URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sincer, nu mai credeam că se va alege ceva din stadionul cel nou al Oradiei, la ce constrângeri financiare se arată în acest an. Dar se pare că ori deja era pe țeavă și nu se mai putea anula investiția, ori că cineva acolo sus ne iubește...
Zic şi eu
Adrian Cris
În nici două luni, Ilie Bolojan și-a zdrențuit imaginea la care a trudit 20 de ani ca prefect de Bihor, primar al Oradiei și președinte al Consiliului Județean. Din favoritul de astă-toamnă al unor șefi de partide - și „de stânga”, și „de dreapta” - pentru funcția de premier, a devenit el însuși șef de partid, ce-i drept interimar, iar PNL încă nu dă semne că s-ar fi hotărât să redevină liberal.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Ianuarie 2024, 10:50

Austria rămâne pe poziție: Nu vrea ca România și Bulgaria să intre în Schengen cu granițele terestre

Austria rămâne pe poziție: Nu vrea ca România și Bulgaria să intre în Schengen cu granițele terestre (fotografie din arhivă, cu caracter ilustrativ)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Austria își menține vetoul în privința aderării României și a Bulgariei la Schengen cu granițele terestre, anunță g4media.ro.

„O includere completă în acest stadiu ar fi greșită”, a anunțat ministrul de interne de la Viena, Gerhard Karner. „Controalele la frontierele terestre sunt încă necesare”, a mai spus el.

Întrebat care sunt condițiile pe care cele două țări ar trebui să le îndeplinească în continuare, el a răspuns: „Nu este vorba doar de România și Bulgaria. Întregul sistem de migrație este într-o situație dezastruoasă. Nu eu sunt cel care dă note pentru România și Bulgaria. Fac campanie la nivel european pentru un sistem funcțional. Iar acest lucru se va întâmpla doar dacă granița externă va fi protejată. Aceasta este, de asemenea, o parte esențială a noului pact privind azilul și migrația asupra căruia UE a convenit și pe care trebuie să îl punem în aplicare. Numai atunci va putea exista din nou o libertate deplină de circulație în UE”.

Karner a evidențiat că un pas înainte s-a făcut cu Schengen aerian și maritim, iar aceste eforturi trebuie să avanseze „pas cu pas”.

„Nu este treaba Austriei să elaboreze un calendar sau să facă vreo reglementare. Este treaba Comisiei să se asigure că sistemul general funcționează”, a mai spus el.

Reamintim că România a aderat la Schengen, însă doar cu spațiile aerian și maritim, unde vor fi ridicate controalele începând cu 31 martie 2024, miza reală fiind însă aderarea terestră.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
SCHENGEN aerian și maritim ...
... este o palmă dată de către colonizatorii europeni peste obrazul coloniei de la marginea Mării Negre. Cu toate astea, slugarnicii de la PNLSD sunt mulțumiți de rezultat. În 2028, când Uniunea Europeană va începe să devină istorie, vom putea cuantifica avantajele de a fi refuzați în Schengen ... atunci când Europa va fi în faliment moral total și tot omul normal la minte, suflet și trup, va încerca să scape din zona în care nu se va mai regăsi.
Postat 13 Ianuarie 2024, 12:50 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8347 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON