URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2014, 15:01

Abuz filmat? Un orădean îi reclamă pe poliţiştii locali pe Facebook (VIDEO)

Acuzaţiile de abuz la adresa poliţiştilor locali se adună în mediul online. Recent, orădeanul Beni Popa a postat pe profilul său de Facebook un filmuleţ în care un angajat al Poliţiei Locale şi unul al Poliţiei Municipale, ieşiţi în patrulă mixtă, îl repezesc să semneze un proces verbal de contravenţie după ce ar fi ieşit pe stradă cu un câine fără lesă.

"Uitaţi ce abuzuri face Poliţia Locală, adică domnul Lasca Cosmin Petrica. Distribuiţi la cât mai mulţi vă vadă o ţară întreagă", scria orădeanul.

În filmare apare acesta alături de doi poliţişti care-l amendează. Unul dintre ei, cel local, îi cere să semneze procesul verbal, însă orădeanul refuză să facă acest lucru până nu vine şi un martor să contrasemneze, acest lucru fiind prevăzut în document. "Semnez, dar trebuie să fie un martor care să mă vadă că n-am fost cu niciun câine", spune Beni Popa pe înregistrare.

Drept răspuns, cei doi poliţişti s-au răţoit la orădean, iar unul i-a spus: "Semnaţi în condiţiile în care l-am întocmit eu!". Când orădeanul i-a spus că nu poate semna în aceste condiţii şi, în plus, nu era însoţit de un câine, agentul i-a întors-o: "Nu mă interesează dacă aţi fost sau nu!".

În timpul discuţiei, celălalt poliţist, de la Poliţia Municipiului, şi-a încurajat colegul să rezolve situaţia cât mai repede. "Hai, măi, odată că avem 112!", a spus acesta. Totodată, poliţiştii i-au spus acuzatului că a fost fotografiat deja cu câinele şi că, în aceste condiţii, nu este nevoie de vreun martor şi că, dacă doreşte, poate să-şi ducă martor în instanţă.

Pe Facebook, orădeanul, posesor al unor câini de vânătoare, le explică prietenilor săi că de fapt ieşise să ducă gunoiul şi că nu era însoţit de câine, dar că mai fusese văzut de cei doi poliţişti cu patrupedul într-o altă zi. În plus, Beni Popa susţine că unul dintre cei doi agenţi l-a ameninţat, cu altă ocazie, că-l va amenda "de câte ori mă vede". Filmuleţul postat de Beni Popa a adunat peste 2.100 de "share-uri".

Contactat de BIHOREANUL pe această temă, Ioan Găluţ, împuternicit de primarul Ilie Bolojan în funcţia de director executiv al Poliţiei Locale, a declarat că instituţia va efectua "cercetări suplimentare" pe marginea incidentului petrecut pe 24 iulie pe strada Aluminei din Oradea. "Pentru stabilirea cu exactitate a măsurilor ce se impun, conducerea instituţiei va efectua cercetări suplimentare. Din primele cercetări rezultă că angajatul nostru a procedat regulamentar, aşa cum rezultă din nota explicativă întocmită de acesta în legătură cu acest caz", a declarat Ioan Găluţ.

Potrivit acestuia, în ziua incidentului, agentul l-a fotografiat pe Beniamin Popa cu câinele pe stradă fără lesă. Totodată, el a precizat că până acum la Poliţia Locală nu a fost depusă plângere în legătură cu evenimentul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
chiar asa?
E extraordinar că și în 2015, masele funcționează tot ca acum 100 de ani. Auzi o știre, identifici personajul pozitiv, personajul negativ și deja concluzionezi. Și chiar atâta nu te duce mintea să te gândești că povestea poate e relatată doar dintr-o perspectivă subiectivă și poate nu e chiar așa? Da, e foarte greu, trebuie să fi la un nivel la care poți lua BAC-ul, ca să îți treacă așa ceva prin minte. Și dacă sfântul Popa Beni nu e chiar un sfânt abuzat? Și cum mergeau polițai pe drum, l-au văzut pe sfântul inocent plimbându-se liniștit... și ce au zis ei ? (fiind oameni răi): Hai să-l amendăm ! Și dacă subiectivismul acestei povești e atât de grosolan încât e chiar penibilă pt. cineva care are și rațiune, nu doar emoții. Și dacă povestea are un istoric în care virgina fecioară Beni a fost o zdreanță ?
Postat 30 Iulie 2015, 22:18 de DarkEnergy
Domului Dumitru
Sau domnule Dumitru momentul in care cetateanul si-a platit taxa pt parcare la domiciliu si isi gaseste locul ocupat de un nesimtit si pur si simplu politia nu poate ridica masina. In ceea ce priveste sesizarea dumneavoastra cu privire la faptul ca nu cunosc limba romana pot sa afirm cu certitudine ca in comparatie cu "operele" de mai jos,pe care nu le-ati observat numai pe a mea, postarile mele sunt foarte corecte iar acei cititori "acizi" despren care vorbiti chiar nu ma intereseaza. Multumesc pentru toate urarile dumneavoastra dar eu mai mult ma apar de nesimtiti, cocalarii si "smecherasii" din oras sau bineinteles de cei care se considera destepti decat de politia, deoarece sunt un om corect si imi asum greselile facute.
Postat 05 August 2014, 10:22 de vety
Domnului Dumitru
Stimate domn Dumitru! In momentul in care vorbiti despre niste acuze asa de grave la adresa politia ma gandesc ca aveti anumite dovezi pentru a le sustine, si cel mai important daca aveti cunostinte despre aceste fapte marsave savarsite de politia locala ca un cetatean onorabil ati inaintat o plangere la parchet impotriva lor. Nu se poateface niste acuze asa de importante si grave fara a argumenta si a ne arata dovezile. In ceea ce priveste asa zisul abuzul in serviciu, ca un cetatean al acestui oras, personal consider abuz in serviciu pe cel al domnului subprefect care, un singur om, a avut voie sa decida soarta parcarilor in oras. In contextul in care pana nu i s-a fost ridicata masina dansului taxa pt parcare era "foarte"legala. De ce nu a fost considerata ilegala atunci cand alti cetateni au sesizat acest lucru ci numai cand masina marelui subprefect a fost ridicata, acest lucru ma revolta si il consider un exemplu de abuz in serviciu. In conditiile in care dupa suspendarea taxei in parcarea de la spitalul de copii nu era loc deoarece erau pietarii din rogerius, in parcul traian nu se putea circula din cauza ca s-a parcat si pe partea carosabila.
Postat 05 August 2014, 10:15 de Vety
pentru "vety"
Draga doamna Vety! Nu contest calitatile domnului primar Bolojan! Apreciez modul in care a rezolvat problema cainilor vagabonzi! Apreciez interdictia cainilor in parcuri si la locurile de joaca a copiilor. Si eu am copil si simt un fior (ca si orice parinte) de fiecare data cand vad un caine in preajma lui. Pana aici totul este frumos, dar in acest articol se vorbeste despre un posibil "abuz" al politistilor comunitari. Va doresc din tot sufletul sa simtiti o "facatura" a acestor domni pe pielea dvs. Va doresc sa aveti parte de o "inscenare" similara cu a domnului care a filmat. Apoi doresc sa va vad cum va aparati impotriva unor dovezi "fabricate". In ultimul rand va sfatuiesc sa fiti mult mai atenta cand postati, deoarece unii cititori mai "acizi", ar zice ca nu cunoasteti limba romana! Va doresc fericire si o viata frumoasa!
Postat 04 August 2014, 15:01 de dumitru
DESTEPTII!
Observ ca toata lumea stie comenta dar de cazurile cand copii au fost muscati de cainii care au fugit de langa stapanii lor in timp ce se plimbau nu se zice nimic. Sunteti toti forate destepti la comentarii si stiti critica foarte repede atat conducerea cat si politistii dar ATAT, de atat sunteti in stare, probabil niste frustrati care ati avut alte probleme cu politistii. Mai bine sa mearga mamele, si nu numai, cu copii in parc la plimbare cu frica in san sau copii sa ingereze rahaturile cainilor care isi fac treaba in nisipul de joaca al copiilor. Astea sunt abuzuri? Cred ca nu cunoasteti semnificatia acestui cuvant, ar fi mai bine daca fiecare fraier s-ar trezi sa i filmeze pe politisti de fiecare data cand face ceva neregulamentar, ca este abuzat de catre ei deoarece asa are el chef, ar fi mai bine si pt voi nu?Sa fim seriosi!!!!!!!!!
Postat 04 August 2014, 12:54 de vety
asta meritatii.
Voi ati alas pe Bolovan, asa ca, meritati soarta.
Postat 03 August 2014, 13:36 de ionel
Militia
Asta face Militia????? Pentru asta sunt platiti din banii publici? Urmaresc sa vada cine merge pana la ghena cu un caine??? Rusine gunoaielor!!!!!!!!! La fel si tie poclau nenorocit!!!!!!
Postat 03 August 2014, 11:57 de Vlad
vai,vai..
Urmeaza cartelele de plimbat ciinii de companie cu 4 G!Hamhamhau Bolojane ai facut parvoviroza,vaccinul e inutil!!!!!!
Postat 02 August 2014, 11:59 de Nea taticu
Afara ploua si astfel m-am udat
LOL - inerent au aparut si cateii antibolo. Cat e de frumoasa viata cand este mereu cineva pe care poti sa dai vina!
Postat 02 August 2014, 09:43 de Cortex Minor
lala
De ce nu mai pot vizualiza filmuletul? Bolojan a interzis-o?
Postat 02 August 2014, 08:34 de angi
abuz in toata regula
Dumnezeule! Asta e o "facatura" in toata regula. Suntem o tara europeana! Il consider vinovat pe primar! Nu cainele care musca are vina ci stapanul care il trimite asupra ta! Unde sunt politistii adevarati? Pana la urma o sa ne fie frica sa iesim in strada! Acesti politisti pot sa ne insceneze ce vor ei!
Postat 02 August 2014, 07:05 de dumitru
Primarir
Da nici o problema la vot i-l vom Sancționa pe domnu primar așa putem protesta
Postat 01 August 2014, 20:40 de Ali
militeanul nene
parsivii de militieni din bihor sau tinutul lui papura voda se cred supriori tuturor civililor daca sunt in capatul tarii si nu le puate face nimeni nimic
Postat 01 August 2014, 20:38 de sebi
Ce nume e ăsta, Găluţ !?! Vine de la o găleată agăţată pe căluţ !?!
Cercetări suplimentare pentru a vedea, cu ochiul liber, conformitatea PV-ului, în lipsa unui martor şi a semnăturii acestuia !?! Băi, Găluţ, tu eşti tâmpit, chiar dacă posesorul de câini, în situaţia dată, i-a "tras pe sfoară" pe gardienii publici rebotezaţi ca poliţişti locali !?!
Postat 01 August 2014, 18:39 de Ca®p III
abuz in serviciu
Este un abuz in serviciu. Trebuie trantita o plangere penala la parchet tablagiilor abuzivi si ulterior, dati afara din serviciu, dupa cum merita. Sa nu uitamn ca astia sunt militienii care au primit grade si instruire de la bolojan ...
Postat 01 August 2014, 17:46 de szell
unde-s 2 putoarea creste
ce mutalai. astia iau banii de la stat... adica de la mine. valeu ce retarzi... nu putem vota sa-i desfiintam pe boschetarii astia? nu ca militienii ar fi toti mai breji, dar parca sunt de ajuns cati sunt. bine ca nu s-o pierdut cu firea omul, ca in general se leaga de indivizi bine crescuti, mai naivi, nu de slinosi tatuati, de care le tremura chilotii.
Postat 01 August 2014, 15:09 de Garcea fiul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON