URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2022, 09:55

Anunț privind începerea proiectului “Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

noiembrie 2022

Anunț privind începerea proiectului “Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”- Cod SIPOCA 939/MySMIS2014+ 151249

Beneficiar: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) ECOLECT GROUP.

Finanțarea nerambursabilă pentru proiect este asigurată prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, în cadrul apelului: Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local, contract de finanțare nr. 865, semnat în data de 24.08.2022.

Valoarea totală este de 407,261.50 lei, inclusiv TVA, formată din contribuția Uniunii Europene din FSE - 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național - 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) ECOLECT GROUP este de 8.145,23 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, respectiv 24.08.2022 - 23.06.2023.

Instituțiile implicate în derularea proiectului: Consiliul Județean Bihor, ca partener de proiect. 

Obiectiv general: Creşterea capacităţii ADI Ecolect Group Bihor şi a partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local.

Scop: Conştientizarea şi educarea populaţiei din Bihor prin intermediul unei aplicaţii integrate de management al deşeurilor, creşterea gradului de implicare a ADI Ecolect Group Bihor şi a partenerilor sociali în introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică privind o gestionare eficientă a sistemului de management integrat al deşeurilor.

Obiective specifice:

- Realizarea unui parteneriat social pentru dezvoltare locală, pe o perioadă de cel puţin 12 luni de la data finalizării perioadei de implementare, între ADI Ecolect Group Bihor, UAT Judeţul Bihor, primăriile din judeţul Bihor şi operatorii de salubritate, prin intermediul Platformei electronice integrate de management al deşeurilor, precum şi prin formarea profesională continuă a personalului cu atribuţii în managementul deşeurilor;

- Îmbunătățirea capacității de gestionare a deșeurilor;

- Creșterea capacității de gestionare a deșeurilor, prin instruirea a 105 persoane.

Rezultatele așteptate prin implementarea proiectului:

- Creșterea gradului de profesionalism și a nivelului de informare în domeniul gestionării deșeurilor și a funcționării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bihor, prin intermediul unui curs de formare specialist în managementul deșeurilor. Grupul țintă este constituit din persoane responsabile cu problematica de mediu din fiecare UAT din județul Bihor și din reprezentanți ai ONG-urilor care activează în domeniul protecției mediului;

- Conștientizarea și informarea populației prin intermediul unei aplicații ce se va putea descărca gratuit pe telefonul mobil sau calculator, dedicată problematicii managementului deșeurilor. Această aplicație va conține un ghid al modului în care se face corect colectarea și separarea deșeurilor, informații privind graficele de colectare din fiecare UAT, informații privind centrele de colectare a deșeurilor speciale, posibilitatea de raportare a deșeurilor abandonate, sesizări sau sugestii.

Informații suplimentare se pot obține de la:

István Vesselényi - manager de proiect - 0773-835.120

Rebecca Rácz - Specialist în achiziții și relații publice – 0743-160.828

E-mail: contact@ecolectbihor.ro

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 - 2020

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON