URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2012, 09:43

Auto Bara a adus la Oradea noua generaţie de Dacii, 3D, prin... magie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dealerul local al Dacia, Auto Bara, a oferit orădenilor o lansare entuziastă a celei de-a doua generaţii de maşini născută din colaborarea dintre Renault, uzina de la Mioveni şi Centrul de Cercetare de la Titu, în care producătorul francez a investit până acum peste 2 miliarde de dolari, prezentarea de joi seară de la Era Shopping Park fiind o combinaţie de arte menită să sublinieze performanţele tehnologice ale noilor modele de Logan, Sandero şi Stepway.

O idee trăznită? O idee trăznet!

În deschiderea evenimentului, managerul general al Auto Bara Oradea, Octavian Bara, a vorbit despre istoria de succes a colaborării dintre Renault şi Dacia, începută cu multe decenii în urmă, dar transformată într-o poveste de succes din anul 2004, când în România a fost lansat Loganul.

"Mulţi au crezut atunci că este o idee trăznită, pentru că scopul a fost crearea unei maşini al cărei succes să treacă graniţele ţării, dar s-a dovedit o idee trăznet. Pentru că nimeni n-a mai reuşit să creeze o berlină cu atâtea dotări, fiabilă, robustă şi accesibilă ca Loganul, care a fost transformat dintr-o marcă naţională într-una internaţională", a spus Bara, amintind că în cei 7 ani la Mioveni au fost produse peste 2 milioane de unităţi, din care 425.000 au fost vândute în România, iar celelalte în peste 60 de ţări din întreaga lume.

De la robusteţe la frumuseţe

Dealerul Dacia a arătat că noua generaţie, Dacia 3D, astfel numită pentru că se lansează concomitent nu mai puţin de trei modele noi, se remarcă prin acumularea, pe lângă fiabilitate, a unei noi trăsături pentru maşina românească: un design frumos, plus încorporarea a noi tehnologii de vârf la nivel mondial.

"Dacia are toate ingredientele pentru succes, un succes care se datorează experienţei Renault, creativităţii româneşti, dar şi publicului românesc, care a cumpărat de la început această maşină, dând încredere mărcii pentru a se dezvolta în plan internaţional", a spus Octavian Bara.

El a amintit că atuurile mărcii se regăsesc şi în reţeaua de comercializare şi service a Dacia din întreaga ţară, amintind că - de pildă - la Oradea sunt asigurate numeroase servicii adiacente, precum consiliere la vânzare pentru ca oamenii să opteze pentru achiziţionarea celei mai potrivite variante pentru ei, consiliere pentru finanţare, servicii de asigurare RCA şi Casco la cele mai mici preţuri de pe piaţă, lucrări de calitate înaltă atât în perioada de garanţie, cât şi în post-garanţie, service de urgenţă non-stop, piese de origine, hotel pentru anvelope şi serviciu de buy-back.

Prezentare cu artă

Cele trei noi modele ale Dacia au fost prezentate, rând pe rând, prin filmuleţe care ilustrau caracteristicile tehnice ale maşinilor, prezentarea fiind colorată prin mai multe momente artistice bine primite de public, cu aplauze şi ovaţii, şi asigurate de trupa de dans Cool Style, avându-i în componenţă pe cunoscuţii Cornel Ogrean şi Ilaria Cherloabă, care şi-au câştigat notorietatea la emisiunea Dansez pentru tine, de naista Oana Lianu şi de magicianul Eduard Maliţa.

De altfel, acesta din urmă a "introdus" noile modele printr-un număr de iluzionism spectaculos, făcând-o pe asistenta sa Bianca să "dispară", iar în locul ei să apară vedeta generaţiei 3D, un Logan cu o motorizare de doar 0,9 litri pe benzină în trei cilindri, dar cu 90 de cai putere, care consumă - potrivit manualului tehnic - doar 5 litri de combustibil la suta de kilometri.

De altfel, publicul prezent sub cupola Era a înconjurat rapid cele trei maşini expuse, pentru a constata primii noutăţile oferite de Dacia, interesându-se, de asemenea, şi de preţurile care - surpriză - sunt mai mari cu doar 200-300 de euro faţă de modelele primei generaţii. Ca exemplu, un Logan Acces şi un Sandero costă doar 6.690 euro, în condiţiile în care încorporează tehnologie nouă din partea Renault, maşinile având dotări extrem de atractive, precum sisteme de navigaţie şi media cu touch-screen, volane reglabile şi comenzi în volan.

Porţi deschise

Auto Bara a început, tot joi, operaţiunea Porţi Deschise, care va dura până duminică inclusiv, în acest interval desfăşurându-se mai multe concursuri dotate cu premii constând în câte o maşină Logan şi Sandero.

În perioada campaniei, Dacia distribuie la nivel naţional un milion de coduri de participare, care permit intrarea în cursa pentru câştigarea unei maşini, codurile putând fi găsite în pliantele distribuite prin presă, în reţeaua de agenţi autorizaţi Dacia sau pe site-ul www.dacia.ro şi pe pagina de Facebook a mărcii. Codurile pot fi verificate în showroom-urile Dacia, cu ajutorul seifurilor care au fost instalate în locurile special amenajate pentru desfăşurarea concursului.

Participanţii ale căror coduri de participare vor fi declarate necâştigătoare mai au o şansă, putând participa în continuare la o tombolă al cărei premiu este o Dacia Stepway.

Totodată, pe durata campaniei, pe pagina de Facebook Dacia se vor acorda mai multe premii zilnice, constând în 200 aparate de radio cu căşti X-Ray şi 4 IPod Touch, pe care le vor putea câştiga cei care vizitează showroom-urile şi care postează pe pagina de Facebook a mărcii fotografii cu seiful Dacia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
daci nu este de calitate inca , poate peste 50 de ani, tabla e mai proasta ca la OPEL !!
cand vorbesti de calitate nu te interesaza desingul exterior :))) ce cum iti apara viata :))) pentru fraierul /pacalitul care se ia de tigani :)))) tiganul se iubeste mai mult ca traanii inculti care baga banii in range roverul altora :))) ca sunteti prosty 100%.
Postat 16 Noiembrie 2012, 16:17 de vsm
daci nu este de calitate inca , poate peste 50 de ani, tabla e mai proasta ca la OPEL !!
ce masina e aia cu tabla de CONSERVA ? DACIA e brand romanesc imbunatatit francez dar viata voastra nu conteaza ?
Postat 16 Noiembrie 2012, 16:13 de vsm
daci nu este de calitate inca , poate peste 50 de ani, tabla e mai proasta ca la OPEL !!
o masina pentru pacalitii care isis tin banii in cont daca betivul conduce dacia hai si noi, daca betivul fura hai si noi, daca betivul baga silicoane in gura fica sii hai si noi pacalitii dupa el
Postat 16 Noiembrie 2012, 16:12 de vsm
marus
In primul rand, domnule Adrian Cris, preturile incep de la 6690 euro CU tva, nu "plus Tva", e o diferenta mare. Iar mai apoi - vsm - observ din cele scrise de tine, ca pe linga faptul ca esti un semianalfabet in exprimare (scriere) esti primitv in gandire. Tu care spui ca stai cu banii la saltea si umbli cu toate raciurile de 300 de euro aduse de-afara, care nu pornesc, ruginite, forjate, ce mai.... niste epave, ma bucur ca un jegos ca tine - nu ajunge sa se bucure vreodata de o masina noua, fie ea si dacia. Si unul ca tine, mai si ofera sugestii la ce masini sa ne cumparam, tine-ti pentru tine ideiile tale de afacerist de doi lei.
Postat 16 Noiembrie 2012, 14:40 de marus
logan
noul logan arata chiar foarte bine. motorul este fara probleme. o stiu de la prima generatie de logan.
Postat 16 Noiembrie 2012, 13:01 de dan
Logan, Sandero
Arata foarte bine masina. Raportul pret calitate e unul foarte bun. Si aceasta generatie de masini va fi un succes.
Postat 16 Noiembrie 2012, 12:05 de auto
pt vsm
::)))) bai *, fata de unguri, care n-au nici un brand, Dacia este o super masina. hai ca acuma ti-am dat motive sa-ti legi frigiderul de gat si sa te arunci in Cris !
Postat 16 Noiembrie 2012, 12:00 de november
@vsm
@vsm: bei băieţică, chiar dacă ai beamveu cu miros de turc de Jermania, nu ţi-a crescut nici IQ-u nici penisu. Ambele sunt la fel de mici. Sper să emigrezi în regim de urgenţă.... Toţi imbecilii şi ţiganizaţii se pot exprima din păcate fără să fie sancţionaţi. Măcar Ceauşescu îi trimitea la munca de jos...
Postat 16 Noiembrie 2012, 10:23 de @vsm
vai si amar de prosti !
oooooo la ce preturi au masinile acum euro 3 si 4 afara DACIA e rablala calitate :)) cu 2000 de euro iei masina extra , ne pare rau dar nu ne place delok sa am banii de o dacie sandero sigur WS sau BMW as cumpara de 15 ani e mult mai buna :))).Ai bani la saltea plimbativa si cumparati masini 1000 lei sa faceti la una e un salar in 7 zile :))).
Postat 16 Noiembrie 2012, 10:04 de vsm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON