URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Februarie 2024, 11:11

Adio, hârtii! Ce trebuie să facă firmele ca să primească e-factura de la RER Vest?

Adio, hârtii! Ce trebuie să facă firmele ca să primească e-factura de la RER Vest? CLICK ȘI GATA! Cea mai simplă metodă de activare a facturii electronice de salubritate este pe site-ul www.rervest.ro. În mai puțin de un minut, orice client, persoană fizică sau juridică, poate solicita să primească factura doar pe e-mail
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Indiferent în ce domeniu activează, toate firmele din Bihor vor trebui, din vară, să uite de facturile tipărite. Legislația în vigoare prevede că facturile electronice vor deveni obligatorii din 1 iulie, inclusiv pentru serviciile de salubritate, pentru că statul vrea să țină evidența banilor care se „învârt” în economie.

Pentru firmele din Oradea și din comunele vecine municipiului, care sunt clientele operatorului de salubritate RER Vest, procedura de e-facturare nu este deloc anevoioasă. Din contră, mai simplu de-atât nu se poate!

Trei variante

Pentru a primi factura de salubritate în format electronic, persoanele juridice deservite de firma RER Vest trebuie să activeze acest serviciu, pentru că presupune actualizarea adresei de e-mail la care să fie transmisă factura. 

Activarea se poate face direct pe site-ul www.rervest.ro, în secțiunea „Solicită e-factura” sau se poate solicita la birourile de Relații cu Clienții RER Vest de la sediul companiei ori prin e-mail la adresa contracte@rervest.ro.

Crearea unui cont pe site-ul firmei de salubritate are însă multiple avantaje: în acest spațiu virtual, clientul poate avea acces rapid nu doar la toate facturile, ci și la plăți sau alte operațiuni ce țin de interacțiunea cu RER Vest.

Firmele de la sate, rămase în urmă

Până acum, 90% din firmele din Oradea au furnizat către RER Vest informațiile actualizate necesare pentru eliberarea facturii electronice. 

În schimb, antreprenorii din Zona Metropolitană Oradea sunt mai „întârziați”. Statisticile RER Vest arată că 30% dintre clienții persoane juridice din mediul rural nu au nici măcar o adresă de email în baza de date a operatorului! Lesne de înțeles, aceste firme nici nu și-au activat încă factura electronică.

În acest context, RER Vest face apel către toți agenții economici cu care are relații contractuale să își actualizeze datele de contact și să precizeze la ce adresă de e-mail vor să primească facturile. Indiferent că le place sau nu, schimbarea se va produce...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON