URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Martie 2021, 13:11

AVE, dar nu Maria!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La ora actuală, cele mai mari tunuri se dau în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Acolo unde colectarea se face din pix, la ambalajele din sticlă, de exemplu, noi, românii, am depăşit de mult ţările occidentale. În schimb, la colectarea selectivă a gunoaielor încă suntem în epoca de piatră.

Judeţul e deservit de trei firme care încearcă să ne oblige să nu mai băgăm gunoiul sub preş. De departe, cea mai notorie este AVE. Nu neapărat pentru felul în care colectează gunoaiele, ci pentru modul scandalos în care taxează primăriile. Fiindcă porneşte nu de la taxarea în funcţie de cantitatea gunoiului, ci de la necesitatea de a face profit cât mai mare. Aşa ceva numai la companiile de stat poţi vedea!

AVE are o ereditate încărcată, fiind puiul Keviep-ului, la fel ca Eco Bihor, firma ce gestionează groapa de gunoi a oraşului, mulţumită înţelegerii oculte între Alexandru Kiss şi firma din Ungaria. Şi dacă mânăriile acelea nu s-au soldat cu cătuşe, nu e pentru că oamenii ar fi fost nevinovaţi, ci pentru că s-au prescris faptele.

Acum AVE umflă facturile fără frică, dar mă întreb: cei care au făcut caietul de sarcini, funcţionărimea, responsabilii cu contestaţiile, Justiţia - ce au păzit? Nu au văzut conflictul de interese cât casa? E puţin probabil ca primăriile să verifice cantităţile colectate, iar singura cheie de control ar fi cântarul de la groapa de gunoi. Dar, dacă aceasta este gestionată de acelaşi patron ca al colectorului, e clar că facturile pot urca până la cer.

Şi pentru ca mizeria cu gunoaiele să fie dusă până la capăt, a fost anulată licitaţia cu câştigătorul de la staţia de tratare mecano-biologică, o altă cheie de verificare a cantităţilor colectate. Justiţia a dat satisfacţie AVE, pe motiv că ar fi fost descalificată nejustificat. Şi ia ghiciţi cine va participa din nou, curată, dar plină de conflicte de interese, în cursă? AVE, dar nu Maria!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Eu ii vreau pe aia care colecteaza in Sanmartin!
In Sanmartin se plateste 5,80 lei/persoana/luna. Oare de ce birtasul&gasca nu pot incheia un contract precum a incheiat Laza? S-ar pagubi?
Postat 12 Martie 2021, 06:17 de pinonel
De ce ar fi mai bun acest sistem in Oradea?
Ne prefacem ca nu vedem ca asta se "coace" si la Oradea? Adica taxarea gunoiului in functie de numarul de ridicari si nu la greutate? Poate ca departamentul marketing al RER, avand in componenta (cativa din) redactia Bihoreanul si condus de dl. Florin Birta, ne explica de ce in Oradea un astfel de sistem ar functiona in interesul cetateanului.
Postat 11 Martie 2021, 08:11 de v0id
AVE are dreptatea de partea sa
exceptand partea cu cantaritul gunoaielor, AVE taxeaza pe drept primariile pentru cursele facute saptamanal, in care nu ridica gunoi. Fix de asta s-au plans si oradenii de la bloc: creste pretul salubritatii din cauza ca va creste frecventa curselor desi poate nu ridica mai nimic, sau chiar nimic. Problema asta e trebuie rezolvata prin caietul de sarcini si licitatie si contract, ca cetatenii au observat-o bine.
Postat 10 Martie 2021, 17:08 de unu
Maskirovka de Bihor
Ai spus AVE, ai spus RER
Postat 10 Martie 2021, 13:43 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON