URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2023, 17:26

Ai polița RCA la Euroins? Vezi ce trebuie să faci!

Ai polița RCA la Euroins? Vezi ce trebuie să faci! Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, au apărut o multitudine de întrebări fără răspuns. Trebuie să renunțe șoferii la aceste polițe? Mai sunt valabile în caz de accident? Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a făcut, luni, precizări.

Potrivit unui comunicat al instituției, toate contractele de asigurare încheiate cu Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A rămân valabile până la expirare. Asta, dacă NU intervine una dintre următoarele situații:

- titularul poliței denunță contractul de asigurare
- se împlinește termenul legal de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care polițele de asigurare încetează de drept.
- lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii falimentului denunță polițele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului.

„În privința încheierii unui alt contract de asigurare, la un alt asigurător, acest proces ar trebui derulat în paralel cu acțiunea de denunțare a poliței de asigurare încheiate la asigurătorul aflat în insolvență/faliment”, arată comunicatul.

Aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA în vigoare la Euroins și toate aceste contracte rămân deocamdată în vigoare, așadar.

Pași de făcut pentru denunțarea polițelor:

Fondul de Garantare a făcut precizări și care sunt pașii de făcut pentru denunțarea acestor poliție:

- Transmiteți o solicitare de denunțare la Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A .Email contact: office@euroins.ro

- Transmiteți la FGA, o cerere de restituire-Anexa 9, completând online formularul dedicat, pe site-ul FGA: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

Solicitarea trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

     - Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
     - Copie act identitate
     - Copie poliță de asigurare;
     - Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
     - Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

FGA va înregistra cererile de plată și le va analiza în ordinea primirii și înregistrării.

Ce trebui să faci dacă ești lovit de o mașină cu poliță RCA la Euroins:

Potrivit PressHub.ro, în cazul în care un accident este cauzat de un vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de Euroins România, păgubiții vor fi despăgubiți în baza acesteia de către Fondul de Garantare a Asiguraților, în limita a până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Atenție: dacă despăgubirile acordate de instanță în cazul unui accident rutier, proprietarul vinovat, cu poliță RCA la Euroins, va plăti diferența din buzunar, arată sursa citată.

Dosarul de daună trebuie deschis la FGA, iar cererile de deschidere a dosarelor de daună sau de plată pot fi depuse pe site-ul FGA, www.fgaromania.ro.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt ASF, a dat asigurări că Fondul de Garantare a Asiguraților va plăti toate drepturile polițelor de asigurări de la Euroins.

„Conform legii, FGA va plăti toate drepturile polițelor de asigurări, adică toate daunele înregistrate de șoferii păgubiți în accidente, în care vinovați sunt asigurații RCA la această societate”, a declarat Daniel Apostol, potrivit sursei citate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Nu fac nimic, urmez exemplul escr*cilor din ASF!
O schimb cand expira, peste vreo zece luni. https://www.rfi.ro/politica-154055-theodor-stolojan-euroins-asf-faliment
Postat 21 Martie 2023, 10:26 de pinonel
Am înțeles, ce trebuie să facem noi
Dar instituțiile statului o să schimbe polițele sau fac ca în trecut, le lasă așa chiar dacă au dat faliment, și nu mai contează? Asta vreau eu să știu! FGA e o glumă. În 2017 am avut o tamponare cu o mașină de poliție, aveau polița la carpatica care era în faliment. Pt o bară spate am fost la 5 constatări vreo 3 luni și încă nu aprobase dauna. Și fiind tamponare cu mașină MAI nu a fost amiabilă, a fost constatare de la rutieră. FGA e bătaie de joc. O dată a venit se la Cluj ceva constatator încă o dată și nici atunci nu îmi aprobase dauna. Atenție, o amărâtă de bară spate! Că analizăm ziceau, că dam dosarul... Tot o plimbau...
Postat 21 Martie 2023, 07:09 de Vio_427
Nu e deloc complicat. Si merge repede procedura
Nitel mai complicat e cu plafonarile la energie. Ce pacat ca s-au scos declaratiile pe proprie raspundere...Asta, in schimb, o duce greu cu calculele: [ https://www.libertatea.ro/stiri/salarii-asf-presedintele-nicu-marcu-a-primit-in-2022-15-salarii-de-cate-12-500-de-euro-4485297 ]. Succes,Romania
Postat 20 Martie 2023, 22:45 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON