URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 29 NOIEMBRIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iohannis nu-l poate suporta pe Ilie Bolojan pentru că este un exemplu negativ. Adică tu să vii și sâmbăta la lucru, când alții abia miercuri ajung la serviciu de la ski, dar și asta numai pentru a avea de unde pleca joi la golf? Pentru președintele României se potrivește perfect bancul acela cu ardeleni care spune că de-aia mănâncă ei ciorba cu dumicați de pâine ca să nu deschidă gura de două ori.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Aflat recent în Capitală, discutam la un moment dat cu colegi de breaslă din diferite colțuri de țară, la o cafea, pe terasa hotelului ultracentral ce ne găzduia. Sub ochii noștri se etalau mărcile a trei epoci. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că persoanele cu funcții publice ar trebui să fie obligate să-și declare, fără ocolișuri, apartenența la masonerie?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Într-o societate democratică, rolul Parlamentului este unul esențial. În România, Constituția prevede că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardiovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afectează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
21 Noiembrie 2022, 09:55

Anunț privind începerea proiectului “Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

noiembrie 2022

Anunț privind începerea proiectului “Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”- Cod SIPOCA 939/MySMIS2014+ 151249

Beneficiar: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) ECOLECT GROUP.

Finanțarea nerambursabilă pentru proiect este asigurată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, în cadrul apelului: Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, contract de finanțare nr. 865, semnat în data de 24.08.2022.

Valoarea totală este de 407,261.50 lei, inclusiv TVA, formată din contribuția Uniunii Europene din FSE - 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național - 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) ECOLECT GROUP este de 8.145,23 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, respectiv 24.08.2022 - 23.06.2023.

Instituțiile implicate în derularea proiectului: Consiliul Județean Bihor, ca partener de proiect. 

Obiectiv general: Creşterea capacităţii ADI Ecolect Group Bihor şi a partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local.

Scop: Conştientizarea şi educarea populaţiei din Bihor prin intermediul unei aplicaţii integrate de management al deşeurilor, creşterea gradului de implicare a ADI Ecolect Group Bihor şi a partenerilor sociali în introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică privind o gestionare eficientă a sistemului de management integrat al deşeurilor.

Obiective specifice:

- Realizarea unui parteneriat social pentru dezvoltare locală, pe o perioadă de cel puţin 12 luni de la data finalizării perioadei de implementare, între ADI Ecolect Group Bihor, UAT Judeţul Bihor, primăriile din judeţul Bihor şi operatorii de salubritate, prin intermediul Platformei electronice integrate de management al deşeurilor, precum şi prin formarea profesională continuă a personalului cu atribuţii în managementul deşeurilor;

- Îmbunătățirea capacității de gestionare a deșeurilor;

- Creșterea capacității de gestionare a deșeurilor, prin instruirea a 105 persoane.

Rezultatele așteptate prin implementarea proiectului:

- Creșterea gradului de profesionalism și a nivelului de informare în domeniul gestionării deșeurilor și a funcționării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bihor, prin intermediul unui curs de formare specialist în managementul deșeurilor. Grupul țintă este constituit din persoane responsabile cu problematica de mediu din fiecare UAT din județul Bihor și din reprezentanți ai ONG-urilor care activează în domeniul protecției mediului;

- Conștientizarea și informarea populației prin intermediul unei aplicații ce se va putea descărca gratuit pe telefonul mobil sau calculator, dedicată problematicii managementului deșeurilor. Această aplicație va conține un ghid al modului în care se face corect colectarea și separarea deșeurilor, informații privind graficele de colectare din fiecare UAT, informații privind centrele de colectare a deșeurilor speciale, posibilitatea de raportare a deșeurilor abandonate, sesizări sau sugestii.

Informații suplimentare se pot obține de la:

István Vesselényi - manager de proiect - 0773-835.120

Rebecca Rácz - Specialist în achiziții și relații publice – 0743-160.828

E-mail: contact@ecolectbihor.ro

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 - 2020

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7043 RON
  • 1 EUR = 4.9266 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON