URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Octombrie 2018, 20:23

Adio, pahărele şi farfurii din plastic! Articolele de unică folosinţă vor fi interzise

Adio, pahărele şi farfurii din plastic! Articolele de unică folosinţă vor fi interzise foto: Parlamentul European
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Articolele din plastic de unică folosinţă, cum ar fi plăcile şi tacâmurile vor fi interzise în UE, ca urmare a unui proiect adoptat de Parlamentul European, anunţă HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, deputaţii europeni au adăugat pe lista plasticului interzis în UE din 2021 produse din materiale plastice oxo-degradabile, cum ar fi pungile sau ambalajele şi recipiente pentru fast-food din polistiren expandat.

De asemenea, consumul altor câteva articole, pentru care încă nu există nicio alternativă, va trebui redusă de statele membre cu cel puţin 25% până în 2025. În această categorie intră, de exemplu, cutiile de burgeri de unică folosinţă, cutii de sandwich sau recipiente pentru fructe, legume, deserturi sau îngheţate. Alte articole din plastic, cum ar fi sticlele de băutură, vor fi colectate separat şi reciclate în proporţie de 90% până în 2025.

Raportul, întocmit de Frédérique Ries (ALDE, BE), a fost adoptat cu 571 voturi pentru, 53 voturi împotrivă şi 34 abţineri, astfel că statele membre vor fi obligate să elaboreze planuri naţionale pentru a încuraja utilizarea produselor adecvate pentru utilizare multiplă, precum şi pentru reutilizarea şi reciclarea acestora.

Deputaţii europeni s-au pus de acord, ca măsurile de reducere să includă şi deşeurile produselor de tabac, în special a filtrelor de ţigară, care conţin plastic. Ele ar urma să fie reduse cu 50% până în 2025 şi cu 80% până în 2030. De asemenea, statele membre ar trebui să garanteze colectarea anuală a cel putin 50% dintre undiţele de pescuit din plastic, pierdute sau abandonate, cu un obiectiv de reciclare de cel puţin 15% până în 2025. Nu de alta, dar, undiţa de pescuit reprezintă 27% dintre deşeurile găsite pe plajele Europei, se spune într-un comunicat al PE.

Parlamentul va demara negocierile cu Consiliul, de îndată ce miniştrii UE îşi vor fi exprimat punctul de vedere asupra documentului.

Conform Comisiei Europene, mai bine de 80% din totalul deşeurilor marine este reprezentat de plastic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sunt de acord cu asta
Dar primul lucru ar trebui populația educată, și populația este educată in acest sens ( asta e o problema în toată lumea ) . Trebuie insistat mult pe problema asta din primii ani de viață, și la adolescenta amenzi mari.
Postat 24 Octombrie 2018, 20:47 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON