URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
17 Ianuarie 2016, 13:28

Avertizări de cod portocaliu şi galben pentru ninsori şi viscol: Mai multe drumuri naţionale au fost închise, peste 20 de trenuri anulate

Avertizări de cod portocaliu şi galben pentru ninsori şi viscol: Mai multe drumuri naţionale au fost închise, peste 20 de trenuri anulate foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe judeţe din partea de est şi sud est a ţării, se află duminică, între orele 12 şi 18, sub avertizări de cod galben şi cod portocaliu pentru intensificări ale vântului, ninsori moderate calitativ şi viscol.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, duminică, la ora 12, sub avertizare de cod portocaliu se aflau 8 judeţe. „În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m”, se arată pe site-ul ANM.

De asemenea, sub avertizare cod galben sunt judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Covasna, Bacău, Neamţ, Iaşi, Vaslui.  „În a doua parte a zilei de duminică, 17 ianuarie, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea”, mai arată ANM.

Ninsoarea a făcut ravagii în partea de sud a ţării încă din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Digi 24 scrie că în Bucureşti, peste 200 de copaci au fost doborîţi, iar peste 130 de maşini au fost avariate.

În mai multe judeţe există zone greu accesibile din cauza ninsorii şi a viscolului, zeci de mii de persoane rămânând fără electricitate. Totodată, zeci de şoferi au rămas blocaţi înzăpeziţi în trafic şi salvaţi de pompieri.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, între drumurile închise dumincă înainte de prânz erau Autostrada A2, sectorul Bucureşti - Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 - din judeţul Buzău, DN 5B - în Giurgiu, DN 23B, DN 2M - în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi.

Totodată autorităţile au luat decizia ca, pentru ziua de luni, cursurile în unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi să fie suspendate.

Mediafax mai punctează şi că pe 20 de trenuri de călători au fost anulate, pe rute spre şi dinspre Bucureşti, Constanţa, Feteşti, Slobozia, Călăraşi, Buzău, Tulcea, Medgidia, Alexandria şi Roşiori, iar trenurile care circulă în sudul şi estul ţării ajung la destinaţii cu întârzieri care depăşesc, în unele cazuri, două ore.

Informaţii legate de orele de sosire şi plecare a trenurilor pot fi obţinute fie de la numerele de telefon de la staţiile CFR, publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice. De asemenea, pasagerii care pornesc în călătorie din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web, mai arată Mediafax.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON