URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Martie 2016, 21:05

Baschetbalistul Zeno Martin: "Am ales cea mai bună variantă venind la Oradea"!

Baschetbalistul Zeno Martin: 'Am ales cea mai bună variantă venind la Oradea'! foto: csmoradea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU şi-a prezentat şi ultimul jucător pe care l-a achiziţionat în această iarnă, americanul Zeno Martin, cu care "s-a încheiat lista de transferuri", după cum a precizat managerul Şerban Sere.

"Prima impresie despre Oradea şi echipă este plăcută. Am asistat la meciul de duminică, am remarcat atmosfera şi mă bucur că am ajuns într-un loc în care oamenii urmăresc baschetul cu asemenea pasiune. Apreciez acest lucru enorm şi mă bucur că, aşa cum iubesc eu acest sport, o fac şi ei. Publicul cred că este o componentă importantă, deoarece am simţit că aduce energie echipei şi o împinge de la spate. Pot să spun că m-am simţit similar zilelor mele din NCAA, cu sală arhiplină, oameni entuziaşti şi extrem de primitori. Nu am mai jucat într-o astfel de atmosferă de mult. Îmi aminteşte de perioada petrecută în colegiu", a declarat nord-americanul marţi, la prima sa conferinţă de presă de la Oradea.

Zeno Martin a jucat ultima dată în Finlanda şi se bucură pentru faptul că a ajuns în România, deşi recunoaşte că nu a ştiut mare lucru despre echipa bihoreană.

"Nu ştiam mai nimic despre CSM Oradea şi Liga Naţională în momentul în care am fost contactat de oamenii de aici. Bineînţeles, m-am interesat ulterior şi am vorbit cu mai mulţi jucători care activează în România sau au făcut-o în trecutul apropiat. Am primit multe informaţii despre stilul de joc al echipei şi sunt ferm convins că mă voi potrivi foarte bine aici. De exemplu, l-am contactat pe conducătorul de joc al Craiovei (n.r. Aaron Johnson) pe care îl ştiu din sezonul precedent deoarece am jucat împreună în Finlanda, iar el mi-a spus multe lucruri frumoase despre jocul echipei orădene. Pot să spun că am avut oferte din alte campionate, însă cred că am ales cea mai bună variantă", a mai afirmat Zeno.

La rândul său, managerul echipei orădene, Şerban Sere, a precizat că nord-americanul Zeno Martin a trecut vizita medicală, are toate actele în regulă şi este apt de joc pentru următorul meci al CSM CSU.

Jocul este programat pentru vineri, la Târgu-Mureş, însă, evident, antrenorul Cristian Achim va decide dacă îl va folosi pe Martin în această partidă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON