URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Noiembrie 2015, 17:53

Atenţie la bani falşi! Peste 50 de reclamaţii au fost depuse la DIICOT Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mergeţi la cumpărături şi aveţi obiceiul să plătiţi cu cash? Aveţi grijă la bancnotele pe care le primiţi ca rest!

Peste 50 de reclamaţii au fost depuse în ultimele zile la sediul Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, de către persoane, inclusiv reprezentanţi ai unor unităţi bancare, care s-au trezit în portofel cu bancnote de 10 lei despre care bănuiesc că ar fi false.

Potrivit unor surse judiciare, reclamaţii similare s-au înregistrat în mai multe judeţe din vestul ţării – Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Arad, Timiş şi Bihor – dar şi în Capitală, iar procurorii DIICOT şi poliţiştii de Crimă Organizată au declanşat deja o anchetă pentru identificarea persoanelor care au plasat bancnotele pe piaţă.

Deşi similare ca textură cu bancnotele veritabile, cele suspecte sunt puţin mai mici, sunt mai deschise la culoare iar dacă sunt îndoite, vopseaua se crapă. Pe de altă parte, falsificatorii nu au reușit să copieze cu fidelitate desenele și nici elementele de siguranţă. Pe bancnotele falsificate, de pildă, nu se pot distinge cele șapte cifre de  10, iar spicele aurii sunt mult mai scurte pe decupeul transparent.

Poliţiştii orădeni fac un apel la oricine intră în contact cu bancnote suspectate contrafăcute să le depună la sediul DIICOT Oradea sau la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Deci, info41life,
e adevarat ca circula bancnote false?!
Postat 17 Noiembrie 2015, 23:27 de ADINA
In acest caz Adina si David gresesc....
Nu e vorba de bancnote din emisiuni diferite ale BNR, care pot diferi ca aspect si chiar ca marime. Este vorba de bancnote falsificate, ce au aceeasi serie, si care nu au toate elementele de siguranta. Chiar daca sunt foarte bine realizate, ele nu pot sa treaca de masinile performante de numarat bani sau de ochiul ager al unui casier cu experienta.
Postat 17 Noiembrie 2015, 18:55 de info41life
David has right!!!!!!
bancnotele sunt emisiuni diferite consfintite de BNR!!!!!!!! Dar las', sa lucreze si functionarii...ceva :)))))))))))
Postat 17 Noiembrie 2015, 16:47 de ADINA
.
nu mai induceti oamenii in eroare. Nu exista bancnote false. Amandoua versiunile sunt printate de bnr. Cititi un pic inainte sa scrieti un articol
Postat 17 Noiembrie 2015, 11:08 de David
Cat de rau am ajuns daca falsificam bancnote de 10ron
La orice casierie se verifica ochiometric sau la ultraviolete doar bancnotele cu valoare mare. Infractorii s-au adaptat si au inceput sa falsifice bancnote de 10 ron, pe care nu le verifica pana acum nici dra_u. De 5 si 1 ron nu o sa falsifice, nu pentru ca nu ar putea, ci pentru ca ii costa mai mult tiparirea si distributia..... Nici un casier nu verifica toate elementele de siguranta ale unei bancnote si oricum nici nu ar avea timpul necesar, cei mai multi se multumesc sa vada la ultraviolete cum lumineaza bancnota ca un pom de craciun. E doar o chestiune de timp pana cand infractorii vor reusi sa introduca in bancnotele falsificate cel putin atatea elemente de siguranta cate verifica masinile de numarat bani cu "ultra" ...... si atunci sa vezi nebuneala.
Postat 17 Noiembrie 2015, 00:47 de info41life
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON