URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2011, 13:31

Angajaţii Ştrandului Ioşia, cercetaţi pentru ucidere din culpă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, a anunţat, luni, că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul fetiţei de 7 ani care sâmbătă a murit după ce a fost aspirată într-un canal de golire a bazinului din Ştrandul Ioşia.

"În prezent se fac investigaţii pentru identificarea persoanelor responsabile de producerea tragediei, printre cei anchetaţi numărându-se şi angajaţii ştrandului Ioşia, unde s-a petrecut tragedia", a declarat procurorul Dorel Moţiu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului a mai anunţat că anchetatorii au primit rezultatul necropsiei efectuate de medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bihor, care arată că micuţa a murit înecată. "În cursul zilei de luni, raportul întocmit de medicii legişti a fost transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Concluzia medicilor este că moartea fetiţei s-a produs prin înecare", a spus Moţiu.

Pe de altă parte, angajaţii Ştrandului Ioşia Nord susţin că au găsit, luni, şi grilajul de pe gura de golire a canalului, a cărui lipsă a provocat tragedia. "Grilajul a fost găsit în apropierea bazinului, lângă canalul de scurgere. Se fac cercetări pentru a se stabili cine l-a scos şi de ce nu l-a montat la loc. Oricum, grilajul vechi a fost înlocuit acum cu altul", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) Oradea, Florin Alexandru.

Fetiţa, Elisabeth Haidău, este copilul unui pastor penticostal de la biserica Betel, Ioan Haidău. El este şi profesor de religie la Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea. Mama fetiţei, Felicia Haidău, este profesoară de istorie-geografie, tot la Liceul Betel. Părinţii fetei au fost duminică dimineaţa la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru a ridica trupul micuţei. Ei au adus cu ei o rochiţă albă, cu care s-o înmormânteze pe Elisabeta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
e tragic...
Sunt multe de neinteles aici, poate ma ajutati voi. Ce cauta fetita de 7 ani intr-un bazin de 2 m, nesupravegheata? Nu am fost niciodata la strandul din Iosia, dar cel putin anul trecut la strandul municipal era unu cu fluieru care statea pe margine.Un salvamar cum s-ar zice. Daca era acel salvamar, unde era? Asta se intampla cand in ROMANIA ai un job si responsabilitati pt 200 de job-uri, ca daca esti sofer pe tir trebuie sa fii si mecani si inca 99 de treburi. Condoleante familiei!
Postat 08 Iunie 2011, 09:33 de dan
purtatorul de vorbe
mai florinel tu te gandesti ce dracu -i zice daca ancheta politiei si procuraturii o stabili cu totul altceva decat ce indrugi tu ?! ma tu vrei musai sa fii complice ?!
Postat 07 Iunie 2011, 00:45 de cartita
da s a aerodat in 24 de ore
nu sunt vinovati salariati care nici macar protectia muncii nu o au facuta, vinovati sunt cei care au obligatia legala sa ne asigure respectarea legislatiei, dar vizual voi vedeti cum arta strandul LEGAL nu trebuia sa functioneze deci vinovati sunt cei care ne trateaza ca pe animale, pe banii nostri bublici ne uracam in TAXI si MURIM, pe banii nostri publici intram intr un restaurant si avem intoxicatie alimentara, de ce pentru ca merg doar sa ia plicul si protocoale .... ATAT! nu spune nimeni sa le dea amenda dar sa verifice si sa i indrume si chiar sa le ridice autorizatia daca ne pune viata in pericol, deci adevarati vinovati sa raspunda.Mergeti in BAILE Felix pe caldura asta cum sunt servite alimentele, cum? cata marfa expirat se vinde?
Postat 06 Iunie 2011, 17:13 de anca
vinovatii la inchisoare
Cineva trebuie sa plateasca scump de tot si aici ma refer la iresponsabilii de la strand. De cate ori am fost la acest strand, nici macar odata nu am auzit pe cineva sa anunte golirea bazinului, desi anunta din 30 in 30 de minute de la ora 18 pana la 20 ca strandul se inchide la ora 20.....Dle primar, gasiti repede vinovatii si luati masuri ca asa ceva sa nu se mai intample, pt ca aici e vorba de viata unui copil si a altor oameni care vor suferi toata viata si al altora care sunt timorati de ceea ce li s-ar putea intampla
Postat 06 Iunie 2011, 15:04 de broscoi
Condoleante
Condoleante Familie Haidau.
Postat 06 Iunie 2011, 14:35 de eldoradu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON