URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Martie 2024, 21:05

„Animalele nu sunt materiale”. Protest la prezentarea de modă a Victoriei Beckham, de la Paris (VIDEO)

„Animalele nu sunt materiale”. Protest la prezentarea de modă a Victoriei Beckham, de la Paris (VIDEO) Sursa foto: captură video ABS-CBN News / YouTube

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham din cadrul Săptămânii Modei de la Paris a fost perturbată de activiştii pentru protecţia animalelor, notează Reuters.

În timpul show-ului de modă care a avut loc la hotelul Salomon de Rothschild, de lângă Champs Elysees, trei activişti ai organizației PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au intrat pe podium în timp ce modelele defilau, ţinând în mâini pancarte pe care scria "Trăiască pielea vegană" şi purtând tricouri cu mesajele "Întoarceţi spatele pieilor de animale" şi "Animalele nu sunt materiale". 

Protestatarii au fost forțați rapid de agenţii de securitate să părăsească scena.

În timp ce Victoria Beckham saluta publicul la sfârşitul prezentării, una dintre femei a reuşit să se strecoare din nou pe podium.

Fosta componentă a trupei Spice Girls, care a intrat în scenă sprijinită de două cârje din cauza unei accidentări la sală, a prezentat în cadrul Săptămânii Modei de la Paris o colecţie de rochii transparente şi paltoane pentru sezonul de toamnă-iarnă.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, David Beckham şi cei trei copii ai cuplului. 

Ulterior, organizaţia PETA a publicat pe site-ul propriu un articol în care spune că brandul Victoriei Beckham a interzis folosirea blănii naturale şi a pielii exotice în colecţiile sale, dar că încă foloseşte o cantitate mare de piele naturală pentru articolele vestimentare, în special piele de viţel.

"Niciun articol de îmbrăcăminte sau accesoriu nu merită sacrificarea şi jupuirea violentă a unui animal sensibil şi inteligent. O îndemnăm pe Victoria Beckham să apeleze în schimb la inovaţiile etice şi ecologice disponibile astăzi, cum ar fi pielea de ultimă generaţie din mere, struguri, ananas, ciuperci şi multe altele", a declarat Mimi Bekhechi, vicepreşedintele PETA Europa.

Săptămâna Modei de la Paris se desfăşoară până pe 5 martie, iar la acest eveniment participă şi mărci de lux precum Chanel, Dior, Hermes sau Louis Vuitton.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON