13 iunie s-a returnat maşina proprietarului", spune avocatul, fără a putea explica, însă, de ce informaţiile privind aceste aspecte nu au fost cuprinse în dosar şi comunicate procurorilor.

În colimator

Culmea, avocatul interlopului se oferă să-i apere, gratis, pe toţi poliţiştii care vor fi acuzaţi că au compromis ancheta în favoarea clientului său.

Trecând peste ironii şi tupeu, atitudini de înţeles în condiţiile în care va putea specula din plin neregulile din anchetă, Doseanu e convins că astfel de incidente ar fi evitate dacă procurorii s-ar prezenta la locul fiecărui accident, pentru a coordona personal cercetările. "În locul poliţiştilor, aş propune ca la fiecare accident să se prezinte un procuror, să coordoneze întreaga cercetare, să participe la măsurători şi audieri. Că-i sâmbătă, duminică, zi, noapte sau sărbătoare", spune avocatul lui Kiss.

Până atunci, procurorii au dispus ridicarea Mercedesului, au preluat dosarul în anchetă proprie şi au sesizat conducerea Parchetului cu privire la abaterile poliţiştilor. Iar dacă suspiciunile lor se vor confirma, cazul va deveni un adevărat ma­nual de incompetenţă şi o palmă pe obrazul Poliţiei Bihor, care a reuşit să se facă părtaşă unui criminal. Fie din dezinteres, fie din interes...


SPERANŢE
Trezită din comă

Săptămâna trecută, Anca Jurcan, sora geamănă a Adrianei, tânăra care a murit în tragicul accident, şi-a revenit din comă şi a fost transferată de la Secţia de Terapie Intensivă la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean. Starea ei este în continuare gravă, motiv pentru care medicii au refuzat deocamdată să-şi dea acordul pentru transferul într-o clinică din străinătate. Totuşi, pentru că poate respira şi se poate hrăni fără aparate, sunt optimişti în privinţa şanselor tinerei de a-şi reveni. Deşi Anca a întrebat de mai multe ori despre sora sa, nici părinţii şi nici medicii nu i-au spus că aceasta a murit, de teamă că vestea ar putea s-o afecteze. În ce o priveşte pe verişoara lor, Mariana, aceasta este internată într-o clinică din Cluj.

Pe de altă parte, deoarece în caz de accidente costul tratamentelor nu e suportat de CAS, avocatul Mircea Ursuţa, angajat de familia Jurcan, a solicitat un avans pentru cheltuieli urgente firmei Omniasig, cea la care Iuliu Kiss îşi asigurase Mercedesul.

De asemenea, Călin Jurcan, fratele Ancăi, a deschis conturi pentru cei care doresc să le ajute pe fetele care au supravieţuit tragediei. Titularul este Jurcan Călin Ionel, iar conturile sunt RO28BTRL00501201D37505XX (lei) şi RO03BTRL00504201D37505XX (euro).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
85 Comentarii
Iertare nu va avea
La unul din articole invitam lumea sa faca o petitie prin e-mail catre Ministerul de interne in legatura cu ce s-a scris in presa despre munca politailor in BH (am luat adresa de pe pagina oficiala a ministerului)....nu stiu cati au facut-o sau nu, eu da!...si acuma sunt invitat la politia din oradea sa lamuresc situatia...cu stampila directiei de cercetari penale...Nu mai inteleg nimica...ce lamuriri as putea da eu politiei in cazul asta???
Postat 27 Iulie 2011, 02:14 de Dan
daca nu a mai avut accidente
si asta ar fi primul este clar ca lipsa de vizibilitatea a indicatorului l a determinat dupa reguli ca voi asa spuneti regulile trebuie respectate sa meraga inainte fara a acorda prioritate, deci regulile ucid dar nimeni nu se intreaba daca nu vor fi indicatoare ce reguli primeaza, moartea sigura.si inca ceva cine ajunge la un anumit standard de viata e foarte ordonat si disciplinat, sigur a mai condus beat dar nu a facut accident, nu e amator de circulatiecu masina superr calitate.
Postat 14 Iulie 2011, 10:54 de simplu
e nevinovat
faptul ca sistemul provoaca intentiona ca sa ogere ROMANULUI ce ii place mai mult : URRRRRA si ei FURAAA cu vaporul intr o zi, vai de tine cel care urla PEDEAPSA, sa te ierte D-zeu cand ai sa fi si tu in aceiasi situatie, nu vedeti mai nou sinuciderea e transformata in moda de ce? totul e POLITIC se sacrifica oamenii in scop de manipulare, o sa va treziti voi, dar s ar putea chiar sa fi ti criminali ORIGINALI, premeditat:)))))
Postat 13 Iulie 2011, 22:13 de vai de voi, naivi ce
mai
nici acum nu se vede acel stop inainte de mestesugarilor din cauza pomilor ! degeaba au marcat ultimii 5 m cu vopsea alba si scrie stop, la 50/h nu toate masinile opresc in 5 m.
Postat 12 Iulie 2011, 14:04 de gigi
PUSCARIE
Sa infunde puscaria nenorocitul !!! In sfarsit organele de cercetare isi fac datoria, nu lasa avocatii deavolului sa-si faca jocul , ce expertize la 1 luna ce alcolemie , a fost stabilita la data accidentului si era enorma, ce contraexpertize, jocuri murdare, sa infunde puscaria, ca a nenorocit doua familii, si fetele ramase in viata niciodata nu vor mai fi cum au fost iar pe cea moarta nu o poate readuce nimeni inapoi. Sa se faca dreptate sa ajunga dupa gratii acolo unde ii este locul, sa conduci cu viteza si baut nu are nici o scuza si codul penal prevede acest lucru. PUSCARIE , PUSCARIE , DOSEANU ASTA MA MIR CUM POATE DORMI NOAPTEA . avocatul diavolului
Postat 11 Iulie 2011, 15:12 de cititor
bihorel tace
nu mai stiu cine era, dar a avut dreptate cind a spus ca dupa ce isi va lua spaga bine cuvenita bihorel va inchide subiectul paprika.... ia uite i cum tac ca por....cii in papusoi, marii ziaristi si au luat darul iar acum se fac ca ploua
Postat 10 Iulie 2011, 19:48 de fer
Trebuie sa repet
revin din nou cu intrebarea: ce are pwla cu prefectura?? ce are de a face taxele, asigurarea si valoare tehnica a masinii cu faptul ca nu s-au respectat regulile de circulatie?? daca toata lumea ar respecta regulile de circulatie cu strictete...accidentele n-ar mai avea culpa umana!! nu e tot una circuli mult peste viteza admisa sub influenta alcoolului si nu acorzi prioritate cu gropa din asfalt care iti rupe roata si din cauza asta faci accident! Ma tot intreb cine are interes sa devieze atentia de la ce e mai important decat orice: ucidere din culpa!!! care cere peseapsa in litera si spiritul legii!! nimic mai mult. Orice altceva dezbateti aicea nu atinge subiectul in cauza!!! Apropo...cate zile de arest preventiv mai are inconstientul asta??
Postat 07 Iulie 2011, 16:10 de Dan Sabau
puscarias
Cum fa ? Pacat ca nu a terminat Antonescu treaba inceputa cu voi....indienilor... La puscarie pe viata cu ucigasul asta !
Postat 07 Iulie 2011, 14:24 de @maria
ei na discriminare
bravoo as propune o lege prin care cei care platesc taxe sa nu mai faca PUSCARIE, ne intreseaza TAXELE nu ca munceste pe banii de nimic, deci aveti drepate nu conteaza ca esti sarac sau bogat , atingi un plafon de taxe NU MAI FACI PUSCARIE..e ok asa macar salvam vietii omensti, salvam bolnavii, respectam handicapatii abuzati si ignorati social, voi credeti ca daca INVATATI sunteti superiori in societate, care este aportul in taxe este important platesti taxe CUMPERI masina de LUX nu TICO...ok E vremea de o schimbare, nu putem tot asa continua, nu sunt decarod sa faca puscarie un lider de TAXE.
Postat 06 Iulie 2011, 14:36 de ha, ha, ha
PT CA VIATA LOR A CONTAT!
du te la imperecheat javra ordinara de femeie ce esty:)) [02.07.2011, 10:43] ce vocabaluar ai tiganul e domn pe langa tine fa , faceti tam tam ca e etnie roma, javre imputite ca voi distrug Oradea , javre imputite ca voi dau mita si sapga ce aveti cu tigani si daca legea pedepseste cu drept judecacati voi? Cine sunti voi : muritori de foame, care umbalti cu TICO ca sa vedeti cat valoreza viata voastra NIMIC, mai bine va urcati in tramvai sau autobuze cu rute si era ok.Din cauza unor amarati ca voi au loc accidente, ca respectati moartea dar viata nu, o strigati sa vina. postat de: @maria DRAGA MARIA,DACA NU STI SA VB FRUMOS NU ARE ROST SA VB.NU TOATA LUMEA ISI PERMITE UN MERCEDES.PT CS NU TOATA LUMEA FACE BANI PE SPINAREA ALTORA.FETELE ALEA CARE AVEAU UN TICO ERA DESTEPTE,CARE MUNCEAU PT FIECARE LEU. VIATA LOR A VALORAT F MULT! POATE MAI MUT DECAT VIATA PERSOANEI CARE A FACUT ACCIDENT. NU TE AGITA ATAT CAND SE VB DE TIGANI.PT CA NIMENI NU AR AVEA TREABA CU EI,DACA AR FI CINSTITI.DACA AR MUNCII SI DACA NU AR FACE ATATA SCANDAL ORIUNDE MERGI.INCAT TI-E RUSINE SA SPUI LUMII CA ESTI ROMAN. MAI BINE AI MERGE TU CU TICO,SAU AUTOBOSUL SAU CU TRAMVAIUL,DAR AI INVATA SA VORBESTI.
Postat 06 Iulie 2011, 13:10 de @maria
nu sti citi nu comenta
dar cine a spus ca nu e vinovat, tu sti sa citesty? Eu am impresia ca nici sa citesca nu stiu dar fac pe mari importanti care sincer au simtome de OLIGOFERNI, citeste boule si pe urma comenteaza, va fi pedepsit dar se putea evita acest accident si din motivatie tehnica si din motivatia morala daca tu crezi ca viata ta depinde de altii te inseli amarnic.
Postat 05 Iulie 2011, 16:54 de ce ai ?
titlu
Nu imi vine sa cred ca sunt oameni pe aici care lasa comentarii de genul: "daca circula cu viteza mai mica nu patea nimic", "daca era mai atenta, putea sa evite". Sunteti tampiti la cap? Pe bune, sunteti retardati mintal? Cum poti sa zici asa ceva? Ce importanta are cu cat circula ea, sau ce masina conducea? Ipocritilor! Ideea e ca, acest gunoi de om, trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut, iar pedeapsa trebuie sa fie corecta, nu o porcarie din aceea, nu stiu cati ani, cu suspendare. Pentru cei care nu stiu sa lege doua cuvinte, va rog frumos, nu mai lasa-ti comentarii.
Postat 05 Iulie 2011, 09:44 de -_-
Aven DNA ??? sau doar politai corupti?
DNA de ce permite sa avem asa politai care pe fata reusesc sa strice problele??? DNA trebuie sa se sesizeze si sa ii acuze de distrugere de probe si neindeplinirea sarcinilor de servici. Dormi linistit DNA vegheaza pentru tine !!! (vegheaza sa imparta beneficiile cu politaii?)
Postat 04 Iulie 2011, 10:50 de george armani
avem o mentalitate tipica romanesca de proasta calitatea
parintele trebuie sa si educe copilul in spiritul civic si moral"ai grija cand treci strada ca i bagi pe altii in psucarie" dar nu la noi predomina "treci strada pe vedere ca face ala puscarie" deci uitati aceste sfaturi copilu de mic trebuie sa cresca avand grija si de defectele altora nu traim intr o lume perfecta, cine e vinovat in acest caz cine stimuleaza moarte pe banda rulanta, educatia din famile "uraste semenii ca justitia ne face drepate " nu lua in considerare, ce poate sa faca justitia sa spele creieri la oamenii, nici taxeaza si pedepseste.
Postat 03 Iulie 2011, 10:59 de doru
ham-ham-ham
concluzia fiana: EU imi pot apara viata nu altii, bravoo va prindeti ca smantana repedea latfel va acriti creierul, fermenteaza, cine raspunde de viata voastra? NUMAI voi nimeni nu e vinovat de moartea voastra daca maine s ar da o lege pariu ca totii si ar pretui viata dar trebuie hranit sistemul:)) trebuie lauti banii de la om ca sa se faca DREPTATE care nu exista decat ca iluzie, nu mi las viata in mainile sistemului , mai bine in groapa, muncesti ca altii sa culeaga aveti o mentalitate demna de copii de la gradinita, tot asa sa ganditi demonstrati ca semenii sunt inexistenti, demonstrati ca justitia il reprezinta pe D-zeu si viata voastra scurmati o ca pe o tigara:)) .
Postat 03 Iulie 2011, 10:12 de anca
Paprika e nevinovat sper sa scape
Sper sa scape si sa mai casapeasca cativa oameni nevinovati, poate atunci se va trezi vreun tata justitiar, tata ce isi iubeste copii cu adevarat, dincolo de nivel declarativ si care va face deptate, viata pentru viata. O alta dreptate sau compensare nu exista
Postat 02 Iulie 2011, 17:55 de Eszy
du te la imperecheat javra ordinara de femeie ce esty:))
ce vocabaluar ai tiganul e domn pe langa tine fa , faceti tam tam ca e etnie roma, javre imputite ca voi distrug Oradea , javre imputite ca voi dau mita si sapga ce aveti cu tigani si daca legea pedepseste cu drept judecacati voi? Cine sunti voi : muritori de foame, care umbalti cu TICO ca sa vedeti cat valoreza viata voastra NIMIC, mai bine va urcati in tramvai sau autobuze cu rute si era ok.Din cauza unor amarati ca voi au loc accidente, ca respectati moartea dar viata nu, o strigati sa vina.
Postat 02 Iulie 2011, 10:43 de @maria
vad deja tiganii popricati ca iau apararea tiganului poprica
da LE DUMNEZEULE aceiasi soarta si aceiasi comentatori tuturor acestor criminali care acuza fetele nevinovate, sa fie stalciti si creierii lor sa fie imprastiati de tigani analfabeti , infractori si sodomizati, care sunt si homosexuali pedeasupra (paprika in italia) pentru ca incearca sa suceasca caile adevarului jignind o familie care de dimineata si pana seara nu i se usuca lacrimile de pe obraji, suspinele si durerea .voi toti cei ce il parati pe tiganul analfabet homosexual poprica sa patiti la fel ca si fetele alea.SI EU SUNT PENTRU UN MARS , MITING PENTRU A-I TRAGE LA RASPUNDERE PE MILITIENI,JUDECATORI SI TIGANII CARE NU AU CONTRIBUIT CU NIMIC LA ROMANIA, NU AU PLATIT UN LEU LA RIDICAREA EI CI NUMAI FACAND-O DE RAS LA 200.000.000 MILIOANE DE CETATENI EUROPENI. AFARA IN STRADA ROMANI . DEAJUNS CU TIGANIIIIIII
Postat 02 Iulie 2011, 01:00 de maria volschitz
care graba???
...cu atat mai mult daca au comis ucidere din culpa!! orice abatere de la lege...mai ales de la spiritul ei (a se nota ca legea ar trebui se aplice in litera...dar mai ales in spiritul legii) duce la curajul altor peroane inconstiente sa faca teribilisme pe drumuri publice!! pe principiul: daca aia au scapat...inseamna ca si eu imi permit riscul!! Acest caz...atat de mediatizat trebuie sa fie un exemplu! Un exemplu de aplicare corecta a legii, altfel mai diseara,,,maine sau peste un an poti si tu sa cineva din familia ta sa fii victima a unui "paprika"! Vrem o tara normala...si daca nu ni se va da...o vom crea noi, masa aia pe care toti increzutii o cred incapabila de reactie, prin fortza! Facebook a pornit anul trecut si anul asta 3 razboaie in lumea araba!! SI credeti-ma...e loc destul si la noi!
Postat 01 Iulie 2011, 21:41 de Dan
care graba???
care graba?? fetele astea conduceau tot timpul sub limita maxima admisa cu 5-10 km/h!! nu se grabeau nicaieri!! daca erau mai grabite...mai fara respect pentru reguli...asa cum sunt ele...bune rele si le incalcau....poate nu se intampla nimica!! si atuncea ce rost are discutia pe tema asigurarii??? ati circulat pe mestesugarilor in sensul dinspre calea aradului?? poa sa zica cineva ca poti sa vezi cu mult inainte de intersectia cu Barcaului vre-o masina venind pe Barcaului??? da...daca circula ambele cu maxim 50 la ora...teoretic se poate evita!! Practica din pacate...chiar si la 90 km/h (ramane de vazut) ne-a aratat altceva!! Puteau fetele sa fie cele mai asigurate din toala lumea si sa circule cu un megane, A6, orice masina normala....ca tot impact din lateral se numea...si tot urmari grave erau! Si atuncea...de ce culpabilizam pe cei care au respectat regulile de circulatie 100%?? Ce sa mai zic de alegerea masinii?? de cand Tico este in afara legii?? ca sa putem da vina si pe fete?? si bicicletele au drept de circulatie pe drumuri...si camioane de zeci de tone...dar daca nu se respecta regulile mor oameni...iar...dupa umila mea parere cei ce nu respecta trebuie pedepsiti!
Postat 01 Iulie 2011, 21:34 de Dan
normal
conteaza cum se inteleg partiile, dar nu inteleg cand primeste minimul e cu acordul partii vatamate, deci mai incet ca latrati degeaba sunt cre vor si banii:)) BANIII ce ar fi viata fara ei?
Postat 01 Iulie 2011, 15:36 de anca
watch and learn
ORDIN nr. 376 din 10 aprilie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prelevarea probelor biologice/Art 6/d)prima prelevare se efectuează de preferinţă într-un interval de timp de până la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevării de sânge;daca s-au prelevat mai tarziu exista posibilitatea sa nu fie relevante.in al doilea rand viteza este oricum peste limita legala deci in mod normal se lasa cu retinerea permisului bla bla nu mai conteaza. si atunci ramane singura gravitate :NU A CEDAT TRECEREA ceea ce inseamna retinerea/anularea permisului si ramane uciderea din culpa a carei finalitate depinde foarte mult de ce va decide procurorul (adica la cati ani de puscarie il incadreaza) si familia (daca vor un proces greu lung in care insista sa i se dea pedeapsa maxima sau prefera scurt pedepsa minima si multi bani in buzunar) cam asa sta situatia asta pentru nestiutori si daca tot e cel mai comentat subiect.comentati la subiect nu unul la adresa celuilalt. cei care stiu sa conduca felicitari cei care nu va rog comentati subiecte gen fotbal, hidrobiciclete prajituri si ursuleti. Weekend placut tuturor
Postat 01 Iulie 2011, 14:20 de avocatul01
astae sunt porcari
in primul rand eu omul sunt vinovat ca nu mi apar viata pe nimeni nu l incalzeste ca altul face puscarie, fiecare om rasounde de viata lui nu altii, schimbati mentalitatea exista instinctul de autoaparare si evitati sa trageti pe altii la raspundere, tu decizi cand sa mori nu altii, tu decizi ce bagi in gura, unde sa te afli, nu altii.Societatate a distrus ce veati natural : instinctul de aparare, si parinti cred ca recunosc ca daca nu se grabeau si ele ar mai fi in viata, cu ce ii incalzeste pe ei ca latul face puscarie, cu absolut nimic.totii trecem zi de zi prin incercrea de a fi sau nu mai fi in viata, doar de tine depinde viata ta.Eu las cu testament indiferent cum voi muri nimeni nu face puscarie, constiinta este cel mai mare dusman al omului.
Postat 01 Iulie 2011, 10:28 de un roman
ff ciudat
ca sa vedeti nimeni nu recationaza la isulta de afi numita "curvvvv" e normal in Romania ca o femeie sa fie numiata asa urla barbatii ca disperatii dupa PROSTITUTIE, o au dar inconstient nu lupta sa o aiba si practic, ce ciudat comportament dar nu te iert eu su suport CURVVVetele dar e problema lor ca exista nu a mea, vedeti ce Barbati avem! atunci ce JURNALISM e asta scriem ce vreu nu ce vedem si auzim, ignoram realitatea, ati demonstrat ce puteti si totii care comenteaza 98% sunt salariatii redactiei....SOCCC
Postat 01 Iulie 2011, 10:02 de e simplu
Domnul e din Viena are hotel, pensiuni alta mentalitate are nevoie de viata
"cu siguranta asa-i , insa romanul si nu numai , aproape toti cei din estul Europei, nu sunt obisnuiti cu acest sistem de autoaparare pt. orice eventualitate si nu dau bani pe " prostii ! iar cand se intampla ceva grav, vand casa, se-mprumuta etc ca sa poata scapa, sau iesi cu basma curata frumoasa d-na, din pacate trebuie sa intrerup ... am cativa oaspeti care au nevoie de mine ... pe curand"
Postat 01 Iulie 2011, 09:55 de e simplu
in Oradea demult
daca fiecare sofer ar avea asigurare obligatorie privata atunci cazul fortuit ar diminua accidentele ar prevedea si ceea ce altii nu respecta cand platesti o polita si nu esti despagubit decat in caz fortuit ai mai multa vigilenta in ce priveste viata personala sistemul de sanatate de stata e praf nu rezista la costuri in caz de urgenta ff grava, DAR NU VRETI si NU vreti platiti an de an o suma si sa vedeti cum va uitai la semafor cand treceti, cum va uiati in stanga si dreapta spate si fata chiar daca ai trecere, SIMPLU! faceti o proba semnati asigurarea si constientizati ce pierdeti BANUL, pe roman doar banul il intereseza VIATA DELOC.Atunci ai grija si ce cumperi nu arunci cu vise.
Postat 01 Iulie 2011, 09:53 de e simplu
No coment
pe scurt: nimeni nu zice ca asigurarea de viata ar fi rea!! da' ce are * cu prefectura??? scuzati-mi franceza va rog!! ce are de-a face cu ce discutam noi aicea??? daca fetele aveau asigurare vrei sa zici ca erau acuma in viata?? ca sigur paprika s-ar fi gandit la cheltuielile pagubitei firme de asigurari si n-ar mai fi talpalit-o de sa-i sara pistoanele??? sau ce vrei sa zici "draga" anca? e ca si cum noi vorbim de hamburgere si tu vii sa ne spui de sistemul de irigatii care a facut sa creasca porumbul care a hranit porcu din care s-a facut pastila din hamburgherul nostru!! ma rog sa fi tras pe nas ceva inainte sa scrii aicea...ca daca n-ai tras nimica...halal minte!!
Postat 01 Iulie 2011, 03:37 de Dan
noo i bai
pe asta la marcat masa o fi prins o in sura cu altul, e clar ai ramas blokkk schimba filmul si suuugggeeee ce vrei tu dar termina te odata!
Postat 01 Iulie 2011, 00:33 de @anca-i curva proast
definitiv...
...si pt totdeauna, fara remediu: Anca ii o penala ratata! baaa, sa moara inspiratia ma-ti-n fund de calimara de Vanghelie care esti idioata fa, tu si ma-ta si tot neamu\' lu\' neamu\' lu\' mortii aia dragi a' ma-ti... asa siktir mi-i sa citesc comentariile, de cele mai multe ori pertinente si care contin cateodata informatii ce nu is continute de materialul jurnalistic, doar din cauza unei panarame fara... tot. adica nimic in cap, ce doar stie a "polua" eterul virtual. mai du-te si cauta-ne pe afara pe toti cei ce avem ceva cu tine, poate ne gasesti in dormitor la ma-ta, dand pe ea cu apa sfintita si exorcizand o catea posedata care doar o alta catea putea naste... hai siktir, belesti *!
Postat 30 Iunie 2011, 23:04 de anca-i curva proasta
dar si de cele care vor mai urma
mortii cu morti , vii cu vii.
Postat 30 Iunie 2011, 22:10 de pacat de fete
Tineti-ne la curent
Vrem sa stim cum se va finaliza cazul, tineti-ne la curent ! De asemenea cum se simte fata din spital.
Postat 30 Iunie 2011, 21:53 de Nume
soluia finala
este asigurarea de viata obligatorie pentru soferi asa totii trebuie sa fie atenti la viata lor , pacat ca unii se cred superiori si defapt traiesc de azi pe maine si se agata de un subiect ca sa linga un os fara sa ofere solutii.
Postat 30 Iunie 2011, 21:29 de raul
tu nu ai gura
tu ai canal :))) asa ca gura mea e miere pe langa a ta:)))
Postat 30 Iunie 2011, 21:20 de WOLF
ancoi
anca besina ce esti de ce vb asa urat? aici era alt subiect ce te apuca pe tine cu frecatu in cur? doar la aia te gandesti? nu-i bai ca iti pute gura de foame?
Postat 30 Iunie 2011, 19:43 de wolf
sa nu uitati nicioada numai o curva recunoaste alta curva
poate ai o clipa de luciditate si recunosti ca esti confuz:)) cu curva trebuie sa fi curva daca nu i vb limba o lezezi serios:))
Postat 30 Iunie 2011, 19:35 de anca
hai ma lasi:)) esti ca fata mare la maritat
cum nu sufletel te frec in cuuur o sa ti placa , ai sa plangi ca te ai nascut a doua oara, nu poti scapa asa prilej, e UNIC si MARET iubita:)))
Postat 30 Iunie 2011, 19:23 de anca
@anca
@curva-de-anca: Ai habar ce inseamna FORTUIT ? Nu prea as crede, avand in vedere in ce context folosesti cuvantul. E exact cum ai zis "NU TOTII avem acealasi Q" ! Unii au chiar IQ (mult mai mare ca al tau). Iar in ceea ce priveste intalnitul, nu prea sunt sanse. Nu folosesc serviciile prostituatelor
Postat 30 Iunie 2011, 18:13 de neimportant
ce cuvinte
intr o zi ne vom intalni, si mai mult votez pentru asigurare obligatorie de vaita pentru soferi ca sa simta CAZUL FORTUIT altfel nu are ce urca in masina, PUNCT.Daca nu respectam legislatia Europeana nu respectam nici statul Roman care ne trateaza ca pe sclavi si urmareste doar BIRUL.NU MA INTIMIDEAZA amenintarile tale, o viata ai nu zece, sa ne feresca D-zeu sa fim face to face, roag te zi de zi sa nu intalnim:))) iti rup JUGULARA caine ce esty :)) nu merita sa traiesti auzii CURRRvv iti arata eu tie.
Postat 30 Iunie 2011, 16:09 de poftim, discriminare
@anca
@curva-de-anca: cred ca e tot raul, cu alt pseudonim... Sa se uite pasagerul din dreapta si sa incerce sa evite accidentul ? Sa se asigure "stanga-dreapta" si nebunul vine din dreapta cu 160km/h ? La viteza aia nu apuca soferul nici sa-si intoarca capul inspre stanga. La viteza aia cand au intrat ele in intersectie nu se vedea nicio masina. De abia cand au ajuns in mijlocul ei a aparut nebunul si a lovit masina. Rog toti "soferii" de 2 bani de aici sa se abtina de la comentarii gen "trebuiau sa se asigure". Cum v-au putut face mamele voastre asa retardati ? Cine se opreste sau reduce viteza la fiecare intersectie, PE UN DRUM CU PRIORITATE, sa se asigure ? Ati innebunit cu totii ? @raul: Habar nu ai cu cine vorbesti. Daca m-ai vedea ti-ai cere scuze si m-ai ruga sa te las la mami...
Postat 30 Iunie 2011, 15:14 de neimportant
statul roman sa raspunda de haosul provocat
soferii ar trebui sa dea statul roman in judecata platim taxe si nu se reflecta in calitatea vietii umane, in al doile rand cand am intrat in uniune ne am asumat riscuri de a respecta legislatia Uniunii de a ne educa in ce priveste protectia vietii umane in raport cu evolutia tehnica, de ce avem asigurare obligatorie numai pe masian si pe vaita soferului nu, incalcam normele U.E. deci voi pricepeti ce ofera statul : contracte scris si crime in serie, faliment oricine poate semna un contract dar nu oricine isi respecta OBLIGATIILe din contract, nu intelegeti sistem, daca totii soferi ar constientiza asigurarea obligatorie de viata victimele nu ar fi cum sunt in prezent asa nu valoram nimic social, nu perseveram decat ca umilim cetateanul Roman, in strainatate nu e asa.TREBUIE statul roman dat in judecata nu v ati saturat de victime!
Postat 30 Iunie 2011, 14:58 de in primul rand totii
@anca
tu nu intelegi ca ceea ce se intampla nu-i normal?? nu-ti doresc altceva decat sa-ti faca praf masina un dement ca si in cazul de fata, in timp ce tu esti la volan...chiar daca scapi doar cu sperietura....iti garantez eu ca nu vei mai gandi la fel! indreptarea societatii cere sacrificii!! de ce doar cei mai corecti ajung sa plateasca??? eu zic ca de data asta sa plateasca si cei incorecti...ca sa nu folosesc alte epitete!
Postat 30 Iunie 2011, 14:52 de Dan
cui ii pasa?
´´Paginile dosarului au scos la iveală o serie de abateri grave care denotă cel puţin lipsă de profesionalism din partea poliţiştilor, dacă nu cumva, mai grav, "sensibilizarea" lor de către interlop sau apropiaţii lui.´´ - sau mai degraba superiorii lor??? ma indoiesc ca un politist sa fie´´sensibilizat´´ de acest Paprika sau anturajul lui! Dar bineinteles, ca adevarul e greu sa iasa la iveala, nu-i asa? Cu toate ca daca exista vointa, se poate ajunge si acolo! Mai interesant e faptul ca nici un partid politic nu se implica in astfel de incidente, avind in vedere ca acestea atenteaza la drepturile principale a cetatenilor de rand (nu putini la numar) !!!!!! bineinteles, ca daca fiica unuia dintre ei , ar fi fost victima , altcumva stateau lucrurile acum, nu-i asa? dar ce poate face o amarata de familie in astfel de cazuri, decit sa-si plinga fiica pierduta si sa umble prin spitale cu cealalta si sa impace medicii cumva!!! nu doresc nimanui asa ceva !!! dar cred ca e corect ca reprezentantii locali sa se autosesizeze si sa se implice mai profund , ca astfel de evenimente sa se reduca la numar (ca de disparut.....)
Postat 30 Iunie 2011, 13:54 de nkl
lasa scrisul
cu scrisul MORI de foame:)) prefer sa traiesc :)) si in plus trebuie sa invat sa scriu engleza si vorbit si scris vom uita curand limba romana invatati sa va adaptati
Postat 30 Iunie 2011, 12:43 de anca
hai sa vedeti realitatea societati
daca fac o asigurare de viata citesc actul si scrie" se despagubeste in caz fortuit, adica caz care nu poate fi evitat" deci practic cei care au asigurare de viata si chira daca platesc rata au grija de viata lor ca ochii din cap, si tunci te te intreb eu cetateanul cum ma poti acuza daca victima in cauza nu a decedat in caz FORTUIT cu ce se sunt eu vinovat ca pe ea nu o intereseaza viata personala, societatatea pregateste cetateanul dar el OMITE CONSTIENT incadrare in societate eu ce sa fac atunci sa raspund de viata tuturor care nu evita impactul?
Postat 30 Iunie 2011, 12:41 de anca
anca
anca ce zici? eu nu am inteles din parerile tale....decat ca nu stii scrie si vb
Postat 30 Iunie 2011, 12:05 de cuza-voda
laura gal incaseaza salar
ce nu pricepeti pe suferinta voastra ea isi hraneste familia deci scuza ma Laura ar trebui sa sti schimbi jobul apucate de crosetat macar ne incalzesti IARNA, practica laura determina calitatea nu TEORIA jurnalistica, "informatia este cea mai scumpa marfa , daca o ai:))"Minicina nu este infractiune-ATENTIE! aici o musca totii.
Postat 30 Iunie 2011, 11:48 de un roman
teoria asimilata
teoria asimilata in parctica individuala duce la rezultate diferite deci ce facem macelarim oamenii in vbaza unor reguli demente hranim o clasa de maniaci? Sunt socat de ce citesc harnim politie, hranim avocati dar de ce? cand putem individaul sa avem frica de : D-zeu si moarte, pentru ce atat birocaratie, banii aruncati in vant decat sa prime calitatea primeaza sitemul, foarte bine hraniti l daca nu aveti minte.idem spitalele se face analize de evolutie pe oamenii cine e vinovata stiinta?
Postat 30 Iunie 2011, 11:41 de ha, ha,ha, ha
prea tarziu
Deci voi vreti sa faceti lumea mai buna dar prin fapte rele ...whatever. e doar o parere nu vreau sa judec pe nimeni,fiecare cu principiile sale. vroiam doar sa spun ca imi e rusine de presa din Oradea/Romania. nu exista nicio echivalenta intre realitate si articolul scris de domnisoara Laura Gal. poate daca ati sti adevarul nu minciunile unui articol instigator si nu obiectiv cum ar trebui sa scrie un jurnalist bun nu ati mai fii atat de porniti.oricum flash news! o mana de oameni nu va schimba sistemul.fortati o mana care e prea puternica pentru atat de putini oameni...daca nu`l pedepseste legea il pedepseste Dumnezeu....cred ca asta e mai grav decat orice puscarie
Postat 30 Iunie 2011, 11:10 de avocatul01
da asa e NEBUNUL va supravietui
REGULILE ucid nu instinctul primar:))) cati au capacitate sa mentina memorat niste reguli? dar lasa i sa faca ceea ce organismul le permite , tot ce traim este discriminare sociala, dar nu intelegeti NU TOTII avem acealasi Q trebuie sa facem activitatii practice nu TEORIE, practica e viitorul, teoria este pentru sisitemul de comunism parazitar, de ce tehnic o masina porneste daca simte alcool, de ce? se pote moadifica CREDETI ca vrea cineva asa ceva dar mai culege banii de la fraieri, daca sunt senzorii de parcare atunci nu sunt semnzori de denivelare a drumurilor? hai sa fim serios HTLER a ucis EVREI asa acum altii ne ucid pe noi cu alcoolul cu manipularea psihica, voi credeti ca numai armele UICID? vai de mine sunteti ingusti la minte.Eu retin ff clar cand am facut scoala de soferi am avut calitate nu teorie "ai grija la cum conduc altii, nu tu-TU te adaptezi dupa altii, ai sa uiti teoria" si si este cred ca muream de 100 ori , eram moarta demult.Omul oboseste la volan, viseaza, e beata, are viteza eu NU.
Postat 30 Iunie 2011, 10:44 de anca
da asa e NEBUNUL va supravietui
in rest totii la viermi , ce regului are societatea de ZOOO, traiti voi la ZOO eu vreau libertate si viata, daca asta ar prima la totii nu am avea criminali si puscariasi dara daca va place sa injurati, omorati si sa luptati pentru celula sa fi ti sanataosi sa muriti in chinuri lungi, ce semantai sa culegeti:))))) sooooo PUSCARIA sa va mance pe totii care le doriti altora acest lucru, sa nu va ierte D-zeu sa o simtiti si la propriu nu doar virtual, mie sila de cata ura si prostie sta in voi, sila, habar aveti ce inseamna LIBERTATEA: sa ti aperi viata zi de zi secunda cu secunda nu sa ti o lasi in mana altora, MURITI ca sa simtit ca viata e un DAR.
Postat 30 Iunie 2011, 10:26 de anca
...
@Raul: ai probleme mintale? ce rost mai au regulile de circulatie daca, intr-o intersectie cu prioritate trebuie sa te asiguri stanga, dreapta. Sincer, stii macar sa pornesti o masina? Ma rog la Dumnezeu sa nu ai carnet de conducere! @paprika: mori in spirt, cocalar imputit!!!
Postat 30 Iunie 2011, 08:54 de pamfilius
amic
paprika de mult, acum multi ani cand a mers in italia o lua la buci de la italieni. fara gluma
Postat 30 Iunie 2011, 03:51 de filip marius
raul
si pompi si poprika si tirban si inca altii care au fost la nunta le vine randu. sunt probe si martori dar inca is liberi. ii mai lasa cred sa se adune dar nu mai au mult.
Postat 30 Iunie 2011, 03:48 de lord
raul
raul ti-as spune eu si in fata stai cuminte si fi catelus cuminte nu latra ca poate dai ochi cu dulaii si te mancam. stai cuminte. tu chiar nu stii intersectia unde a fost accidentul? cum sa se uite fetele in stanga dreapta sa se asigure sau sa dea cu spatele? ai scapat de la nebuni?
Postat 30 Iunie 2011, 03:46 de lord
raul
raul ti-as spune eu si in fata stai cuminte si fi catelus cuminte nu latra ca poate dai ochi cu dulaii si te mancam. stai cuminte. tu chiar nu stii intersectia unde a fost accidentul? cum sa se uite fetele in stanga dreapta sa se asigure sau sa dea cu spatele? ai scapat de la nebuni?
Postat 30 Iunie 2011, 03:45 de lord
ce urmeaza?
´´"Deocamdată nu vreau să-mi dau cu părerea, eventual după ce se mai liniştesc lucrurile. Să decidă alţii dacă am greşit sau nu. Eu spun că mi-am făcut treaba" - sa ne spuna ce intelege politaiul prin acest mesaj:NEGOCIERI???? - ce intelege el prin : a se linisti lucrurile??sa uite toata lumea si sa ne uitam in alta parte(nu ca nu ar fi nimic altceva mai bun de urmarit)? asta trebuie sa faca si Bihoreanul??? si-a facut treaba exact cum nu era normal intr-o tara civilizata - fara probe, cine credeti ca il va putea baga la pirnaie pe soferul ce a produs accidentul? da, e normal sa nu existe probe solide in Romania, mai ales cind nu exista interes pentru ele (ekivalent cu interes pentru spaga,relatii,etc.) - dar odata si odata , cineva tot o pateste.... poate de data asta
Postat 30 Iunie 2011, 01:11 de kl
@Raul
Raul, te rog du-te si cumpara-ti o tastatura, ai varsat cola (sau iahnie de fasole) pe asta de acum si nu merge bine, doar asa imi pot explica de ce tot a patra litera din cuvinte iti dispar. Daca iti spune lumea in fata ca esti prost, te superi, asa ca mergem pe varianta cu tastatura stricata; insa in ceea ce priveste comentariul legat de datul in spate, nu te supara sincer, esti CRETIN? fetele circulau regulamentar pe sensul lor de mers cum sa dai in spate cand mergi in fata? Tu chiar nu ai habar de chestii elementare de fizica gen inertie? Te rugam, noi toti cei de aici, nu ne mai da prilejul sa ne batem joc de tine. Du-te si incoarda-ti muschii altundeva, asta nu ne impresioneaza; iar in ceea ce priveste ce ai in cap, ne-ai convins deja.
Postat 29 Iunie 2011, 21:02 de Paul-e
@ebihoreanul
pot sa stiu si eu de ce nu mi-ati lasat comentariul in care spuneam oamenilor pagina de relatii cu publicul a MAI?? este o informatie publica!! n-am gresit cu nimica!!! am dat un link catre o pagina oficiala!! oricum...oameni buni...dati o cautare google: ministerul administratiei si internelor, si dupa ce intrati pe pagina lor...in drepata aveti relatii cu publicul; acolo propuneam eu ca toata lumea sa le cerea socoteala pentru conduita subalternilor de la oradea!
Postat 29 Iunie 2011, 20:04 de Dan
de ce?
tu crezi ca vorbesti cu mata si iti inhite cineva cacatul, mai puuuttttoi nu sti cu cine vb:)))) dar mai bine asa ca daca imi spuei infata asta iti inghitei limba , voi chir trebuie sa jigniti, o faceti pentru ultima data cu mine, cu altii faceti o pana muriti adca va permite, :)) auzi la el impact lateral mai era cine va in spatele ei ca sa nu poata da cu spatele?dovedeste nu da vina pe cacat.
Postat 29 Iunie 2011, 19:57 de @de ce raul cacatul!
adevarul de azi e valabil si maine
viata acestei fete va fi valorata cu o mizerie (nu conteaza suma, avand in vedere grija parintilor ca aceasta fata sa fie crescuta,educata etc.-pt ei nci o suma de bani nu va acoperi destul acea pierdere) dar firma de asigurari trebuie penalizata ca astfel de incidente sa se intimple intr-un numar cit mai mic posibil (ei stiu foarte bine cum la randul lor ii penalizeaza pe soferii ce comit ´´greseli´´...) asa ca , oricine e parinte si citeste aceste comentarii, e realist - iar presiunea si atentia ce o ofera multi aici, este numai pentru ca lucrurile sa se indrepte; daca acest caz poate fi o PREMIERA ? asta depinde de justitie - chiar daca politistii au comis anumite abateri(sa raspunda personal pentru ele-nu ca astfel de greseli nepedepsite sunt anormale in Romania), greselile acestora nu-l scuza pe cel ce a provocat accidentul - iar ceilalti, ce asteapta ca toti soferii sa-si cumpere S Clase, sa-si faca asigurare de viata etc. , sau sa umble cu Humer, cred ca nu au vekime de mai mult de 5 ani la volan (sincer vorbind)
Postat 29 Iunie 2011, 19:31 de kl
@raul
@cacatul-de-raul: Tu habar nu ai ce inseamna impact lateral. Putea sa fie S-Klasse ca al imbecilului ala, nu Tico, ca tot murea pe loc. Probabil esti un putzoi de 16 ani care-si da cu parerea, unul care nu a invatat inca cum se schimba vitezele, iar daca ai mai multi ani... sincer, te compatimesc! Asigurare de viata ? Tu esti cretin sau oligofren ? Hai sa ne asiguram parul, ca poate vom cheli la batranete... Copile, du-te si joaca-te la scara ta!
Postat 29 Iunie 2011, 18:28 de neimportant
am si eu o curioziate
cine va culege laurii si va incasa banetul? nu ne intereseaz cine moare cine plateste ci cine culege, asa ca banii conteaza nu victimile astea sunt lacrimi de crocodil , asta e societatea asta mancam deci va rugam nu uitati trofeul
Postat 29 Iunie 2011, 16:40 de anda
am si eu o curioziate
cine va culege laurii si va incasa banetul?
Postat 29 Iunie 2011, 16:30 de anda
@ok nu respecta ca nu pot unii
A intrat clientela lui Paprika in sevraj? Altfel nu imi explic cantitatea de NIMIC spusa de tine per cuvant tastat. Sociologie sociala......esti tare, nene. Asa cum am mai spus, aberatii bombastice. Q.E.D.
Postat 29 Iunie 2011, 15:36 de Paul-e
ok nu respecta ca nu pot unii
ce facem ii izolam de societate ce facem? le luam dreptul de a se manifesta liber de a munci, ce facem? tu ai impersia ca vei ramane asa cum esty, vei umbla laovit in cap de soare de bolii , nu stiu de ce va considerati superiori, eu nu inteleg nici daca ma loviti in cap, asta e problema tinerii nu sunt maturii copti in viata si atunci ei judeca prin teoria citita , nu sunt adapatabili si uite asa nu totii traim REGIM militar-ATENTIE! nu totii suntem SLUGI nu cunostem acest aspect al vietii si nu e FILOZOIFIE e sociologie umana si sociala.Daca as sta de vorba face to face ti as spune lucruri pe care tu nici nu le sti ca esty, sunt atatia oamenii care nu au caracter , personalitate ce facem cu ei? ii bagam in puscarie, gata am terminat putem trai fericiti, nici vorba.Rabadare dretrmina ca maturitatea sa prinda radacini pentru vremurile mult mai grele : batranetea este nimic in comparatie cu moartea:)) sunteti bieti copii, nu acceptati realitatea, ce ve ti face cand oasele nu va mai asculta, cand inima se opreste?
Postat 29 Iunie 2011, 15:27 de mai PAUL
@ toti cu taratze in loc de creier
eu nu sunt dispus sa am un copil in lumea asta...prima data vreau sa incerc sa o schimb...si cazul asta e un carlig bun de care se pot agata foarte multe schimbari in bine!! nu va lasati deturnati de toti politistii cu frica de a-si pierde slujba sau cu frica ca nu mai are motiv sa ceara bani pentru "servicii" celor care le cer! nu va lasati intimidati de toti ce-i care ne amenita cu "impachetarea", suntem mai multi si nu ne pot impacheta pe toti!, nu va e frica...fiindca lor deja le e frica...cazul e prea urmarit ca toti din sistem sa nu-si faca treaba! Noi avem puterea...ei reactioneaza din frica acuma!! toti!
Postat 29 Iunie 2011, 15:17 de Dan
@Daca respectam regulile de circulatie.
"daca mergi duapa REGULI MORI in trafic daca nu te uiti bine si nu auzi esti MORT" Da, poti muri din cauza celor idioti care nu respecta regulile de circulatie. Asa cum i-am spus si lui Raul, nu faptul ca circulau regulamentar sau ca aveau Tico sau ca nu aveau asigurare le-a cauzat accidentul, ci NERESPECTAREA regulilor de circulatie de catre soferul Mercedesului. Sunt curios daca ai vreo statistica pentru a-ti sustine aberatiile bombastice.
Postat 29 Iunie 2011, 15:15 de Paul-e
pumnul in gura
sau mana in buzunarul tau? sa fim seriosi noi oamenii nu avem egalitate in viata, hrana depindem doar de noi individual restul e intriga, ambuscada sociala si jafff , la rvedere cu atat tam-tam altii urca in functii dar voi tot suferiti daca nu va folositi abilitatiile UMANE lasati raul uitati ca exista, anhilati frica si atentie: viata mai presus decat banii, functia si va fi ok, daca nu suntem umani si nu acceptam ca putem gresi nu merita sa traiti, vb fff serios, NOI societatea perseveram doar in rau in bine nu vrem, ne palce sa hulim, sa i facem pe altii sa sufere .El oricum va fi pedepsit dar nu asa cum vor altii, legea nu e ca sa faca rau,nu e un act de razbunare, ce ca sa ne indrepte.
Postat 29 Iunie 2011, 15:08 de ce este drepatea?
daca respectam regulile de circulatie
intram in CINCI ma lasati cu amatorisme pe principiul DREPTATII nu va e rusine sa va prefaceti ca pretuiti vaita dar de fapt astepati doar sa loviti in altii, nu totii suntem asi, nu totii avem Q deci mai lasati ne in pace cu o drepate care nu exista doar incasati banii de la fraier, daca mergi duapa REGULI MORI in trafic daca nu te uiti bine si nu auzi esti MORT , puscaria nu e o solutie si nu consider ca un om viu sa fie maltarat de altii oameni, e crima sociala.
Postat 29 Iunie 2011, 15:00 de azi in trafic
cerem doar corectitudine !
Toata lumea asteapta o judecata corecta ca raspuns la o asemenea tragedie. Faptul ca se incearca devierea de la subiect nu va face cinste... O viata a fost curmata iar alte doua distruse... Ce altceva ar mai trebui spus ca sa justifice inchiderea pe foarte multi ani a vinovatului ?
Postat 29 Iunie 2011, 14:26 de volodea
...........
Desi e un fenomen foarte intalnit in Romania, musamalizarea a astfel de cazuri trebuie sa inceteze. Ne-am saturat de toti cocalarii cu bani din acest oras sa faca ce vor, cand vor. Daca e nevoie, trebuie sa iesim in strada!
Postat 29 Iunie 2011, 14:00 de pamfilius
deviere d ela subiect si importanta articolului
felicitari autorului art. - vad un interes aprins din partea unora,de a devia importanta acestui articol si a acestui subiect, de a manevra lucrurile, profesie de care se laudau vekii comunisti si multi din autoritatile de azi; dar lumea , chiar daca tace, tot nu e proasta si daca se continua presiunea media pe acest subiect , este pt mai exista dorinta ca lucrurile sa se indrepte (la nivel social) - acest caz nu este particular, dar daca si acest incident va trece nevalorat , romania risca sa ajunga mai rau ca si jungla si maine, oricare dintre noi putem fi victimele acestui comportament (no conteaza ca esti procuror,medic,profesor sau simplu muncitor) - ASA CA HOTARATI FIECARE DACA ASTA E CEEA CE VA DORITI PENTRU VOI SAU FAMILIILE VOASTRE! - un politist cind greseste, mai ales in anul 2011, nu cred ca greseste ca e tampit, asa ca sa fie luat la rost pentru greseala lui (interes propriu,ordine etc.) , pt ca una este comiterea unei omiteri si alta este comiterea mai multora!
Postat 29 Iunie 2011, 13:38 de nicu
...
Un articol foarte frumos, bravo Laura.
Postat 29 Iunie 2011, 13:14 de az
@numai natura poate distruge...
V-a apucat pe toti filosofia? Ce luati baieti, de va provoaca asa ganduri? Da, samuraiule, singurul lucru cert in viata e ca vom muri, dar e o diferenta intre a muri traznit, si a muri lovit de un "visator", un copil. Copil pe ma-sa. Ele erau copile, el e o lichea ce isi face veacul profitand de usurinta cu care se apuca unii de vicii gen drog. Stii ce e trist? Ca unul care calca pe vietile altora are bani de o masina o masina care sa ii permita sa loveasca orice oricum si sa supravietuiasca pe cand oameni care au o meserie decenta si de importanta (EDUCATIA) ajung sa moara fiindca altii nu stiu ce inseamna LIMITA DE VITEZA, CEDEAZA TRECEREA si faptul ca a CONDUCE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE ESTE O INFRACTIUNE SI NU UN PRIVILEGIU.
Postat 29 Iunie 2011, 12:38 de Paul-e
numai natura poate distruge si tu sa nu fi
pregatit pentru ce iti ofera in rest totii sunt vinovati, in momentul in care te urci la volan iti asumi un RISC, in momentul in care o calci pe o gaura iti asumi un risc, deci totii sunt vinovati nu doar cel care intra in tine, trebuie sa ai fler ca sa manevrezi TEHNICA, natura nu poti, oricat ai vrea, ai vazut cati au murit de FULGER, inundatii, cutremur.DECI gandeste rational nimeni nu este superior, este un biet soarece de societate.Si betivul oricum nu simte fapta ca pe o crima, era unn copil la volan, un visator, dar fetele erau TREZE, apte si nu au simtit pericolul, de ce? hmmm e ff straniu sa treci asa prin viata si nu ai ahabar ca la colt te pandeste MOARTEA :)) chiar avem probleme ne credem superiori dar in realitate suntem prosti.
Postat 29 Iunie 2011, 12:24 de nuu te contrazic
@ori gandim constructiv
Raul, la tine ganditul constructiv inseamna cautarea tuturor motivelor pentru a scoate basma curata vinovatul Idiotul in cauza avea cedeaza trecerea, n-a cedat. Era beat. E vinovat. PUNCT. Tu incerci sa le scoti pe fete vinovate fiindca nu si-au facut asigurare privata de viata si fiindca conduceau un TICO? Da, printre CIRCUMSTANTELE care au dus la situatia actuala se numara si faptul ca ele erau intr-un Tico, si el intr-un Mercedes, dar nu faptul ca aveau un Tico le-a omorit, ci faptul ca s-a izbit un cretinoid beat cu ifose de ele cu o viteza mult prea mare pentru zona respectiva.
Postat 29 Iunie 2011, 12:08 de Paul-e
ori gandim constructiv
si avem colona vertebrala ori omorati va intre voi ca sincer ma lasa rece prostia omenesca, voi totii aveti impresia ca legea este folosita personal pentru ca tu esti sarac sau bogat, nici nu i intereseaza cat dai tu pe viata ta, cand ajungi intr un proces trebuie as faci doavda ca ai evitat pericolul de a ajunge mort:)) cum cu TICO, fara asigurare, scuza ma asa totii se sinucid oricine pot fi locul lor,noi ceilalti sa facem puscarie de dragul dreptatii, nici vorba nu sunt deacord ori candim civilizat ori face fiecare ce vrea si asta este care e problkema, daca afete aveau o masina cat de cat de calitate chiar daca impactul s a produs leziunile nu erau grave, idem asigurare erau in VIENA, baiiii TARANILOR adica tu nu dai nimic pe viata ta si vrei doar sa ma bagi in puscarie? asta e democratie, cine vrea sa ucida pe altul, era BEAT nuuu aaaaa da nu mai era in acte dar practic era, si fetele erau bete ca nu au putut evita impactul?Dar le a interesat nu te uiti stanga dreapta?
Postat 29 Iunie 2011, 11:51 de raul
@Raul
Draga Raul, de cand e obligatorie asigurarea privata in Romania? Si de cand inseamna asigurarea privata civilizatie? Doar pentru ca in State se practica treaba \"ai bani ai servicii de sanatate, n-ai bani, du-te pune-te in colt si mori\" (Tricky Dick, adica Richard Nixon, el a avut ideea asta mareata), nu inseamna ca si la noi se poate. Si daca acest sistem ar fi chiar asa de bun, de ce s-a incercat aducerea lui inapoi la o forma asemanatoare cu cele din Canada, Regatul Unit, etc (tentativele lui Hillary Clinton)? Revenind la situatia de fata, mi se pare absurd ca un om sa fie lasat sa moara, deoarece nu are bani pt costul tratamentului, doar pentru ca a fost intr-un accident, si nu oricum ci in pozitia de VICTIMA. \"nimic concret si responsabil\" Daca am inteles bine, fetele lucrau ca si EDUCATOARE... daca asta nu e concret si responsabil, atunci inseamna ca nu traim in aceeasi lume. Dar sunt de acord, pacat de parinti, ca s-au sacrificat ca sa isi vada fetele spulberate de un cretin inebriat ce se grabea la o petrecere.
Postat 29 Iunie 2011, 11:12 de Paul-e
daca am face dovada ca suntem civilizati
fetele de ce nu au asigurare privata de viata? nu face parte din responsabilitatile pe care tinerii trebuie sa si le asume? Vedeti cine e vinovat ca moare daca statul nu si asuma raspundere cum poti tu cetatean X sa ti sumi raspunderea pentru trei oameni? nu ai nici o sansa in Romania, si spuneti ca vreti dreptate primadata invatati sa traiti civilizat si pe urma sa vi se faca dreptate, justitia nu ti da viata inapoi, pacat de parintii vostri ca s au sacrificat ca sa vada de ce sunteti in satre: nimic concret si responsabil.
Postat 29 Iunie 2011, 10:21 de raul
si eu ii apar pe politisti
nu poate un politist sa oblige o victima de accident lovit la plamani sa sufke, nu e obligatoriu testul de droguri si mai mult a predat masina? care e problema ca sunt prostii in lumea sata pe cine intereseaza PROSTIA face parte din riscul MESERIEI:)) cititi codul muncii, deci MURITI pe capte ca VITELE pentru ca sunteti plini de rautatate nu gasiti soluti, lasati oamenii sa moara si numai GURA e de voi, atat in rest vai si amar de capul vostru, nu ganditi, bine faceti gandesc altii in locul vostru si nu mai intimidati ca nu suntem animale, ca Om platesc taxe si vreau respect.Ca interlop dovediti infractiunea , dupa mine totii sunt dubiosi ce sa fac sa i iau la pumni si magistrati sunt dubiosi, ce relatii au si profesorii, medicii deci care problema, traim alaturi de ei nu le dam in cap.
Postat 29 Iunie 2011, 10:14 de nici vorba
ce judetean! duceti o urgentttt la CLUJ sau ungaria
de ce nu le au internat pe amandoua in CLUJ, nu o lasati aici ca moare fata, maaa duceti o in CLUJ nu sunteti normali la cap sa o lasati in Oradea, un avocat bun in oradea se moare pe capete dar se stie asta ff bine, unde sunt cei de la SMURD nu o lasati in Oradea, o omorati.
Postat 29 Iunie 2011, 10:06 de nici vorba
dar pe Priamar cine il sterilizeaza:)))
e cam fioros de fire:)) asta e capacitatea lui?atat poate!PFFFFFFFA altul la rand...ha, ha, ha da sa viseseze POLITISTUL ca el consuma droguri e obligatoriu TESTUL pentru DROGURI, GAVRA asta e un incompetent face abuzuri, cum asa?era un accident da nu era intr un club de noapte si nici nu stiu daca legea prevede asce test obligatoriu in CLUB, o eraore ff grava privind abuzul profesional, dar E GAVVVRA tremuratii daca asa vrea:)) ce in gura ar merita totii nenorocitii care incalaca legea si fac abuzuri , fara mila astia sunt TORTIONARI COMUNISTI, vi tu sa ma OBLIGI fara ca legea sa fie respectata, haaaaaaaaa, IN GURA fara dinti sa nu mai puteti manca si nici o problema fac si puscarie dar sunt OM nu animal.
Postat 29 Iunie 2011, 10:02 de ok..ok..ok
revolta
Eu m-am saturat de astfel de povesti in Romania. Cand dracu ne trezim si ii oprim pe aceste gunoaie sa ne mai calce in picioare cu tot felul de manarii de genul acesta? Eu zic sa iesim in strada, sa vada ca ne-am saturat de paraziti de genul acesta in societatea noastra. Daca gunoiul acesta de Kiss scapa, sa fie bagati la puscarie cei acuzati de abuz in serviciu. Eu inca sunt socat ca au avut tupeul sa scrie in hartii ca mizeria asta de om conducea cu 90 de km pe ora.
Postat 29 Iunie 2011, 09:05 de pamfilius
CRIMINALII ! CRIMINALII !! CRIMINALII !!!
TRAIM IN ROMANIA !! SA VINA UNGURII SA FACA DREPTATE !!! SPURCATA GURA AM AVUT CAND AM SPUS CA-L FACE SCAPAT PE MAFIOT !!! ASA SE VA INTAMPLA !! VOR ARUNCA MATA DE LA POLITIE LA PROCURATURA , DE LA PROCURATURA LA POLITIE ..... SI TIMPU TRECE LEAFA DE BUGETAR MERGE ... DE VINA V-A FI BASESCU , BOC SI....... ASA MAI DEPARTE !!!!! TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OMOARA ZI DE ZI !!!!! SA VINA UNGURII SA FACA DREPTATE IN ROMANIA !!!!! SA VINA UNGURII CA ROMANII SUNT TOTI FII DE C.U.RVE !!! IN FRUNTE CU POLITAII CARE VOR TOT FELU DE SPAGI !! EI NU STIU NDECAT SA STEA PE CALEA CLUJULUI SI PE MATEI CORVIN CU RADARU ... IN REST CHIUL LEGALIZAT SI AFACERI PERSONALE PE LEAFA DE BUGETAR !!!!! POLITIA = CAPUL MAFIEI !!!!
Postat 29 Iunie 2011, 08:41 de TELESPECTATORUL
Despre Sabau
Acest Sabau e un mare nemernic.Un spagar ordinar.Nenumarate combinatii la activ un ipocrit un fals un politist corupt!Sa plateasca pentru tot!A sosit data scadentei inspector Adrian Sabau!
Postat 29 Iunie 2011, 08:36 de R.G.L Mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON