URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Noiembrie 2023, 17:50

Avionul trimis de România la Cairo, pentru a aduce în țară oameni care au fugit din Gaza, s-a stricat (FOTO)

Avionul trimis de România la Cairo, pentru a aduce în țară oameni care au fugit din Gaza, s-a stricat (FOTO) (sursa foto: MAE)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Apărării Naționale a trimis o aeronavă în Egipt, pentru a aduce în România 41 de cetățeni români fugiți din Gaza, dar călătoria lor are întârziere. Asta pentru că aeronava armatei s-a stricat, scrie digi24.ro.

Avionul marca Spartan a ajuns la Cairo, dar acolo, înainte de decolare, piloții au depistat o defecțiune tehnică. Așadar, decolarea a fost anulată, MAPN luând decizia să trimită un alt aparat de zbor în capitala Egiptului, cu piese de schimb.

Românii din Gaza ar fi trebuit să ajungă la București la ora 17, dar acum este clar că vor ajunge după miezul nopții.

„Prioritatea noastră e ca cetățenii români evacuați să ajungă în siguranță în România. Astfel de situații apar, nu este nimic ieșit din comun. Obiectivul este aducerea cetățenilor români și membrilor de familie în siguranță în România. Grupul a fost evacuat în urmă cu câteva zile, au reușit să treacă prin punctul de trecere de la Rafah, au ajuns la Cairo, iar acum se vor îndrepta spre România, când toate condițiile vor fi îndeplinite. Colegii mei sunt în permanentă legătură cu ei, le acordă toată asistența și protecția consulară de care au nevoie”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, la Digi24.

Potrivit MAE, cei 41 de români și membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@OrbanKula
O intrebare: esti convins ca ai descris corect, incepand cu inceputul, cele intamplate in Arțah? Daca raspunsul tau e afirmativ, atunci cei care au eliberat Ardealul de sub cotropitorii unguri, atat in WW I cat si in WW II, sunt criminali!
Postat 12 Noiembrie 2023, 15:25 de pinonel
Se strică NATO în general, nu doar un avion ce trebuie înlocuit din zbor.
Noroc că primul liberal al țării a luat mai ieri, din taxele și impozitele românilor, încă 6,5 milioane lei ca să zboare peste Africa de la un safari în altul, la categoria luxury ... că altfel iar ne făceam de râs cu forțele noastre aeriene cu tot.
Postat 12 Noiembrie 2023, 07:20 de KP
Nagorno-Karabakh
Tocmai am asistat in urma cu doar cateva saptamaniam la o prurificare etnica de mari proportii (inca una din multele astfel de evenimente de-a lungul istoriei). Intre o suta si doua sute de mii (conform informatiilor de atunci din presa), de judeo-hrestini armeni au fost alungati de la casele lor de catre judeo-musulmani azeri, cu ajutorul statului Azerbaijan, in enclava Nagorno-Karabakh. Surprinzator cat de repede s-a pus batista pe tzambal in presa internationala in legatura cu acest eveniment trist. Armenii respectivi au trebuit sa-si ia cateva lucruri si sa-si paraseasca in graba casele. Nu se vor mai putea intoarce niciodata. Au fost nevoiti sa lase in spate munca lor de-o viata pt a se salva. Nu am auzit de sanctiuni ale niciunui stat sau ONU impotriva Azerbaijan-ului. Nu am vazut atunci zeci de mii de musulmani protestand violent pe strazile oraselor din Europa sau pe alte continente, impotriva acelei purificari etnice de mari proportii, asa cum vedem ca se intampla acum in cazul razboiului dintre Israel si HAMAS, razboi izbucnit ca urmare a atrocitatilor comise de teroristi HAMAS in Israel. Ulterior teroristii HAMAS au fugit inapoi in Gaza unde s-au ascun in multimea palestiniana, palestinieni din care o parte se pare ca ii sustin pe teroristi din moment ce nu vor sa plece in sudul fasiei Gaza asa cum sunt indemnati repetat de catre armata israeliana. Am vazut un reportaj la TV in care cei care nu vor sa plece spuneau ca daca ii omoara israelienii, in lupta acestora cu teroristii, ziceau ca vor fi martiri pt cauza lor! Impactul mediatic si ajutorul masiv al fratilor lor musulmani din occident (demonstratii de protest, au fost instigari si la acte de terorism "ziua maniei"), pe care au mizat teroristii dau rezultate in cancelariile europene, nord-americane la ONU si la alte organizatii internationale.
Postat 11 Noiembrie 2023, 18:53 de OrbanKula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON