URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Mai 2020, 12:45

Au băut spirt contrafăcut și le-a fost fatal! Percheziții făcute în București, după ce 10 ieșeni au murit intoxicați cu alcool metilic

Au băut spirt contrafăcut și le-a fost fatal! Percheziții făcute în București, după ce 10 ieșeni au murit intoxicați cu alcool metilic foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii ieşeni au descins, duminică dimineaţă, în percheziţii în Capitală, după ce 10 persoane din Iaşi ar fi murit pentru că au băut spirt contrafăcut din comerţ. 

Informaţia a fost făcută publică de site-ul local bzi.ro, conform căruia morţile suspecte s-au petrecut în mai multe zone ale judeţului.

"În ultimile săptămâni au decedat 10 persoane, toate intoxicate cu alcool metilic, asta doar în judeţul Iaşi. Deşi este o substanţă care ucide şi este total interzisă consumului uman, această substanţă a fost găsită într-un anumit alcool sanitar, distribuit de mai multe magazine din Iaşi", arată sursa citată.

În vreme ce 17 persoane au decedat de coronavirus (COVID-19) la Iaşi, alte zece s-au stins din cauza consumului de spirt contrafăcut din comerţ.

Conform bzi.ro, cea mai gravă situaţie a fost în comuna ieşeană Stolniceni Prăjescu, satul Brăteşti. Acolo, lunea trecută au murit trei persoane, iar miercuri, a mai decedat una. "Trei bărbaţi şi o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut. Alcoolul sanitar ucigaş se numeşte "SANTE MED" şi are ca descriere "produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern". După primele decese, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) au făcut verificări", mai arată BZI.

Mai multe sticle din produs au fost duse la analize, iar rezultatul a arătat că, în loc de alcool etilic, acesta conţinea alcool metilic.

"Poliţiştii au retras toate sticlele de spirt "SANTE MED" de pe piaţă. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populaţiei. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toţi cei care au murit au băut spirt. O sticlă de "SANTE MED" de 500 de ml costa 12 lei. Un preţ mic pentru dependenţii de alcool. Toată lumea din zonă ştie că spirtul se bea ca pe apă", mai arată BZI.

Sursa citată mai scrie că, în urma perchezițiilor de duminică, doi arabi vor fi duşi la Iaşi pentru audieri. Ei au fost ridicaţi din Capitală, bănuiţi că ei ar fi pus la vânzare spirtul contrafăcut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON