URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2023, 17:50

Avionul trimis de România la Cairo, pentru a aduce în țară oameni care au fugit din Gaza, s-a stricat (FOTO)

Avionul trimis de România la Cairo, pentru a aduce în țară oameni care au fugit din Gaza, s-a stricat (FOTO) (sursa foto: MAE)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Apărării Naționale a trimis o aeronavă în Egipt, pentru a aduce în România 41 de cetățeni români fugiți din Gaza, dar călătoria lor are întârziere. Asta pentru că aeronava armatei s-a stricat, scrie digi24.ro.

Avionul marca Spartan a ajuns la Cairo, dar acolo, înainte de decolare, piloții au depistat o defecțiune tehnică. Așadar, decolarea a fost anulată, MAPN luând decizia să trimită un alt aparat de zbor în capitala Egiptului, cu piese de schimb.

Românii din Gaza ar fi trebuit să ajungă la București la ora 17, dar acum este clar că vor ajunge după miezul nopții.

„Prioritatea noastră e ca cetățenii români evacuați să ajungă în siguranță în România. Astfel de situații apar, nu este nimic ieșit din comun. Obiectivul este aducerea cetățenilor români și membrilor de familie în siguranță în România. Grupul a fost evacuat în urmă cu câteva zile, au reușit să treacă prin punctul de trecere de la Rafah, au ajuns la Cairo, iar acum se vor îndrepta spre România, când toate condițiile vor fi îndeplinite. Colegii mei sunt în permanentă legătură cu ei, le acordă toată asistența și protecția consulară de care au nevoie”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, la Digi24.

Potrivit MAE, cei 41 de români și membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@OrbanKula
O intrebare: esti convins ca ai descris corect, incepand cu inceputul, cele intamplate in Arțah? Daca raspunsul tau e afirmativ, atunci cei care au eliberat Ardealul de sub cotropitorii unguri, atat in WW I cat si in WW II, sunt criminali!
Postat 12 Noiembrie 2023, 15:25 de pinonel
Se strică NATO în general, nu doar un avion ce trebuie înlocuit din zbor.
Noroc că primul liberal al țării a luat mai ieri, din taxele și impozitele românilor, încă 6,5 milioane lei ca să zboare peste Africa de la un safari în altul, la categoria luxury ... că altfel iar ne făceam de râs cu forțele noastre aeriene cu tot.
Postat 12 Noiembrie 2023, 07:20 de KP
Nagorno-Karabakh
Tocmai am asistat in urma cu doar cateva saptamaniam la o prurificare etnica de mari proportii (inca una din multele astfel de evenimente de-a lungul istoriei). Intre o suta si doua sute de mii (conform informatiilor de atunci din presa), de judeo-hrestini armeni au fost alungati de la casele lor de catre judeo-musulmani azeri, cu ajutorul statului Azerbaijan, in enclava Nagorno-Karabakh. Surprinzator cat de repede s-a pus batista pe tzambal in presa internationala in legatura cu acest eveniment trist. Armenii respectivi au trebuit sa-si ia cateva lucruri si sa-si paraseasca in graba casele. Nu se vor mai putea intoarce niciodata. Au fost nevoiti sa lase in spate munca lor de-o viata pt a se salva. Nu am auzit de sanctiuni ale niciunui stat sau ONU impotriva Azerbaijan-ului. Nu am vazut atunci zeci de mii de musulmani protestand violent pe strazile oraselor din Europa sau pe alte continente, impotriva acelei purificari etnice de mari proportii, asa cum vedem ca se intampla acum in cazul razboiului dintre Israel si HAMAS, razboi izbucnit ca urmare a atrocitatilor comise de teroristi HAMAS in Israel. Ulterior teroristii HAMAS au fugit inapoi in Gaza unde s-au ascun in multimea palestiniana, palestinieni din care o parte se pare ca ii sustin pe teroristi din moment ce nu vor sa plece in sudul fasiei Gaza asa cum sunt indemnati repetat de catre armata israeliana. Am vazut un reportaj la TV in care cei care nu vor sa plece spuneau ca daca ii omoara israelienii, in lupta acestora cu teroristii, ziceau ca vor fi martiri pt cauza lor! Impactul mediatic si ajutorul masiv al fratilor lor musulmani din occident (demonstratii de protest, au fost instigari si la acte de terorism "ziua maniei"), pe care au mizat teroristii dau rezultate in cancelariile europene, nord-americane la ONU si la alte organizatii internationale.
Postat 11 Noiembrie 2023, 18:53 de OrbanKula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON