URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2021, 20:35

Al doilea accident, în aceeaşi zi, aproape în acelaşi loc, în Bihor: tot 3 maşini implicate, două persoane duse la spital

Al doilea accident, în aceeaşi zi, aproape în acelaşi loc, în Bihor: tot 3 maşini implicate, două persoane duse la spital foto: martor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar câteva ore după ce trei maşini s-au lovit, iar un TIR a ars în totalitate pe DN 79, în localitatea bihoreană Leş, un alt accident s-a petrecut aproape în acelaşi loc, marţi seară. Tot trei maşini au fost implicate, iar două persoane au fost duse la spital pentru investigaţii, în urma coliziunii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuța, evenimentul nu a fost semnalat prin 112. Un poliţist aflat în timpul liber şi-a anunţat colegii de la Serviciul Rutier în jurul orei 18.15 de producerea accidentului, în urma căruia doi minori au fost duşi la spital pentru investigaţii. Din primele informaţii, aceştia nu sunt grav răniţi.

"Au fost implicate trei autoturisme, iar două persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale. În acest moment se circulă normal în zonă, traficul nu este blocat", a mai precizat Fărcuţa.

Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului pentru a stabili cauza exactă a evenimentului rutier, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În zonă s-a circulat o vreme pe un singur fir, alternativ.

Primul accident, de marţi, din Leş, s-a produs în jurul orei 8.40, fiind implicate un TIR, o autoutilitară şi un autoturism. Accidentul, urmat de un incendiu, a fost provocat de şoferul bulgar al TIR-ului, au concluzionat poliţiştii în urma cercetărilor la faţa locului.

"Un bărbat de 43 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un ansamblu auto format din cap tractor cu semiremorcă, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de o autoutilitară, condusă în aceeaşi direcţie, de un bărbat de 31 de ani, din Polonia, acroşând-o în partea dreapta spate", se arată în comunicatul Poliţiei.

Din impact, autoutilitara a fost proiectată pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus înspre Oradea, de un bărbat de 40 de ani, din Timişoara. În urma coliziunii, TIR-ul a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare şi a ars în întregime, în ciuda intervenţiei pompierilor ISU Crişana.

Bărbatul de 40 de ani, din Timişoara, care conducea autoturismul, a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
adi13
aha.. daca tu zici.
Postat 16 Iunie 2021, 16:16 de User anonimizat
adi13 pt laurentiu
Pt Laurentiiu, cand conduci mai uita-te si la indicatoare. De ex zilnic sta politia la amenzi pe centura la Ibsen cu Dosul garii unde 30 la ora limita, si da amenzi la greu.
Postat 16 Iunie 2021, 15:20 de adi13
adi13
Nu cu radarul trebuie stat, ci trebuie rezolvat conflictul, adică creată o bandă separată de viraj la stânga. Loc este destul, voință nu. Poliția ar trebui să facă propunerea la CNAIR pentru amenajarea acelui loc în vedera creșterii siguranței în trafic. Cei de pe strada pe care se dorește să se vireze să facă petiții. Le sunt periclitate viețile de fiecare dată când doresc să vireze acolo la stânga.
Postat 16 Iunie 2021, 09:22 de zsizsi
adi13
unde ai vazut tu limita de 30 pe centura?
Postat 15 Iunie 2021, 22:20 de User anonimizat
politisti de *
si ratatii din politie stau zilnic cu radarul pe centura la limita de 30 la ora, unde nu e accident odata la 3 ani, iar in locurile unde permanent sunt accidente ii doare undeva. Vai dar cat timp o sa mai avem asa politie de doi bani, toti niste corupti, spagari, pensati, care isi umfla muschii cu fraieri si batrani. Ca Perte care habar n-are regulile de circulatie in sensul giratoriu.
Postat 15 Iunie 2021, 20:58 de adi13
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON