URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
25 Mai 2011, 10:33

Alţi nevoiaşi vor avea o casă de locuit, datorită voluntarilor olandezi şi Habitat pentru Umanitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

După ce au aflat despre povestea unei familii nevoiaşe beiuşene, 16 olandezi au venit în România prin intermediul organizaţiei Habitat de Umanitate, pentru a ajuta la construcţia unei case.

Familia Sere este alcătuită din trei membri, Nicuşor, în vârstă de 44 de ani, Catiţa, de 46 de ani, şi fiul lor Cătălin, de numai 11 ani. Ei locuiesc de mai bine de 14 ani într-o garsonieră dintr-un bloc de nafemilişti din Beiuş în condiţii total improprii, cu baie comună, cu un duş care nu mai funcţionează de ani buni şi pereţi fără termoizolaţie.

"Este foarte greu să locuim aici, dar nu avem unde să mergem în altă parte şi nici nu putem să ne construim singuri ceva din puţinul pe care-l câştigăm. Sunt multe lucruri cărora le simţim lipsa pe lângă spaţiu, iar cel mai mult ne lipseşte o baie. Acum ne spălăm pe rând într-un lighean, iar într-o familie cu un copil e foarte greu, inimaginabil pentru cineva care n-a trecut prin aşa ceva", a mărturisit Catiţa Sere, beneficiara casei.

Construcţia locuinţei decurge în ritm alert, astfel că lucrarea care a fost începută luni va fi inaugurată vineri. Materialele de construcţie au fost finanţate tot de către olandezi, care sub îndrumarea specialiştilor de la Habitat de Umanitate lucrează de zor la ridicarea clădirii.

"Voluntarii au venit la Beiuş prin intermediul biroului Habitat for Humanity din Olanda, care recrutează echipe de voluntari din ţară ce ajută apoi familii nevoiaşe din toată lumea. Anual 25 de echipe de olandezi construiesc case, din care două sau trei vin în România. Este şi cazul echipei de la Beiuş, care a dorit să sară în sprijinul familiei Sere după ce i-au aflat povestea de la Habitat pentru Umanitate Beiuş", se precizează într-un comunicat al organizaţiei.

Majoritatea celor care vin voluntari provin de la diverse companii, în procent de 75%, dar sunt şi biserici, şcoli sau familii care vor să aniverseze ceva alături de prieteni într-un mod inedit. "În cazul de faţă e vorba de o firmă de consultanţă, Dutch, care are 80 de angajaţi, majoritatea implicaţi în proiecte sociale precum acesta", afirmă Mirjam Pronk, coordonatoarea echipei de voluntari şi angajată a Habitat for Humanity Netherlands.

Inaugurarea locuinţei va avea loc vineri, 27 mai, începând cu ora 13 pe strada Traian colţ cu Plopilor din Beiuş. Habitat face o invitaţie deschisă adresată tuturor celor care doresc să fie alături de familia Sere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.574 RON
  • 1 EUR = 4.9481 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON