URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2012, 13:20

EXCLUSIV: Afaceristul Ion Govoreanu a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu maşina în şanţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Afaceristul orădean Ion Govoreanu, celebrul fondator al grupului de firme Trei G, a ajuns în spital, miercuri seară, după ce maşina în care se afla, un Saab condus de unul din apropiaţii săi, Octavian Sasu, administratorul firmei Trei G Retail Beiuş, s-a răsturnat într-un şant la ieşirea din localitatea Avram Iancu.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 21, pe DN79, iar cei doi se întorceau Chişineu Criş, judeţul Arad, unde Govoreanu se pregăteşte să deschidă un supermarket Trei G.

Aflat la volanul maşinii, Octavian Sasu, 46 de ani, nu a reuşit să reducă viteza în apropierea insulei care desparte cele două direcţii de mers, la ieşirea din comuna Avram Iancu, s-a lovit de scuarul de beton şi a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţ.

"Din primele cercetări, accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei şi vitezei la volan", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

În urma evenimentului rutier, atât Sasu cât şi pasagerul său, afaceristul Ion Govoreanu, au fost transportaţi de echipaje medicale ale SMURD Bihor la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul clinic judeţean Oradea.

"Şoferul este în stare foarte gravă, cu traumatism cranio-cerebral sever, multiple leziuni interne şi de coloană. Este în comă pe secţia de Terapie Intensivă", a declarat BIHOREANULUI şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Govoreanu, în schimb, a scăpat doar cu câteva răni uşoare, escoriaţii şi contuzii. După ce medicii de la UPU l-au investigat, afaceristul a fost lăsat să plece miercuri seară. "Pasagerul a refuzat internarea", a mai spus Borcea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
a
daca tu CRIS circuli cu 60 km pe drumul ala ...cred ca tie iti trebuie control la cap
Postat 02 Decembrie 2012, 13:58 de a
Mda...
Daca la 50-60km/h nu reusesti sa ocolesti acele insulite inseamna ca ar trebui sa pui bani deoparte pentru un control medical amanuntit....
Postat 01 Decembrie 2012, 23:36 de cris
insule spre satu-mare vs insule arad
Pe soseaua Oradea-SM care a fost construita inaintea OR-ARAD s-a vazut ca aceste insule nu sunt facute ok din cauza accidenteleor care au fost cauzate de acestea... dar macar pe SM-ORADEA poti sa calci acele borduri dar pe ARAD OR sunt mai inalte si nu pot fi calcate.. deci mai prost facute!
Postat 30 Noiembrie 2012, 21:56 de un fraier
pt FLORICA
Ti-a aruncat si tie vreo pomana din tepele trase ?? sa-ti stea in gat
Postat 30 Noiembrie 2012, 20:26 de cici
pt FLORICA
FLORICOOOO invata sa scrii corect si apoi regurgiteaza pe aici. Daca asta ii e reputatia papagalului ce sa-i faci. Nu-l iubeste nici dreaq.Si nu e vorba de rautate distrusooo-uleee .Avertisment divin e pt cei doi.Asa ca ciocu mic. Regurgiteaza in alta parte; la wc de exemplu.
Postat 30 Noiembrie 2012, 20:24 de cici
Cata rautate
Chiar si in postul Craciunului, oameni de rea credinta isi manifesta public bucuria de-a auzii de necazul cuiva.Ce crestin se numeste acela care doreste moartea cuiva?Si ce suflet poate avea sa il judece fara sa il cunoasca??????Cei care au scris de rau probabil sunt niste frustrati, cel mai probabil fosti angajati.Stiti de ce nu a patit nimic???Pt ca sufletul lui este mare si la cati oameni a ajutat, merita doar un avertisment Divin............cum s-a si intamplat.Dumnezeu judeca oamenii iar dupa cum spune Biblia, asa cum ii judeci tu pe altii, asa vei fi si tu judecat.Cu masura cu care judeci, vei fi judecat.Nu pot sa cred ca diavolul din cel care a scris mai jos nu se teme de puterea lui Dumnezeu.Concluzia: Ai grija cel care "te-ai distrat"de necazul lor , sa nu te distrezi tu in smoala diavolului, ca nu stii ce poate da si peste tine la cata rautate ai in suflet
Postat 30 Noiembrie 2012, 09:21 de Florica
CE NE-AM MAI DISTRAT
CE NE-AM MAI DISTRAAAAAT. PE BOU ALA DE SASU L-A PUS LA VOLAN? A RAMAS CAM SINGUR PAPAGALU DE GOVOREANU DACA SASU II E SOFER. :)))))))))))))))))
Postat 29 Noiembrie 2012, 22:37 de CICI
govor
iar a scapat mafiotu asta de la 3g, pe individu asta nici macar satana nu vrea sa l ia in iad atit e de infect
Postat 29 Noiembrie 2012, 20:50 de satana 3g
@io
te fuxxte grija mea, ai gija de tine , e un sfat :)))).Pentru ce internarea ? la banii lui sa merga medicul la domiciliu :)))) e nevinovat daca a scapat, D-zeu il IUBESTE :)))))
Postat 29 Noiembrie 2012, 17:59 de GURA muxxxx
pt hai Romaina
Bagate-as la mata in p...a de prost...ce legatura are cu subiectul? aplaudacul p.... ce esti!1
Postat 29 Noiembrie 2012, 17:31 de io
Mersul pe jos nu cere bani !?!
Măi dar al dracului poză, a la Bihoreanul !?! La doi paşi de ieşirea cu drapel din Puşcărie (intrarea oficială), dar şi la doi paşi de birourile lui Popa Ciordel şi Kiss Sany. E cu dedicaţie !?!
Postat 29 Noiembrie 2012, 16:45 de Carp III
deacord
deacord cu tine George
Postat 29 Noiembrie 2012, 16:29 de bas
CNADR
Explicatii halucinante ale unui functionar de la CNADR, referitoare la aceste \"insule\" pentru reducerea vitezei la intrarea in localitate: normativele romanesti prevad ca pe ambele sensuri drumul sa faca bucla (?!?). Dar aceste normative cine le-a gandit ? Cei care le-au aprobat unde au avut capul ? Lucru tipic romanesc... Daca insa ar fi avut ei de suferit, sau apartinatorii lor, sau daca ar fi fost dati in judecata de catre victime (si in judetul Bihor au fost destule accidente cu victime datorate acestor \"insule\"), probabil ca nu ar fi atat de indiferenti... Sunt curios insa de un alt lucru: cine va plati pentru reamenajarea acestor insule ? Tot noi ? Proiectantii chiar nu platesc ?
Postat 29 Noiembrie 2012, 16:21 de George
politia rutiera
raul e deja facut dar pentru a preintimpina alte trgedii.....POLITIA RUTIERA TREBUIE SA I-A MASURI!!!!!!!!!!!!!!!!! ALOOOOOOO ROMANIA AUDE CINEVA?
Postat 29 Noiembrie 2012, 15:30 de politia rutiera
accident
Si in alte tari exista insule pe sosele dar bucla se afla numai pe sensul de intrare in localitate,pe sensul de iesire drumul e drept pt. ca oricum accelerezi plus ca aceste insule se afla in zona de iluminat public si pe deasupra mai sunt si semnalizate cu lumini intermitente.Probabil ca la noi s-a luat in calcul numai nota de plata mai mare pt. aceste insule.
Postat 29 Noiembrie 2012, 14:55 de BAU
E
Oltean !!!!!!!!!
Postat 29 Noiembrie 2012, 14:08 de Aurica
mari
cum de scapa Dracu ista de Govorenul totdeauna? intradevar e o mare prostie ,numai la noi vezi asa ceva pe sosele
Postat 29 Noiembrie 2012, 13:44 de mari
io
politia de ce a avizat asemenea tampenie?????? fac drumul spre Satu Mare si am vazut multe accidente din cauza acestor insule....cat de prost poti sa fiii....daca tot vroiai sa reduci viteza era deajuns bandouri ca la trecerea de pietoni
Postat 29 Noiembrie 2012, 13:42 de io
gunoaie de ingineri
ordinara tara,ordinari de ingineri constructii ....cum drecu sa pui in mijlocul drimului INSULE ...IN CE TARA ATI MAI VAZUT prostilorrr...or sa moara oamnei pe capete mai ales iarna cand or sa fie acoperite de zapada
Postat 29 Noiembrie 2012, 13:40 de alin
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON