URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
31 Ianuarie 2023, 15:38

Beneficii pentru turiştii care vizitează Oradea - apel public pentru înscrierea partenerilor locali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al patrulea an consecutiv, Oradea îşi va întâmpina turiştii cu o serie de beneficii şi gratuităţi. Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea în parteneriat cu OTL, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage), instituţiile muzeale din oraş şi unităţile din industria ospitalităţii, reia campania "Oradea cu drag", începând cu data de 1 martie 2023.

Printre rezultatele ediţiei din 2022, derulate în perioada 15 aprilie- 31 decembrie se numără: 19 unităţi de cazare partenere, 3.013 turişti înregistraţi şi 5.262 de gratuităţi oferite în cadrul secţiilor muzeale partenere.

Prin intermediul acestei campanii, turiştii care vor fi cazaţi în una dintre unităţile de cazare din Oradea, pentru minimum 2 (două) nopţi consecutive, se vor putea bucura şi anul acesta de mai multe beneficii.

Cu ocazia lansării campaniei, se pot înscrie, începând cu 1 februarie şi până la finalizarea campaniei, cafenelele, restaurantele şi unităţile de cazare din Oradea interesate să participe la campania "Oradea cu drag", la adresa de mail office@visitoradea.com, în vederea acordării unor reduceri şi oferte atractive pentru turişti.

Printre beneficiile oferite turiştilor se numără:

1. Acces gratuit la obiectivele turistice din administrarea Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage): Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas-La Roche, Templul Francmasoneriei Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Sinagoga Aachvas Rein - Sinagoga Istoriei Evreilor din Oradea.

2. Acces gratuit la toate secţiile muzeale care aparţin de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal: Muzeul Ţării Crişurilor, Muzeul Oraşului Oradea - Cetatea Oradea, Muzeul Memorial Aurel Lazăr, Muzeul Memorial Ady Endre, Muzeul Memorial Iosif Vulcan.

3. Transport gratuit pentru 24 de ore în întreaga reţea de transport public (OTL)

4. Reduceri atractive la cafenelele şi restaurantele partenere din Oradea.

Cum funcţionează aplicaţia oradealifenouveau.ro?

Site-ul www.oradealifenouveau.ro asigură o comunicare transparentă între furnizorii de servicii şi oferă conectivitate directă între unităţile de cazare, muzee şi reţeaua de transport public (OTL). Înregistrarea turiştilor, generarea codurilor de gratuităţi şi comunicarea dintre partenerii campaniei, toate se vor realiza prin intermediul acestui site. Această aplicaţie nu este destinată utilizării turiştilor.

Odată ce turistul este înregistrat în sistem, acesta va primi un mesaj care conţine codul unic şi un cod QR. În baza acestui cod unic, turistul va avea acces la toate beneficiile campaniei. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal. Gratuitatea de 24 de ore pentru reţeaua de transport public din Oradea se va putea activa de către turişti prin trimiterea unui SMS la un număr special OTL. Controlorii OTL, în caz de verificare, vor avea posibilitatea să verifice valabilitatea codului unic prezentat de către turişti.

Aplicaţia este gratuită şi respectă normele GDPR în vigoare.

Campania "Oradea cu drag" Ediţia a IV-a, se va lansa în 1 martie şi va fi valabilă până în 31 decembrie 2023.

VISIT ORADEA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON