URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2023, 17:15

Avocatul orădean al primarului fugar Cătălin Cherecheș îi transmite acestuia să se predea (VIDEO)

Avocatul orădean al primarului fugar Cătălin Cherecheș îi transmite acestuia să se predea (VIDEO) Primarul din Baia Mare publica deseori pe rețelele de socializare fotografii cu vizitele sale la diferite biserici și mănăstiri (foto: Facebook / Cătălin Cherecheș)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avocatul primarului Cătălin Cherecheș, orădeanul Răzvan Doseanu, a declarat sâmbătă, în cadrul unor intervenții în direct la Digi24 și Antena 3 CNN, că fuga din țară a clientului său nu ajută apărarea pe care o gândise și căile de atac extraordinare pe care le-a introdus deja sau pe care urma să le introducă. Astfel, Doseanu l-a sfătuit pe primarul fugar să se predea. 

El a dezvăluit că a vorbit cu edilul municipiului Baia Mare cu o zi înainte ca acesta să primească sentința de condamnare la 5 ani de închisoare cu executare, iar Cherecheș i-a spus că va respecta hotărârea judecătorilor.

„Din perspectiva apărării nu ne ajută cu nimic că el nu va fi prezent. Am în vedere o contestație în anulare privind nelegala compunere a completului de judecată, cu privire la una dintre judecătoare. Nu am fost informat de planurile lui Cătălin Cherecheș. Nu am vorbit de joi. Am luat în calcul că a doua zi se pronunță o hotărâre judecătorească, dacă urma să se ia o soluție de achitare care ar fi fost cea corectă, sau dacă urma varianta unei hotărâri de condamnare. El mi-a spus că e pregătit pentru oricare dintre variante, și că va respecta hotărârea judecătorească. Noi am discutat că indiferent de soluție ar fi respectată. Nu a dat niciun semn că ar putea fugi", a afirmat Răzvan Doseanu la Digi24. 

Întrebat ce l-ar sfătui, el a răspuns că îi recomandă să se predea. „Nu pot decide pentru el. Sunt alegerile lui. Cu siguranță situația lui juridică nu se îmbunătățește în niciun caz. Magistraților care vor decide pe căile extraordinare de atac, cât de ușor le e să aplice legea știind că persoana vizată nu mai e de găsit", a adăugat avocatul lui Cherecheș.

Într-o intervenție la Antena 3 CNN acesta a reiterat: „Sfatul meu ca avocat sigur că e să se predea pentru că, în mod cert, plecarea dumnealui nu ne ajută din perspectiva procedurilor judiciare (...)”.

Antena 3 CNN arată că edilul din Baia Mare a reușit să fugă din țară folosindu-se de actul de identitate al unui nepot cu 10 ani mai tânăr, care locuiește în străinătate. Polițistul român și polițistul maghiar care au verificat documentele vineri dimineața la vama Petea nu au sesizat că ar fi ceva în neregulă, astfel că i-au permis lui Cătălin Cherecheș ieșirea din țară îmbarcat într-un taxi. 

Primarul din Baia Mare se afla sub măsura controlului judiciar, măsură stabilită de judecători, astfel că el nu avea voie să părăseacă țara fără încuviințarea instanței, notează Digi24.ro. 

Taximetristul care l-a dus pe primar până în Satu Mare a povestit ulterior că primarul părea speriat. „M-a chemat, sus, în primărie. Acolo au avut loc niște chestii, pe care le-am povestit la poliție. M-a trimis la o locație ca să aștept. Am crezut c-aștept pe cineva. A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz «Satu Mare». Am ajuns în Satu Mare, erau niște taxiuri acolo, două taxiuri. Am oprit lângă ele. S-a urcat într-un taxi și-a plecat. Avea o gentuță mică, tip borsetă, un pic mai mare, o geacă și-un hanorac, că ploua afară. Era foarte speriat, panicat. Noi ne cunoaștem de 4-5 ani de zile", a afirmat taximetristul. 

Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională și ulterior s-a emis și un mandat european de arestare pe numele său.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
reclama spiritul comertului
Reclama bat-o vinaaaaaaaa. Aici eu am dubii ca parasirea tarii s-a realizat fara o consultare prealabila si un sfat. Acum....prinde orbu scoate-i ochii. Poate de "lege ferenda" ar trebui o lege prin care cei ce zadarnicesc voit tragerea la raspundere a vinovatului prin sfaturi, indemnuri, consilieri, etc sa preia o parte din prejudiciu si pedeapsa. Poate s-ar mai face ordine pintre partinitori si .....aparatori.
Postat 26 Noiembrie 2023, 17:01 de Christa
Doseanu
Nu ca nu ai dreptul la aparare, dar Doseanu ár trebui luat la puricat, doar ca coruptia.....
Postat 25 Noiembrie 2023, 23:07 de Valcov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON