URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2012, 19:00

A murit mama fraţilor Micula

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doliu în familia magnaţilor Ioan şi Viorel Micula. Mama celor doi gemeni milionari, Saveta Micula, a murit vineri, la Spitalul privat Pelican.

Potrivit unor surse ale BIHOREANULUI, decesul Savetei Micula a survenit în jurul orei 7 dimineaţa, şi a fost cauzat de agravarea unor afecţiuni cronice de care suferea de mai mulţi ani. Saveta Micula a trăit 81 ani.

Înmormântarea va avea loc duminică, 9 decembrie, în Cucuceni, satul natal al magnaţilor.

Fraţii Micula s-au folosit în mai multe rânduri de numele mamei lor, atunci când nu voiau să se afişeze în mod direct în unele afaceri. Bătrâna figura acţionară la mai multe firme ale gemenilor, şi tot pe numele ei a fost procurat, în mod dubios, şi terenul de pe dealul viilor din Oradea, unde magnaţii îşi construiesc, de ani de zile, vile imense.

Terenul provenea dintr-o reconstituire falsă a dreptului de proprietate al unei femei, realizată de celebrul topograf Marin Stelian, care apoi a cumpărat terenul pentru a-l revinde Savetei Micula.

Iniţial, procurorii l-au învinuit pe Sterian de fals şi înşelăciune, iar pe Saveta şi Viorel Micula de complicitate. Audiată în 2001, mama afaceristului declara însă că a cumpărat terenul nu ca interpus, ci în nume propriu, iar despre Sterian că l-ar fi cunoscut fiindcă acesta s-ar fi prezentat la ea acasă, în sat, întrebând-o "dacă vreau să cumpăr nişte terenuri".

Viorel Micula declara şi el că pământul a fost cumpărat "pe bune" de mama sa, adăugând: "Nu recunosc că am făcut contracte de vânzare-cumpărare simulate prin persoane interpuse". Întrebat de anchetatori de ce, în acest caz, firma sa a plătit lucrările de construcţie, Micula a dat în spate, zicând că "trebuie să mă documentez".

Dar procurorii nu l-au mai deranjat niciodată, singurul trimis în judecată şi condamnat fiind Sterian, care mai apoi a şi decedat, nu înainte însă de a da alte numeroase "tunuri" cu terenuri furate din patrimoniul Oradiei...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Poc
Maine la ora 12:00 fix va plesni bomba din clopotnita bisericii din Cacaceni, cu toti lingaii imprastiati pe o vasta arie geografica a bazinului folcloric.
Postat 08 Decembrie 2012, 21:23 de Ora
Re: opinia publica
Normal că suntem frustraţi unii dintre noi ... mai conştienţi decât alţii de faptul că plătim datoriile germenilor Micula direct din buzunarul nostru. Iar cum se zice că "ce naşte din pisică şoareci mănâncă", devine clar că pisica bătrână era cea mai rea din casă, iar şoarecii dansau pe masă doar în lipsa ei. De acum , în lipsa ei, începe dezinsecţia şi deratizarea.
Postat 08 Decembrie 2012, 21:18 de Carp III
non interes
Si ce ne intereseaza pe noi acest lucru? Cand ne moare noua cineva unde se publica?
Postat 08 Decembrie 2012, 20:14 de europa
pt. ei
Sper umflatule sa-ti faci documentarea linga maicuta ta iubita
Postat 08 Decembrie 2012, 18:09 de patitu
@TSD, unu care a fost si nu mai vrea la Pelican
Mai fraiere, poate ca tu nu ai avut nimic grav si totul s-a rezolvat de la sine, spuneam ca mama fratilor Micula si tatal fratilor Maghiar au murit la Pelican si poate ca ar fi avut o sansa daca ar fi fost tratati la un spital renumit,din alta parte.Atat. Nici nu am spus nimic despre calitatea actului medical sau de cat incaseaza Pelican de la CAS si cat achita un asigurat la Pelican.
Postat 08 Decembrie 2012, 16:07 de Fost pacient la P.
REKLAMA pozitiva :)))
faceti o lista cu cati morti au dus morga de la Pelican sa vedem cat de buni sunt asta ca REKLAMA pozitiva :)))
Postat 08 Decembrie 2012, 15:15 de REKLAMA pozitiva :))
cine se bucura sau supara?
nu ne bucuram dar nici supram e DUREREA LOR nu ne o puneti in carca ca va .... ce dreak aveti ? si in afara de ea cine a mai murit ? CE CREDETI ca ne impresionati cu toate jegurile social impuse ? ce atat descriminare, au murit mai multi nu doar ea :)))))))!
Postat 08 Decembrie 2012, 15:14 de ia terminati !
toti
@ Pelican ???: ei, la Pelican se intampla si lucruri bune! eu recent am fost pe acolo, la oftalmologie(dr. man rujan mihaela)si totul a fost OK!. Ne plac sau nu ne plac fratii Micula, toti avem parinti si pierderea lor reprezinta o pierdere pentru noi!
Postat 08 Decembrie 2012, 13:41 de TDS
comentariu
CHIAR NU NE INTERESEAZA ACEST ARTICOL. ALTE ARTICOLE NU AVETI ????????????????????????
Postat 08 Decembrie 2012, 11:41 de oradean
...
Cum sa va bucurati de moartea cuiva?In orice familie asta nu e o bucurie,dar daca asa ganditi nu va rezumati decat la niste biete glume de oameni,nici un animal nu ar fii in stare de ce poate mintiile voastre!Daca a facut rau sau bine nu aceea persoana e de vina ci sistemul in care traim ca permite asta trebuie sa intelegeti si voi,justitia si politica ne-a dus pe noi oamenii in halul in care suntem!Dumnezeu sa o ierte!imi pare rau daca am deranjat pe cineva,o zi buna la toata lumea!
Postat 08 Decembrie 2012, 10:38 de florin
Daca nici astia n-au bani ???
Fratii Micula chiar voiau sa scape de mama lor de au duso la Sp.Pelican ??? Oare nici fratii Micula nici fratii Maghiar nu-si permit sa-si trateze parintii la un spital adevarat sau chiar vor sa-i piarda ???
Postat 08 Decembrie 2012, 09:54 de Pelican ???
vai vai
S-a deschis calea...stiti cum se spune ..oare cine ia fost mai drag? poate-i face chemare sa-i tina de urat. Si cum se certau jemenii ,care-o iubeste mai tare pe mamita....Din toata chestiunea are de castigat madama doina, a ramas ea si a ei mama mare sefa si diriguitoare, ceea ce nu-i prea convine lui Ioane...dar cum nu intodeauna ni se intimpla numai ce ne place asteptam provincia....aaa dar am uitat de cretinita...nu mai poate face nunta ca-i in doliu...,mai mai ce le-a complicat Saveta...mai stiu un procuror care se va bucura.....mai stiti,,...mandate de aducere...etc....
Postat 08 Decembrie 2012, 09:44 de xxl
asdasd
si cand nu e postu craciunului e voie sa ne bucuram de raul altora? :x iuui ..ce sweeet
Postat 08 Decembrie 2012, 01:32 de asdasd
ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha
ha,ha, ha, ha, ha, ha, asta da veste rea si buna pentru unii, loc de impartaeala frateasca la cat au furat golxani !
Postat 07 Decembrie 2012, 23:22 de ha,ha, ha, ha, ha
****
Ce tare!!! Vine nana din Cacaceni sa cumpere teren pe Dealul Viilor! Ha! Ha! Ha!
Postat 07 Decembrie 2012, 23:16 de ****
@soso onanistul
soso, soso...prostul nu e prost destul daca nu e si fudul...esti doar un prost frustrat...eu vb de educatie,nu e crestineste in postul craciunului sa te bucuri de raul altora..da un impotent frustrat ca tine.....de unde sa stie...esti un papagal frustrat...impotent,nerealizat in viata,prin de frustrari,colcaie ura in tine ca alti au pututu si tu nu in viata,probabil ai si un inceput de ulcer ...vai de tine si de astia ca tine,tipologia asta de oameni, fac infact inainte de vreme...
Postat 07 Decembrie 2012, 21:53 de opinia publica
next
nu ne intereseaza [serios]
Postat 07 Decembrie 2012, 21:42 de socrate
@opinia publica
Da"' ce sa-ti spun ce plin de curaj esti tu bei,lingaule, ori oi fii cocalarul cel viteaz....Nu prea cred sa aiba parte de compasiune adevarata la cat rau au facut...,asa ca mars bei.................................
Postat 07 Decembrie 2012, 21:18 de soso
Poate Căcăceni e satul...
Ce bafta ! Pot sa dea spaga si 50 de lei de votant, pana-i fac manga pe toti; trec spaga in contul babei, zic ca-i pomana...iar babei ce sa-i faca procurorii ?! Sa-i sufle-n...
Postat 07 Decembrie 2012, 21:09 de căcărău
Pt papagalii frustrati de mai jos
Bai jegosilor ,a murit un om,putina decenta ,putin bun simt,faceti de ras specia umana cu jignirilea astea,si intariti parea unora ca asa e romanu ,om de doi lei,impotent frustrat,rautacios ,per total un papagal,spune ce ai scris acolo in fata unuia dintra frati daca esti mare scula,nu rabufni cu frustrarile si impotenta in spatele relativului anonimat din spatele tastaturii.Bai jegosilor ,astia doi,au muncit au furat ,treaba lor asa ca mars la munca cu voi jegosilor,ca de furat nu sunteti voi in stare looserilor.Si inca ceva mars la mamele voastre daca le mai aveti pt reeducare...Condoleante familiilor indoliate....
Postat 07 Decembrie 2012, 21:01 de opinia publica
A murit Mama Excrocilor
Urmeaza soarecii alipiti la cuib si apoi se va duce si averea facuta ilegal.
Postat 07 Decembrie 2012, 19:34 de Cacacean
Asa da!!!
Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea intimpla....a vrut pamint furat, mult mult mult...acum o sa-i dea Dumnezeu cat si-a dorit...sper sa primeasca si ceilalti din ecuatia amintita tot atata......
Postat 07 Decembrie 2012, 19:18 de ioi
Mulţumim spitalului Pelican pentru că ne face sărbătorile mai vesele
Acum începe baiul, odată cu succesiunea, că baba era mare proprietară de fabrici şi uzine, de case şi terenuri, utilaje şi maşini, scule şi bascule.
Postat 07 Decembrie 2012, 19:11 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON