URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2015, 13:10

Aruncătorul de suliţă Andrei David, cel mai bun atlet al judeţului Bihor în 2015!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurată la LPS Bihorul, ediţia a XVIII-a a Galei Atletismului Bihorean a avut menirea să-i premieze pe cei mai buni atleţi din judeţul Bihor din acest an.

Organizată de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor, profesorul Virgil Preda (foto dreapta), evenimentul a reunit în sala de mese de la cantina LPS, pe lângă sportivi, o serie de antrenori şi conducători de structuri sportive.

Ca de obicei, au fost întocmite mai multe clasamente, pentru a da posibilitatea de a recompensa şi atleţii care nu au intrat în TOP 10 în acest an, dar s-au remarcat pe la diferitele concursuri la care au participat. Astfel, la secţiunea "Speranţe", au fost premiaţi: Daria Miheş, Alesia Renglea, Mirona Haşegan, Daria Sfârlea, Sara Cadar, Nicolas Gligor, Mihnea Popovici, Ştefan Gavraş, Alexandru Gârz, Serena Benyi şi Antal Mate.

După câteva momente artistice, susţinute de sportivi talentaţi şi în muzică, s-a trecut la premierea celor de la secţiunea "Debut pe podium". Aici au fost premiaţi: Istvan Alexei, Mark Fandly, Andrei Vereş, Bogdan Ţenţ şi Alexandra Bărcui.

Până la desemnarea celor mai buni zece atleţi ai anului, au mai fost premiaţi câţiva sportivi la alte două secţiuni. În categoria "Perseverenţilor" au intrat anul acesta: Cristina Lup, Robert Olah, Darius Zaha, Horaţiu Sabău, Cristian Szucs, Daniel Copil, Richard Urs, Denisa Coita, Anda Pogăceanu şi Carmen Popa.

După un alt moment muzical, în care atleţii erau rugaţi să recunoască interpreţii melodiei, iar câştigătorului i-a fost oferit un DVD, s-a trecut şi la premierea celor de la secţiunea "Confirmări". În fapt, este vorba despre sportivii care anul acesta au ratat cu puţin podiumul de premiere şi care s-au situat pe locul IV în concursurile la care au participat. Aici au fost premiaţi: Denis Todea, Samanta Potra, Daiana Ilieş Kiraly Balint, Adelina Munteanu, Luca Abrudan, Louise Balog şi Larisa Brândaş.

S-a trecut apoi la premierea celor din clasamentul celor mai buni zece atleţi ai anului. Contrar celor consemnate în anii precedenţi, când fetele dominau acest top, de această dată, doar o singură fată s-a strecurat între primii zece. Este vorba despre Antonia Teuşdea, clasată pe poziţia a VIII-a.

Pe primul loc şi atletul anului a fost desemnat Andrei David (foto stânga), fiul şi elevul antrenorului Liviu David, sportiv care a fost anul acesta vicecampion balcanic de juniori la aruncarea suliţei, vicecampion naţional de juniori, participant la Campionatul European de juniori şi, totodată, component al lotului naţional.

Pe locul II s-a clasat decatlonistul Costică Mureşean, iar pe poziţia a III-a fondistul Laviniu Chiş.

În continuare în topul celor mai buni zece atleţi ai judeţului Bihor în 2015 s-au mai situat: Cristian Tăut, pe locul IV, Sergiu Perţe, pe poziţia a V-a, Eduard Hercuţ, pe locul VI, Claudiu Haşegan, pe poziţia a VII-a, Antonia Teuşdea, pe locul VIII, David Pentie şi Cristian Meheş, pe poziţia a IX-a, şi Antal Gergo, pe locul al X-lea.

Conform tradiţiei, organizatorii galei, au întocmit şi de această dată un calendar, care îi cuprinde pe toţi atleţii din TOP 10 în judeţul Bihor în acest an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON