URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2013, 15:45

Aleşii Bihorului se obligă să susţină doar regionalizarea în urma căreia Oradea va fi centru regional (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefii partidelor parlamentare, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor şi Primăriei Oradea, plus senatorii şi deputaţii prezenţi la dezbaterea privind regionalizarea iniţiată de UDMR-istul Cseke Attila, au semnat o declaraţie prin care se obligă să suţină fiecare în cadrul propriei formaţiuni, dar şi la Bucureşti, doar o variantă a regionalizării care va face din Oradea centru de regiune. O nuanţă specială a adus şeful PSD Bihor, Ioan Mang, strâmtorat de faptul că premierul Victor Ponta vrea totuşi Bihorul "lipit" de Cluj.

Toţi pentru Bihor

Intitulat "Declaratio ut Varadinum fiat Centrum Regionis" (în traducere din latină, "Declaraţie pentru ca Oradea să fie centru regional"), documentul a fost semnat joi de către preşedintele PNL Bihor şi al Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, de preşedintele UDMR Bihor şi vicepreşedinte al CJ, Alexandru Kiss, de preşedintele PSD Bihor şi vicepreşedinte al CJ, Ioan Mang, de preşedintele PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea, şi de cel al PPDD Bihor, consilierul judeţean Ioan Lascău, precum şi de către senatorii Rozalia Biro (UDMR), Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea (PNL) şi de deputaţii Florica Cherecheş (PNL), Gheorghe Bogdan (PSD), Cseke Attila, Szabo Odon (UDMR) şi Liviu Laza Matiuţa (PDL).

Declaraţia a fost semnată în numele Primăriei Oradea de către viceprimarul Mircea Mălan (PNL), în condiţiile în care primarul liberal Ilie Bolojan s-a aflat joi la Bucureşti, şi va fi semnată, de asemenea, conform spuselor preşedinţilor de partide, de către acei parlamentari ai celor cinci formaţiuni care, din diverse motive, au absentat de la reuniunea de joi (precum deputaţii Sonia Drăghici, Ioan Roman, Lucia Varga, Ioan Cupşa, Gheorghe Costin, Adrian Merka, plus senatorul Florin Bodog).

"Mă angajez..."

"Susţinând interesul legitim, sprijinit de respectarea întocmai a criteriilor prevăzute în reglementările europene, al judeţului Bihor şi, în concret, al municipiului Oradea, de a deveni centru regional de dezvoltare şi centru regional administrativ, noi, subsemnaţii semnatari ai prezentei declaraţii, am convenit asupra unui punct de vedere comun pe care să îl susţinem la toate instituţiile şi autorităţile administraţiei publice centrale de la Bucureşti, în cadrul tuturor dezbaterilor, fie ele tehnice sau politice, ce vor avea loc în mandatul parlamentar 2012-2016, pentru ca: interesele legitime ale judeţului Bihor şi municipiului Oradea în cadrul procesului de regionalizare să fie promovate şi respectate, în cadrul procesului de regionalizare, Oradea să devină centru regional administrativ, iar regiunile de dezvoltare să fie realizate după principiile enunţate mai sus şi cu respectarea Regulamentului CE nr. 1.059/2003 al Parlamentului European şi Consiliului privind instituirea unui nomenclator comun al unităţilor teritoriale de statistică (NUTS)", se arată în "Declaratio ut Varadinum fiat Centrum Regionis".

Umbriţi de Cluj

Declaraţia a fost semnată joi, după o dezbatere pe tema regionalizării iniţiată de către deputatul UDMR Bihor Cseke Attila, al cărei scop a fost realizarea unui consens în acest scop al tuturor parlamentarilor din acest judeţ, fie că regionalizarea va produce 16 regiuni (cum doreşte UDMR), fie că vor fi mai puţine (12, cum a plănuit PDL, sau 10, cum intenţionează PNL).

În deschiderea dezbaterii, Cseke a prezentat informaţii economice potrivit cărora "Bihorul trebuie să-şi ocupe locul pe care îl merită în această zonă, pentru că, dacă ar fi să căutăm vinovaţi că nu ocupă acest loc, această vină ar fi a sistemului de regiuni actual, pe care trebuie să-l schimbăm". Concret, conform datelor prezentate de Cseke, de la înfiinţarea Regiunii de Nord-Vest, "în jurul judeţului Cluj, care este centrul acestei regiuni de dezvoltare, s-a constatat o deşertificare economică", în sensul că "singurul judeţ care s-a dezvoltat a fost Clujul, iar toate celelalte judeţe şi-au încetinit dezvoltarea".

"Este evident că în actuala formă dezvoltarea se concentrează exclusiv pe Cluj, iar aceasta se întâmplă în condiţiile în care Tratatul UE spune că scopul regiunilor este reducerea decalajelor dintre regiuni şi al judeţelor ce compun regiunile", a spus Cseke, adăugând că UDMR propune o variantă de regionalizare cu 16 regiuni, în care Oradea să fie centrul unei regiuni formate din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare, ale căror Consilii Judeţene, de altfel, au adoptat în acest sens Hotărâri comune încă în cursul anului 2008.

Pentru echilibru

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi al organizaţiei judeţene a PNL, Cornel Popa, a declarat că deja a înaintat omologilor săi liberali un proiect conform căruia regionalizarea ar urma să se concretizeze prin înfiinţarea a 10 regiuni, pe care le-a şi prezentat, echilibrate din punct de vedere istoric, geografic, al suprafeţei şi numărului de locuitori.

Conform prezentării, în varianta propusă de şeful CJ, ar urma să funcţioneze regiunile Crişana (cu centrul la Oradea, formată din judeţele Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş), Transilvania (cu sediul la Cluj-Napoca, formată din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa Năsăud şi Mureş), Moldova Nord (cu sediul la Iaşi, formată din judeţele Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Suceava), Moldova Sud (cu sediul la Bacău, formată din judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi), Carpatica (cu sediul la Braşov, formată din judeţele Braşov, Sibiu, Harghita şi Covasna), Banat (cu sediul la Timişoara, formată din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin), Oltenia (cu sediul la Craiova, formată din judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea), Muntenia (cu sediul la Piteşti, formată din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Tulcea şi Giurgiu), Bucureşti (cu sediul în Capitală, şi din care ar face parte şi judeţele Prahova şi Ilfov) şi Dunărea de Jos (cu sediul la Constanţa, formată din judeţele Constanţa, Teleorman, Ialomiţa şi Călăraşi).

"O asemenea împărţire a regiunilor ar ţine cont de necesitatea echilibrului economic, a întinderii şi numărului de locuitori, de existenţa universităţilor şi a căilor de comunicaţii convenabile pentru toate judeţele componente, şi nu ar duce la o enclavizare etnică", a argumentat preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Bihor, Cornel Popa.

PSD, poziţie ingrată

În ceea ce îl priveşte, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat - în condiţiile în care deja premierul Victor Ponta a spus că vrea 8 regiuni administrative, pe modelul celor 8 actuale regiuni de dezvoltare - că "este important ca toţi să facem lobby în partidele noastre pentru ca în primul rând să crească puterea judeţelor şi municipiilor reşedinţe de judeţe", şi a declarat că "în discuţiile din PSD noi ne-am convins că dacă nu vrem să facem regionalizarea în acest an cu cel mult 8 regiuni, nu o vom face deloc în acest an".

"Eu aş milita mai degrabă ca aceste regiuni să aibă putere doar în ce priveşte dezvoltarea regională, iar judeţele şi municipiile să aibă mai multă putere", a spus Mang, adăugând că se angajează în numele PSD Bihor "să încercăm să aducem capitala regiunii la Oradea, iar dacă nu vom putea, să încercăm cel puţin să facem ca regiunea să aibă în conducere un reprezentant al judeţului Bihor".

"Dacă va fi o regiune din patru judeţe (n.r. - cum a propus liderul PNL Bihor), va fi bine, dacă va fi din şase judeţe (n.r. - cum propune premierul Victor Ponta), iarăşi va fi bine dacă vom avea în conducere un reprezentant", a conchis Mang.

PDL, vot pentru Oradea

Liderul PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea, a declarat că propunerea ce are în vedere înfiinţarea a 10 regiuni "mi se pare cea mai fericită", continuând că "în ce mă priveşte pe mine şi pe colegii mei, vom fi pentru Oradea centru regional în oricare variantă".

Preşedintele PPDD Bihor, consilierul judeţean Ioan Lascău, a afirmat că varianta cu zece regiuni propusă de liderul PNL este cea care "respectă cel mai mult criteriul istoric şi economic", şi că va susţine, la rându-i, orice variantă care va face din Oradea centru de regiune.

Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, a declarat că "UDMR se va opune şi nu va vota nicio altă variantă" decât cea în care Oradea va fi centru de regiune, precizând că în prezent regiunea de Nord-Vest este singura la a cărei trasare nu au fost respectate criteriile europene, întrucât "Bihorul şi Clujul sunt despărţite de munţi", fiind singura în această situaţie.

Dar dacă...?

Întrebaţi, la final, de către reporterul BIHOREANULUI, dacă parlamentarii formaţiunilor pe care le conduc vor vota sau nu o variantă în care Oradea nu va fi centru regional, preşedintele UDMR, Alexandru Kiss, a afirmat că "în niciun caz", la fel ca şi cel al PDL, Gavrilă Ghilea, care a spus "nu, categoric nu".

Liderul PNL, Cornel Popa, a răspuns că "voi cere parlamentarilor noştri să nu voteze o asemenea variantă", iar cel al PSD, Ioan Mang, a spus că "parlamentarii PSD vor vota aşa cum vor vota şi cei al PNL", sugerând că, de fapt, şi liberalii vor fi obligaţi să voteze propunerea lui Ponta, cu doar 8 regiuni şi cu Bihorul "lipit" la Cluj. "Dacă nu duc discuţiile la altă formulă, nu înseamnă că ne vom lua bagajele şi vom pleca acasă...", s-a justificat Mang, de pe acum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
62 Comentarii
...
E o.k. Dar Prahova si Buzau sa treaca la Muntenia. In regiunea Dunarea de jos trebuie sa intre doar judetele riverane Dunarii.
Postat 04 Februarie 2013, 10:24 de ads
slabe sanse cu voi
com si altii. Cum de unde bani dragule? din bugetele judetelor din regiune. Si vorba aia, macar sa ii platim pe ai nostrii pt. oricum vom plati pt. organizatii regionale fie ca sunt la Oradea fie ca sunt la Cluj - teoretic s-ar delega competente de la Bucuresti in teritoriu si prin urmare nu ar trebui sa fie nevoie de bani in plus fata de situatia actuala (ma indoiesc). ce treaba ai cu aeroportul ala? exista unul cu pista de 3500 m la SM daca vrei, ai la Debretin etc. Brasovul nu are inca aeroport si e centru de regiune de exemplu. Defineste domeniile in care vrei performanta. Nu prezenta lucruri vagi si ambigue.
Postat 02 Februarie 2013, 08:04 de ady
@ady
esti un aiurit. tu vezi ce prostii debitezi ? omul are dreptate. fara aeroport fara performanta in alte domenii n-ai ce sa vorbesti plus de unde sa mai platim alte categorii de birocrati si nepotisme locale ?????
Postat 01 Februarie 2013, 23:00 de com
oradean?
cred ca iti poti schimba numele linistit. nu prea inteleg care este motivul partizanatului tau penru Cluj in fata unor realitati priviind tendintele viitoare de dezvoltare ale Oradiei? pana acum ai venit cu argumente in stil tv de opinie, ai sarit de la una la alta cu fiecare raspuns, nu ai dat surse si nici argumente logice - doar pareri. incearca sa fii si tu logic - sau e de vina varsta poate?
Postat 01 Februarie 2013, 19:52 de ady
@ady&co Uitati de la mana pana la gura !
Ce investitii sa primim ? Poate inca o m*ie ! In guverhnarea lui nascase mitrea a directionat niste bani pt. aeroportul din Oradea ; era sef la judet kiss. Au facut ce au facut si au betonat pista cu roaba si lopata, cu beton pt. trotuare ( unii stiu ce vreau sa zic !). A vanit ala a lui tiriac cu inca cativa, ,,aburiti" toti si au dat cu avionul in gropi !!! Acum ,,vanatorii" vin pe la Debretin, Budapesta, Cluj, dar de aterizat la Oradea nici vorba ! Si vrem ,,centru"... poate unul ca la Guantanamo
Postat 01 Februarie 2013, 18:19 de Oradean
clarificari
Cluj - centrul unei regiuni ce cuprinde parte din Transilvania, eventual Maramures Oradea - centrul unei regiuni ce cuprinde BH, SJ, SM - si eventual MM Niciodata nu am sustinut ca trebuie ca Oradea sa conduca o regiune in care se afla si Clujul ci doar ca Oradea trebuie sa conduca o regiune separata de cea actuala si fara Cluj. Am locuit in multe locuri din tara si din lume, inclusiv la Cluj. bravo lui ca e pe locul 3 desi ma indoiesc - citeste site-ul CJ si interpreteaza te rog targetul ca ponderea PIB CJ in regiunea de NV sa creasca de la 33% la 38% in 2014 coroborat cu comportamentul de acaparare a oricaror investitii notabile posibile. nu e ok pt. Noi, BH.
Postat 01 Februarie 2013, 17:50 de ady
mda
Oradea nu se poate compara din nici un punct de vedere cu Clujul iar bani sa mai platim alte trei randuri de birocrati loco, nici atat.
Postat 01 Februarie 2013, 16:58 de @lepresepartisteungu
@anticomunistul
Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste fondurile care au venit care Cluj in perioada Guvernului Boc, insa trebuie precizat un aspect pe care s-a putea sa nu-l cunosti si anume Clujul era pe locul 5 la contributiile catre bugetul de stat si abia pe locul 30 in Romania pe lista sumelor care se intorceau pentru dezvoltare si investitii si cu toate astea s-a dezvoltat exemplar. Pe de alta parte trebuie sa observam si "ghinionul" daca il punem numi asa al judetului Bihor: cand la nivel local a fost PD (mai apoi PDL) la putere, la nivel central era la putere PSD sau PNL, cand a ajuns PDL-ul la putere la nivel central, la nivel local aveam conducere PNL. Stim cu totii ca nu e corect sa se tina cont de culoarea politica, insa pana la urma e uman... in cazul oricui daca poti sa-l ajuti pe cel pe care il sustii, tragi mai mult pentru el, decat pentru celalalt in calitatea ta de arbitru, nu poti sa fi echidistant intr-o astfel de pozitie, depinde doar cat de mult inclini balanta.
Postat 01 Februarie 2013, 16:27 de cineva
disperare mare pe udmr-isti. nu reusesc sa-si impuna varianta cu 16 regiuni
din asta traiesc udmr-istii si traiesc bine. din /fumigene/ de genul asta.prosti sa muste se mai gasesc, dar o sa vedeti ca nu multi. fraierii sunt din ce in ce mai putini. vor sa concentreze toti ungurii in doua regiuni. bani nu vor fi nici vorba, mai multi. jos separatistii ! jos segregationistii ! la buda cu ei ! bine zice lumea sa nu va luati dupa udemeristi. astia sunt cei mai mari sarlatani.
Postat 01 Februarie 2013, 16:21 de Gyorgy
no way
udemeristii au blocat dezvoltarea aeroportului astfel am ramas fara mari investitori. educatia, infrastructura, etc. Oradea, capitala de regiune cu un singur cinematograf. asta doar in aiurelile unguresti, separatiste ale udemeristilor.
Postat 01 Februarie 2013, 16:16 de lepre separatiste @
@ady
Foarte pertinente argumentele tale ! Insa ca o completare daca ai mentionat de contributia Bihorului, trebuie sa stii ca judetul Cluj a fost pe locul 5 si a urcat pe locul 3 la contributia catre bugetul de stat. Nu zic neaparat ca Bihorul ar trebui sa faca parte din regiunea din care v-a face parte Clujul, insa nu cred ca Bihorul are capacitatea (infrastructura, investitii, cultura, centre medicale, etc. ) care sa il promoveze ca centru/capitala a regiunii din care face parte (deocamdata). Singurul avantaj al judetului nostru este faptul ca suntem langa granita. Dupa cum mentionai si tu ar putea apartine regiunii din care face parte Timisoara. Eu am venit cu argumentele de mai jos dat fiind faptul ca de 5 ani locuiesc in Cluj si compar constant nivelul dezvoltarii intre cele doua judete, insa nu ma pot pronunta despre Timisoara, s-ar putea sa fie o varianta mai buna s-ar putea sa nu. Repet e o parere personala faptul ca inca judetul Bihor nu poate fi considerat INCA un punct cheie in aceasta parte a Romaniei.
Postat 01 Februarie 2013, 16:15 de cineva
replica la articol
Sa nu se justifice Mang PLAGIATORUL...un caracter plagiator , profitor personal, dictator cu ceilalti `` Nu inseamna ca nu ne vom lua bagajele si vom pleca acasa `` Asta nu avrut niciodata ex senatorul PSD Ioan Mang |PLAGIATORUL si nici nu va vrea decit fortat de imprejurari ca sa demisioneze din functia de presedinte PSD Bihor si sa mearga acasa sa-si vada de firma si de functia din CJ Bihor si de la Unversitate . Membrii simpli PSD Bihor nemultumiti de presedintele plagiator si conducerea corupta PSD Bihor semnati toti petitia on line www.petitieonline.com/demisia_lui_mang_din_functia _de _presedinte_psd_bihot#forum. Toata valoarea declaratiei si petitiei si semnaturile parlamentarilor si politicienilor de Bihor daca nu este inmanata priminstrului Victor Ponta se semnata favorabil de catre acesta are valoarea de HIRTIE IGIENICA de sters foundul CJ Bihor ca sa vada prostimea care i-a votat ca au atitudine!:))=))Conducerea CJ si polioticieni de Bihor trebuie ca sa mearga cu declaratia aceasta la semnat sui sa i-a atitudine pentru Judetul Bihor altfel ... isi bat limba de pereti pe dejeaba ca nu-i asculta nimeni de la Bucale si miticiiAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 Februarie 2013, 15:31 de Romanul Simplu
Clujul capitala regionala - pt. regiunea fara Bihor
pt. cineva - de acord cu tine in descrierea Clujului cu un amendament - Regiunea de care apartine este Transilvania si nu Crisana sau Maramuresul. Cand Bihorul este pe locul 3-5 la exporturi, 3-4 la nr. de turisti, 7 la contributie la PIB - cred ca poate avea loc intr-o regiune separata de Cluj. Parcuri industriale in Oradea sunt 2 urmand al treilea - foarte cautate de altfel. Nr de studenti este de cca. 25000 si universitatile sunt min. 2 (ai si Partium, maghiara). Ah, era sa uit - credeti ca Emersonul s-a orientat degeaba pe Eurobusiness parc? e vorba de proximitate logistica - pana la Budapesta la aeroport faci ca si timp mai putin decat pana la Cluj. Daca vrei ceva naval ai porturi la dunare aproape + Kopper in Slovenia. Asa cum Clujul are deschidere spre podisul transilvan noi avem spre zona Panoniei! suntem in zone pur si simplu diferite si separate (nu in sens de separatism) una de alta economic si georgrafic. Cand banii de sanatate, infrastructura, proiecte si aprobarile vor depinde de Cluj credeti-ma ca isi va lua in primul rand partea leului! Si e vorba de bani creati in Bihor! Eu nu vreau sa lucrez pt. un alt stadion falimentar in Cluj!
Postat 01 Februarie 2013, 14:39 de ady
@ Oradean 31.01.2013 21:11
Toate cele pomenite de tine nu s-au realizat in Bihor exact pe motivul ca am depins de Cluj. Cei de acolo au facut tot ce le-au stat in putinta sa stopeze dezvoltarea Bihorului si al Oradiei, tocmai pentru a nu avea concurenta la viitoareaa regionalizare. Daca ai observat si nu se poate sa nu fi observat ca sun \"inteleapta\" guvernare Boc, toate investitiile din N-V tarii s-au dus la Cluj, in timp ce in Bihor ne-am \"rupt\" masinile pe drumuri europene desfundate. Cat despre Arad, chiar daca profitand de cumetria besescu falca (intentionat n-am folosit majuscula) au furat ce se putea fura din jurul lor, e departe de Oradea. Asta e ultima noastra sansa, pentru ca odata facuta regionalizarea, vorba altui forumist, nici guvernul boc 6 nu o mai desface. Foarte bine daca partidele din Bihor au ajuns la un consens si cred ca importanta ar fi si pozitia populatiei in acest sens.
Postat 01 Februarie 2013, 13:25 de anticomunistul
Clujul Capitala Regionala
Politicienii oradeni vor Capitala Regionala la Oradea? Foarte bine, hai sa comparam nivelul de dezvoltare a celor doua orase si apoi sa ne permitem sa comentam. Asadar Cluj-Napoca: >100.000 studenti (5 universitati, peste 30 de camine), >5 festivaluri culturale de calibru national sau international, infrastructura (aeroport international, 6 parkinguri supraetajate, racordare la gaz in intreg judetul, 2 stadioane la nivel european, parcuri industriale 3), Capitala Europeana a Tineretului 2015 (titlu deja dobandit), candidat la Capitala Culturala Europeana 2020... Oradea: 15.000 studenti, festivaluri culturale de mica amploare, infrastructura (nici un parking supraetajat, aeroport de mici dimensiuni, bazin olimpic la nivel european, racordare la gaz doar in anumite zone, parcuri industriale 1). Asadar va las pe voi sa hotarati cine pe cine ar putea trage in sus in urma regionalizarii !
Postat 01 Februarie 2013, 12:02 de cineva
BIHORUL este pe ultimul loc ca DEZVOLTARE in sectorul privat
ce a facut BOLOJA in realitate si a hranit POCAIMEA cu banul public si DNA este compus din cine ? legea neaplicata este oricum adevar :))) nu va ascundeti in spatele lasilor ca oricum adevarul predomina, un oras transformat in sat asta e Oradea din NEFERICIRE, ce planuri sa faci cu taranul ca DEZVOLTARE cand rolul lui e sa administreze un pamant nu sa numere BANII !!! VOI nu vedeti ce jeguri penale se strang in sedinte cati sunt buni sunt MIRONITARI si totul e de fatada :))) teatru .
Postat 01 Februarie 2013, 11:31 de troli
BIHORUL este pe ultimul loc ca DEZVOLTARE in sectorul privat
BIHORUL este pe ultimul loc ca DEZVOLTARE in sectorul privat datorita plebei bugetare care ne suuug ENERGIA in loc sa ne indrume conform legii, unde vreti sa ajungeti daca mai continuati asa la moartea copiilor vostri ?vai de capul VOSTRU ce sa astepti de la mizerii decat mizerie !!! nu se combate evaziunea, talharia, crima, traficul de carne vie si prostitutia tocmai ca unii sa se inece in mizerie si mizerie precum TROLI :))) spirit malefic nativ .Si daca le moare un copil in familie sau e bolnav tot nu constientizeaza ca trebuie sa se caiasca ca drumul lui nu e BUN.
Postat 01 Februarie 2013, 11:27 de troli
Cluj 4
Chiar daca nu are curse prea multe Aradul are infrastructura aeroportuara pe care se poate dezvlta, ipotetic vorbin. Motivul mult mai clar pt. care Aradul nu poate fi capitala de regiune este proximitatea de Timisoara + populatia destul de mica. Eu vorbesc de capacitatea administrativa, de dezvoltare economica(si nu cred ca altii au construit atat de mult la infractura in 4 ani si in conditii potrivnice dpdv politic precum in Oradea) si de viziune. Atat. legarea de Cluj ar avea asupra Oradiei un efect similar cu cel asupra Iasului vs Bucuresti dupa Mica Unire! si nu ecazul deoarece ne putem dezvolta mult mai bine singuri. Clujul aspira bani pe care-i foloseste doar loco si aiurea (vezi ultima boroboata cu centura care intersecteaza spatiuld e siguranta al pistei - bani cheltuiti proteste, s eputeau coordona de mult). Clujul nu suporta nicio concurenta - vezi scandalurile legate de aeroportul din Tg Mures - sapaturi la nivel politic si presiuni pe companii aeriene sa mute cursele de acolo. daca tineti minte discutiile din vremea lui Funeriu s-a ajuns pana acolo incat se dorea comasarea UBB cu cea din Oradea. Doar la Gradinita regionala nu s-a ajuns.
Postat 01 Februarie 2013, 11:26 de ady
tot jeguri penale sunteti:))) conform legii neaplicate .
BIHORUL este cel mai mizerabil si pervers ca oamenii , tarani lispiti de caracter au migrat in functii de care nu au habar decat cum sa l DENIGREZE, de ce acceptam acesta situati, din cauza MAFIEI si grupurilor criminale EXISTENTE, prostitutie intretinuta de politie, maltratare fizica si psihologica a cetatenilor activi care platesc taxe, asta e BIHORUL o mocirla care promoveaza noncaracterul, nondeminitatea degeaba va ascundeti dupa pocaime ca tot jeguri penale sunteti:))) conform legii neaplicate .
Postat 01 Februarie 2013, 11:21 de mizerabil si deplora
lua-v-ar moarte pe toti prosti care ne UCIDETI constient
s au trezit prostimea care au acordat ajutor lor ? ce aveti voi nu vedeti ca nu avem locuri de munca si respect ce capitala vreti ? adevarul e unul singur, am granit toti parveniti cu banii grei si asta este ORADEA din pacate!! CE vreti sa dezvoltati cu tarani intr un ORAS , sa cresteti animale la BLOKK ?STATI in banca voastra de javre penibile, de ce nu fac innchisoare cei care isi bat joc de banul PUBLIC ? ca sa poata fura legal in familie :))) prostime cat cuprinde in Oradea avem, ce faci cu literatura si cu ziduri ce ti stau in cap sa cada, fara caldura in case ? TOTI incultii si parveniti ii vezi in functii publice , banul cumpara mult si prost dar adevarul face TOTUL.
Postat 01 Februarie 2013, 11:17 de marrsssss
@Marcus
Ca veni vorba de Arad : Multi idioti viseaza la Crisana Mare, cu capitala la Oradea, avand in componenta (si) Aradul. Pai in doar 15 ani, ultimii, Aradul a trecut pe langa noi precum rapidul prin halta ! Unde erai politicienii bihoreni cand traseul rapidului Bucuresti-Viena a fost mutat de la Oradea prin Arad ? Nicaieri, in ultimele decenii n-am avut pe nimeni cu adevarat reprezentativ, adica cand ii zici numele sa te gandesti instantaneu la Oradea/Bihor. Sa nu uitam si faptul ca noi de doua zeci de ani votam ca prostii, aradenii nu prea au ratat fondurile si investitiile de la Bucuresti... despre clujeni, ce sa mai vorbim....
Postat 01 Februarie 2013, 10:20 de .
Aeropoprtul Arad.
Aeroportul Arad are 2 curse de Italia pe saptamana cu Wizz Air, si are terminal cargo unde aterizeaza avioanele DHL. Unde ai citit ca e desffintat aeroportul Arad? Mai informeaza-te! Sa speram ca nu vom apartine de Cluj, ca in urmatorii 20 de ani vom fi cu foarte mult in spatele Clujului, dar deschideti-va ochii!
Postat 01 Februarie 2013, 10:02 de Marcus
A
POATE DACA NU BATEAM PASUL PE LOC 8 ANI CU FILIP SI CAMARILA ,POATE AVEAM O SANSA.....UN PARC INDUSTRIAL CORELAT CU O UNIVERSITATE BUNA AXATA PE CEREREA DIN PARCUL INDUSTRIAL ,SI FACUT CEVA IN PRIVINTA TURISMULUI ,CA AR FI POTENTIAL DACA S-AR VREA ,DAR CU INVESTITORII GEN MICULESTIII NICI O SANSA,.ASTEA 2 SUNT DIRECTIILE CARE CRED CA TREBUIE PROMOVATE
Postat 01 Februarie 2013, 09:58 de A
Mai citeste
Aeroportul din Arad e inchis de vreo 2 ani daca nu stiai. Nici Tarom nu mai zboara de pe el. Pozitia lui Mang este singura decenta si realista. Sa nu ne imbatam cu apa rece. nimeni nu va aproba suplimentarea personalului pentru inca 2 sau 3 regiuni. Sau tu vrei din banii nostri sa platim alte structuri de dragul de a le avea? Regiunile vor lucra pe baza structurilor actuale ale ADR. Visele lui Popa si Cseke sunt vorbe in vant ce sa dea bine in ochii mai putin avizati ai unor cititori. Sa il vad pe Popa ca il infrunta pe Crin si zice ca parlamentarii din Oradea nu voteaza asta. Poate daca il ajuta Bot :))
Postat 01 Februarie 2013, 08:05 de @Ady
nu avem timp
citesc in cateva comentarii ca cica ar trebui sa asteptam una alta - oameni buni NU AVEM TIMP! Ce se decide anul acesta nu mai desface nici guvernul BOC 6! Si Aradul are un centru expozitional modern (peste cel de la Cluj) + un aeroport international cu terminale noi inclusiv de cargo - de ce nu e capitala de regiune? Mang vorbeste aiureli deoarece ii este frica sa se abata de la linia actualei conduceri de partid. Nu va mai intrebati daca merita Oradea sa conduca cel putin si Satu -Mare si Salajul, pt. ca poate si o face mai mult sau mai putin in mediul privat si partial pe diverse structuri deconcentrate(sau cel putina facut-o pana a mutat Boc directiile regionale) ci intrebati-va ce efecte pozitive a AVUT apana cum Conducerea Clujului asupra acestei regiuni! Daca stiti ceva despre istoria orasului nostru veti vedea ca cele doua perioade de dezvoltare sunt legate de nominalizarea ca centru administrativ in zona similara Partium-ului in sec. XIX si cea de centru regional in perioada post belica. Perioadele de scadere sunt dupa unire - din pacate s-au mutat (supriza Tot la CLUJ) academia de drept si alte parghii administrative deoarece Oradea era prea aproape de granitta.
Postat 01 Februarie 2013, 07:15 de ady
disperare mare pe udmr-isti. nu reusesc sa-si impuna varianta cu 16 regiuni
din asta traiesc udmr-istii si traiesc bine. din /fumigene/ de genul asta.prosti sa muste se mai gasesc, dar o sa vedeti ca nu multi. fraierii sunt din ce in ce mai putini. bani nu vor fi nici vorba, mai multi. jos separatistii ! jos segregationistii ! la buda cu ei !
Postat 01 Februarie 2013, 05:14 de Gyorgy
declaratie
nu va luati dupa udemeristi. astia sunt cei mai mari sarlatani
Postat 01 Februarie 2013, 01:54 de Lazlo
@comment,etc
mah udemeristu', esti neam prost. se simte de la distanta.
Postat 01 Februarie 2013, 01:16 de nail
Jos udmr !
Clujul nu se poate compara cu Oradea sau mai bine zis invers. "Una", mai usor cu palinca face rau la cap. ai postat de trei ori cu trei nume diferite, udemeristule.
Postat 01 Februarie 2013, 00:40 de Jos udmr !
vrajitorul
Hai sictir ba, astia cu clujul centru regional, lasati vrajeala! Ce centru sportiv, cultural, etc, cate din orasele astea gen Craiova, Iasi, Mures, Constanta au asa ceva? Vad acolo pe harta Craiova mare, mare centru univeristar, ce ba, v-au degerat creierii? Vreti perfuzii in cap? Normal ca Oradea tre sa fie centru regional! Criteriile astea is asa, de-aurolaci, adica tre sa fii sfertodoct sa le crezi! Hai culcarea la toti bihorenii care gandesc brownian!
Postat 31 Ianuarie 2013, 23:31 de comment
@ady
Bravo ady, restul care doar criticati, eu nu as fi atata de bucuros sa apartin de Cluj, dar daca vreti un orasel de provincie, care va primi doar faramituri de la Cluj, tot ce va fi realizat aici, va fi cu aprobare a la Cluj, sau credeti ca ei vor vrea sa fim o concurenta pentru ei. Toate judetele sunt moarte in regiunea NV, inafara de Cluj, care prospera, si Bihorul care se zbate, cu multe piedici. Aici sunt pro UDMR, Oradea trebuie sa ramana centru de regiune, suntem bihoreni, si trebuie sa ramanem bihoreni, altfel vom avea cu totii de pierdut. Toata elita orasului va pleca spre Cluj, in loc sa o valorificam la noi in judet, si din contra sa aducem.
Postat 31 Ianuarie 2013, 22:24 de Marcus
Oradea-i fruntea
Pentru Oradea sa fie capitala de regiune ar insemna mult din punct de vedere al dezvoltarii orasului. Aeroportul si restul se pot face atunci cand ai bani, dar cand depinzi de nenea BOC (care apropo in lb turca inseamna C*C*T) ce sa mai primesti... Multa din aia cu ..UE! SUS ORADEA, JOS CLUJUL!
Postat 31 Ianuarie 2013, 22:19 de Una
ATENTIE, ROMANI ! VI SE PREGATESTE CEVA FOARTE NASOL !
separatismul unguresc @ ...hotii cred ca pot sa continuie cu furturile daca vin si arunca praf in ochii oamenilor cu povestile lor despre bani si laptele si mierea care va curge daca hudemeristii reusesc sa-si impuna prin complicitatea altor escroci, varianta cu regionalizarea in 16 regiuni, concentrandu-i astfel pe ungurii in doua zone. Covasna, Harghita si Mures plus asa zisul partium, inclusiv denumire iredentista. De ce nu atrag udemeristii fonduri in Harghita si Covasna ? De ce sunt ungurii de acolo intre cei mai saraci din tara ? De ce nu atrag finantari europene ? De ce s-au taiat padurile sub administratia lor ? etc, etc. Vedem cu totii obraznicia si nesimtirea acestor indivizi si aici. Ce ar fi capabili acesti indivizi sa savarseasca daca ar avea puterea mai mare sau chiar totala ?!? Cosmar !!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 22:14 de lepre separatiste@
aaa
Discutia care treabuia avuta e despre ce rol vor avea viitoarele regiuni si pe ce proiecte regionale se va concentra.
Postat 31 Ianuarie 2013, 22:07 de aaaaaa
Oradea
Pe noi ne intereseaza unde e capitala, cand oradea nu are dezvoltata Universitatea, Aeroportul. nu avem centru de expozitii , parcuri industriale, plan de dezvoltare......
Postat 31 Ianuarie 2013, 22:04 de Bogdan P.
Mai incet hotilor !!!!
Leprele udemeriste tot cu ochii dupa furat. Ii urmeaza indeaproape si ceilalti necinstiti. cine vorbeste ? udemeristii si unul ca afaceristul ghilea. nu o sa treaca mult si va ajunge si asta sa dea cu subsemnatul pe la DNA.
Postat 31 Ianuarie 2013, 21:59 de mda
fraieryyyyy de Oradeani !!
la ce evaziune si birocaratie demna de analfabeti are Bihorul nu are cum sa devina centru regional comparativ cu CLUJUL , fraierilor importanta a fost aniversarea lui POPA si CHERCHES :))) habar aveti voi ce penalitati platim !!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 21:24 de centru regional
=)))
Daca din intamplare devenim capitala de regiune, atunci ce ? O sa ne fie mai bine?Cine o zis?
Postat 31 Ianuarie 2013, 21:15 de =)))
micinals ember
CSEKE S-A GRABIT CA DE OBICEI...DAT FIIND FAPTUL CA NU AVEM UN PROIECT DE LEGE DISCUTAM DESPRE UN MARE NIMIC SI INCERCAM( UDMR SI PNL) SA ZGANDARIM ORGOLIUL LOCAL AL ORADENILOR SI BIHORENILOR, DANDU-LE FALSE SPERANTE.
Postat 31 Ianuarie 2013, 21:11 de cseke
Trebuie sa mai asteptam
Oradea sa aiba mai inainte un aeroport normal, un centru expozitional, judetul infrastructura rutiera decenta, linie ferata electrificata si dupa aceea putem visa la statutul de centru de regiune. Doar PSD prin Mang au avut o pozitie corecta. Oamenii s-au saturat sa li se spuna doar ce vor sa auda pentru ca da bine fara niciun fundament. Popa vrea sa ne zica faptul ca liberalii din bihor vor vota altfel decat USL ?
Postat 31 Ianuarie 2013, 21:11 de Oradean
mama mia!!!
astia sunt alesiii borhotului dupa urgiile carnale facute anterior intalnirilor :)))!!! da i in mama lor de zdrennte paduchiase precum maimutele idioate :)))
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:39 de da i in mama lor de
hai si va spalati pe kuur ca puteee de la distanta a limbrici
s au intalnit gainile cu curcile si au decis de comun acord ca boul poate sa le aduca ramele mult dorite la fiecare cacare si un strop de ploaie vor face larve sa le ajunga si altor pasari dar nu au banuit niciodata ca boul e pandit de lup :))) morala ce decid ei nu se implineste ca lupii plandesc banii :)))
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:36 de puteee rauu
ce mutre cadaverice pline de bolii au!!!!
mai frate v ati spalat pe gura cand ati intrat in bogatia culturala Oradiei ? ce gaze de esapament ati tras numai cei de la mediu pot confirma :)))))))!!!!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:31 de vsm
Lipsa de fantezie
Au gasit "politicienii" un calut de lemn si se-nghesuie sa-l calareasca in corpore.Asa vorbesc acesti oameni despre subiectul in cauza ca si cum in ultimul deceniu n-ar fi avut decat acest maret ideal...Prea bagati in seama pentru alte realizari nu se prea intrevede.
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:26 de gyorgy tozser
Ar fi ceva
Ar fi fain, dar meritam? Se cam hazardeaza Cseke:) USL trebuie sa faca ceva...
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:14 de Dragalina
no name
Astept sa se mute Harvardul la cluj! Oricum, eu tin cu MIT :). sper ca guvernul Ponta sa desemneze clujul drept capitala Moldovei! Mari caractere a mai dat clujul asta... boci, zagreni, morari, kovesi, toti luminati la cluj, oras dezvoltat de comunisti inainte de 89 si de neo-comunisti dupa 89. Hai Oradea!
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:45 de Harvard, veritas
S-au întâlnit mutul cu surdul !?!
Niciuna dintre variantele discutate nu are legătură cu realitatea, pe care o va da doar cumulul de criterii admise deja in 2007 si apoi definitiv in 2008, pentru formarea regiunilor economico-administrative şi a polilor de creştere/dezvoltare. Evident nu si irevocabil, daca interesele o cer. Singura soluţie care ar putea scoate Oradea din categoria de "mâna a doua" este relaţia cu Debrecen, prin crearea unui pol transfrontalier sau a unei grupări europene de cooperare transfrontalieră, care să însemne o aglomerare de populaţie de cca. 1.000.000 locuitori (Bihor - Hajdu Bihar). Mă surpinde că UDMR nu caută să convingă restul formaţiunilor de un asemenea demers, care a şi fost agreat de principiu la Bruxelles, în octombrie 2007, la nivelul Comitetului Regiunilor şi a Băncii Europene de Investiţii, urmare unor discuţii preliminare !?! În general, participanţii la întâlnirea de mai sus sunt doar nişte amatori în ceea ce ţine de dezoltarea durabilă a regiunilor şi localităţilor, de strategii şi programe, aşa încât toate argumentele nu vor avea nici o relevanţă la guvernul României sau în parlament, atunci când se va actualiza legea administraţiei publice locale.
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:35 de TAMTAM
Clujul vizionar - pt. el 3
sa continuam cu Clujul dpdv administrator al regiunii NV. 10. Boc a mutat la Cluj toate regionalele ce existau in Oradea (inclusiv DVamala care se numeste Cluj cu sediul la Oradea - o struto camila). Acest fapt aduce nu doar bani de la guvern mai multi dar si influenta si control dicretionar al adminsitrarii si proiectelor din teritoriu. 11. vad ca mai nou preia festivalurri dezvoltate de altii 12. nu am vazut vreo tentativa de tiff de exemplu la oradea as acum exista la sibiu 13. nu am vazut vreun interes pentru a finaliza un singur proiect major si in alte judete. In alta ordine de idei Oradea nu e nici oras mic, nu e nici sat si nici sarac. Da, partea culturala este slaba fata Cluj TM dar asa a fost intotdeuna si cultura nu insemna neaparat buan administratie. Daca te iei dupa bugete Oradea realizeaza mai mult decat % cu ponderea populatiei orasului din cea a Clujului - si banii vin din multiple surse, ceea ce insemna capacitate administrativa. probabil ca nu am argumente structurate dar va invit sa le discutam pe acest forum, punctual si civilizat. daca vreti
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:28 de ady
In sfarsit,
..as fi si IO de aceeasi parte a baricadei cu UDMR.
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:23 de IO
Clujul vizionar - pt. el 2
6. avem o multitudine de parteneriate pe cooperare transfontaliera doar datorita inrudirii si istoriei comune cu judetul hajdu-bihar. Clujul nu le va avea. Acum despre Cluj - da este un oras mare, dezvoltat si cultural. E un fel de centru al transilvaniei - dar transilvania nu cuprinde Crisana si nici Maramuresul. Nu suntem la fel de legati de cluj precumeste bistrita, sau alba sau mures. Hai sa ne gandim ce au dat oamenii politici din Cluj regiunii nV - 1. centura de diamant cu km mai scump decat al autostrazii 2. inel de autostrada langa cluj 3. neelectrifcarea si nici dublarea unei cai ferate ce pute mentine coridorul paneuropean IV in aceasta zona 4. a construit un stadion pe care nu-l poate sustine financiar - (poate ieseau vreo 3 mici si sustenabile) - unde concerteaza pensionari 5. a ramas intepenit cu constructia unei sali d esport de zeci d emilioane de euro - poate se putea face altceva cu ei. 6.s-a ingrijit de drumurile din judetul Cluj 7. a bagat strambe la fonduri europene tuturor celorlate judete.8. a reusit sa fure o invetitie gen Bosch din alta zona a tarii pe linie politica 9. a construit un parc la jucu investintd 60 mil Eur pe un parc ocupat pana recent doar 80%
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:21 de ady
Clujul vizionar - pt. el
sunt surpins de comentariile injurioase ce denota nu doar un limbaj de maidan cat mai ales un nivel scazut de simt al dezbaterii. Nu vad ce e rau ca Oradea sa aspire la aceasta calitate? a mai avut-o in perioada comunista si rezultatele au fost o dezvoltare economica rapida intr-un interval relativ scurt. Daca vi se pare ca in acest judet/ oras nu exista oameni cu capacitate administrativa ia mai meditati un pic - 1. fostul secretar al guvernului care a implementat un proiect pilot de eliberare rapida, civilizata a pasapoartelor in Bihor, extins apoi in toata tara/ 2. primul oras care nu doar ca a preluatspitale dar le-a si comasat (tot proiect pilot), le-a modernizat si a ajuns sa fie dat ca exemplu superpozitiv de actualul ministru al sanatatii/ 3.un oras care in decurs de 4 ani a construit poduri, sosele si parcuri industriale din surse diverse prin negociere politica activa (pnl vs pdl+udmr)/ 4 al doilea oras dupa Iasi la accesarea fondurilor europene in ciuda faptului ca proiectele mari - cet, aquaparc etc. inca nu au inceput/ 5. pana la urma domnul cseke a fost cel care a luat taurul de coarne in sistemului sanitar- din pacate sistemul l-a invins,
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:12 de ady
Mai usor hotilor
Care Oradea centru regional mai papagalilor ? Nu sunteti capabili sa stabiliti taxele si impozitele pentru Oradea incapabilolor ! Care regiune mai hotilor si borfasilor, poate o comuna mai mica vi s-ar potrivi nivelului vostru intelectual.
Postat 31 Ianuarie 2013, 18:33 de Oradean
acelasi bla-bla-bla, al separatistilor udemeristi cu 16 regiuni, inclusiv /partium/-ul lor
Prostul de ghilea sare sa muste. Fostul strungar, ajuns peste noapte mare \"politician\" se pricepe la treburile astea precum pisica la citit calendarul.
Postat 31 Ianuarie 2013, 18:23 de zoom
@Vladimir
ai dreptate. este singurul lucru echilibrat si pozitiv facut de mang_litor. insa la faza asta este singurul care gandeste. restul sunt niste indivizi batuti in cap, manipulati de udemeristi (niste escroci) si varianta lor "etnica", paguboasa de asa zisa regionalizare.
Postat 31 Ianuarie 2013, 18:04 de Aircraft Patrolled
sustin Oradea
consider ca clujul a furat de la noi deja mult prea mult, ca si in continuare sa fure. Deci sper sa ajungem centru regional. Si ideea cu lipirea cu clujul e o besina putreda, pentru ca oradea nu are si nu va avea nimic de impartit cu clujul. Noroc ca avem oameni cu cap in oradea ca de exemplu Cseke, care vor binele nostru si nu a mafiei din cluj
Postat 31 Ianuarie 2013, 18:03 de David
Intrebare cu raspuns cunoscut.
In conditiile in care regionalizarea se va face in varianta actualelor 8 regiuni, cati parlamentari de Bihor isi vor da demisia in semn de protest si de respect fata de Declaratia semnata azi, 31ianuarie 2013?
Postat 31 Ianuarie 2013, 18:00 de SAFE
unitate
Bravo Oradea!!! Asa trebuie procedat si in cazul gazelor de sist daca nu vrem sa ramanem fara Baile Felix! Sa nu creada cei de la Bucuresti ca pot sa faca cu noi ce vor si noi acceptam ca oile.
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:54 de ****
fara sanse...
Tind sa cred ca nu avem sanse sa ramanem cu Oradea centru regional. Clujul a fost favorizat de prea multa vreme si a castigat teren din punct de vedere economic. Nu pot sa imi dau seama daca ar fi o pierdere sa fim sub tutela Clujului, in schimb. Intrebarea reala e daca forta politica locala a, se pare, tuturor partidelor e suficienta pentru a impune viziunea cu Oradea centru regional la Bucuresti. Sunt curios ce urmeaza.
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:41 de Flo
Corect
Pozitia dlui Mang pare cea mai echilibrata. Haideti sa ne focusam pe dezvoltarea economica a judetului si apoi sa ne dorim capitale de regiuni si altele.
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:29 de Vladimir
I-auzi...,,se obliga..." Corect e ,,sunt obligati"
Adriane, daca faci mult pe prostul, poate ai ghinion ! Cartile sunt facute : in decembrie 2013 regiunile trebuie sa fie functionale ! Si vor fi ! Dar daca veni vorba de angajamente, n-ar trebui sa-si dea ,,parlamentarii" de Bihor demisia daca regiunea nu va avea capitala la Oradea ? Si mai ales neispravitii care i-au sustinut, nea ilie, popa ciordel sau mang_litorul ? Sunt ferm convins ca d-l BOT Octavian a fost indulgent cand i-a descris !
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:22 de pinonel
doar
în închipuirile voastre ORADEA e buricul, de la BUCUREŞTI se văd doar nişte provinciali cu pAlincă, bani mulţi şi aranjamente.LUAŢI-VĂ GÂNDUL !!!!!!!!!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 16:22 de MITICU*
a
stati dracului linistiti ,,,oricum nu aveti nici o sansa,...mai bine v-ati preocupa sa aduceti investitii in oras si sa faceti odata blestemata aia de autostrada macar pana la Cluj
Postat 31 Ianuarie 2013, 15:56 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON