URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
14 Februarie 2016, 10:30

ABA Crişuri avertizează: Curăţaţi şanţurile şi rigolele, ca să evitaţi inundaţiile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrucât precipitaţiile din ultima perioadă au făcut ca râurile să aibă debite mai mari, iar prognoza meteo arată că mai urmează zile cu ploi, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri le cere primăriilor şi bihorenilor să cureţe şanţurile şi rigolele, pentru a se feri de inundaţii.

"În ultimele 24 de ore cele mai semnificative precipitaţii s-au înregistrat la Poiana, 65l/mp, la Vadu Crişului 63l/mp, la Moneasa 62 l/mp şi la Budureasa 50l/mp. Debitele sunt variabile, însă atenţia noastră se îndreaptă în mod special către lucrările mici de tip canale, şanţuri, rigole dar care ajută foarte mult la tranzitarea apelor pluviale. Este foarte important ca atât primăriile, cât şi cetăţenii să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive pentru a evita, pe cât posibil, eventuale revărsări", a declarat Dorel Dume, director A.B.A. Crişuri.

Conform legislaţiei în vigoare, primăriile trebuie să organizeze periodic acţiuni pentru îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, de pe formaţiunile torenţiale şi mai ales din secţiunile de scurgere de la poduri şi podeţe. În perioada următoare, reprezentanţii A.B.A. Crişuri vor verifica în teren modul în care primăriile s-au achitat de sarcini.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON