URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2017, 08:21

Baschetbalişti tricolori au debutat cu victorie la Campionatul European - Divizia B U20 de la Oradea

Baschetbalişti tricolori au debutat cu victorie la Campionatul European - Divizia B U20 de la Oradea (sursa foto: CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campionatul European U20 masculin Divizia B - ediţia 2017 a debutat vineri la Oradea, când au fost programate jocurile din prima etapă a fazei grupelor.

În cadrul acestora, la Arena Antonio Alexe, echipa României, cu cei doi jucători ai echipei CSM CSU Oradea în componenţă – Bogdan Nicolescu şi Sebastian Ionescu -, a repurtat o victorie importantă, scor 63-51, în faţa selecţionatei Georgiei, una dintre contracandidatele la calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Meciul, care a fost transmis în direct pe YouTube şi pe site-ul oficial al întrecerii, a consemnat un parţial de 19-8, în sfertul decisiv, ceea ce a făcut diferenţa între cele două formaţii.

Dintre jucătorii români, Nandor Kuti a avut un impact decisiv printr-o contribuţie ofensivă de excepţie. De asemenea, Emi Caţe a dominat la recuperare după ce a înscris aproape toate punctele echipei naţionale în primul sfert, iar Bobe Nicolescu a fost extrem de precis de la mare distanţă (3/4 la trei puncte).

Formaţia antrenată de Tudor Costescu a beneficiat de 20 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, dar şi câteva acţiuni de mare spectacol, incluzând un slam dunk în trafic, din partea lui Kuti. În schimb, Caţe a reuşit 12 puncte, 18 recuperări (7 ofensive), iar Nicolescu a terminat cu 11 puncte, 6 recuperări. De notat că Sebastian Ionescu a contribuit cu 7 puncte în doar patru minute de joc.

În cadrul zilei de deschidere a evenimentului găzduit la Oradea, înaintea disputei România – Georgia, la Arena Antonio Alexe s-a desfăşurat şi ceremonia de deschidere a competiţiei. În cadrul acesteia au participat Horia Păun - preşedinte FR Baschet, Branko Lozanov - reprezentant FIBA şi comisar şef al competiţiei de la Oradea, respectiv Florin Birta - viceprimarul municipiului Oradea.

De menţionat că în Arena Antonio Alexe a fost prezent, pe tot parcursul primei zile de competiţie, trofeul EuroBasket 2017. Publicul prezent a avut posibilitatea să-l admire şi chiar să se fotografieze cu acesta.

În celălalt meci din etapa de debut a grupei României, Albania a învins Malta, cu scorul de 92-61.


Rezultatele înregistrate în prima zi de competiţie:

Grupa A

Polonia - Belgia 79-51

Finlanda - Armenia 95-69

Grupa B

Rusia - Azerbaidjan 85-56

Marea Britanie – Olanda 74-65

Grupa C

România – Georgia 63-51

Albania  - Malta 92-61

Grupa D

Croaţia - Kosovo 100-42

Irlanda - Moldova 103-65

Portugalia - Ungaria 68-67

În următorul meci, echipa României va evolua duminică de la ora 18:30, tot la Arena Antonio Alexe, în compania Maltei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON