URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
23 Mai 2024, 08:55

Aurel Mohan (PSD): Pentru un Bihor sănătos și prosper!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dragi bihoreni,

Numele meu este Aurel Mohan, sunt medic neurochirurg, profesor universitar și președintele PSD Bihor, iar pe 9 iunie candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor.

Mi-am dedicat întreaga carieră profesională îmbunătățirii vieții semenilor mei, cu un accent special pe sănătate și educație.

Ca medic la Spitalul Județean din Oradea, ca profesor, director al Departamentului de Discipline Chirurgicale la Universitatea din Oradea, dar și ca secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, am coordonat echipe și proiecte complexe, orientând instituții spre performanță și inovație. Asumându-mi roluri cheie în managementul serviciilor medicale, am dezvoltat politici eficiente pentru eficientizarea proceselor și îmbunătățirea calității actului medical.

Experiența mea în funcții de conducere, cea în domeniul medicinii și al administrației publice mă recomandă pentru a produce schimbarea de care județul Bihor are nevoie pentru a rezolva problemele din prezent și pentru a face față provocărilor viitorului.

Vreau să-mi pun experiența acumulată în slujba oamenilor din tot județul pentru că Bihorul are nevoie de o schimbare, iar bihorenii merită mai mult respect din partea administrației publice județene. În acest sens, împreună cu echipa de consilieri județeni PSD ne angajăm să fim portavocea cetățenilor și să facem ceea ce lipsește astăzi: să aducem bihorenii și nevoile reale ale oamenilor în centrul preocupărilor și al politicilor publice de la nivelul Consiliului Județean.

Viziunea mea

Viziunea mea pentru Bihor este una de creștere și prosperitate, bazată pe dezvoltare echilibrată și durabilă a tuturor zonelor și localităților. Creșterea nivelului de trai prin investiții publice, dar și prin locuri de muncă mai bine plătite este prioritatea mea! Prin programul „Dezvoltăm Bihorul sănătos!”, Partidul Social Democrat promovează sănătatea, educația și infrastructura, fundamentale pentru o comunitate prosperă.

Județul nostru are nevoie de o strategie de dezvoltare care să îl scoată din mediocritate și stagnare și să-l pună măcar pe picior de egalitate cu județele Cluj și Timiș, fie și doar din punct de vedere al salariilor cu care sunt plătiți bihorenii.

Bihorul are nevoie de un nou proiect pentru un viitor sustenabil și pentru o dezvoltare echilibrată și echitabilă, cu comunități puternice care să îi protejeze, în același timp, pe cei vulnerabili și să fie solidare cu aceștia.

Pentru mine, atunci când vine vorba de dezvoltarea județului, nu există comunități „roșii”, comunități „verzi” sau „galbene”. Există doar bihoreni!

Președintele Consiliului Județean trebuie să fie, înainte de toate, un lider al tuturor bihorenilor, nu doar al partidelor sau grupurilor de interese. Politica trebuie făcută în interesul oamenilor!

Parteneriat cu bihorenii

Schimbarea nu poate veni, însă, de la sine. Pentru a restarta județul nostru, avem nevoie de o muncă în echipă. Vreau să fac echipă cu fiecare bihorean care vrea să se implice. Până la urmă, bihorenii sunt cei care, prin votul lor, pot repune lucrurile pe făgașul normal, pe drumul corect spre dezvoltare, dar mai ales spre bunăstarea fiecărui locuitor al județului.

Pe 9 iunie vă chem să fiți alături de mine și de echipa PSD pentru un Bihor sănătos și prosper!

Vă propun un parteneriat onest prin care să lucrăm împreună pentru a construi județul Bihor pe care ni-l dorim cu toții!

Împreună găsim soluțiile imediate pentru a readuce Bihorul acolo unde îi este locul pe harta României și a Europei. Un județ al bunăstării și al speranței, un județ al prezentului, dar mai ales al viitorului. Asta vă propun!

Cu respect,

Dr. Aurel Mohan

(Comandat de PSD Bihor, cod mandatar financiar 21240002)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON