Mai multe judeţe din partea de est şi sud est a ţării, se află duminică, între orele 12 şi 18, sub avertizări de cod galben şi cod portocaliu pentru intensificări ale vântului, ninsori moderate calitativ şi viscol.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, duminică, la ora 12, sub avertizare de cod portocaliu se aflau 8 judeţe. „În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m”, se arată pe site-ul ANM.
De asemenea, sub avertizare cod galben sunt judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Covasna, Bacău, Neamţ, Iaşi, Vaslui. „În a doua parte a zilei de duminică, 17 ianuarie, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea”, mai arată ANM.
Ninsoarea a făcut ravagii în partea de sud a ţării încă din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.
Digi 24 scrie că în Bucureşti, peste 200 de copaci au fost doborîţi, iar peste 130 de maşini au fost avariate.
În mai multe judeţe există zone greu accesibile din cauza ninsorii şi a viscolului, zeci de mii de persoane rămânând fără electricitate. Totodată, zeci de şoferi au rămas blocaţi înzăpeziţi în trafic şi salvaţi de pompieri.
Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, între drumurile închise dumincă înainte de prânz erau Autostrada A2, sectorul Bucureşti - Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 - din judeţul Buzău, DN 5B - în Giurgiu, DN 23B, DN 2M - în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi.
Totodată autorităţile au luat decizia ca, pentru ziua de luni, cursurile în unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi să fie suspendate.
Mediafax mai punctează şi că pe 20 de trenuri de călători au fost anulate, pe rute spre şi dinspre Bucureşti, Constanţa, Feteşti, Slobozia, Călăraşi, Buzău, Tulcea, Medgidia, Alexandria şi Roşiori, iar trenurile care circulă în sudul şi estul ţării ajung la destinaţii cu întârzieri care depăşesc, în unele cazuri, două ore.
Informaţii legate de orele de sosire şi plecare a trenurilor pot fi obţinute fie de la numerele de telefon de la staţiile CFR, publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice. De asemenea, pasagerii care pornesc în călătorie din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web, mai arată Mediafax.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.