URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2012, 08:22

Avocat bugetat: Ce face primarul Beiuşului cu banii contribuabililor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zona Beiuşului funcţionează după alte legi şi reguli decât restul lumii, iar dovada e o nouă afacere gestionată de primarul urbei, Adrian Domocoş, liberal şi celebru client al DNA. Bihorel a aflat că anul trecut Domocoş a scos din bugetul local 21.000 lei, adică vreo 6.000 euroi, ca să-i angajeze avocat de la Cluj colegului său de partid, medicul Vladimir Topală, în procesul la capătul căruia acesta a fost condamnat pentru malpraxis.

Contractul de reprezentare a fost semnat chiar de Domocoş şi a fost încheiat fără ca edilul să fi obţinut aprobarea Consiliului Local pentru ajutorul financiar acordat doctorului, motiv pentru care PNL-istul s-a ales cu un nou dosar penal, cu încadrarea abuz în serviciu.

Domocoş n-a fost la fel de darnic însă şi faţă de spitalul din Beiuş, obligat să achite împreună cu Topală şi cu un alt medic, Radu Scridon, despăgubiri de peste 145.000 euro către familia unei paciente care a murit pe masa de operaţie. Cum executorii vor să pună proprire pe conturile spitalului din cauza neplăţii despăgubirilor, unitatea riscă să fie închisă. Poate împreună cu primarul...

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
INFO
S-e aude prin Beius ca respectivul nici nu a binevoit s-a se prezinte la concurs ,cica altcineva , din primarie ar fi scris lucrarea ,doar la scris are o problema,transpira si cand semneaza.Solicitati expertiza grafologica ,macar din acest punct de vedere s-a fie corect concursul ,referitor la continutul stiintific al lucrarii nici vorba.S-A VA FIE RUSINE P.N.L.-ISTILOR,CU ASEMENEA PERSONAJE ,FIGURANTI E.T.C.
Postat 01 Decembrie 2012, 17:11 de UNUL
OPINIE
Coras a fost angajat de domocos pentru referinte ,adica dosare penale pe rol ,baietii sunt compatibili din acest punct de vadere,primarul fiind recompensat cu un teren in zona PADIS. Acest teren a fost obtinut de familia CORAS prin metode mai putin ortodoxe,terenul apartinand satului Stancesti .M-a intreb acum care este diferenta intre OAMENII P.D.L.-ului si cei ai U.S.L.-ului ,mi-e frica ca in cel mult 6 luni o s-a regretam votul acordat U.S.L.
Postat 01 Decembrie 2012, 08:21 de BINSAN
PENALUL DOMOCOS
Pana cand il mai lasa liber DNA sa fure ,pe acest parvenit primarel de Beius Domocos ?! Este revoltator ce face cu banii publici !!! are nu stiu cate dosare penale ,este urmarit penal siiiiiiiiiiiii? nimic !!! oameni de valoare sunt arestati,retinuti ,iar acesta se descurca !!!??? continua abuzurile ! nici ca-i pasa ! face angajari ,in urma cu cateva zile l-a angajat pe sotul contabilei sefe din primarie ,pe dl.Nicolae Daniel pe functie publica ,concurs organizat la urgenta ,pe un post temporar vacant de consilier juridic ! tot ma intreb ,cum se descurca un economist pe post de cosilier juridic ? dar la primaria Beius e totul legal ! in vara aceasta dupa alegerile locale ,domn primar a mai facut o angajare tot pe post de functionar public a dl CORAS Daniel care a fost doar prin trecere pe la primaria Beius ca apoi sa fie detasat Director la ITRSV Bihor .Dar culmea pe postul pentru care s-a tinut concurs era ocupat de o angajata pe nume de Gheb Ramona care revenise din concediu de maternitate in urma cu cateva luni si functionarii de la resurse umane nu au anuntat ANFP ca persoana a revenit ,dar era platita si pe acest post a fost angajat Coras ,deci doi pe acelasi post!!!
Postat 30 Noiembrie 2012, 16:02 de ionut
....
Intradevar cineva ar trebui sa raspunda ca nu i-a asigurat doamnei dr Fezekas conditii pt a ramane la Beius! Era un medic de exceptie pt zona noastra!
Postat 29 Noiembrie 2012, 20:40 de ...
Golanul lui Micula
Tâmpitul ăsta seamănă cu Apostu de la Cluj, crezând că Beiuşul e centrul ţării iar el, Domocoş, e un minoritar valoros pe care îl apără şi ţiganii, şi ungurii, şi Baroso şi Merkel, şi ăia şi ăilalţi. Da-ţi mă fraţilor procurori un 29 de zile, ca să-şi revină din etnobotanicele pe care i le administrează amanta.
Postat 29 Noiembrie 2012, 16:40 de Carp III
@tino
Vezi ca ,,ce" nu-i tot una cu ,,care". Mai umbla nitel si pe la acorduri. In rest.... vorba unuia pomenit de tine „Scrieți, băieți, orice, numai scrieți!” !
Postat 29 Noiembrie 2012, 16:31 de iulia
Erată
Pentru eventualii "gramar nazi": e o eroare "typo". Am apăsat tasta greșită și în loc de "își compară" a ieșit "ăși compară". Corectez acum :-P
Postat 29 Noiembrie 2012, 14:51 de Tino
Îndemnuri și îndemnuri
Iulia dragă, cu îndemnuri de acest gen, cu mesaje atât de agramate, nu se va mobiliza nimeni. Eventual se va mobiliza acea parte a beiușenilor ce gândesc și se exprimă similar ție: incoerent și agramat. Eu mă întreb de ce nu scrie bihoreanul astfel de articole abia după ce există o sentință judecătorească. Seamănă a bârfă ieftină, a "făcătură". Cât despre eticheta pusă beiușenilor, cea de "olteni ai Bihorului", mi se pare cel puțin o bădărănie. Dar dacă suntem comparați cu oltenii, cei ce au dat acestei țări un: Nicolae Bălcescu, Ion Heliade Rădulescu, Gheorghe Magheru, Costache Romanescu, Cristian Tell, Constantin Brâncuși, Eugen Ionesco și chiar o Ecaterina Teodoroiu sau un Tudor Vladimirescu parcă nu mai sunt vorbe de ocară. Atunci când ești comaparat cu oameni dintr-o regiune ce în vremurile trecute au pus pe jar Imperiul Habsburgic, ce au purtat steagul României, așa cum îl știm azi , pentru prima dată, ce au auzit primii, la Râmnicu Vâlcea, imnul național de azi - "Deșteaptă-te române", parcă îți pare bine că nu ești un amărât ce scrie la gazetă fără a ști cu cine ăși compară vecinii, prietenii sau dușmanii dând dovadă de o incultură crasă și o lipsă de bun simț asemenea.
Postat 29 Noiembrie 2012, 14:48 de Tino
jos cu ei
beiusenilor, afara cu maimutele pe care nu-i intereseaza de noi. de ce nu s-a luptat primarul pentreu d-na dr.Fazekas, care a fost un medic de exceptie sa ramana la beius nu pentru excrocul de Topala. SA_I DAM AFARA PE TOTI IN FRUNTE CU PRIMARUL. SA LE FIE RUSINA CA BOLNAVII NU AU CE MANCA IN SPITAL SI EI FAC CE VOR CU BANII NISTRII. JOS CU EI!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Noiembrie 2012, 10:45 de iulia
Si pe cand ce face bolovanul ?
Sper sa nu-l uitati pe maimutoi !
Postat 29 Noiembrie 2012, 08:33 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON