URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Decembrie 2018, 09:30

Au apărut brazii în piețele orădene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în pieţele orădene. Oferta este bogată, iar preţurile sunt apropiate de cele practicate anul trecut, începând de la 20 lei şi ajungând până la 100 lei sau chiar mai mult, în funcţie de înălţimea, provenienţa şi coroana bradului.

Pentru acest an, Administraţia Domeniului Public din Oradea a stabilit cinci locuri în care comercianţii pot scoate la vânzare brazii. Astfel, locurile din municipiu în care pot fi cumpăraţi brazi sunt: Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (platoul de lângă WC-ul public şi terenul aferent pieţei situat pe str. Menumorut), Piaţa Ioşia (terenul situat lângă sectorul legume-fructe), Piaţa Cetate (aleea din faţa Halei de Lactate) şi Piaţa Rogerius (pe terasă, în zona de mâncare). 

În Piaţa Cetate, brazii sunt româneşti, iar preţurile încep de la 20 lei şi ajung până la 120 lei, în funcţie de înălţimea şi de coroana bradului. În Piaţa Rogerius, pomii de Crăciun au fost aduşi din judeţele Sălaj, Maramureş, dar şi din Bihor, mai exact din comuna Şinteu. Un brad argintiu de 1,5 metri costă aproximativ 30-40 lei, iar unul de 2 metri se vinde la aproximativ 50 lei, dar pot ajunge şi la 80 sau chiar 100 lei, cum ar fi cei de la Jugăstreni, din judeţul Maramureş. Mai ieftini sunt brăduţii mai mici, şi anume cei cu înălţimea de 1 metru sau chiar jumătate de metru, care se vând cu aproximativ 20-25 lei.

Comercianţii vor române în pieţe până în data de 24 decembrie.

Loredana Buz,
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON