URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Februarie 2016, 21:01

Ai datorii mai mari de 100 de lei? ANAF te face de ruşine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis joi să publice numele persoanelor fizice care au obligaţii fiscale de plată restante de peste 100 de lei.

Potrivit agenţiei de ştri Mediafax, măsura vizează îmbunătăţirea colectării taxelor. În acest sens, pe pagina de internet a ANAF vor fi publicate datoriile persoanelor fizice cu averi mari, dar care au restanţe la bugetul statului.

Primele date vor fi anunţate în luna aprilie şi vor vor consemna datoriile persoanelor fizice la sfârşitul lunii martie.

Este pentru prima dată când fiscul decide ca datoriile persoanelor fizice să fie date publicităţii, afirmă specialişti citaţi de Mediafax.

Citiţi mai jos hotărârea, aşa cum este redată de sursa citată:

"Organele fiscale centrale publică pe pagina de internet a ANAF lista debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante şi suma acestor obligaţii.

Listele se publică separat pentru debitori - persoane juridice, şi debitori - persoane fizice. Actul normativ adoptă modelul listei, precum şi a notificării privind obligaţiile fiscale restante.

Ce reprezintã obligaţiile fiscale restante?

- Obligaţiile fiscale restante sunt cele existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării listei.

Prin obligaţii fiscale restante înţelegem:

- obligaţii fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;

- diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacã pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Ce categorii de obligaţii nu sunt considerate obligaţii fiscale restante?

Nu sunt considerate obligaţii fiscale restante:

a) obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată prevăzut în actul de acordare a înlesnirii;

b) obligaţiile fiscale stabilite în acte administrative fiscale a căror executare este suspendată;

c) obligaţiile fiscale cu termene de plată viitoare stabilite în planul de reorganizare judiciară.

Ordinul analizat astăzi introduce şi o serie de plafoane pentru obligaţiile fiscale restante, ce nu fac obiectul publicării pe site-ul ANAF. Aceste plafoane sunt:

- 1.500 lei, pentru marii contribuabili;

- 1.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii;

- 500 lei, pentru ceilalţi debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în mod independent sau exercită profesii libere;

- 100 lei, pentru persoanele fizice"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ce stat avem!
Am inteles ca in statele civilizate daca ai tu ca cetatean onest datorii pe undeva,si binenteles patronii de acolo muuult mai onesti ca multi cioflingari de pe aici,,nu te mai baga nimeni in seama.Nu cred ca masura asta ar face ceva aici in acest stat unde o pensie la un om cinstit muritor de rand,platitor dupa pesta 40 de ani e ,sau va fi chiar mai mica de 700 de lei,si unde marii mahari ai companiilor de stat isi permit chestii ce in alte state bogate omologii lor nici nu viseaza..Chiar e o aiureala fara sens aceasta hotarare a anafului.
Postat 07 Februarie 2016, 07:44 de crisan
Cruciada salvatoare
O noua lovitura de imagine care va rezolva megaevaziunea pe care o fac terasele,pizzeriile,covrigariile si evident persoanele fizice. Datoria totala a persoanelor fizice catre fisc reprezinta 3.5% din total. Merita efortul.Premii de performanta si salarii de zeci de mii de lei in unitati de stat ingropate in datorii, remuneratii asemenea in diverse AGA pentru clientela politica sunt de competenta altei megainstitutii : curtea de conturi.Fiecare cu felia lui.Asteptam cu nerabdare cruciada de 1 mai si sigilarea si confiscarea intregii Romanii...
Postat 05 Februarie 2016, 09:43 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON