URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Noiembrie 2022, 09:55

Anunț privind începerea proiectului “Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

noiembrie 2022

Anunț privind începerea proiectului “Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”- Cod SIPOCA 939/MySMIS2014+ 151249

Beneficiar: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) ECOLECT GROUP.

Finanțarea nerambursabilă pentru proiect este asigurată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, în cadrul apelului: Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, contract de finanțare nr. 865, semnat în data de 24.08.2022.

Valoarea totală este de 407,261.50 lei, inclusiv TVA, formată din contribuția Uniunii Europene din FSE - 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național - 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) ECOLECT GROUP este de 8.145,23 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, respectiv 24.08.2022 - 23.06.2023.

Instituțiile implicate în derularea proiectului: Consiliul Județean Bihor, ca partener de proiect. 

Obiectiv general: Creşterea capacităţii ADI Ecolect Group Bihor şi a partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local.

Scop: Conştientizarea şi educarea populaţiei din Bihor prin intermediul unei aplicaţii integrate de management al deşeurilor, creşterea gradului de implicare a ADI Ecolect Group Bihor şi a partenerilor sociali în introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică privind o gestionare eficientă a sistemului de management integrat al deşeurilor.

Obiective specifice:

- Realizarea unui parteneriat social pentru dezvoltare locală, pe o perioadă de cel puţin 12 luni de la data finalizării perioadei de implementare, între ADI Ecolect Group Bihor, UAT Judeţul Bihor, primăriile din judeţul Bihor şi operatorii de salubritate, prin intermediul Platformei electronice integrate de management al deşeurilor, precum şi prin formarea profesională continuă a personalului cu atribuţii în managementul deşeurilor;

- Îmbunătățirea capacității de gestionare a deșeurilor;

- Creșterea capacității de gestionare a deșeurilor, prin instruirea a 105 persoane.

Rezultatele așteptate prin implementarea proiectului:

- Creșterea gradului de profesionalism și a nivelului de informare în domeniul gestionării deșeurilor și a funcționării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bihor, prin intermediul unui curs de formare specialist în managementul deșeurilor. Grupul țintă este constituit din persoane responsabile cu problematica de mediu din fiecare UAT din județul Bihor și din reprezentanți ai ONG-urilor care activează în domeniul protecției mediului;

- Conștientizarea și informarea populației prin intermediul unei aplicații ce se va putea descărca gratuit pe telefonul mobil sau calculator, dedicată problematicii managementului deșeurilor. Această aplicație va conține un ghid al modului în care se face corect colectarea și separarea deșeurilor, informații privind graficele de colectare din fiecare UAT, informații privind centrele de colectare a deșeurilor speciale, posibilitatea de raportare a deșeurilor abandonate, sesizări sau sugestii.

Informații suplimentare se pot obține de la:

István Vesselényi - manager de proiect - 0773-835.120

Rebecca Rácz - Specialist în achiziții și relații publice – 0743-160.828

E-mail: contact@ecolectbihor.ro

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 - 2020

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON