URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
20 Martie 2023, 17:26

Ai polița RCA la Euroins? Vezi ce trebuie să faci!

Ai polița RCA la Euroins? Vezi ce trebuie să faci! Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, au apărut o multitudine de întrebări fără răspuns. Trebuie să renunțe șoferii la aceste polițe? Mai sunt valabile în caz de accident? Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a făcut, luni, precizări.

Potrivit unui comunicat al instituției, toate contractele de asigurare încheiate cu Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A rămân valabile până la expirare. Asta, dacă NU intervine una dintre următoarele situații:

- titularul poliței denunță contractul de asigurare
- se împlinește termenul legal de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care polițele de asigurare încetează de drept.
- lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii falimentului denunță polițele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului.

„În privința încheierii unui alt contract de asigurare, la un alt asigurător, acest proces ar trebui derulat în paralel cu acțiunea de denunțare a poliței de asigurare încheiate la asigurătorul aflat în insolvență/faliment”, arată comunicatul.

Aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA în vigoare la Euroins și toate aceste contracte rămân deocamdată în vigoare, așadar.

Pași de făcut pentru denunțarea polițelor:

Fondul de Garantare a făcut precizări și care sunt pașii de făcut pentru denunțarea acestor poliție:

- Transmiteți o solicitare de denunțare la Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A .Email contact: office@euroins.ro

- Transmiteți la FGA, o cerere de restituire-Anexa 9, completând online formularul dedicat, pe site-ul FGA: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

Solicitarea trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

     - Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
     - Copie act identitate
     - Copie poliță de asigurare;
     - Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
     - Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

FGA va înregistra cererile de plată și le va analiza în ordinea primirii și înregistrării.

Ce trebui să faci dacă ești lovit de o mașină cu poliță RCA la Euroins:

Potrivit PressHub.ro, în cazul în care un accident este cauzat de un vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de Euroins România, păgubiții vor fi despăgubiți în baza acesteia de către Fondul de Garantare a Asiguraților, în limita a până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Atenție: dacă despăgubirile acordate de instanță în cazul unui accident rutier, proprietarul vinovat, cu poliță RCA la Euroins, va plăti diferența din buzunar, arată sursa citată.

Dosarul de daună trebuie deschis la FGA, iar cererile de deschidere a dosarelor de daună sau de plată pot fi depuse pe site-ul FGA, www.fgaromania.ro.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt ASF, a dat asigurări că Fondul de Garantare a Asiguraților va plăti toate drepturile polițelor de asigurări de la Euroins.

„Conform legii, FGA va plăti toate drepturile polițelor de asigurări, adică toate daunele înregistrate de șoferii păgubiți în accidente, în care vinovați sunt asigurații RCA la această societate”, a declarat Daniel Apostol, potrivit sursei citate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu fac nimic, urmez exemplul escr*cilor din ASF!
O schimb cand expira, peste vreo zece luni. https://www.rfi.ro/politica-154055-theodor-stolojan-euroins-asf-faliment
Postat 21 Martie 2023, 10:26 de pinonel
Am înțeles, ce trebuie să facem noi
Dar instituțiile statului o să schimbe polițele sau fac ca în trecut, le lasă așa chiar dacă au dat faliment, și nu mai contează? Asta vreau eu să știu! FGA e o glumă. În 2017 am avut o tamponare cu o mașină de poliție, aveau polița la carpatica care era în faliment. Pt o bară spate am fost la 5 constatări vreo 3 luni și încă nu aprobase dauna. Și fiind tamponare cu mașină MAI nu a fost amiabilă, a fost constatare de la rutieră. FGA e bătaie de joc. O dată a venit se la Cluj ceva constatator încă o dată și nici atunci nu îmi aprobase dauna. Atenție, o amărâtă de bară spate! Că analizăm ziceau, că dam dosarul... Tot o plimbau...
Postat 21 Martie 2023, 07:09 de Vio_427
Nu e deloc complicat. Si merge repede procedura
Nitel mai complicat e cu plafonarile la energie. Ce pacat ca s-au scos declaratiile pe proprie raspundere...Asta, in schimb, o duce greu cu calculele: [ https://www.libertatea.ro/stiri/salarii-asf-presedintele-nicu-marcu-a-primit-in-2022-15-salarii-de-cate-12-500-de-euro-4485297 ]. Succes,Romania
Postat 20 Martie 2023, 22:45 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON