URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
29 Decembrie 2015, 13:10

Aruncătorul de suliţă Andrei David, cel mai bun atlet al judeţului Bihor în 2015!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată la LPS Bihorul, ediţia a XVIII-a a Galei Atletismului Bihorean a avut menirea să-i premieze pe cei mai buni atleţi din judeţul Bihor din acest an.

Organizată de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor, profesorul Virgil Preda (foto dreapta), evenimentul a reunit în sala de mese de la cantina LPS, pe lângă sportivi, o serie de antrenori şi conducători de structuri sportive.

Ca de obicei, au fost întocmite mai multe clasamente, pentru a da posibilitatea de a recompensa şi atleţii care nu au intrat în TOP 10 în acest an, dar s-au remarcat pe la diferitele concursuri la care au participat. Astfel, la secţiunea "Speranţe", au fost premiaţi: Daria Miheş, Alesia Renglea, Mirona Haşegan, Daria Sfârlea, Sara Cadar, Nicolas Gligor, Mihnea Popovici, Ştefan Gavraş, Alexandru Gârz, Serena Benyi şi Antal Mate.

După câteva momente artistice, susţinute de sportivi talentaţi şi în muzică, s-a trecut la premierea celor de la secţiunea "Debut pe podium". Aici au fost premiaţi: Istvan Alexei, Mark Fandly, Andrei Vereş, Bogdan Ţenţ şi Alexandra Bărcui.

Până la desemnarea celor mai buni zece atleţi ai anului, au mai fost premiaţi câţiva sportivi la alte două secţiuni. În categoria "Perseverenţilor" au intrat anul acesta: Cristina Lup, Robert Olah, Darius Zaha, Horaţiu Sabău, Cristian Szucs, Daniel Copil, Richard Urs, Denisa Coita, Anda Pogăceanu şi Carmen Popa.

După un alt moment muzical, în care atleţii erau rugaţi să recunoască interpreţii melodiei, iar câştigătorului i-a fost oferit un DVD, s-a trecut şi la premierea celor de la secţiunea "Confirmări". În fapt, este vorba despre sportivii care anul acesta au ratat cu puţin podiumul de premiere şi care s-au situat pe locul IV în concursurile la care au participat. Aici au fost premiaţi: Denis Todea, Samanta Potra, Daiana Ilieş Kiraly Balint, Adelina Munteanu, Luca Abrudan, Louise Balog şi Larisa Brândaş.

S-a trecut apoi la premierea celor din clasamentul celor mai buni zece atleţi ai anului. Contrar celor consemnate în anii precedenţi, când fetele dominau acest top, de această dată, doar o singură fată s-a strecurat între primii zece. Este vorba despre Antonia Teuşdea, clasată pe poziţia a VIII-a.

Pe primul loc şi atletul anului a fost desemnat Andrei David (foto stânga), fiul şi elevul antrenorului Liviu David, sportiv care a fost anul acesta vicecampion balcanic de juniori la aruncarea suliţei, vicecampion naţional de juniori, participant la Campionatul European de juniori şi, totodată, component al lotului naţional.

Pe locul II s-a clasat decatlonistul Costică Mureşean, iar pe poziţia a III-a fondistul Laviniu Chiş.

În continuare în topul celor mai buni zece atleţi ai judeţului Bihor în 2015 s-au mai situat: Cristian Tăut, pe locul IV, Sergiu Perţe, pe poziţia a V-a, Eduard Hercuţ, pe locul VI, Claudiu Haşegan, pe poziţia a VII-a, Antonia Teuşdea, pe locul VIII, David Pentie şi Cristian Meheş, pe poziţia a IX-a, şi Antal Gergo, pe locul al X-lea.

Conform tradiţiei, organizatorii galei, au întocmit şi de această dată un calendar, care îi cuprinde pe toţi atleţii din TOP 10 în judeţul Bihor în acest an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON