URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Iulie 2014, 12:02

Atenţie, şoferi: Maşinile cu numere provizorii din Germania şi Ungaria nu pot intra pe roţi în România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Având în vedere că în ultima perioadă angajaţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au întânit mai multe cazuri de cetăţeni care vor să intre sau să iasă din ţară la volanul unor autoturisme cu numere provizorii de Germania ori Ungaria, autorităţile le amintesc şoferilor că acest lucru este interzis şi, ca atare, pedepsit de lege.

Concret, potrivit legislaţiei în vigoare, încă din 2002, nu pot intra sau ieşi din ţară maşinile care au: plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră, eliberate de autorităţile germane, plăcuţe profesionale (de garaj) eliberate tot de autorităţile germane sau, în fine, plăcuţe de tip P (probe) atribuite de autorităţile maghiare societăţilor comerciale care produc, comercializează sau repară autoturisme.

Asta deoarece România nu are încheiate acorduri în acest sens cu ţările respective şi, ca atare, maşinile cu astfel de plăcuţe nu pot circula pe drumurile publice de la noi. "În situaţia în care o persoană se prezintă la ieşirea din ţară conducând un vehicul înmatriculat în condiţiile prezentate mai sus, lucrătorii poliţiei de frontieră vor întocmi lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat", prevăzută de art. 334 din Codul penal", a subliniat comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Prin excepţie, se va permite intrarea sau ieşirea în/din ţară autovehiculelor sau remorcilor in conditiile de inmatriculare respective, doar dacă sunt transportate în remorci sau trailere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
uau!
De ce?...De ce pana acum totusi se circula cu aceste numere? De vreun an, autoritatile maghiare opresc masinile cu astfel de numere provizorii...Desi de cand lumea se circula cu ele. Acum nu mai este legal? Atunci de ce au fost pana acum? Oare...
Postat 18 Iulie 2014, 15:22 de macanaka
PLACUTE
PLACUTELE CU NUMERE DE INMATRICULARE PROVIZORII CU CARACTERE DE CULOAREA NEAGRA IN CARE PERIOADA DE VALABILITATE ESTE INCRISA IN PARTEA DREAPTA PE FOND GALBEN,ELIBERATA DE AUTORITATILE GERMANE CU CARE VECHICULELE POT CIRCULA EXCLUSIV PE TERITORIUL GERMANIEI
Postat 18 Iulie 2014, 12:38 de ROMANUL
O porcarie hungaro-romana!
In conformitate cu „Comunicarea interpretativă a Comisiei privind procedurile pentru înmatricularea autovehiculelor originare din alte state membre [SEC(2007) 169 final”, libera circulaţie a autovehiculului care dispune de certificat şi plăcuţe de înmatriculare temporară poate fi împiedicată DOAR din motive legate de siguranţa traficului, în caz de suspiciune rezonabilă de furt de autovehicule sau atunci când autorităţile de control au îndoieli rezonabile cu privire la valabilitatea certificatului. Ce fac romanii e un abuz si ca maine ne trezim ca ne da CEDO peste bot si-i ,,despagubim" pe bisnitarii de masini. Vezi : |displayTopicPage?topicID=382904
Postat 18 Iulie 2014, 12:35 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON