URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2012, 14:41

Suspecţi de crimă, avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa au fost prinşi în Elveţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Oradea, procurorul Tiberiu Sighiartău, a anunţat, sâmbătă, că avocatul orădean Cosmin Moraru şi soţia acestuia, Krisztina Pazuric, daţi dispăruţi marţi, 4 decembrie, au fost localizaţi şi reţinuţi în Elveţia, de unde urmează să fie extrădaţi.

Pentru a demara procedura, magistraţii Curţii de Apel Oradea au analizat, vineri, cererile de arestare preventivă în lipsă formulate de procurori pe numele avocatului orădean şi al soţiei sale, pentru suspiciuni de omor calificat, iar în urma dezbaterilor au admis solicitarea, pentru o perioadă de 10 zile.

"Pe baza indiciilor existente, procurorii au dispus, joi, începerea urmăririi penale împotriva celor doi, iar o zi mai târziu, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Oradea a emis mandate de arestare, în lipsă, pe numele celor doi învinuiţi, care se sustrag de la urmărire penală. Faţă de posibilitatea ca învinuiţii să fi părăsit teritoriul României, au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională", a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Oradea.

Potrivit procurorului Tiberiu Sighiartău, cei doi au şi fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, motiv pentru care magistraţii au demarat procedurile pentru extrădarea acestora.

Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis o anchetă miercuri, după ce avocatul Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi, cei doi soţi fiind suspectaţi că au ucis-o pe femeie şi ar fi fugit.

"A fost constituit un dosar în care procurorii, împreună cu ofiţeri ai Poliţiei Bihor, verifică indiciile şi informaţiile existente cu privire la dispariţia de la domiciliu a avocatului Cosmin Moraru, a soţiei şi a soacrei sale. În acest moment, nu putem confirma sau infirma săvârşirea unor fapte de violenţă, conexe presupuselor dispariţii de mai sus, procedurile judiciare şi verificările necesare stabilirii faptelor fiind în curs de desfăşurare", a comunicat Sighiartău.

Potrivit unor surse judiciare, sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să zugrăvească locuinţa.

Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, luni, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare.

Sursele citate au afirmat că s-au găsit urme de sânge în locuinţa tinerilor. De asemenea, poliţiştii au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Cosmin Moraru este avocat în Baroul Bihor din 1999, iar soţia acestuia, Krisztina, este profesoară la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul", unde nu a mai fost văzută de luni, 3 decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
sistem judiciar criminal
sistem judiciar demonic si criminal ! care nu face dreptate si nu respecta litera legii !
Postat 18 Decembrie 2012, 22:07 de nistor ionel
avocat ?!
The devil's advocate
Postat 13 Decembrie 2012, 19:50 de eu
de condamnat
Imi pare nespus de rau pentru saraca femeie si din pacate e probabil scenariul descris mai jos, e sumbru si sa ne inchipuim cum e sa fii \"executata\" de propria fiica si ginere, in plus acesti oameni (daca se mai pot numi asa) si-au distrus si familiile, merita pedeapsa maxima. De DOAMNA profesoara pot sa va zic ca RAUL poate lua infatisare frumoasa si elegenta, avocatu iarasi...ajunge sa va uitati pe FB-ul lui, pacat ca nebunia lor a costat viata unui om foarte iubit si respectat, ii inteleg pe cei care o plang.
Postat 10 Decembrie 2012, 20:17 de anonim
avocatu....
avocatu asta a fost ucenicul lui avocatu Sava ioan,daca el zice ca ia 30 ani inseamna ca cadavrul este transat,probabil ingropat prin padure la felix.Acesti doi suspecti au fost gasiti datorita telefoanelor mobile care au fost la ei.
Postat 10 Decembrie 2012, 17:12 de vlad
nu pot sa cred
....NU pot sa cred.... Ma uitam la fata lu ciudatu asta de avocat si intr-o anumita masura inteleg ceea ce poate sa intamplat. In schimb ma uit la ea, cunoscand-o de pe coridoarele scolii nu pot pur si simplu sa cred ca asa persoana poate fi capabila de asemenea orroare... Cred ca sunt alaturi de mine toti cei care au cunoscut-o, elevi sau cadre didactice , prieteni... Nu pot intelege cum de statea cu unul ca asta.... Hai sa zicem ca iubirea nu are inteles, si gusturile nu se discuta, dar sa ajungi criminal din una dintre cele mai elegante si binevoitoare profesoare din Viteazul.... e cale lunga....Pacat
Postat 10 Decembrie 2012, 07:41 de alin
M.V.
Pentru Kakarla ( Pacat [08.12.2012, 19:11] Asta e profa la Mihai Viteazul, cel mai kkkk liceu din Oradea! postat de: Karla), va rugam sa va abtineti de a cataloga un liceu ca fiind sau nu de ,,kkkk,,. Iti recomand cu toata incredera ,, CARTI ,, Carti! Te Fac Neprost ( pentru cunoscatori )
Postat 09 Decembrie 2012, 17:54 de M. V.
nu s a gasit cadavrul atunci de ce sunt suspecti ?
nu s a gasit cadavrul atunci de ce sunt suspecti ?
Postat 08 Decembrie 2012, 22:48 de ce se intampla?
Pacat
Asta e profa la Mihai Viteazul, cel mai kkkk liceu din Oradea!
Postat 08 Decembrie 2012, 19:11 de Karla
Rect tificare
Stimata redacție, procurorii freaca menta, polițiștii investigheaza, cerceteaza, probeaza, iar apoi, muta in gura, apare si vreun aiurit zis procuror, care, ca de obicei, culege laudele. Astia, procurorii, habar nu au ce este o investigatie! Hai sa fim corecti si sa Apreciem munca politistului judiciarist.
Postat 08 Decembrie 2012, 16:24 de Dr justice
ATENTIE este urmarit de DNA
DNA nu este suspect ? interesant , de ce sa te urmareasca DNA pentru moartea soacrei si asta o supozitie ? ce daune o sa le paltim noi la astia !
Postat 08 Decembrie 2012, 15:02 de DNA
eu nu mai inteleg nimic, ce procedura e asta ?
cum se cheltuiesc banii publici nu au cadavru, nu au arma crimei ci doar suspectii !!!
Postat 08 Decembrie 2012, 14:53 de cum ne cheltuiti ban
daca au figit inseamna ca au si fost ajutati !!
si la Cioaca este aceiasi imprejurare dar nu el a uciso pe ELODIA, faptul ca a fost vazut carand un sac nu insemna ca el sau ei au ucis oo :))) unde este arma crimei sau ce faceti o sa i TORTURATI ? ARMA CRIMEI ati gasit o ori ba ?
Postat 08 Decembrie 2012, 14:52 de prosti mai sunteti
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON