URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Octombrie 2018, 11:00

Aventurile lui "Apolodor, pinguinul călător", din nou pe scena Teatrului Arcadia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Arcadia are bucuria de a-i invita pe spectatorii mici şi mari la premiera spectacolului "Apolodor, pinguinul călător", de Gellu Naum. Spectacolul este o reeditare a proiectului artistic de mare succes realizat de regretatul actor şi regizor Ion Mâinea.

Aventurile pinguinului Apolodor au prins viaţă prima dată pe scena Teatrului Regina Maria, avându-i în distribuţie pe actorii Corina Cernea şi Igor Lungu.

În anul 2005, maestrul Ion Mâinea decide să transfere spectacolul în palmaresul Teatrului Arcadia, refăcând distribuţia cu Zentania Lupşe, Igor Lungu şi Rin Tripa. Textul hazliu şi sensibil deopotrivă, mesajul profund şi ritmul antrenant fac din "Apolodor, pinguinul călător", un spectacol fără vârstă, care cucereşte generaţii de copii, indiferent de spaţiu şi timp.

Directorul artistic al trupei Arcadia, Sebastian Lupu, care semnează şi coordonarea artistică a spectacolului, a decis să-i dea acestui proiect un suflu nou, perfect adaptat zilelor noastre.

"Apolodor, pinguinul călător este un spectacol pentru cei mici şi mari deopotrivă, o călătorie fabuloasă, îmbrăcată minunat în poezia lui Gellu Naum. Un spectacol plin de muzică şi culoare, într-un minunat decor semnat de Oana Cernea, în care proiecţiile video cu picturi realizate de Mădălina Baciu înlocuiesc elemente din scenografia clasică", spune Sebastian Lupu.

"Am ales să readuc în prim-plan acest proiect, datorită excepţionalului text creat de Gellu Naum, un text prin are avem şansa să ne întoarcem la adevăratele valori. Textul are o forţă dramatică reală, o complexitate şi o frumuseţe aparte. Spectacolul devine, astfel, o modalitate ingenioasă de a familiariza copiii cu versul, considerat, astăzi, aproape desuet", mărturiseşte regizorul.

Apolodor este un pinguin care s-a născut şi a crescut la circ. El decide că a venit momentul să-şi cunoască adevărata familie şi pleacă într-o călătorie plină de peripeţii pentru a-şi găsi fraţii. Ajuns la destinaţie, Apolodor realizează, însă, că familia reală este cea în care ai crescut şi în care te-ai simţit iubit.

"Dacă ar fi să mă gândesc la un motto al acestui spectacol, aş spune: În loc să-ţi doreşti ceea ce nu ai, învaţă să te bucuri de tot ce ai primit", transmite Sebastian Lupu.

Călătoria lui Apolodor va prinde viaţă graţie actorilor Igor Lungu, Zentania Lupşe, Rin Tripa şi Andrei Fazecaş.

Premiera spectacolului va avea loc duminică, 4 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Cea de a doua reprezentaţie va avea loc tot în 4 noiembrie, de la ora 17.00. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria şi online, pe biletmaster.ro.

Teatrul Arcadia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON