URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
08 Martie 2016, 17:02

Be $mart: 750 de liceeni bihoreni vor face cursuri de educaţie financiară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liceenii din zece şcoli bihorene vor participa la cursuri gratuite de educaţie financiară, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Good Life Performers şi finanţat prin programul "Bursa Talentelor" al Fundaţiei Comunitare Oradea.

Intitulat "Be $mart", proiectul, realizat în parteneriat cu Fundaţia Dreptul la Educaţie, este menit să-i înveţe pe elevi care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare pot lucra în sprijinul lor, astfel încât ei să aibă o atitudine financiară responsabilă.

Preşedintele fondator al Asociaţiei Good Life Performers, Mark Lukacs, fost preşedinte al Consiliului Elevilor din Bihor, în prezent student, spune că s-ar fi bucurat ca în liceu să fi avut cursuri de educaţie financiară. "Am realizat un sondaj mai extins în rândul elevilor bihoreni şi am ajuns la concluzia că merită şi e nevoie să investim în această direcţie şi să dezvoltăm programe de acest tip", a precizat Lukacs.

În total, organizatorii vor ţine 30 de cursuri interactive şi practice pe tema educaţiei financiare la care vor participa 750 de liceeni de la Liceul Don Orione, Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş, Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca, Colegiul Naţional Teodor Neş şi Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta, Colegiul Naţional Octavian Goga, Liceul Horea din Marghita şi Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleşd.

La cursuri, liceenii vor primi şi un mini-ghid educativ "Be $mart", realizat în parteneriat cu experţi în domeniul financiar. În această broşură, ei vor găsi 30 de sfaturi pentru a-şi economisi banii, recomandări de site-uri şi cărţi şi opt interviuri  cu profesionişti din domeniul antreprenorial şi financiar: Pantiş Octavian, Sava Alexandra, Lorand Soares Szasz, Daniel Zărnescu, Vlad Sarca, Sorin Constantin, Pera Novacovici şi Păsat Liviu.

"Tinerii au nevoie să înveţe care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare lucrează în sprijinul lor. Contextul economic şi studiile recente relevă un nivel de educaţie financiară sub medie, în România, ceea ce validează necesitatea dezvoltării educaţiei financiare a noii generaţii. Este o misiune pe care avem datoria să ne-o asumăm cu toţiia precizat preşedintele Fundaţiei Dreptul la Educaţie, László Diósi.

Cursurile se vor ţine gratuit în perioada 9 martie - 1 aprilie, iar închiderea proiectului va fi marcată pe 2 aprilie, printr-o festivitate ce va avea loc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Financial education (în EN) ...
... înseamnă (în RO) că îi învaţă cum trebuie să evite evaziunea fiscală şi spălarea de bani !!!
Postat 08 Martie 2016, 18:17 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON