URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2017, 09:02

Acuzat de "manevre în fotbalul bihorean", şeful clubului Olimpia Salonta susţine că este nevinovat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a fost acuzat de "manevre" în fotbalul bihorean de către arbitrul FIFA Octavian Şovre, conducătorul clubului Olimpia Salonta, Liviu Codre, pretinde că nu se face vinovat de nimic.

Aşa cum şi BIHOREANUL a arătat, Şovre şi-a prezentat joi demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor, invocând "manevrele" pe care Codre le-ar face la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Bihor. Mai precis, a susţinut Şovre, Codre a încercat să influenţe conducerea AJF să schimbe o decizie irevocabilă şi definitivă a Comisiei de Disciplină, luată în urma unui meci între Olimpia Salonta şi Universitatea Oradea, dar şi i-ar fi transmis arbitrului că va fi schimbat de la şefia CJA.

"Total neadevărat"

Într-un comunicat transmis presei, Codre dezminte însă acuzaţiile. "În calitate de reprezentant al echipelor din Liga a IV-a în Comitetul Executiv al AJF Bihor, vechi conducător de club şi fost arbitru divizionar, sunt surprins de motivele invocate de către domnul Octavian Şovre în comunicatul de presă în care şi-a anunţat demisia din fruntea CJA Bihor. Afirmaţia că am încercat de-a lungul mandatului său diverse «tertipuri de a influenţa negativ activitatea CJA Bihor, neavând succes, este total neadevărată", arată şeful clubului salontan.

Codre susţine că este posibil "să fi fost incomod" când s-a împotrivit dublării baremurilor de arbitraj ori introducerii celui de-al patrulea oficial la Liga a IV-a, "peste voinţa echipelor", dar se declară convins că supărarea lui Şovre are legătură exclusiv cu faptul că dosarul său de candidatură pentru funcţia de preşedinte al AJF Bihor a fost respins. Mai mult, îl acuză pe reputatul arbitru FIFA de răzbunare.

"Pe fondul acestei nemulţumiri, a luat hotărârea de a nu permite arbitrilor să oficieze la jocurile de pregătire din judeţ. La semnalarea acestui fapt de către conducătorii echipelor, nemulţumiţi de situaţia creată, l-am informat pe preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea, şi am încercat să aflu părerea domnului Şovre despre situaţia creată. Neputând fi contactat, am cerut părerea domnului Nagy Alexandru, membru al Comisiei de Delegări, care mi-a relatat că din dispoziţia domnului Danşa Ciprian nu vor fi delegaţi arbitri la jocurile de verificare din această săptămână... Cum ar reacţiona domnul Şovre dacă echipele ar face front comun şi ar cere schimbarea sa?", se mai arată în comunicatul lui Liviu Codre.

De la acuze... la felicitări

Conducătorul clubului din Salonta mai susţine că vorbele lui au fost răstălmăcite şi sugerează că Şovre ar fi cel care face manevre. "Răstălmăcirea vorbelor mele mă deranjează şi mă obligă să-i spun domnului Şovre, cu tot respectul, că supărarea sau unele influenţe din anturajul dânsului nu duc la nimic bun şi mai ales acum, în preajma alegerilor (alegerile pentru şefia AJF Bihor sunt programate pe 27 februarie - n.r.). Poate se încearcă o manipulare a membrilor AJF Bihor?", se întreabă, retoric, Codre.

Apoi, Codre face un îndemn împăciuitor: "Să lăsăm ranchiuna şi bârfele, să ne respectăm reciproc şi să-i lăsăm pe cei îndreptăţiţi să aleagă ce cred ei că este bun".

Cât despre litigiul cu Universitatea Oradea, şeful clubului salontan îi cere lui Şovre "să nu se amestece, deoarece nu cunoaşte cazul" şi susţine că el doar a cerut să se rezolve acest conflict care durează din toamna anului trecut. "Noi, cei implicaţi, aşteptăm deciziile comisiilor abilitate şi nu dorim să facem din acest caz un subiect de presă sau de ceartă între cele două cluburi", mai precizează Codre, care, în încheierea comunicatului îşi exprimă speranţa că nu va fi perceput ca o persoană conflictuală, cerându-şi totodată scuze "pentru situaţia creată".

Interesant este însă că liderul clubului salontan susţine că Octavian Şovre ar trebui să revină asupra hotărârii de a demisiona. "Doresc ca domnul Şovre să revină asupra deciziei sale şi să conducă în continuare în mod onest şi cinstit destinele arbitrajului bihorean. Îl felicit sincer pentru rezultatele obţinute în arbitrajul românesc şi internaţional şi îi doresc mult succes în continuare", încheie Codre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Looser
Sper ca Pop Sorin nu mai are ce cauta in fotbalul Oradean !!!!!!!!!!!!!!
Postat 26 Februarie 2017, 18:27 de Citizen
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON