URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2016, 14:55

Bihorel: Senzaţional! Ieri la CET nu s-a produs nicio avarie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am făcut o afacere foarte proastă cu CET-ul. El este atât de bătrân că dacă-l vindeam la Muzeul Tehnicii din Berlin primeam atâţi bani că puteam să cumpărăm zece CET-uri pe gaz. Practic măgăoaia care fumegă la greu, spre bucuria duşmanilor lui Bolojan, este o minune a tehnicii.

Nu neapărat pentru gradul de tehnologie înglobată în instalaţie, ci pentru că mai funcţionează, deşi e mai bătrân decât Burebista.

Citeşte mai departe, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
schimba placa ;)
@assface: Spre ciuda ta si a celorlalti postaci de serviciu Bolojan va mai candida inca odata :)) Asa ca puteti incepe sa va roadeti unghiile si apoi sa mai stati inca 4 ani in opozitia locala postand mesaje de genul asta mult si bine :)) Povestile astea cu dna sunt doar inventii ale unei minti bolnave si nimic mai mult.
Postat 18 Ianuarie 2016, 10:25 de hateretards
A aflat și Bihorel ...
... că trebuie schimbat macazul, pentru că Bolojan nu mai candidează la Oradea, că nu degeaba e în vizorul DNA cu două dosare, la care se va adăuga curând încă unul ce se va numi ”Autostrada Bolojan” ... tema fiind cei 4.000.000 Euro decontați suplimentar și care nu se regăsesc ... niciunde și în nici un cont aferent proiectului !!!
Postat 17 Ianuarie 2016, 18:51 de WinDos
prost gramada
@florinparizer: Din moment ce se va porni noua centrala pe gaz ce rost mai are sa se investeasca in ceva care pusca din toate incheieturile? Si lasa vrajelile astea cu sanatatea ca oricum e plin orasul de masini care polueaza de mii de ori mai mult decat CET-ul, si astea o fac tot anul, nu doar iarna cand merge incalzirea. Si mai pune mana si pe un manual de gramatica in loc sa asculti manele toata ziua, ca te va ajuta. ;)
Postat 17 Ianuarie 2016, 12:16 de hateretards
@retard
cet-ul scote fum dintotdeuna dar a mai avut si filtre inlocuite in trecut incat puteam deschide un geam...cat iei tu pe postare nu ma intereseaza doar ca nu ai inteles idee de mai jos.
Postat 17 Ianuarie 2016, 11:31 de Florin25
degeaba esti sanatos daca esti prost
@florinsalam: CET-ul exista si scoate fum de zeci de ani. Pana acum nu a fost atentat la sanatatea noastra? Culmea, ca acum cand mai este foarte putin pana porneste noua centrala va simtiti cel mai afectati :) Si normal, ca tot Bolojan e de vina ca cet-ul scoate fum, desi la fel scotea fumul cu mult inainte sa vina Bolojan la primarie. Si mai spui ca nu faci parte dintre "dusmanii lui Bolojan". Comportament tipic de postac platit care vrea sa para o victima.
Postat 17 Ianuarie 2016, 01:14 de hateretards
doua categorii
" spre bucuria dusmanilor lui bolojan" poate suntem si opameni normali nu doar dusmani ai lui bolojan cei care postam poze cu cET_ul pe net. si poate o facem ca protest pentru atentatul la sanatatea noastra, dar bihorenaul doar imparte oamenii doa rin doua categorii uitand ca mai suntem si cei normali...care nu avem nimic cu bolojan ci doar ne pasa de sanatatea noastra.
Postat 16 Ianuarie 2016, 22:55 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON