URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Martie 2016, 17:02

Be $mart: 750 de liceeni bihoreni vor face cursuri de educaţie financiară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liceenii din zece şcoli bihorene vor participa la cursuri gratuite de educaţie financiară, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Good Life Performers şi finanţat prin programul "Bursa Talentelor" al Fundaţiei Comunitare Oradea.

Intitulat "Be $mart", proiectul, realizat în parteneriat cu Fundaţia Dreptul la Educaţie, este menit să-i înveţe pe elevi care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare pot lucra în sprijinul lor, astfel încât ei să aibă o atitudine financiară responsabilă.

Preşedintele fondator al Asociaţiei Good Life Performers, Mark Lukacs, fost preşedinte al Consiliului Elevilor din Bihor, în prezent student, spune că s-ar fi bucurat ca în liceu să fi avut cursuri de educaţie financiară. "Am realizat un sondaj mai extins în rândul elevilor bihoreni şi am ajuns la concluzia că merită şi e nevoie să investim în această direcţie şi să dezvoltăm programe de acest tip", a precizat Lukacs.

În total, organizatorii vor ţine 30 de cursuri interactive şi practice pe tema educaţiei financiare la care vor participa 750 de liceeni de la Liceul Don Orione, Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş, Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca, Colegiul Naţional Teodor Neş şi Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta, Colegiul Naţional Octavian Goga, Liceul Horea din Marghita şi Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleşd.

La cursuri, liceenii vor primi şi un mini-ghid educativ "Be $mart", realizat în parteneriat cu experţi în domeniul financiar. În această broşură, ei vor găsi 30 de sfaturi pentru a-şi economisi banii, recomandări de site-uri şi cărţi şi opt interviuri  cu profesionişti din domeniul antreprenorial şi financiar: Pantiş Octavian, Sava Alexandra, Lorand Soares Szasz, Daniel Zărnescu, Vlad Sarca, Sorin Constantin, Pera Novacovici şi Păsat Liviu.

"Tinerii au nevoie să înveţe care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare lucrează în sprijinul lor. Contextul economic şi studiile recente relevă un nivel de educaţie financiară sub medie, în România, ceea ce validează necesitatea dezvoltării educaţiei financiare a noii generaţii. Este o misiune pe care avem datoria să ne-o asumăm cu toţiia precizat preşedintele Fundaţiei Dreptul la Educaţie, László Diósi.

Cursurile se vor ţine gratuit în perioada 9 martie - 1 aprilie, iar închiderea proiectului va fi marcată pe 2 aprilie, printr-o festivitate ce va avea loc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Financial education (în EN) ...
... înseamnă (în RO) că îi învaţă cum trebuie să evite evaziunea fiscală şi spălarea de bani !!!
Postat 08 Martie 2016, 18:17 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON