URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2019, 16:01

Ateliere de joacă şi învăţare, la Jucării Vorbăreţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mămicile care vor ca micuţii lor să descopere jocuri amuzante şi, în acelaşi timp, să-şi dezvolte atenţia, memoria şi limbajul îi pot înscrie la atelierele pe care editura Jucării Vorbăreţe le organizează periodic în Oradea.

Conceptul Jucării Vorbăreţe, lansat în Oradea de Laura Hărdălău - specialistă în logopedie şi psihopedagogie -, a ajuns cunoscut în toată ţara datorită unei serii de materiale educative precum "Cutiuţa cu emoţii jucăuşe",  "45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii" şi "Ursuleţul şi emoţiile lui".

Atelierele periodice îmbină joacă şi învăţarea, astfel încât micii participanţi să nu se plictisească şi să poată acumula uşor cunoştinţe şi deprinderi.

În funcţie de tema atelierului, copiii învaţă să-şi exprime emoţiile, să aibă încredere în ei, să fie mai sociabili şi să memoreze mai bine, etc. De asemenea, la Jucării Vorbăreţe se ţin şi ateliere de logopedie, unde micii "cursanţi" învaţă să pronunţe corect sunetele şi implicit să îşi dezvolte vorbirea. "E atât de important să-l expui pe copil din primii ani de viaţă la o vorbire corectă, căci el va imita şi va rosti ceea ce vede şi aude", spun organizatorii.

La cursuri se folosesc şi mai multe materiale şi cărţi realizate de specialiştii în educaţie timpurie de la Jucării Vorbăreţe.

Următorul atelier este programat pe 18 aprilie de la ora 18, la magazinul Jucării Vorbăreţe şi va conţine soluţii de joacă pentru dezvoltarea memoriei şi a atenţiei celor mici. Acesta va fi susţinut de Laura Hărdălău şi de Loredana Bejan, psiholog şi logoped. Cum numărul de participanţi este limitat, toate locurile disponibile au fost deja rezervate.

Jucării Vorbăreţe va continua, însă, să organizeze ateliere în lunile următoare. Atelierele vor fi anunţate pe pagina de Facebook Jucării Vorbăreţe, acolo unde se vor putea face rezervările locurilor şi va fi specificată şi taxa de participare.

Citeşte şi: Jucăriile cu poveşti: O orădeancă a devenit populară în toată ţara fiindcă îi învaţă pe copii să pronunţe corect prin jocuri inedite

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON