URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2016, 16:10

Aproape 4.000 de cereri depuse în Bihor pentru înscrierea în clasa zero şi doar 25 pentru clasa I

Aproape 4.000 de cereri depuse în Bihor pentru înscrierea în clasa zero şi doar 25 pentru clasa I (foto: arhiva)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima săptămână de înscrieri în învăţământul primar, şcolile din Bihor au înregistrat 3.918 cereri pentru clasa pregătitoare.

Din acestea, doar 3.076 au fost validate. 842 de cereri nu au fost validate pe motiv că părinţii au făcut solicitarea online, dar nu au confirmat-o la şcoală, aşa cum metodologia prevede. Părinţii mai pot să îşi valideze cererile până pe 18 martie, data limită pentru înscrierile în învăţământul primar.

Deşi din acest an nu a vrut să mai permită înscrierea direct în clasa I, Ministerul Educaţiei le-a lăsat părinţilor şi această opţiune. În Bihor, doar 25 de cereri de acest tip au fost depuse. De altfel, în toată ţara numărul părinţilor care au vrut ca micuţii lor să sară peste clasa pregătitoare a fost mic: s-au depus doar 486 de cereri în acest sens.

Conform metodologiei elaborate de Minister, copiii care împlinesc şase ani în acest an trebuie să-i înscrie în clasa pregătitoare. Înscrierea este obligatorie pentru copiii care fac şase ani până pe 31 august. Copiii care împlinesc această vârstă până la finalul anului, pentru a fi înscrişi în clasa pregătitoare, trebuie să dea un test psihosomatic.

Prima etapă a repartizării copiilor se va face pe 21 martie, în cazul celor care înscrişi la şcoala de circumscripţie, respectiv între 22 şi 24 martie în cazul celor care au ales altă şcoală decât pe cea de care aparţin.

Pe 25 martie vor fi repartizaţi copiii înscrişi la altă şcoală decât cea de circumscripţie şi care nu au fost admişi, din lipsă de locuri. Ei vor fi elevi în şcoala de circumscripţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nu asa !!!!
Nu va mintiti in fiecare zi pe voi insiva dragi profesori ! Am cel mai mare respect pentru voi deoarece voi formati fiecare "lastar de om" in viata, si este greu sa-ti bati mintea si fiecare zi cu toti handicapatii care nu au citit nici macar o carte dar au facebook si telefoane si tablete de zeci de milioane cat face salarul vostru pe 3-4 luni. Dar loaza de doar 9-10 ani e ... din familie buna si deh... ce e un i-phone 6 la 40 milioane ca e baiatul tatii sau a mamii iar tu vezi banii astia ca si profesor in 4-5 luni. Nu va fie frica sa spuneti ce va doare pe fata, exact ca si cand mergeti la medic . Nu va prostituati meseria de dragul a da bine celor din clasa politica si sefilor (intotdeauna numiti politic si nu pe criterii de competenta). Tineti minte un lucru, Decat o viata in compromis si plecand capul in fata inaptilor, mai bine o viata demna si cu fruntea sus ! SA SE DESTEPTE ROMANUL IN AL 12-LEA CEAS ! Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru ceea ce faceti pentru neamul romanesc !
Postat 13 Martie 2016, 22:07 de Policeac
Nu asa !!!!!!
O prostie, un cacat inventat dupa '90, care sunteti de varsta mea ati putut opta sa va inscrieti in clasa 0? ce clasa e asta ma????? basini rasuflate spre ce se indreapta invatamantul din Romania. Au mai bagat o clasa intermediara ca sa poata papa o paine invatatorii. II respect si asta pentru ca stiu cat de greu le este dar a tacea si a astepta sa fi luat de val nu este o solutie pentru ei! Sa iasa in strada si sa nu mai voteze gunoaiele care aparent le dau o coaja de paine. Stiu ca asa ceva nu se va intampla deoarece toata lumea din acest domeniu se complace in marele c...at. Mai primesti o atentie de la mamici si e ok. Unde e demnitatea voastra? Cand o sa va cereti drepturile si nu o sa mai fiti luati in batjocura de sistemul politic? Voi, intelectualii sunteti clasa dominanta care ii votati. Peste inca 4 ani veti fi la fel, o clasa vai si amar, lucrand pe bai de nimic, femeia de servici din scoala are mai putin stres decat voi, raspundere ioc si mai mare salar, dar voi sunteti mari membri PSD SAU PNL SAU PDL. Ma faceti sa rad, va meritati soarta. Nu vedeti ca sefii vostri sunt pusi politic? Ca majoritatea sunt inapti, dar au studii facute la Vasile Goldis, pe banda?Cei batrani nu zic nimic asteapta doar..... pensionarea. Scoala a devenit o afacere din care traiesc bine cei din functii de conducere care isi baga diferite cercuri pe care nici macar nu le fac, diferite ore educative de care habar nu au, doar banul sa iasa, la clasa doar facem prezenta ca si profesori, iar daca al tau copil vrea sa invete ceva da-l la mine la ore acasa cu 50-80 de lei pe ora. Si asta cica rezolva toate problemele, cand eu am cate 25-30 de elevi la pregatire /zi la romana sau matematica. Ceilalti profesori cu istorie, geografie, biologie, imi pare rau de ei ca si-au ales materii gresite din care bani nu se ....fac ....acasa !!!!
Postat 13 Martie 2016, 22:06 de Policeac
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON