URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2018, 11:00

Aventurile lui "Apolodor, pinguinul călător", din nou pe scena Teatrului Arcadia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Arcadia are bucuria de a-i invita pe spectatorii mici şi mari la premiera spectacolului "Apolodor, pinguinul călător", de Gellu Naum. Spectacolul este o reeditare a proiectului artistic de mare succes realizat de regretatul actor şi regizor Ion Mâinea.

Aventurile pinguinului Apolodor au prins viaţă prima dată pe scena Teatrului Regina Maria, avându-i în distribuţie pe actorii Corina Cernea şi Igor Lungu.

În anul 2005, maestrul Ion Mâinea decide să transfere spectacolul în palmaresul Teatrului Arcadia, refăcând distribuţia cu Zentania Lupşe, Igor Lungu şi Rin Tripa. Textul hazliu şi sensibil deopotrivă, mesajul profund şi ritmul antrenant fac din "Apolodor, pinguinul călător", un spectacol fără vârstă, care cucereşte generaţii de copii, indiferent de spaţiu şi timp.

Directorul artistic al trupei Arcadia, Sebastian Lupu, care semnează şi coordonarea artistică a spectacolului, a decis să-i dea acestui proiect un suflu nou, perfect adaptat zilelor noastre.

"Apolodor, pinguinul călător este un spectacol pentru cei mici şi mari deopotrivă, o călătorie fabuloasă, îmbrăcată minunat în poezia lui Gellu Naum. Un spectacol plin de muzică şi culoare, într-un minunat decor semnat de Oana Cernea, în care proiecţiile video cu picturi realizate de Mădălina Baciu înlocuiesc elemente din scenografia clasică", spune Sebastian Lupu.

"Am ales să readuc în prim-plan acest proiect, datorită excepţionalului text creat de Gellu Naum, un text prin are avem şansa să ne întoarcem la adevăratele valori. Textul are o forţă dramatică reală, o complexitate şi o frumuseţe aparte. Spectacolul devine, astfel, o modalitate ingenioasă de a familiariza copiii cu versul, considerat, astăzi, aproape desuet", mărturiseşte regizorul.

Apolodor este un pinguin care s-a născut şi a crescut la circ. El decide că a venit momentul să-şi cunoască adevărata familie şi pleacă într-o călătorie plină de peripeţii pentru a-şi găsi fraţii. Ajuns la destinaţie, Apolodor realizează, însă, că familia reală este cea în care ai crescut şi în care te-ai simţit iubit.

"Dacă ar fi să mă gândesc la un motto al acestui spectacol, aş spune: În loc să-ţi doreşti ceea ce nu ai, învaţă să te bucuri de tot ce ai primit", transmite Sebastian Lupu.

Călătoria lui Apolodor va prinde viaţă graţie actorilor Igor Lungu, Zentania Lupşe, Rin Tripa şi Andrei Fazecaş.

Premiera spectacolului va avea loc duminică, 4 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Cea de a doua reprezentaţie va avea loc tot în 4 noiembrie, de la ora 17.00. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria şi online, pe biletmaster.ro.

Teatrul Arcadia

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON