URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
25 Mai 2011, 10:33

Alţi nevoiaşi vor avea o casă de locuit, datorită voluntarilor olandezi şi Habitat pentru Umanitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

După ce au aflat despre povestea unei familii nevoiaşe beiuşene, 16 olandezi au venit în România prin intermediul organizaţiei Habitat de Umanitate, pentru a ajuta la construcţia unei case.

Familia Sere este alcătuită din trei membri, Nicuşor, în vârstă de 44 de ani, Catiţa, de 46 de ani, şi fiul lor Cătălin, de numai 11 ani. Ei locuiesc de mai bine de 14 ani într-o garsonieră dintr-un bloc de nafemilişti din Beiuş în condiţii total improprii, cu baie comună, cu un duş care nu mai funcţionează de ani buni şi pereţi fără termoizolaţie.

"Este foarte greu să locuim aici, dar nu avem unde să mergem în altă parte şi nici nu putem să ne construim singuri ceva din puţinul pe care-l câştigăm. Sunt multe lucruri cărora le simţim lipsa pe lângă spaţiu, iar cel mai mult ne lipseşte o baie. Acum ne spălăm pe rând într-un lighean, iar într-o familie cu un copil e foarte greu, inimaginabil pentru cineva care n-a trecut prin aşa ceva", a mărturisit Catiţa Sere, beneficiara casei.

Construcţia locuinţei decurge în ritm alert, astfel că lucrarea care a fost începută luni va fi inaugurată vineri. Materialele de construcţie au fost finanţate tot de către olandezi, care sub îndrumarea specialiştilor de la Habitat de Umanitate lucrează de zor la ridicarea clădirii.

"Voluntarii au venit la Beiuş prin intermediul biroului Habitat for Humanity din Olanda, care recrutează echipe de voluntari din ţară ce ajută apoi familii nevoiaşe din toată lumea. Anual 25 de echipe de olandezi construiesc case, din care două sau trei vin în România. Este şi cazul echipei de la Beiuş, care a dorit să sară în sprijinul familiei Sere după ce i-au aflat povestea de la Habitat pentru Umanitate Beiuş", se precizează într-un comunicat al organizaţiei.

Majoritatea celor care vin voluntari provin de la diverse companii, în procent de 75%, dar sunt şi biserici, şcoli sau familii care vor să aniverseze ceva alături de prieteni într-un mod inedit. "În cazul de faţă e vorba de o firmă de consultanţă, Dutch, care are 80 de angajaţi, majoritatea implicaţi în proiecte sociale precum acesta", afirmă Mirjam Pronk, coordonatoarea echipei de voluntari şi angajată a Habitat for Humanity Netherlands.

Inaugurarea locuinţei va avea loc vineri, 27 mai, începând cu ora 13 pe strada Traian colţ cu Plopilor din Beiuş. Habitat face o invitaţie deschisă adresată tuturor celor care doresc să fie alături de familia Sere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON