URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2016, 10:54

Baschetbaliştii orădeni au cedat la două puncte derby-ul cu Steaua

Baschetbaliştii orădeni au cedat la două puncte derby-ul cu Steaua foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au pornit încrezători în forţele lor şi au fost aproape de o victorie, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au trebuit să se recunoască învinşi din nou în faţa Stelei.

În derby-ul etapei a IX-a din Grupa locurilor I-VI a Ligii Naţionale la baschet masculin, la Bucureşti, steliştii s-au impus sâmbătă seară în faţa trupei orădene, cu scorul de 78-76 şi au revenit pe primul loc.

Partida a fost din nou foarte strânsă, cu cele două echipe mergând cap la cap până la final, însă gazdele au reuşit victoria, graţie unei eficacităţi ceva mai bune decât a orădenilor.

După primul sfert, Steaua conducea cu două puncte, scor 16-14, avantaj păstrat şi la pauza mare, după ce în următoarele zece minute fiecare echipă şi-a trecut în cont câte 22 de puncte. În acest fel scorul la jumătatea confruntării a fost 38-36 pentru bucureşteni.

Cum de regulă, elevii antrenorului Cristian Achim sunt mai eficienţi în sfertul al treilea, aşa s-a întâmplat şi de această dată, când în aceste zece minute au marcat 28 de puncte şi au primit numai 23, trecând la conducere şi având în ultima pauză un avantaj de trei puncte, scor 64-61.

Din păcate, cum s-a consemnat şi la precedenta înfrângere, cea de la Craiova, ultimul sfert nu a mai putut fi atât de bine gestionat de orădeni, care în aceste zece minute au înscris doar 12 puncte şi au primit 17, steliştii trecând astfel din nou la conducere şi câştigând în final cu scorul de 78-76. Astfel, cele două echipe, aflate acum la egalitate de puncte, au făcut rocada în clasament, bucureştenii preluând din nou şefia, iar bihorenii ajungând pe locul II.

Principalul marcator al acestui derby a fost orădeanul de la Steaua, Titus Nicoară, cu 18 puncte, urmat de colegul său de echipă Marko Marinovic, cu 17 puncte. Tot 17 puncte şi-a trecut în cont însă şi Martin Gilbert Zeno, principalul marcator de la CSM. De la orădeni, el a fost secondat de Radovan Markovic, cu 16 puncte.


Steaua CSM Eximbank Bucureşti – CSM CSU Oradea 78-76 (16-14, 22-22, 23-28, 17-12)

Sala: Mihai Viteazul
Spectatori: 510
Arbitri: Marius Ciulin, Alin Faur şi Dragoş Nicolae
Comisar FRB: Doru Vinaşi

Marcatori Steaua CSM Eximbank: Titus Nicoară 18 puncte, Marko Marinovic 17, Nikola Malesevic 16, Pankracije Barac 13, Wilburn Amis IV 8, Porter Silvanus Troupe 4 şi Levente Szijarto 2 puncte.

Marcatori CSM CSU Oradea: Martin Gilbert Zeno 17 puncte, Radovan Markovic 16, Andrei Mandache 11, Sean Antwan Barnette 10, Wiliam Edward Franklin 7, Salih Nuhanovic 6, Miha Zupan 5, Radu Rareş Paşca 2 şi Bogdan Ţîbîrnă 2 puncte.


Etapa a IX-a a Grupei locurilor I-VI din Liga Naţională la baschet masculin:

Sâmbătă:

U-Banca Transilvania Cluj - BC Mureş Tg. Mureş  86-81

Steaua CSM Eximbank - CSM CSU Oradea 78-76

Duminică:

Ora 19:45 CSU Atlassib Sibiu – SCM U Craiova (Digi Sport)


Clasamentul Grupei locurilor I-VI:

1.

Steaua CSM Eximbank

22/9

53

2.

CSM CSU Oradea

22/9

 53

3.

U-Banca Transilvania Cluj

20/11

 51

4.

SCM U Craiova

18/12

 48

5.

BC Mureş Tg. Mureş

16/15

 47

6.

CSU Atlassib Sibiu

16/14

 46


Etapa a IX-a a Grupei locurilor VII-XII din Liga Naţională la baschet masculin:

Sâmbătă:

BC SCM Timişoara - CS Energia Tg. Jiu 81-73

CS Gaz Metan Mediaş – BCM U Piteşti 80-101

CS Phoenix Galaţi – CS Dinamo Bucureşti 93-90


Clasamentul Grupei locurilor VII-XII:

1.

CS Phoenix Galaţi

15/16

 46

2.

CS Dinamo Bucureşti

14/17

 45

3.

BC SCM Timişoara

12/19

 43

4.

BCMU Piteşti

14/17

 42

5.

CS Energia Tg. Jiu

11/20

 42

6.

CS Gaz Metan Mediaş   

5/26

36

În ultima etapă a Grupei locurilor I-VI, miercuri, 6 aprilie, CSM CSU Oradea va evolua acasă, cu U BT Cluj. Şi steliştii vor evolua însă tot pe teren propriu, miercuri, cu CSU Atlassib Sibiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON