URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2014, 16:30

Avocatul orădean Horia Chivari, trimis din nou în judecată de DNA Oradea pentru trafic de influenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Condamnat la închisoare cu suspendare pentru o şpagă pretinsă în numele unui judecător de la Tribunalul Bihor, avocatul orădean Horia Chivari va apărea din nou în faţa instanţei.

În urma unei anchete desfăşurate cu sprijinul ofiţerilor DGA Bihor, procurorii DNA Oradea au dispus trimitrea în judecată a avocatului pentru o nouă şpagă pe care, de astă dată, ar fi pretins-o în numele judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea, de la un interlop sătmărean, Dorel Tukacs, judecat la rândul lui pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iunie - august 2011, avocatul a pretins de la concubina lui Tukacs 20.000 euro şi a primit suma de 24.000 euro, susţinând că banii vor fi remişi judecătorilor implicaţi în soluţionarea dosarului în care interlopul era arestat şi condamnat deja în primă instanţă de Judecătoria Satu Mare la 7 ani de închisoare cu executare pentru şantaj (trei fapte) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

"În schimbul sumei, Chivari a promis că-i va determina pe judecători să pronunţe hotărâri favorabile, în sensul punerii în libertate a inculpatului Tukacs Dorel Vasile. Persoana denunţătoare a fost determinată să remită banii în scopul sus menţionat, de către inculpatul Tukacs Dorel Vasile", se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, judecătorii Curţii de Apel Oradea l-au achitat pe Tukacs şi i-au dictat o simplă amendă administrativă.

Noul dosar al avocatului orădean a fost făcut public la sfârşitul anului trecut când, pe 13 decembrie, procurorii DNA l-au reţinut şi au propus instanţei arestarea lui pentru trafic de influenţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispunând anchetarea lui sub control judiciar.

Procesul avocatului orădean se va desfăşura la Curtea de Apel Cluj Napoca.

Horia Chivari a mai fost trimis în judecată în primăvara anului trecut, tot pentru trafic de influenţă, de către DNA - Structura Centrală, în finalul unei anchete demarate în baza unui autodenunţ formulat de părinţii clientului său.

În respectivul dosar, avocatului i se impută că, în iulie 2011, a pretins şi primit 7.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui judecător de la Tribunalul Bihor, judecător care, în schimbul banilor, ar fi urmat să pronunţe o pedeapsă cu suspendare faţă de fiul acestora.

Iniţial, fiul denunţătorilor a şi fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare, însă ulterior, după rejudecarea cauzei, a primit o condamnare cu executare de la aceeaşi instanţă. Chivari şi-a recunoscut vinovăţia în faţa Curţii de Apel Oradea şi a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 6 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
a aparut
Eh, v-am spus? BRICIU(avocat), OPRINA(judecatoare) si VALERIU STOICA in The HuffingtonPost.de! Cautati pe Google sa vedeti daca spun adevarul sau nu!
Postat 09 Septembrie 2014, 20:31 de TDS
Doinitza, Pufu si Briciu
Predecesorul Doinitei in unele cauze IMPACT(rezolvate ca la carte de Constantin Manoliu, Savina Baltarete si Ioana Dina Tatar)a fost Dan Lucian Vladescu!(zis si Pufuletz)! La un moment dat ajunsese si Presedintele ANRMAP! Nu mai e! Am contribuit unii la asta! Luni va aparea un atac tare la un alt avocat celebru din Bucuresti, Briciu! IN PRESA STRAINA! Nu atac de dragul atacului! Cu probe! Briciu se ocupa tot de imobiliare(Costanda, IMPACT). Sa nu-mi ziceti TDS daca nu va fi asa!
Postat 07 Septembrie 2014, 11:25 de TDS
TDRF
@Prezicatorul: eu astept de mult sa urmeze TENT DOINA ROMANA FLORICA! In fapt o avocata mediocra care se foloseste de faptul ca la un moment dat sotul TENT TEODOR a fost Presedintele T.B.! Am mai scris asta de zeci de ori dar DNA NU VEDE, N-AUDE! TENT DOINA ROMANA FLORICA " a aparat" interesele unor angajati IMPACT(sau rude ale acestor angajati)in procesele pe care acestia le-au avut cu Consiliul Local Oradea pentru cumpararea terenurilor aferente caselor din cartierul EUROPA! Doar ca a prezentat in Instanta CONTRACTE FICTIVE! Era de-altfel imposibil ca acesti angajati IMPACT sa poata cumpara 4-5-6 case! Un contract de v/c este valabil DACA SE PLATESTE PRETUL! De unde au avut aia banii? ca sa n-avem vorbe, IDEEA DE CONTRACTE FICTIVE A FOST LANSATA DE BOLOJAN! Pana a dat-o la pace cu IMPACT-ul! Eu unul confirm ca asa e pentru ca am studiat problema!
Postat 07 Septembrie 2014, 11:17 de TDS
avocati
Bietul Horia amicul tiganilor a incercat si el marea cu sarea, dar DOSEANU nu vi se pare ca cere prea mult pt o cauza penala? scoate criminali, evazionisti,traficanti, dar cere nene sume mari nu jucarie, cui le da,cui nu le da treaba lui dar te rezolva.
Postat 06 Septembrie 2014, 20:12 de oradean
Mai e putin
L-am vazut pe SAVA, e speriat ca pe 16 se termina procesul. S-au cam terminat toate smecheriile de tras de timp. Brovo ROMOCSA, l-ai facut. Esti mai tare ca el
Postat 05 Septembrie 2014, 21:46 de Cel care presimte
Invata minte
CORB LA CORB NU SCOATE OCHII.
Postat 05 Septembrie 2014, 19:22 de Proverbul
SERVUS
Ungur mic din Bihor cu toate analizele facute la zi, vand la pret avantajos INFLUENZA cu garantie.
Postat 05 Septembrie 2014, 19:06 de UNGUR MIC dIIN BIHOR
EU SUNT BLONDA SA TRAITI!
Eu nu mai inmteleg nimic... zice in articol ca a fost judecat unul pentru cumparare de influenta.! Se vinde influenta? Cum se vinde , la kilogram? Te duci la magazin, va rog sa-mi dati si miev 5 kilograme de influenta, calitatea intai. Sau se vinde la negru, in piete sau dupa blocuri? vai s-amar de capul nostru! Cumparam bani, vacanta, influenta!!!!!!!????????
Postat 05 Septembrie 2014, 18:58 de BELLA
suspicios
A luat mita, nu a luat mita, a mai avut dosar pt luare de mita , a fost judecat, a prmit pedeapsa cu suspendare, a luat mita din nou... Cum e posibil sa repete aceasi gresala pentru care a fost condamnat odata? Trimis din nou in judecata, anchetat din nou, condamanat din nou si omul traieste dine mersi si face in continuare ceea ce stie el mai bine, cica sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 6 ani. Daca si sub supraveghere stie sa ia mita, trebuie sa admitem ca omul asta nu e chiar prost.
Postat 05 Septembrie 2014, 18:53 de suspiciosu
Incet incet se curata sistemul corupt
Urmeaza Nelu SAVA .
Postat 05 Septembrie 2014, 18:11 de Prezicatorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON