URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2022, 14:24

Băiețelul fostului ministru orădean al Sănătății Ioana Mihăilă a fost vaccinat anti-Covid. „Vaccinarea copiilor este extrem de importantă”, transmite doctorița

Băiețelul fostului ministru orădean al Sănătății Ioana Mihăilă a fost vaccinat anti-Covid. „Vaccinarea copiilor este extrem de importantă”, transmite doctorița foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru orădean al Sănătății Ioana Mihăilă a anunțat, joi, pe pagina de Facebook, că băiețelul ei, în vârstă de 8 ani, a fost vaccinat anti-Covid.

„Fiul meu de 8 ani s-a ruşinat la poză, dar la vaccinare a fost curajos - după cum o arată şi diploma de care e tare mândru. (...) Ca mamă, protejarea copiilor mei este prioritatea oricărei zile. Cu aproape 35.000 de cazuri de COVID-19 ieri, vaccinarea copiilor este extrem de importantă”, a transmis fostul ministru al Sănătății, de profesie medic, postând și o fotografie cu băiețelul.

Între altele, Mihăilă a amintit că vaccinarea copiilor cu vârste de peste 5 ani a început miercuri, 26 ianuarie, „mai târziu decât mi-aş fi dorit, dar mă bucur că am ajuns în acest moment”.

Ioana Mihăilă, despre riscul apariției miocarditei

De asemenea, ea s-a adresat și părinților, spunând că le înțelege grijile și temerile, dar subliniind că „protecţia faţă de acest virus şi faţă de posibilele urmări este în opinia mea mai importantă decât orice potenţial efect advers post vaccinare”.

În contextul în care se vorbește mult în spațiul public despre riscul apariției miocarditei la copii, medicul a amintit că este un efect advers foarte rar la vaccinare, dar unul mult mai mare dacă fac Covid-19.

„De pildă, pentru că se vorbeşte mult despre acesta, riscul apariţiei miocarditeiEste un efect advers constatat în frecvenţă extrem de mică, circa 2 cazuri la un milion de doze de vaccin administrate la copii. De regulă, riscul e mai mare la băieţi între 14 şi 20 de ani. În schimb, riscul miocarditei la copii este de 17 ori mai mare dacă aceştia se îmbolnăvesc de COVID-19”, a mai scris ea.

17 copii vaccinați în prima zi

La solicitarea BIHOREANULUI, șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat că miercuri, în prima zi de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, în Bihor au fost vaccinați în total 17 copii din acest segment.

Așa cum ziarul nostru a mai scris, în întregul județ funcționează pentru vaccinarea copiilor cinci centre, aceleași care sunt deschise și pentru adolescenți și adulți.

Cinci centre de vaccinare pentru copii în Bihor

Trei din aceste centre sunt în Oradea, la Orășelul Copiilor (Rogerius, strada Corneliu Coposu), la Centrul Vascular Venus (strada Clujului nr. 68), precum și la spitalul privat Pelican (strada Corneliu Coposu nr. 2), cu mențiunea că aici nu au fost amenajate circuite separate de cel existent pentru vaccinarea adulților, ca atare în prima etapă aici vor fi vaccinați doar copiii între 5 și 11 ani care sunt pacienți ai acestei unități.

Celelalte două centre de vaccinare pentru copii funcționează în Sala de Sport din Beiuș (Piața Samuil Vulcan nr. 18) și în Casa de Cultură din Salonta (strada Iuliu Maniu nr. 10).

După cum se știe, în România, imunizarea anti-Covid a copiilor mai mici de 12 ani se face cu Pfizer, singurul vaccin pediatric aprobat până în prezent.

Programarea copiilor pentru vaccinare se face prin intermediul conturilor părinților sau reprezentanților legali, dar vaccinarea se poate face și fără programare, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare dedicate copiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
poate o incurca
nu va stresati pt copilul doamnei ... poate o incurca in unele activitati... ;)
Postat 28 Ianuarie 2022, 10:43 de c48j
pnl - fa-ti curat in partid! usr - arata-te public si demonstreaza ca (mai) existi!
usr are o vizibilitate foarte mica in mass-media locala si nationala, de asta mai apare introvertita dna mihaila prin articole. cu un pnl care merge in jos de cand e condusa de un fost puscarias (si care uraste vestul... sau direct pe bolojan, dupa reactia verbala vizavi bolos ieri), usr are obligatia sa se ridice in sondaje daca nu vor sa dispara cu totul in 2 ani. psd si aur sunt in crestere, fac scandaluri si apar la tv seara de seara, exact ce le trebuie pentru a avea un scor confortabil la alegerile urmatoare. ceea ce echivala cu un dezastru si rusine maxima pentru noi toti!
Postat 27 Ianuarie 2022, 22:59 de roger
Pt Unul
Esti pe langa realitate complet si te gâdilă minciunile care le auzi la TV. A trecut toata țara 2 ani prin pandemie și n-am auzit de cazuri de miocardita. Dar de la vaccin e plin. Datele oficiale toate confirma ca incidenta miocarditei / pericarditei a crescut de pana la 27 de ori pe Europa (6945 in 2021 fata de 258 in 2020) si de 284 de ori în SUA (10.225 in 2021 fata de 36 in 2020) de cand s-a introdus vaccinarea Covid, comparativ cu raportarile la toate medicamentele (antibiotice + vaccinuri + etc). Deci de 27 si 284 de ori comparativ cu tot ce avea Big Pharma pe piață. Și asta in timp ce conform studiilor medicale se raportează doar maxim 5% din efectele la antibiotice. Inclusiv diferenta intre Europa si America arata cat de mult is de subraportate cazurile. În realitate câți bolnavi nedeclarați or fi care se tratează cum pot prin clinici private/ de stat? Mulți nici nu realizează ca-i de la vaccin. Medicii și ei neglijează. Sunt mărturii foarte multe și în țară și în străinătate. Mortalitatea în rândul tinerilor a crescut cu 50% de când sa introdus vaccinarea Covid. Nu ți se pare suspect? Nu tot ce e pe piață e Big Pharma. Noi cititm eticheta, luam antibioticele de baza, testate oricum mai mult decat vaccin. Și miocardita e doar o parte din efectele adverse grave ale vaccinurilor, care nu ar încăpea în toată pagina Bihon.
Postat 27 Ianuarie 2022, 19:26 de georgemarian
Apariții zilnice ale incompetentei
Multe parale arunca tanti în fițuica voastră de apare zilnic cu un articol !!!!!!
Postat 27 Ianuarie 2022, 17:44 de Usere
@georgemarian
Riscul de miocardita e de 17 ori mai mare daca ia virusul. Daca esti asa pornit impotriva Big Pharma, sa nu te mai duci niciodata in spital sau sa iei ceva medicament pt. ca Big Pharma e peste tot.
Postat 27 Ianuarie 2022, 16:44 de unul
Sa-l pazeasca Dumnezeu
Sa-l pazeasca Cel de sus de efectele nocive ale acestui vaccin pentru că în fața virusului are imunitate 100%. Trist este că sunt părinți care-și duc copiii să fie cobai la un experiment mondial cu un ser experimental pentru care nu există studii ferme și de durată că ar avea vreo eficiență. Ba mai mult, ce este mai rău, realitatea demonstrează că din contră, pe lângă că nu sunt eficiente sunt pline de reacții adverse. Nădăjduiesc totuși că în România sunt părinți care nu fac experimente cu vaccinuri pe copii și care nu se panichează la o răceală obișnuită care oricum face parte din normalul acestei vieți. N-aș vrea ca din copii sănătoși să ajungă mulți copii bolnavi din cauza vaccinului doar pe simplul motiv că părinții lor înghit o informație nedigerată din partea autorităților via mass-media. Sunt multe cazuri în străinătate, unde s-a început vaccinarea copiilor, unde copii au prezentat AVC-uri, miocardite, inflamații ale sistemului nervos cu dureri groaznice, paralizii etc. Nu vă dați copiii pe seama Big Pharma că pe ei nu-i interesează cât negru sub unghie: vor merge în continuare cu yacht-urile lor, avioanele și mașinile lor și se vor îmbuiba în continuare în casele lor luxoase. În schimb, pentru voi ca și părinți există riscul să aveți grijă de un copil bolnav toată viața. Și asta datorită lejerității cu care ați tratat situația. Mare atenție părinți.
Postat 27 Ianuarie 2022, 14:59 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON