URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2011, 20:15

BIHOREANUL a prins un prefect cocalar: şi-a pus propriul nume pe maşina Prefecturii!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, s-a prezentat sâmbătă în Băile Felix, la întâlnirea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România cu premierul Emil Boc, având maşina de serviciu "stick"-uită cu propriul nume.

Boc: "Ce treabă am eu cu maşina lui?"

Maşina, un Volkswagen Touareg de circa 40.000 de euro, înmatriculată sub însemnele Ministerului Administraţiei şi Internelor (ca toate maşinile Prefecturilor din întreaga ţară), are pe ambele portiere din faţă stema României şi inscripţia "Guvernul României - Instituţia Prefectului Constanţa", iar pe portierele din spate numele prefectului Claudiu-Iorga Palaz, dedesubtul căruia acesta şi-a pus şi o lozincă: "Prefect pentru tine!"

Deşi reporterul BIHOREANULUI l-a întrebat pe premierul Emil Boc, când acesta se afla la doar cinci metri de autovehiculul cu pricina, dacă i se pare normal ca maşina unei instituţii publice, plătită din taxele şi impozitelor cetăţenilor, să poarte numele celui care are dreptul doar s-o utilizeze, şeful Guvernului s-a făcut că plouă. "Întrebaţi-l pe prefect, ce treabă am eu cu maşina lui?", a spus Boc, ca şi cum autoturismul Prefecturii ar fi fost proprietatea personală a prefectului.

Ulterior, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o, ministrul Administraţiei şi Internelor a fost solicitat de BIHOREANUL să răspundă aceleiaşi întrebări. La fel ca Boc, însă, şi Traian Igaş s-a eschivat, spunând doar că va cere informaţii şi va analiza cazul prefectului de Constanţa.

"Campanie de imagine"

Luat la întrebări de presa centrală, Palaz a încercat să-şi explice cumva gestul. "Face parte dintr-o campanie de imagine pentru Instituţia Prefectului şi a imaginii prefectului. Mi se pare firesc să fac campanie instituţiei, e normal să fie aşa", a declarat prefectul judeţului Constanţa.

Întrebat dacă gestul să nu are şi o conotaţie electorală, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: "Nu mă interesează niciun subiect electoral, o fac pentru instituţie".

Claudiu Palaz a recunoscut că toate cele cinci autovehicule ale instituţiei şi microbuzul Prefecturii au fost inscripţionate în urmă cu două săptămâni cu textele "Guvernul României - Instituţia Prefectului Constanţa" şi "Claudiu Iorga Palaz - Prefect pentru tine".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
oribil
jos boc si leprele udemeriste. astia (leprele), au facut paguba cu fiecare guvernare ! huuu.....................
Postat 30 Mai 2011, 19:46 de anca
inchisorile cand vor fi administrate conform legii?
isi face probleme de politia rurala dar eu stau si va intreb de PUSCARI si de forta de munca inchisa cine o gestioneaza , unde muncesc acesti puscariasi pe cine ii imbogateste? MAFIA politica predomina creste numarul celor inchisi si ne comportam de parac ei sunt invizibili, cine raspunde de administarea si intretinerea calitatii acestor oamenii care respecta legea isi ispasesc pedeapsa in consecinta faptului ca altii mai vinovati ca ei umbla liber si UCID, cine ? nu inteleg de unde atat TUPEU de taranism INCULT PROFESIONAL, de le aveti, e nativ? la sate nu sunt posturi pentru POLITIE daca duci 10 puscariasi le ridici in 2 sapatamani, idem infrastructura, de ce platiti privatul de ce spalati banii publici cand Romania e deoasebit de boagta in mana de munca? cand ANI va supraveghea in colaborare cu DNA fiecare FUNCTIONAR cu functii inalte, cand?
Postat 30 Mai 2011, 17:48 de ff ciudat
trebuia sa mai scrie ofer masaj la domiciuliu
ha, ha, ha
Postat 29 Mai 2011, 14:55 de ha, ha, ha
Trezirea la realitate!
Boc, expresia vie a prostiei si slugarniciei ridicata la rang guvernamental. Din aceiasi categorie: Igas, Funeriu, Ialomiteanu, Blejnar etc. Sa ne fie de bine, iar la anul sa ne uitam unde punem stampila nu la continutul plicului introdus in buzunarul alegatorului de reprezentantii ciumei portocalii!
Postat 29 Mai 2011, 11:23 de safe
traisca prostul care nu intelege nimic de ce este in jurul lui, l a priscopit natura cu har divin
"Întrebaţi-l pe prefect, ce treabă am eu cu maşina lui?" dar de cand e masina lui!!!! upss astia se se si cred PROPRIETARI in drept , vai de capul lor demnitari de zero lei valoare morala si civica, faptul ca ti ai cumparat un post nu determina si calitatea functiei se pare ca le place sa parvina de ce nu au venit cei din bucuresti cu microbus mercedes a fost ultimul din cate am vazut, de ce fiecare individual vin cu " masina lui"? vedeti intretinem oamenii care nu si cunosc atributiile de demnitari, nu si respecat codul etic au venit la CHEFFFF nu la munca organizata cu obiective precise, scop politic mai bine spus
Postat 29 Mai 2011, 10:55 de barvaaaaa
de ce sa sustinem agricultura?
daca investim banii inm masini care sa plimbe toate scursurile socaile care prefera parazitismul ne miram ca TARANUL care a muncit ajunge sa moara de foame din cauza unor animale in haita, rusine ati fost copii si ati mancat din garul muncit de ei ce le dati PUMNUL in gura, rusine sa investesti banii in masini care sa plimbe criminali in functi ce va spune 3 masini hraneau 10 sate ORDINARI fara creieri, interesul scursurilor predomina , nu au respect fata de tara, auzi masina de 40.000 euro dar una de 7000 nu era buna ! este imposibil sa pui accent pe viata unui om cu sacrificiul altor 100, nu se poate! lamentabil BOC demonstreaza contrariul, nu facem decat sa harnim monstri care ne ucid zi de zi si ne ignora existenta.
Postat 29 Mai 2011, 08:38 de normal
unde e crizzzaaa
mai labe triste nu va simtiti rahatul de sub nas va mai bateti mult joc de noi, cetateni care platesc taxe, de unde banii de plimbari si in plus cine e acest Palaz ce a facut el pentru noi ? de ce nu faceti un raport privind modul de organizare a cestor deplasari sa vada poporul romna cum se rasfata "femeile politice " unde e criza la mamaele care nasc copii, la handicapatii, unde e criza pe masa politicienilor, sa aveti parte de ce semnati.
Postat 29 Mai 2011, 08:20 de crizzzaaa
JOC GUVERNUL!
poftim chiar Volkswagen Touareg o dacia sandero nu era buna, mai retradatilor mancati pensile si salarile profesorilor ac sa si plimbe fundul un OM un om manaca cat 100 de oameni e genocid social, rusine lui Emil Boca asa ne scapa el de evaziune facand stomacul si fundul mare parazitilor sociali, UUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuu jos guvernul! vrem pensii , vrm salarii inapoi vindeti masinile.
Postat 29 Mai 2011, 08:07 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON